• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Enfeksiyon/Kuruluk

LightNing34

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2020
244
117
18
25
Arkadaşlar merhaba. Şuanda 17+0 hamileyim. Gebeliğimin başlangıcının 2 ay öncesine kadar yaşadığım bir şikayet var. Vajinal enfeksiyon.. Gebe kalmamdan 2 ay önce başladı, sirkeli su denedim, birkaç krem, fitil ve hatta vajinal merhem de denedim. Doktorlar mantarın var dedi. Fakat kalıcı çözüm elde edemedim, edemediğim gibi vajinal kuruluğum başladı. Son kullandığım fitilden sonra böyle oldu. Şuanda gebeyim. İlaç kullanamıyorum. Enfeksiyondan kaynaklı kuruluk yaşayanlar, beni anlar. Lütfen yardımcı olun, yok mu bitkisel bir çözümü. Ya da gebelerin kullanabileceği, doktoruma danışabileceğim herhangi bir yöntem?

Ben sirkeli su kullandım ve o bölgeye asla sabun vs kullanmadım biraz azaldı ama bende de kuruluk var bazen aşırı oluyor bazen normalleşiyor

Arkadaşlar merhaba. Şuanda 17+0 hamileyim. Gebeliğimin başlangıcının 2 ay öncesine kadar yaşadığım bir şikayet var. Vajinal enfeksiyon.. Gebe kalmamdan 2 ay önce başladı, sirkeli su denedim, birkaç krem, fitil ve hatta vajinal merhem de denedim. Doktorlar mantarın var dedi. Fakat kalıcı çözüm elde edemedim, edemediğim gibi vajinal kuruluğum başladı. Son kullandığım fitilden sonra böyle oldu. Şuanda gebeyim. İlaç kullanamıyorum. Enfeksiyondan kaynaklı kuruluk yaşayanlar, beni anlar. Lütfen yardımcı olun, yok mu bitkisel bir çözümü. Ya da gebelerin kullanabileceği, doktoruma danışabileceğim herhangi bir yöntem?
Mantar vajinal kuruluk mu yapar bende vajinal kuruluk var. \ ve bugun doktor enfeksiyon var dedi bana bu yuzden mı kuru acaba

Evet canim aynen oyle.. Banada mantar demişti doktor.
Ben simdi doktora gittim de bana fıtıl verdi bide hap verdi bunları kullan dedi.
Yaa bende diyorum ki neden boyle bir kuruluk yasıyorum akıntı yok aksine bende hıc yok. Mantar kuruluk yapmıs o zaman
Doktora da soramadım herseyi zaman kalmadı..
Bu mantar hamile kalmaya engel mıdır
Yada mantar varken yumurtlayabılırmıyım hamıle kalbılırmıyım lutfen bilgi verin

Ben simdi doktora gittim de bana fıtıl verdi bide hap verdi bunları kullan dedi.
Yaa bende diyorum ki neden boyle bir kuruluk yasıyorum akıntı yok aksine bende hıc yok. Mantar kuruluk yapmıs o zaman
Doktora da soramadım herseyi zaman kalmadı..
Bu mantar hamile kalmaya engel mıdır
Yada mantar varken yumurtlayabılırmıyım hamıle kalbılırmıyım lutfen bilgi verin
Mantardan dolayiymis bana da oyle dedi doktor. Fitil kullaninca gecicektir diye umuyorum. Hayir engel degil ben bu sekilde hamile kaldim..

Evettt vardi canim. Gebelige engel değil ama yaşam kalitesini bile düşüren bir illet malesef mantar😔
Simdi doktor bana gynomax ve trivag diye fitil verdi siz hangisini kullandnz işe yarıyor mu cidden yoksa bos yere de kullanmak ıstemıyorum zaten gebe kalamıyorum bir yerde okudum dogum kontrol amacı da kullanılıyormuş falan nolur bılgılendırın

Simdi doktor bana gynomax ve trivag diye fitil verdi siz hangisini kullandnz işe yarıyor mu cidden yoksa bos yere de kullanmak ıstemıyorum zaten gebe kalamıyorum bir yerde okudum dogum kontrol amacı da kullanılıyormuş falan nolur bılgılendırın
Canim ben fitil olarak Nidazol M vajinal fitil kullanmistim. Bu fitilin içerisinde baya bi vardi kaç tane hatırlamıyorum yaklasik 14 tane falandi sanirim. Ama bunu arka arkaya kullanmamak gerekiyor. Krem olarak ta travazol vermişlerdi. Ama bu mantar tekrarlayan birşey. Yani aslında vajinal mantar zaten vajinamızda mevcut. Sonradan oluşmuyor zaten var. Ama vajina pH dengesi bozulunca bu mantar çok fazla ürüyor. Aslında mantar hiç gitmiyor ilaçlarla sadece fazla olanlarından kurtuluyoruz. Daha önceden doktorum Oceral krem yazmıştı. Travazola nazaran daha memnun kaldım. Krem olarak Ketoral krem, oceral ve travazolu boş krem kabında karıştırıp kullandım. Bir de sirkeyi pamuğa sürüp tampon hareketlerle dış genital bölgeme uygulamıştım çok yakıyorr ama dayanılacak gibi değildi. Onun yerine sirke ile suyu karıştırııp her wcden sonra onunla yıkayabilirsiniz. Sirke en güzel çözümü zaten suyla karıştırınca yakma oranı düşecektir. Bir de candida mantarı fırsatçı bir mantar. Bağışıklık sistemi düştüğü gibi gelir vajinada fazlaca üremeye başlar. Kan değerlerimde D vitamini ve demir düşüktü. İç takviye olarak bağışıklığım yükselsin diye supradyn all day kullanmıştım.

Kremler tek basina kullanildiginda tedavi olmuyor bu hastalik. Ama fitiller işe yarıyor. Çünkü vajina içini temizliyor. Gece yatarken uyguluyorsunuz, hiç kalkmazsaniz daha iyi. Sabah kalktiginizda zaten nasil temizlendiigni görüyrosunuz. Fitilleri gönül rahatligiyla kullanabilirsiniz. Doktorunuz da yazmis zaten 😊 kremle beraber kullaninca sorun ortadan kalkacaktir. Zaten o yarattigi kurulukta cinsel ilişki bile zorluyordu beni..

Kremler tek basina kullanildiginda tedavi olmuyor bu hastalik. Ama fitiller işe yarıyor. Çünkü vajina içini temizliyor. Gece yatarken uyguluyorsunuz, hiç kalkmazsaniz daha iyi. Sabah kalktiginizda zaten nasil temizlendiigni görüyrosunuz. Fitilleri gönül rahatligiyla kullanabilirsiniz. Doktorunuz da yazmis zaten 😊 kremle beraber kullaninca sorun ortadan kalkacaktir. Zaten o yarattigi kurulukta cinsel ilişki bile zorluyordu beni..
Ayy Allah razı olsun ya sagolun bende yeni evliyken hıc sorun yoktu bir kac ay sonra yanı son zamanlarda vajinal kuruluk var cok uuzluyorum neden boyle oluyor diye. Megersem bu salak Mantardanmış sebep
O zaman ben fitili kullanayım ama suan yumurtlama donemındeyım tabı yumurtlarsam oda muamma yumurtlama doneminden sonra kullanayım fitili.
Peki fıtıl sabaha kadar ıcınde eriyor ve yok oluyor mu oyle mı yanı

Back