üzüntüden başıma ağrılar giriyor

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
İİBF İktisat 4. sınıfa geçtim, Allah'ın izniyle 2016'da mezun olacağım inşallah. ama kaygılanmaktan başıma ağrılar giriyor son zamanlarda. nereye baksam haberler, durumlar kötü, berbat. insanlar yüksek puan aldıkları halde atanamıyorlar. sağda solda üniv. tercihi yapacak öğrencilere bakıyorum ve birçoğu ne okumak istediğinden ziyade bölümün atanma imkanlarıyla, maaşıyla falan daha çok ilgileniyor. özel sektörde iş bulamayan dünya kadar insan. dünya kadar mezun. boşa mı okuyor bu insanlar, bu nasıl sistem yazık günah. aöf'ten bir bölüm daha okumak istiyorum 2 yıllık ama ne okumalıyım hiç bilmiyorum. devlette ve özel sektörde geçerli olabilecek bişey... tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik ile bilgisayar programcılığı ilk gözüme çarpanlardan. ailem devlete girmeye çalış, özel sektörde iş bulamazsın çok zor falan diyor. bölümümü seviyorum, değersiz bir bölüm değil, bu bölüme girdikten sonra hayattaki birçok şeye bakış açım değişti ve birçok konuda bilinçlendim ama değer verilmemesinin sebebinin çok fazla mezun vermesi olduğunu düşünüyorum. çok kaygılıyım, kpss'ye hazırlanacağım ve bu belki de son yaz tatilim. iyi şekilde değerlendirmek istiyorum bugünlerimi. yurtta kalıyorum okuduğum şehirde ve çok zor, berbat, sorunlu bir sene atlattım. biraz kafam dağılsın istiyorum, şimdi evimdeyim, mutlu olmak istiyorum ama aklım hep işsiz kalmakta, böyle hep kötü şeyler geliyor aklıma. okurken sizi de baydım kusura bakmayın sadece içimi dökmek, paylaşmak istedim. öğrenci ya da mezun benim gibi sıkıntılı bi dünya insan var biliyorum. sizce aöf'ten bir bölüme kaydolmakla iyi yapmış olur muyum? ikinci üniv. için tek seçeneğim aöf, 2 ya da 4 yıl örgün bir şekilde tekrar üniversiteye gidebilmem imkansız. artık düşünmekten cidden başım ağrıdı, son bir yıldır ne zaman canım sıkılsa, dertlensem başıma çılgın ağrılar giriyor ve günlerce geçmek bilmiyor. geçen gece de böyle oldu, uyuyamadım ağrıdan. düşünün o kadar canım sıkkın yani.

Ülkenin durumu ortadayken kaygılanmakta ne yazıkki haklısın.şimdiden kendini yiyip bitirme öğrenciliğin son zamanlarının keyfini sür bir daha bu günler geri gelmiyor , keşkelerin olmasın.ülkenin her yanı mantar gibi berkecan üniversitesi diye tabr ettiğim özel ünv doldu.gayet aklı başında çıkarımların var.ikinci ünv açıköğretim bile olsa işine yarar.
Bu kadar üzme kendini bugünü yaşa biraz

Yanlış.Mesele iş bulamamak değil ki,mesele ''istediğin standartlarda'' iş bulamamak.Olsun maaş düşük ama,çalışır kendimi gösteririm,zamanla maaşım artar,hemen büyük hedeflerim yok diyen insanlar açıkta kalmıyor.Hoaaaa ulan bu kadar yıl okudum 1100 tl'yi tezgahtarda alıyor ahanda çalışmıyorum! diyenler işsiz.Gördüklerim duyduklarım hep bu yönde,hatta bi düşündümde,istisnasız hep böyle.Dert etme.

