Vajina girişinden sonra duvar hissi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

pembeajanda

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2023
76
12
4 aylık evliyim. Henüz eşimle cinsel birliktelik yasamadık. İlk başlarda ne kadar istesemde bacaklarım titriyor eşimin oraya yaklaşmasına izin bile vermiyordum istemsiz bir şekilde. Kafamda çok ağı çekecegim düşüncesi vardı. (Acı eşiğim düsük malesef.)Kendi kendime vajinismus tanısı koydum. Zamanla aşabileceğimizi düsündük. Aslında kısmen öyle oldu. Sadece ucunu sokmaya başladı, girdiği anda önce kendimi çekmeye başladım, sonra çekmesemde cığlık attığım için eşim çekmeye başladı. Bacagımdaki titremeler kesildi bu arada.O hissiyattan ilk etapta hoşlanmıyorum, tuhaf hissettiriyor. Şuan korkumu yenmiş vaziyetteyim büyük oranda.Önsevisme, ıslanma sağlandıktan sonra eşim yakınlaşıyor yine hafif girdiğinde devamı gelmiyor, çok zorlamasına izin vermiyorum tabi ama girmesi imkansızmış gibi bir duvara çarpıyormuş ve orası çok darmış gibi hissediyorum. Eşimde ben senin orayı kastığını hissediyorum diyor. Galiba istemsiz kastığım için vajina kendisini kapatıyor olabilirmi? Sonuçta esneyen bir yer. Bu hissi nasıl aşarım bilmiyorum, yol katedebildiğimiz için aşacağımıza inanmaktan başka bir şey elimden gelmiyor. Tecrübesiz fikri olan varsa sevinirim.😌

Çok üzülüyorum hemcinslerime. Toplumun kadınlar üzerinde bıraktığı acı izlerden bir tanesi. Kendinize tanı koyma kısmını dikkate almamanızı tavsiye ederim. Kegel egzersizini muhakkak deneyin. Bir gün alın bir aynayı, açın bacaklarınızı. O bölgeyi detayli şekilde inceleyin. Gözleriniz ve parmaklarınızla keşfedin. Vajina esnek bir yapıya sahip ancak siz kendinizi rahat bırakırsanız, partnerinize teslim olursanız bu esneklikten yararlanabilirsiniz. Kegel egzersizi ile o bölgenin kasılma ve gevşeme hareketlerini kesfedebilirsiniz.

Çok üzülüyorum hemcinslerime. Toplumun kadınlar üzerinde bıraktığı acı izlerden bir tanesi. Kendinize tanı koyma kısmını dikkate almamanızı tavsiye ederim. Kegel egzersizini muhakkak deneyin. Bir gün alın bir aynayı, açın bacaklarınızı. O bölgeyi detayli şekilde inceleyin. Gözleriniz ve parmaklarınızla keşfedin. Vajina esnek bir yapıya sahip ancak siz kendinizi rahat bırakırsanız, partnerinize teslim olursanız bu esneklikten yararlanabilirsiniz. Kegel egzersizi ile o bölgenin kasılma ve gevşeme hareketlerini kesfedebilirsiniz.
Aslında genel anlamda hassas bir yapım olduğu için sevgililik döneminde hiç yaşamadığım duyguları nişanlılık döneminde orası çok dar nasıl olcak ki korkularıyla kendi kafamda yaşadım. Kımseden olumsuz hikaye vs. dinlemedim. Ailem baskıcı değildir. Evet arada incelediğim oluyor aynayla ve her seferinde kendi kendime çok dar ya demekten alıkoyamıyorum malesef, kegel egzersizini duydum ama denemek istemedim nedense. Eskiden o bölgeye elimle bile dokunamıyorken yavaş yavaş aşıyorum bir seyleri ondan sanırım. Teşekkür ederim yorumunuz için deneyeceğim tavsiyenizi.💌

Şöyle düşünün o kadar acı veren bir şey olsa burada kocam sevişmeyi sevmiyor diye onlarca başlıkta kadınlar dert yanmazdı. bence eğer gitmediyseniz bir doktora görünün. Bir sürü kadın bunu aşıyor siz de yapabilirsiniz 💪🏻
Bende her evli kadın gördüğümde içimden herkes yapıyor senin neyin eksik diye geçiriyorum valla😅 Yol katedebildiğimiz için şimdilik düsünmüyorum doktora gitmeyi umarım gerek kalmaz ama son çarede o görünüyor teşekkür ederim.💌

