üzüntüden başıma ağrılar giriyor

Bence de bu yanlış :)

Dediğin ücrete çalışmayı dahi kabul ettiği halde iş bulamayan çok insan var. Çünkü kariyer sitelerinden falan bilmem kaç bin kişinin başvurduğu bir işte onların aralarından sıyrılıp fark edilip işi kapmak çok zor. O yüzden düşük ücreti kabul eden birinin buna rağmen aylarca işsiz kalması hayal değil. Tam tersi ülkemizin acı gerçeği.

Bir diğer konuda iş beğenmemek. Olayı iş beğenmemeye indirgememek lazım, sadece insanlar verdikleri emeğin karşılığını almak istiyor. Bu da en güzel gençlik çağlarını üniversite kapısında sınavlarla, projelerle çürüten insanların en doğal hakkı. Ayrıca her işin sorumluluğu aynı değildir. Misal ben mesleğim gereği fabrikada çalışmak zorunda kalacağım. Evime yakın fabrika yok, büyük ihtimal taşınacağım. Ben iş için düzeni mi değiştireceğim, fabrikanın stresli ortamında bin tane insanla uğraşacağım, yapacağım her hata kaç bin dolarlık zararlara mal olacak diye hata yapmamak için saçlarımı ağartacağım, yeri gelecek mesaiye kalacağım ama adam bana 1000 lira verecek. Kimse kusura bakmasın ama o patron az yesin de kendine diplomalı köle bulsun. Eğer emeğinin sömürülmesine izin vermeyip, hak ettiği ücreti istemek "iş beğenmemek" ise evet ben ve çoğu kişi iş beğenmeyen şımarık kesimdeniz.
Doğru keşke sistem bu kadar salak olmasaydı. Ama ben ailemi en başından uyardım, başlarken çok az parayla başlarım muhtemelen, moral bozmaca yapmayın dedim.

Bugün bir gazete haberi var

Kapıdan giren üniversiteli ne zaman müdür olacağım diye soruyor diyorlar

Doğru; bir iş yerinde bir taş çatlasın iki müdür gerekir ama her İİBF li müdür olmak zorunda gibi hisseder kendini daha yaşım 22 demeden en iyi mevkide en çok maaş isteyince de işsiz kalır

Az ile başlamak gerekiyor; emeğe saygılı düzgün yerlerde; ikinci yılında %100 zam alanlardan biri de benim mesela İİBF li değilim ama başladığım ücret de asgarinin 100-150 üstü idi zamanında

Bir de biraz sabretmek gerekiyor; zoru görünce kaçmamak; aman başka işe girerim dememek zira istikrarsız çalışanı önünde devam eden yıllarda kimse istemiyor
Ben öyle hissetmiyorum, özelde çalışacak olursam inşallah yükselme şansı olan bir yerde iş bulurum da kendimi gösterebilirim. Başlarken hiçbişey bilmiyor olacağım çünkü.

Her ne olursa olsun, bir gün gelecek çok sevdiğin iş bile angarya gelecek sana. Neden? Ülke şartlarından dolayı..
Çalışma şartlarından dolayı..
Şu ülkede kaç kişi istediği, sevdiği işi yapıyor? ya da sevse bile hak ettiği, olması gereken parayı kazanıyor?? Kaç kişi??
Özel ile kamu arasında bu kadar devasa bir uçurum olması standartlar açısından insanı çalıştığına lanet bile ettirebilir yeri gelir. O yüzden sen şimdiden bunları düşünme, koca bir ömür kendine hayatı zehir etmekle geçmez. En azından içinde bulunduğun anın tadını çıkar.

