Örgü V yaka hakkında yardım

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

Harpy

Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
6.924
13.305
42
arkadaşlar öncelikle merhaba yerimseniben
ben bu örgü işinde yeniyim.. arkadaşım hamile ve onun bebeğine bir hırka başladım.. ancak sorun şu ki; v yaka yaparken ek ilmeklerle örülen yakayı ortada nasıl birleştirebileceğimi bilemiyorum... yakınlarda bu konuda bilgisi olan bir arkadaşım da yok mafoldumben ...
yardım ederseniz sevinirim.. şimdiden teşekkürler kaydirigubbakcemile3
:hulya:

bu resimdeki şeyi anlayamadım...

Eklentiler

• $V_YAKA_YAPIMI-ANLATIMLI.JPG
    35,2 KB · Görüntüleme: 119
Canım,
V yaka yapacağın yere gelinve ilmeklerini ikiye ayırıyorsun.90 ilmeğin varsa 45. ilmekte geri dön arka sırayı tekrar ör en baştan 1 ilmek kes.
V yakanın olayı bu, her sırada 1 ilmek kesmek.Diğer yarısında da aynı işlem yapılıyor.
Resimde de daha sonra lastik yapılmış v yaka kenarına.

işte ben o lastik kısmından bahsediyorum.. yani sizin dediğiniz gibi kesmeyi öğrendim (kadınlar kulübü sayesinde opuyorumnanaktan ) ama kenarına lastik yaparken ortada nasıl birlestireceğim onu öğrenmek istiyorum...
ayrıca hemen cevap verdiğiniz için çok teşekkürler :)

Öncelikle rica ederim canım.
Şimdi sakın hepsini bir örmeyin.
Önce bir kenarından başlayın lastiğe tam ense ortasında bitirin.( V yakanın tam ortası.)Aynı şekilde diğer yarısını yaptıktan sonra dikin.(Arkasını.) Ön Ortasını birisi diğerinin üstüne gelecek şekilde çapraz getirip dikin.Ben hep böyle yaparım.

hımm mantıklı... komplike hale getirmeye gerek yok... çok teşekkürler...
bu arada uyukusuzluktan olsa gerek teşekkür butonunu bulamadım... :kedi:

kaydirigubbakcemile3 O buton yok canım..Ama rica ederim..
ıyi geceler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…