Kayganlaştırıcı ile denediniz mi
Kegel egzersizlerini deneyin öğrenin
Olmazsa dilatör ile egzersizler yapın vemcaine sprey kullanarak ve anestol krem
Gireceği sırada nefesinizi yavaşça verin kendinizi salın inanın orda duvar falan yok
Ben vajinismusu yenmiş biri olarak söylüyorum 😊

Kayganlaştırıcı ile denediniz mi
Kegel egzersizlerini deneyin öğrenin
Olmazsa dilatör ile egzersizler yapın vemcaine sprey kullanarak ve anestol krem
Gireceği sırada nefesinizi yavaşça verin kendinizi salın inanın orda duvar falan yok
Ben vajinismusu yenmiş biri olarak söylüyorum 😊
Evet her seferinde sürüyoruz nerdeyse, dilatör şuan bana o kadar uzak ki😅 kendim baskı uygulayabileceğimi sanmıyorum ama kegel deneyeceğim mutlaka. Bu krem ve spreyler ne işe yarıyor bu arada, yani orası uyuştuğunda girişimi kolaylaştırıyor? Geçmiş olsun diyeyim psikolojik olarak zor eksik hissettiriyor insanı. Siz nasıl yendiniz peki?

Evet her seferinde sürüyoruz nerdeyse, dilatör şuan bana o kadar uzak ki😅 kendim baskı uygulayabileceğimi sanmıyorum ama kegel deneyeceğim mutlaka. Bu krem ve spreyler ne işe yarıyor bu arada, yani orası uyuştuğunda girişimi kolaylaştırıyor? Geçmiş olsun diyeyim psikolojik olarak zor eksik hissettiriyor insanı. Siz nasıl yendiniz peki?
Ben doktor ile yendim canım psikolojik olarak aşırı zor seni anlıyorum
Evet uyuşuyor biraz hem psikolojik olarak da rahatlıyor
Doktor da dilatör ile birlikte krem ve spreyi vermişti
Ödevlerde kullanıyordum eve geldiğimde
Çok şükür yendim hamileyim şu anda 4 sene sonra 😍

Evet her seferinde sürüyoruz nerdeyse, dilatör şuan bana o kadar uzak ki😅 kendim baskı uygulayabileceğimi sanmıyorum ama kegel deneyeceğim mutlaka. Geçmiş olsun diyeyim psikolojik olarak zor eksik hissettiriyor insanı. Siz nasıl yendiniz peki?

Ben doktor ile yendim canım psikolojik olarak aşırı zor seni anlıyorum
Evet uyuşuyor biraz hem psikolojik olarak da rahatlıyor
Doktor da dilatör ile birlikte krem ve spreyi vermişti
Ödevlerde kullanıyordum eve geldiğimde
Çok şükür yendim hamileyim şu anda 4 sene sonra 😍
Eczaneden temin edeceğim birde öyle deneyelim. Umut fakirin ekmeğidir.😅 Hayırlı uğurlu olsun Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.💌

Eczaneden temin edeceğim birde öyle deneyelim. Umut fakirin ekmeğidir.😅 Hayırlı uğurlu olsun Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.💌
Bence doktora gidin maddi durumunuz varsa
Daha Kısa bi çözüm oluyo ve kesin çözüm

2 sene vajinismus hastasıydım. O duvar hissi stresten kaynaklanıyor. Yani sen kendini sıkıp bölgenin aslın giriş yerini kapatıyorsun. Ben doktor yardımıyla parmağımı sokmayı becerebilmiştim. Çok çok faydası oldu. Kegel egzersizlerini mutlaka yap.