Her ne olursa olsun, bir gün gelecek çok sevdiğin iş bile angarya gelecek sana. Neden? Ülke şartlarından dolayı..
Çalışma şartlarından dolayı..
Şu ülkede kaç kişi istediği, sevdiği işi yapıyor? ya da sevse bile hak ettiği, olması gereken parayı kazanıyor?? Kaç kişi??
Özel ile kamu arasında bu kadar devasa bir uçurum olması standartlar açısından insanı çalıştığına lanet bile ettirebilir yeri gelir. O yüzden sen şimdiden bunları düşünme, koca bir ömür kendine hayatı zehir etmekle geçmez. En azından içinde bulunduğun anın tadını çıkar.
Teşekkür ederim haklısınız, bugünler geri gelmeyecek zaten okul açılınca yoğun olacağım, mezun olunca da iş arama vs derken bu yazı iyi şekilde değerlendirip sıkıntı çekmeyi ertelemem lazım. Ben sevdiğim dizileri izleyeyim, başladığım kitabı bitireyim, bi yandan yeni aldığım ingilizce romanı okuyayım, öte yandan office programları hakkındaki eksiklerimi tamamlayayım, İngilizcemi pekiştirip yeni öğrenmeye başladığım italyanca için uğraşayım. Yapmam gereken şeyler bu, üzülmek değil. Teşekkür ederim yorumunuz için

neden örgün okumuşsun diye bukadar aşşağılayıcı konuşuyosun ki durduk yere?

Yahu ben kimseyi aşağılamadım. Ben arkadaşa a kadro memur olarak, ve özel sektörle iç içe bi çalışan olarak, açık öğretimin hiç önemsenmediğinii yazdım. Farkı soruldu, farkını açıkladım.

Siz sanırım, örgünde hocayla konuşup geçmek kolay, biz ders çalışıp geçmek zorundayız diye, asıl örgünü küçümsemeye kalktınız. Bu noktada kusura bakmayın da, gerekli cevabı veririm.

Teşekkür ederim haklısınız, bugünler geri gelmeyecek zaten okul açılınca yoğun olacağım, mezun olunca da iş arama vs derken bu yazı iyi şekilde değerlendirip sıkıntı çekmeyi ertelemem lazım. Ben sevdiğim dizileri izleyeyim, başladığım kitabı bitireyim, bi yandan yeni aldığım ingilizce romanı okuyayım, öte yandan office programları hakkındaki eksiklerimi tamamlayayım, İngilizcemi pekiştirip yeni öğrenmeye başladığım italyanca için uğraşayım. Yapmam gereken şeyler bu, üzülmek değil. Teşekkür ederim yorumunuz için
aslında bunların çok basit hayat ayrıntıları olduğunu anlaman 30 lu yaşların başı belki biraz daha ilerisi olabilir. İnsanın hayatında önemli bir kayıp olunca bu yaş daha da aşağı inebilir tabi.
Ben de yeni mezun olduğum zaman senin gibiydim. Şimdi seni anlıyorum ama gereksiz kaygı. Mezun olup da tanıdığım işsiz yok şuan da. Öyle ya da böyle bir yerde çalışıyor herkes. Daha rahat olursan daha sağlıklı düşünürsün.

Hiç boşuna bakmayayım mı yani aof'e? Sonuçta o da emek istiyor, harcı var, sınavları var, ona da zaman harcayacağım kaydolursam eğer.

Adalet okuyup, dikeyle hukuka geçmek gibi bi planın, yada 2 senelik örgün mezunu olup 4 e tamamlama gibi bi amacın yoksa, hiç bulaşma derim.

sonsuzzz sonsuzzz gayet net anlatmış nedne alıngan yapıyorsunuz açıköğretimin özelde şansı yok devlette zaten hangi ünv. kaç punala bitirdiğinin de bir önemi yok.zaten sorun devlete girmekte .
özelde millet etiket arar hangi ünv. bitirdin gibi .
konu sahibi sana kpss anlatayım.
şimdi sen fakülte mezunu olackasın ya arkdaşım 2 yıllık kpps en düşük atanan bir bölüm bitirsen bile 2 yıllık olarak giremezsin o sınava anladın mı kpss fakülte olarak gireceksin sınava.
kendi bölümünden A grubundan da B grubundan da sınava girersin.B grubu 2 yılda bir yapılır A grubu her sene yapılır.
imkanın varsa bir yıl çalışma yazıl dershaneye bol bol ders çalışma bol bol soru çöz adam gibi çalış A dan şansın yüksek hem de düz memur olrak değil uzman yrd. filan olarka girersin kurumlara.
B den girmek istiyorsan 2 sene sonra gireceksin sınava çünkü bildiğim kadarıyla bu sene yapıldı o sınav.kamu da çlaışan özelde de çok çalışmış biri olarak derim ki bir yıl uğraş ömür boyu rahat et.