Ülkenin durumu ortadayken kaygılanmakta ne yazıkki haklısın.şimdiden kendini yiyip bitirme öğrenciliğin son zamanlarının keyfini sür bir daha bu günler geri gelmiyor , keşkelerin olmasın.ülkenin her yanı mantar gibi berkecan üniversitesi diye tabr ettiğim özel ünv doldu.gayet aklı başında çıkarımların var.ikinci ünv açıköğretim bile olsa işine yarar.
Bu kadar üzme kendini bugünü yaşa biraz
öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. başlarken kyk'nın burs ve kredisi için başvurdum, burs değil kredi çıktı. krediyi alıp almama konusunda çok tereddüt yaşadım. annemle babam ayrı, babamın işi düzgün değil, annemin işi düzgün değil. ailede düzenli, net bir gelir yoktu ki hala da yok. başka şehirde parasız beş parasız kalma ihtimalim bile vardı, göze alamadım ve istemeyerek de olsa krediyi aldım, öğrencilik döneminin parasal garantisi bi nevi, alıyorum. hiç yoktan iyidir. okul bitince kesilecek, 2 sene sonra borcu ödemem lazım. o kadar çok adaletsizlik var ki bunlara da çok sinir oluyorum. üzerimde bu kredi borcunun da yükü var. evi arabası olan insanlara kyk bursu çıkıyor. taksitle aldığı iphone'u (3000 tl'den de fazla) kyk bursuyla ödeyen insanlar var bu ne adaletsizlik. neye göre veriliyor bu burslar ben anlamıyorum. başarıya göre olmadığına eminim. ihtiyacı olana değil sözüm, alt tarafı aylık 330 lira ama dokunuyor insana bu haksızlıklar. burs alanların alttan 4 tane dersi kalıyor, ben bütünlemeye bile kalmadan geçiyorum dersleri. millet kymet de bilmiyor. çok bunaldım ve sizi de bunalttım özür dilerim. haklısınız.

Yanlış.Mesele iş bulamamak değil ki,mesele ''istediğin standartlarda'' iş bulamamak.Olsun maaş düşük ama,çalışır kendimi gösteririm,zamanla maaşım artar,hemen büyük hedeflerim yok diyen insanlar açıkta kalmıyor.Hoaaaa ulan bu kadar yıl okudum 1100 tl'yi tezgahtarda alıyor ahanda çalışmıyorum! diyenler işsiz.Gördüklerim duyduklarım hep bu yönde,hatta bi düşündümde,istisnasız hep böyle.Dert etme.
ben de böyle düşünüyorum yani sizin düşündüğünüz gibi. çünkü bir insanın 4-5 ay işsiz kalması ekstrem bir durum bana göre uzaktan bakınca. ne bileyim genç bir insan hiçbişey yapamıyorsa girer bir mağazada çalışır, kasiyerlik yapar vs asgari ücret evet çok düşük, insanlar bu rakamların daha fazlasını hakediyor ama beş parasız kalmaktan iyidir bence. ama bu kaygılardan kurtulamıyorum. ben bankaların stajlarını araştırıyorum, kış dönemi staj programları uyguluyorlarmış, eylül ekim gibi bunun duyurusunu yapıyorlar falan bunlara başvurmayı düşünüyorum. ilerde bana fayda sağlayacağını düşünüyorum. teşekkür ederim yorumlarınız için.

Bilgisayar Programcılığını kesinlikle tavsiye etmiyorum. Zaten aofte de yok bu bolum.
Cok zorlanirsin inan. Alt yapinin olmasi, sayisal mantiginin iyi olmasi, programlamaya yatkin olman lazim.
Ben B.p okudum bak simdi kara kara dusunuyorum. Ozelde is yok. Tamamen alan disi islere bakiyorum. Kpss'de atanmasida kolay degil. Bosver sen.
Baska bolumlere bak bence.

İİBF gibi bölümlerde üniversite adının önemi büyük.