4 aylık evliyim. Henüz eşimle cinsel birliktelik yasamadık. İlk başlarda ne kadar istesemde bacaklarım titriyor eşimin oraya yaklaşmasına izin bile vermiyordum istemsiz bir şekilde. Kafamda çok acı çekecegim düşüncesi vardı. (Acı eşiğim düsük malesef.)Kendi kendime vajinismus tanısı koydum. Zamanla aşabileceğimizi düsündük. Aslında kısmen öyle oldu. Sadece ucunu sokmaya başladı, girdiği anda önce kendimi çekmeye başladım, sonra çekmesemde cığlık attığım için eşim çekmeye başladı. Bacagımdaki titremeler kesildi bu arada.O hissiyattan ilk etapta hoşlanmıyorum, tuhaf hissettiriyor derken bunuda kısmen yendim. Şuan korkumu yenmiş vaziyetteyim büyük oranda.Önsevisme, ıslanma sağlandıktan sonra eşim yakınlaşıyor yine hafif girdiğinde devamı gelmiyor, çok zorlamasına izin vermiyorum tabi ama girmesi imkansızmış gibi bir duvara çarpıyormuş ve orası çok darmış gibi hissediyorum. Eşimde ben senin orayı kastığını hissediyorum diyor. Galiba istemsiz kastığım için vajina kendisini kapatıyor olabilirmi? Sonuçta esneyen bir yer. Bu hissi nasıl aşarım bilmiyorum, yol katedebildiğimiz için aşacağımıza inanmaktan başka bir şey elimden gelmiyor. Tecrübesi fikri olan varsa sevinirim.😌
Evet bende yeni evliyim ve ilişkiden çok korkuyordum kızlık zarı için bı kere girdim 5 dakka sürmedi kanama geldi çok canım acımıştı yaptırmadım 1 hafta 10 gün sadece basını girdirebildim duvar varmış gibi orayı aşamadim ve çok canım acıdı piskolojim bozulmuştu bı kere ırslandim o duvarı aşmayı denedim ve hepsi girince rahatlma geliyor ve o duvarı isetmiyorsun zevk alıyorsun ve alışıyorsun her ilişkiye girmeyle biraz acı oluyor ama dedim gibi tamami girdimi isetmiyorsun Allah yardımcın olsun

Canim benim, gercekten uzuldum, bir taraftan da iyi, anlayisli birisiyle evli olmana sevindim.
Bu garip bir tavsiye olacak belki ama, senin de dedigin gibi cok kasiliyorsun, bunu takviye alarak yenebilirsin bence. Ne gibi dersen, rahatlatan ilaclar var sanirim ben kullanmadim ama hani ucak yolculugunda korkanlara falan verilenelerden, o bir alternatif.
Daha kolay olani, alkol, kullaniyor musun veya esin buna acik midir bilmiyorum ama , mesela gazoz ve beyaz sarap karisimi hem icimi kolay olur, hemde gevsetir seni.
Umarim, ilk seferin cok guzel olur. Optum

2 sene vajinismus hastasıydım. O duvar hissi stresten kaynaklanıyor. Yani sen kendini sıkıp bölgenin aslın giriş yerini kapatıyorsun. Ben doktor yardımıyla parmağımı sokmayı becerebilmiştim. Çok çok faydası oldu. Kegel egzersizlerini mutlaka yap.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için, araya ramazan filanda girince bu işi baya boşladık açıkçası, hala birliktelik sağlayamadık malesef..

Canim benim, gercekten uzuldum, bir taraftan da iyi, anlayisli birisiyle evli olmana sevindim.
Bu garip bir tavsiye olacak belki ama, senin de dedigin gibi cok kasiliyorsun, bunu takviye alarak yenebilirsin bence. Ne gibi dersen, rahatlatan ilaclar var sanirim ben kullanmadim ama hani ucak yolculugunda korkanlara falan verilenelerden, o bir alternatif.
Daha kolay olani, alkol, kullaniyor musun veya esin buna acik midir bilmiyorum ama , mesela gazoz ve beyaz sarap karisimi hem icimi kolay olur, hemde gevsetir seni.
Umarim, ilk seferin cok guzel olur. Optum

İlaçların yan etkisi olabilirmi acaba aslında kulağa mantıklı geldi kendimi bırakmam kasmamam gerekiyor çünkü farkındayım kafada valla her şey. Alkol kullanmıyoruz ikimizde keşke kullansaydık diyorum bazen😂 ama dini hassasiyet gereği tercihimiz değil. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için evet anlayışlı eşim ama zamanla denemekten vazgeçicek diyede korkuyorum, çünkü genelde yorgun oluyor ben atak yapmadıkça yakınlaşma olmuyor. Kaç ay oldu üzüyor bu durum malesef..