Ülkenin durumu beni de yıpratıyor iibf mezunlari cok ugrasiyor atanabilmek için. Ama maalesef aranamıyor. Tabii ki siz zorlanacaksiniz diye bisey yok.2.univ yerine ingilizce almanca fransızcadan birini geliştir.sevgiler..

sonsuzzz sonsuzzz gayet net anlatmış nedne alıngan yapıyorsunuz açıköğretimin özelde şansı yok devlette zaten hangi ünv. kaç punala bitirdiğinin de bir önemi yok.zaten sorun devlete girmekte .
özelde millet etiket arar hangi ünv. bitirdin gibi .
konu sahibi sana kpss anlatayım.
şimdi sen fakülte mezunu olackasın ya arkdaşım 2 yıllık kpps en düşük atanan bir bölüm bitirsen bile 2 yıllık olarak giremezsin o sınava anladın mı kpss fakülte olarak gireceksin sınava.
kendi bölümünden A grubundan da B grubundan da sınava girersin.B grubu 2 yılda bir yapılır A grubu her sene yapılır.
imkanın varsa bir yıl çalışma yazıl dershaneye bol bol ders çalışma bol bol soru çöz adam gibi çalış A dan şansın yüksek hem de düz memur olrak değil uzman yrd. filan olarka girersin kurumlara.
B den girmek istiyorsan 2 sene sonra gireceksin sınava çünkü bildiğim kadarıyla bu sene yapıldı o sınav.kamu da çlaışan özelde de çok çalışmış biri olarak derim ki bir yıl uğraş ömür boyu rahat et.
Öneriniz güzel ama dershane imkansız gibi duruyor. Onun masrafını ailem karşılamaz, ben liseden sonra gittim dershaneye, ailem ödeyeceğini söyledi ama ödeyemediler, bayağı bi katlandı falan onun borcu, annem zar zor ödedi. Babamdan maddi anlamda bişey görmüyorum zaten. yarı zamanlı işe girip ben karşılayayım desem hem dershane, hem iş hem de evde ders çalışma falan adam gibi odaklanamama riskim var. Hadi bunları ayarladım desem o sınavda yüksek puan almayla bitmiyor mesele, kpss a en çok torpil dönen yer. İşin içinde bu saçmalıklar olmasa neyse. Bunlar asıl canımı sıkan yoksa ben yapamayacak bi insan değilim. İnternetten ders videoları falan izleyip soru çözmeyi düşünüyorum, kitaplarını falan alacağım. Dershane falan mümkün değil benim için, ödeyemem o masrafı. Kendime bi düzen belirleyip öyle çalışabilirim ancak. Mezun olur olmaz da özeldeki işlere bakacağım. Yorumunuz faydalı oldu, sağolun.

Öneriniz güzel ama dershane imkansız gibi duruyor. Onun masrafını ailem karşılamaz, yarı zamanlı işe girip ben karşılayayım desem hem dershane, hem iş hem de evde ders çalışma falan adam gibi odaklanamama riskim var. Hadi bunları ayarladım desem o sınavda yüksek puan almayla bitmiyor mesele, kpss a en çok torpil dönen yer. İşin içinde bu saçmalıklar olmasa neyse. Bunlar asıl canımı sıkan yoksa ben yapamayacak bi insan değilim. İnternetten ders videoları falan izleyip soru çözmeyi düşünüyorum, kitaplarını falan alacağım. Dershane falan mümkün değil benim için, ödeyemem o masrafı. Kendime bi düzen belirleyip öyle çalışabilirim ancak. Mezun olur olmaz da özeldeki işlere bakacağım. Yorumunuz faydalı oldu, sağolun.

yani ben de şu kpss torpil dönen yer kısmını bilip bilmeyen kişiler yapıyor ona deli oluyorum. ben kpss ile yüksek puna alıp ilk tercihle yerleşmiş biriyim bu torpil lafını kim neye göre çıakrmış bilmiyorum.bi de sen iyice abartıp kpss en çok torpil dönen yer filan demişsin.bana zabit katipliği, infaz koruma memurluğu gibi mülakatla alan yerler dışında kpss de merkezi atamda torpil ile yerleşen bir örnek verir misiniz.
bu kpss kazanamayanların kaçtığı sığınak uyanık olun.
ayrıca ben de tam zmanlı çalışırken kazandım ama nasıl haftasonumu ve akşamalrımı bir gün bile sektirmeden hep ders çalıştım.
kpss zor emek istiyor ama sen bilirsin.

