Vajinada akıntı ve sızı

Nutcase

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2010
464
0
46
İstanbul
Merhaba

Benim bir arkadaşımın problemi var, ya da o öyle olduğunu düşünüyor. Sıkışınca tam olarak neresinde anlamadım ama sanırım vajinada bir sızı oluyormuş. Ağrı değil de acı diyordu. Bu normal mi?

Bir de bazen tuvaletini yaptıktan sonra bir sıvı akıyormuş. "Tükürük gibi" demişti tanımını yaparken. Yani çok akıcı değilmiş ve beyaz-saydammış. Bu iltihap falan gibi bir şey olabilir mi diye soruyor.

Yardımcı olursanız çok sevinirim, bana çok güveniyor çünkü, bir de bizde böyle böyle kadınlarla ilgili bir forum var, her şeyi yazıyorlar diye övündükten sonra mahcup olmayayım ona karşı.

Ha, unutmadan eğer değişik tıbbi kelimeler yazarsanız lütfen ne anlama geldiğini de açıklayın. Çünkü ne dediğinizi tam olarak anlamam lazım, yazdıklarınızı İngilizceye çevireceğim. Şimdiden teşekkürler.

Bu kadar uğraşmak yerine bir doktora gitse de kesin olarak neyi olduğunu öğrense daha iyi olmaz mı?

akıntı varsa üşütmüştür koku yok ve saydamsa sorun yok ağrıya gelince bilemiyorum :)
ama yinede doktora gitmekte fayda var

Ya doktora gitmek konusunda haklısınız da. O arkadaşım Amerikan ve ailesiyle ilgili problemleri var, bayağı depresif bir tip. Ailesi çok tutucu ve kızın cinsel ilişki yaşadığını düşünüyorlarmış bir sebepten dolayı(ama aslında öyle bir şey yok) o yüzden kız da onlara söyleyemem diyor, belki daha da şüphelenirlermiş, yani pek rahat değil bu tarz konularda. Ben de ailene söylesen ya da doktora gitsen diye baskı yapınca kendini kapatıyor, ben de ne yapayım, hep diyorum ki ben sana yardım ederim, çözüm bulurum. Hatta bir ara bana demişti, sen kendin ailene söylesen böyle bir durum var ne olabilir diye ya da doktora gidip bilgi alsan demişti. Ama bu kadarı da beni aşar ben de niye ben ailemi şüphelendireyim ki dedim. O yüzden internetten çözüm bulmaya çalışıyoruz işte.

Belki sizde de benzer bir durum vardır, doktorunuzdan biliyorsunuzdur bunu ya da bir doktora sorabilirsiniz diye buraya yazdım. Çünkü maalesef benim dememle doktora gitmeyeceğini biliyorum. Ben de zaten hayatımda jinekoloğa gitmedim, şimdi de anne bak arkadaşımda böyle bir sorun var diye gitmek tuhaf olur diye düşünüyorum. O yüzden en iyisi başka cevap gelecek mi beklemek.

Son düzenleme:
en iyisi dr gitmek.iltahap olabilir.beyaz saydam sıvı devamlı mı geliyormuş belkide yumurtama dönemindeki sıvı olmsın beyaz saydam bir sıvı geliyor bu dönemlerde.

buna en iyi doktor karar verir..belki bi bakteri falandir ona gore ilaclar,kremler verir.tamam korkuyorda geciktirdikce sorunlar artmasin.?
bendee usutmus olabilir yada yumurtlama donemidir diye dusunuyorum..arkadaslar gibi..

merhaba kızlar bu akıntılar çoğu bayanda oluyor.ama sızıyı bilemiyorum belki kum döküyodurbilmiyorumkismile

benimde idrar yollarımda iltahap var doktorum ilaç bile vermedi bol bol su iç diyo

Sunset, yumurtlama dönemi ne acaba? Hamile kadınlarla mı ilgili bir şey yoksa her kadında mı olan bir şey? Cahilliğimi bağışlayın =).

Mors, evet bunu ben de düşündüm geciktikçe daha büyük sorunlar olabilir. Fakat şu ailesiyle ilgili dönemi atlatsın sonra daha rahat olur diye düşünüyorum. Çok hassas biri. Ben ne desem fayda etmez herhalde.

Bir de üşütmekle ilgisi olduğunu sanmam çünkü bu akıntı çok önce de gelmiş ve ara ara geliyormuş. Tabii belki de ara ara üşütüyordur bilemeyeceğim.

Kum dökmek ya da taş dökmek falan bunları düşündüm. Fakat böyle şeyler benim bildiğim alt sırt bölgesinde hissedilir, acaba yanlış mı biliyorum? Bu acı sıkışınca oluyormuş tam uçta değil de biraz içeride diyordu, ön tarafta yani.

Ne diyim bilemedim şimdi, neyse en azından bol bol su iç diyeyim ona en iyisi :) .

bildiğim kadarıyla adet bitiminden iki hafta sonra yumurtlama başlıyor ve o dönemde akıntı artıyor. ve de o dönemde hamile kalma riski yüksek.eğer koyu renk ve koku yoksa prb etmesin ama sızı-ağrı vrsa mantar veya bakteriyel olabilir.. doktora gidemiyosa da eczaneye gidip (bayan eczacı veya çalışanın olduğu çok yer var-utanıyosa felan) danışıp ilaç alabilir. günlük iç çamaşırını değiştirsin ve pamuklu olmasına özen göstersin.

Yok koyu renk değil bazen beyaz bazen saydam dedi. Eczane kısmını söylerim, onun derdi utanmak değil de ailesine söyleyememek. 16-17 yaşında tek başına doktora gidemiyor. Ailesiyle problemli dediğim gibi. Ben şaşırıyorum bazen ciddi mi değil mi bu kız diye ama yok gerçekten ciddi. Bilirsiniz bazıları internete bütün bilgilerini(fotoğraf, yaşadığı şehir, kasaba, ad soyad) koyuyorlar. Bu da onlardan. Regl olduğunda bile ilk annesine değil internetten tanıdığı bir arkadaşına söylemiş nedir ne değildir ondan öğrenmiş. Neyse, ben dediklerinizi ona söylerim, artık kendi karar verir ne yapacağına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…