İlaçların yan etkisi olabilirmi acaba aslında kulağa mantıklı geldi kendimi bırakmam kasmamam gerekiyor çünkü farkındayım kafada valla her şey. Alkol kullanmıyoruz ikimizde keşke kullansaydık diyorum bazen😂 ama dini hassasiyet gereği tercihimiz değil. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için evet anlayışlı eşim ama zamanla denemekten vazgeçicek diyede korkuyorum, çünkü genelde yorgun oluyor ben atak yapmadıkça yakınlaşma olmuyor. Kaç ay oldu üzüyor bu durum malesef..
Yaşadığınız tablo vajinusmus. Ne yazık ki Türk kadınlarının 5'te 1'inin sorunu. Gerçekten üzülüyorum, en güzel geçmesi gereken zamanlar heba oluyor. Tablo tamamen psikolojik ve bilinçaltının tabularla, korkularla, inançlarla, çarpık namus anlayışı... ile kirletilerek doldurulmasından kaynaklanıyor. Psikoterapi eşliğinde egzesizlerle çok kısa sürede atlatabilirsiniz. Kıyın birkaç hediye altınıza ve doktora ve psikoterapiye gidin. Kendi başınıza yapacağınız egzersizler de kullanacağınız ilaçlar da psikoterapi olmadan bir işe yaramayacak kardeşim.

Aslında genel anlamda hassas bir yapım olduğu için sevgililik döneminde hiç yaşamadığım duyguları nişanlılık döneminde orası çok dar nasıl olcak ki korkularıyla kendi kafamda yaşadım. Kımseden olumsuz hikaye vs. dinlemedim. Ailem baskıcı değildir. Evet arada incelediğim oluyor aynayla ve her seferinde kendi kendime çok dar ya demekten alıkoyamıyorum malesef, kegel egzersizini duydum ama denemek istemedim nedense. Eskiden o bölgeye elimle bile dokunamıyorken yavaş yavaş aşıyorum bir seyleri ondan sanırım. Teşekkür ederim yorumunuz için deneyeceğim tavsiyenizi.💌

Bişey merak ediyorum, ergenlikten itibaren hiç kendinizi keşfetme ihtiyacı duymadınız mı? Yani bir kadının kendi bedenini tanımaması bana çok ilginç geliyor. Yasak ve tabu olarak mı öğretildi?

Şöyle düşünün insanlar vajinal doğumla oradan 3-4 kiloluk çocuk çıkarıyorlar düşündüğünüz kadar dar olabilir mi?

Bişey merak ediyorum, ergenlikten itibaren hiç kendinizi keşfetme ihtiyacı duymadınız mı? Yani bir kadının kendi bedenini tanımaması bana çok ilginç geliyor. Yasak ve tabu olarak mı öğretildi?

Şöyle düşünün insanlar vajinal doğumla oradan 3-4 kiloluk çocuk çıkarıyorlar düşündüğünüz kadar dar olabilir mi?
Vajinusmuslu kadınların nerdeyse tamamına yakını hiç masturbasyon yapmadan evlenenler. Hatta masturbasyon yapmayanlar cinsel ilişkiden nasıl bir zevk alacaklarını da bilemiyorlar, orgazmı anlatamıyorsun bile. Bu yüzden çok sağlıklı bir şey olan (kontrollü haftada iki kez) masturbasyonu genç kızlara öneriyorum. Hem isteklilikleri artıyor hem de cinsel enerji boşaltılarak vücut rahatlatılıyor.

Yaşadığınız tablo vajinusmus. Ne yazık ki Türk kadınlarının 5'te 1'inin sorunu. Gerçekten üzülüyorum, en güzel geçmesi gereken zamanlar heba oluyor. Tablo tamamen psikolojik ve bilinçaltının tabularla, korkularla, inançlarla, çarpık namus anlayışı... ile kirletilerek doldurulmasından kaynaklanıyor. Psikoterapi eşliğinde egzesizlerle çok kısa sürede atlatabilirsiniz. Kıyın birkaç hediye altınıza ve doktora ve psikoterapiye gidin. Kendi başınıza yapacağınız egzersizler de kullanacağınız ilaçlar da psikoterapi olmadan bir işe yaramayacak kardeşim.
Evet psikolojik ama tabu inanç namusla ilgili bir mesele değil. Eşimle evlilik önceside yakınlaşmalarımız oldu ama sadece o kadar. Acı eşiğim çok düşük yani kan görünce bile baygınlaşan biriyim öyle söyleyeyim. Azıcık acı hissettiğimde ki bu dayanılmayacak bir şey değil farkındayım yinede kendimi kötü hissedip yapamıyorum. Birde ordaki hissiyat beni rahatsız ediyor daha once tatmadıgım bir sey oldugundan garip hissettiriyor, korkutuyor. Bu mesele için doktora gitme düşünceside beni strese sokuyor maddi konuda sorunumuz yok açıkçası.. Yinede teşekkür ederim tavsiyeniz için böyle giderse son çarede o zaten..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X