Ülkenin durumu beni de yıpratıyor iibf mezunlari cok ugrasiyor atanabilmek için. Ama maalesef aranamıyor. Tabii ki siz zorlanacaksiniz diye bisey yok.2.univ yerine ingilizce almanca fransızcadan birini geliştir.sevgiler..
İngilizcemi iyi seviyesinden çok iyi seviyesine taşımayı düşünüyorum, Almanca yerine başka bir dil öğrensem daha iyi sanırım. Almancası çok iyi olanlar karşısında pek şansım yok o konuda.

yani ben de şu kpss torpil dönen yer kısmını bilip bilmeyen kişiler yapıyor ona deli oluyorum. ben kpss ile yüksek puna alıp ilk tercihle yerleşmiş biriyim bu torpil lafını kim neye göre çıakrmış bilmiyorum.bi de sen iyice abartıp kpss en çok torpil dönen yer filan demişsin.bana zabit katipliği, infaz koruma memurluğu gibi mülakatla alan yerler dışında kpss de merkezi atamda torpil ile yerleşen bir örnek verir misiniz.
bu kpss kazanamayanların kaçtığı sığınak uyanık olun.
ayrıca ben de tam zmanlı çalışırken kazandım ama nasıl haftasonumu ve akşamalrımı bir gün bile sektirmeden hep ders çalıştım.
kpss zor emek istiyor ama sen bilirsin.
Kendimce emek harcayacağım,emekten kaçtığım falan yok, sadece dershane mümkün değil gibi gözüküyor şimdilik. Teşekkürler.

Sormayı unuttum, ne mezunusunuz ve şu an ne memurusunuz? Bilgi almak amaçlı soruyorum. Olumlu bişey çünkü bu.

bende senle aynı bölüm canım inan özelde çok yıprandım ve emin ol seni de yıpratırlar .iş bulma sitelerinde banka sigorta bunlara başvur belki çok mutlu oalcağın işler olmaz ama tecriben olur piyasaya girersin.hatta kart satış falan filan bunlara bile başvur tanıdığın olur bikaç ay çalışsan bile.
lütfen umutsuz olup üzülme hedeflerin hep büyük olsun hep gireğin küçük işleri bile adım olarak gör.

Bence de bu yanlış :)

Dediğin ücrete çalışmayı dahi kabul ettiği halde iş bulamayan çok insan var. Çünkü kariyer sitelerinden falan bilmem kaç bin kişinin başvurduğu bir işte onların aralarından sıyrılıp fark edilip işi kapmak çok zor. O yüzden düşük ücreti kabul eden birinin buna rağmen aylarca işsiz kalması hayal değil. Tam tersi ülkemizin acı gerçeği.

Bir diğer konuda iş beğenmemek. Olayı iş beğenmemeye indirgememek lazım, sadece insanlar verdikleri emeğin karşılığını almak istiyor. Bu da en güzel gençlik çağlarını üniversite kapısında sınavlarla, projelerle çürüten insanların en doğal hakkı. Ayrıca her işin sorumluluğu aynı değildir. Misal ben mesleğim gereği fabrikada çalışmak zorunda kalacağım. Evime yakın fabrika yok, büyük ihtimal taşınacağım. Ben iş için düzeni mi değiştireceğim, fabrikanın stresli ortamında bin tane insanla uğraşacağım, yapacağım her hata kaç bin dolarlık zararlara mal olacak diye hata yapmamak için saçlarımı ağartacağım, yeri gelecek mesaiye kalacağım ama adam bana 1000 lira verecek. Kimse kusura bakmasın ama o patron az yesin de kendine diplomalı köle bulsun. Eğer emeğinin sömürülmesine izin vermeyip, hak ettiği ücreti istemek "iş beğenmemek" ise evet ben ve çoğu kişi iş beğenmeyen şımarık kesimdeniz.