+1 kesinlikle katılıyorum.......
ben okuduğum bölüm bilg.prg.cılığı 2 yıllık ama satış departmanında sipariş giriyorum....
okul bitince 1 yıl iş aradım maaşı iyi olsun bölümümden olsun diye...ilk 6 ay sonra maaşı düşünmedim bölüm okudum gireyim de dedim... ama 2 yıllık birşey bilmiyorsun sen zaman harcayamayız dediler...
e ne yapayım iş buldum girdim... ilk 2 yıl yok pahasına ücretle çalıştım asgari ücret in biraz üstünde hatta çıkacaktım çok istedim babam kurumsal firma bulmuşsun nereye çıkamazsın dedi... şimdi çok şükür Yarabbim herkesin sabırlarını taçlandırsın inşallah...
yani kriterlerini çok yüksek tutarsanız bir iş bulamazsanız... he yabancı diliniz vardır birşey bilmeseniz de diliniz iyiyse heryere girebilirsiniz...

Ne özelde ne devlette açık öğretimde bla bla okumanın geçerliliği yok. Açıktan bi şey okuyacağına ya dil geliştir, yada ofis programları öğren derim.

Bende İİBF mezunuyum, a kadro devlet memuruyum. İİBF mezunları için en ii iş sahası bence bankalar, devlet, yada özelde finans yada insan kaynakları bölümleri.

Memuriyet gibisi yok inan. 25 yaşımdan beri gelecek kaygım yok. Bu çok büyük bi nimet türkiyede.

Ne özelde ne devlette açık öğretimde bla bla okumanın geçerliliği yok. Açıktan bi şey okuyacağına ya dil geliştir, yada ofis programları öğren derim.

Bende İİBF mezunuyum, a kadro devlet memuruyum. İİBF mezunları için en ii iş sahası bence bankalar, devlet, yada özelde finans yada insan kaynakları bölümleri.

Memuriyet gibisi yok inan. 25 yaşımdan beri gelecek kaygım yok. Bu çok büyük bi nimet türkiyede.

neden açık öğretim mezunu olunca ne fark var? neden geçerliliği yok

fakülte bitidikten sonra açık öğretimden 2 yıllık bitirsende kpss 'de 4 yıllık olarak girmek zorundasın.yani iki yıl okup o bölümden sınava giremezsin.a grubu kpss dene bankaları dene .umutsuz olma umut hep var :)

Sence neden?

Bi doç.tan, prof.tan ders almak, soru sormakla, kitaptan okuyup sınav geçmek aynı şey olabilir mi?
katılmıyorum..seninhocayla konuşma şansın var notunu yükseltebilirsin ama aödekilerin yok çalışmak zorundalar ayrıca onlarda girebilirler derslere...

katılmıyorum..seninhocayla konuşma şansın var notunu yükseltebilirsin ama aödekilerin yok çalışmak zorundalar ayrıca onlarda girebilirler derslere...

Bu da kendinizi avutma yönteminiz mi?

Kendinizi avuturken başkalarına iftira atmayın yalnız, biz okuyup, çalışıp mezun oluyoruz alnımızın teriyle. Siz üniversiteyi lise mi sandınız hocayı tehtid edip, sözlü notu yükseltip sınıf geçicez?

İşte açıkla örgünün kıyas bile edilemeyeceğinin kanıtısınız. Üniversite ne bilmiyorsunuz bile.. Doçent kim, profesör kim tanımıyosunuz bile..

Bu da kendinizi avutma yönteminiz mi?

Kendinizi avuturken başkalarına iftira atmayın yalnız, biz okuyup, çalışıp mezun oluyoruz alnımızın teriyle. Siz üniversiteyi lise mi sandınız hocayı tehtid edip, sözlü notu yükseltip sınıf geçicez?

İşte açıkla örgünün kıyas bile edilemeyeceğinin kanıtısınız. Üniversite ne bilmiyorsunuz bile.. Doçent kim, profesör kim tanımıyosunuz bile..

neden örgün okumuşsun diye bukadar aşşağılayıcı konuşuyosun ki durduk yere?

Bence de bu yanlış :)

Dediğin ücrete çalışmayı dahi kabul ettiği halde iş bulamayan çok insan var. Çünkü kariyer sitelerinden falan bilmem kaç bin kişinin başvurduğu bir işte onların aralarından sıyrılıp fark edilip işi kapmak çok zor. O yüzden düşük ücreti kabul eden birinin buna rağmen aylarca işsiz kalması hayal değil. Tam tersi ülkemizin acı gerçeği.