Doğru olan aslında sizin söylediğiniz.Normali ''bu kadar okudum karşılığı bu mu'' demek zaten.Ama ''Şartlar ortada'' dediğimiz zaten böyle bişey.Bahsettiğim şey şımarıklık değil,gerçekleri görmezden gelmek.Bu arada cahilliğimden soruyorum henüz Üniversite öğrencisi olduğum için, iş başvuruları sadece internet üzerinden kariyer sitelerinden filan mı yapılıyor? Yani şöyle,birebir görüşmelerin daha etkili olduğunu düşünenlerdenim.Mesela, iş ilanı veren şirketle görüşmeye gitmek gibi bi seçenekte varmı? Gerçi varsa iş görüşmesi yapmaktan milletin işi gücü bırakması lazımda,yani herhangi başka bir seçenek? Çünkü kariyer sitelerine bende baktım,bir ilana 2353656 kişi başvurmuş oluyor.O sebepten merak ettim.

+1 kesinlikle katılıyorum.......
ben okuduğum bölüm bilg.prg.cılığı 2 yıllık ama satış departmanında sipariş giriyorum....
okul bitince 1 yıl iş aradım maaşı iyi olsun bölümümden olsun diye...ilk 6 ay sonra maaşı düşünmedim bölüm okudum gireyim de dedim... ama 2 yıllık birşey bilmiyorsun sen zaman harcayamayız dediler...
e ne yapayım iş buldum girdim... ilk 2 yıl yok pahasına ücretle çalıştım asgari ücret in biraz üstünde hatta çıkacaktım çok istedim babam kurumsal firma bulmuşsun nereye çıkamazsın dedi... şimdi çok şükür Yarabbim herkesin sabırlarını taçlandırsın inşallah...
yani kriterlerini çok yüksek tutarsanız bir iş bulamazsanız... he yabancı diliniz vardır birşey bilmeseniz de diliniz iyiyse heryere girebilirsiniz...

Ben şanslıyım galiba yahu hiç anlamadım.2 yıllık MYO okudum,daha yeni mezun oldum.Bu seneden itibaren 4 yıllığa tamamlamak için temmuzda sınava giricem filan her neyse,okuduğum süreç içerisinde (muhasebe okudum) 3 şirketten işteklifi aldım.Muhasebe için.Gerçi bölüm birincisiydim,sınıfı geçicek kadar çalışmadım,köpeklemesine çalıştım derslerime.Son dk ikinci olarak mezun oldum o ayrı bi konu ama neyseşimdi konumuz o değil ( :KK43: ) Hepsi yetiştiririz gerekirse buraya gel başla dedi.Okula devam etmek gibi planlarım olduğundan düşünmedim.Düşünmüyorum yani.Biraz ayağıma geldi işler.Ha şartları neydi? Bilmiyorum. Hiç sormadım ilgilenmediğim için.Ama durum bu kısacası.Çalışıcak olsaydım,şartlarıda pek sallamaz bi yerden başlıyım derdim.Oda ayrı bi konu.

Bu da kendinizi avutma yönteminiz mi?

Kendinizi avuturken başkalarına iftira atmayın yalnız, biz okuyup, çalışıp mezun oluyoruz alnımızın teriyle. Siz üniversiteyi lise mi sandınız hocayı tehtid edip, sözlü notu yükseltip sınıf geçicez?

İşte açıkla örgünün kıyas bile edilemeyeceğinin kanıtısınız. Üniversite ne bilmiyorsunuz bile.. Doçent kim, profesör kim tanımıyosunuz bile..
sende insanlığın vicdanının adam olmanın ''örgün''eğitimde öğretilmediğinin kanıtısın
hadsiz...ayrıca bunun örnekleri var yarası olan gocunur ben sana böylesin mi dedim...konuşabilir diyorum tehdit eder olarak algılıyorsun...sende sorun var bence

X