Bir diğer konuda iş beğenmemek. Olayı iş beğenmemeye indirgememek lazım, sadece insanlar verdikleri emeğin karşılığını almak istiyor. Bu da en güzel gençlik çağlarını üniversite kapısında sınavlarla, projelerle çürüten insanların en doğal hakkı. Ayrıca her işin sorumluluğu aynı değildir. Misal ben mesleğim gereği fabrikada çalışmak zorunda kalacağım. Evime yakın fabrika yok, büyük ihtimal taşınacağım. Ben iş için düzeni mi değiştireceğim, fabrikanın stresli ortamında bin tane insanla uğraşacağım, yapacağım her hata kaç bin dolarlık zararlara mal olacak diye hata yapmamak için saçlarımı ağartacağım, yeri gelecek mesaiye kalacağım ama adam bana 1000 lira verecek. Kimse kusura bakmasın ama o patron az yesin de kendine diplomalı köle bulsun. Eğer emeğinin sömürülmesine izin vermeyip, hak ettiği ücreti istemek "iş beğenmemek" ise evet ben ve çoğu kişi iş beğenmeyen şımarık kesimdeniz.

+1 kesinlikle katılıyorum.......
ben okuduğum bölüm bilg.prg.cılığı 2 yıllık ama satış departmanında sipariş giriyorum....
okul bitince 1 yıl iş aradım maaşı iyi olsun bölümümden olsun diye...ilk 6 ay sonra maaşı düşünmedim bölüm okudum gireyim de dedim... ama 2 yıllık birşey bilmiyorsun sen zaman harcayamayız dediler...
e ne yapayım iş buldum girdim... ilk 2 yıl yok pahasına ücretle çalıştım asgari ücret in biraz üstünde hatta çıkacaktım çok istedim babam kurumsal firma bulmuşsun nereye çıkamazsın dedi... şimdi çok şükür Yarabbim herkesin sabırlarını taçlandırsın inşallah...
yani kriterlerini çok yüksek tutarsanız bir iş bulamazsanız... he yabancı diliniz vardır birşey bilmeseniz de diliniz iyiyse heryere girebilirsiniz...
İngilizce biliyorum, neyse ki bi de İngilizce sorunum yok. Kursa gidip bişey bilmeden sertifika sahibi olanlardan değilim ama, zaman içinde kendi çabamla öğrenip geliştirdim tabi gönül ister ki yurtdışında yerinde öğrenelim. Başka dillerin de kendi kendime temelini oluşturmaya çalışıyorum, ne öğrensem kârdır diye düşünüyorum.

Bugün bir gazete haberi var

Kapıdan giren üniversiteli ne zaman müdür olacağım diye soruyor diyorlar

Doğru; bir iş yerinde bir taş çatlasın iki müdür gerekir ama her İİBF li müdür olmak zorunda gibi hisseder kendini daha yaşım 22 demeden en iyi mevkide en çok maaş isteyince de işsiz kalır

Az ile başlamak gerekiyor; emeğe saygılı düzgün yerlerde; ikinci yılında %100 zam alanlardan biri de benim mesela İİBF li değilim ama başladığım ücret de asgarinin 100-150 üstü idi zamanında

Bir de biraz sabretmek gerekiyor; zoru görünce kaçmamak; aman başka işe girerim dememek zira istikrarsız çalışanı önünde devam eden yıllarda kimse istemiyor

Hiç boşuna bakmayayım mı yani aof'e? Sonuçta o da emek istiyor, harcı var, sınavları var, ona da zaman harcayacağım kaydolursam eğer.

fakülte bitidikten sonra açık öğretimden 2 yıllık bitirsende kpss 'de 4 yıllık olarak girmek zorundasın.yani iki yıl okup o bölümden sınava giremezsin.a grubu kpss dene bankaları dene .umutsuz olma umut hep var :)
2 yıllıklar nasıl yapıyor o kpss işini?
B grubu kpss'ye giremiyor muyum şimdi ben? A'ya girmem gerektiğini biliyorum zaten de b'ye de girmek istersem giremez miyim?

X