İİBF İktisat 4. sınıfa geçtim, Allah'ın izniyle 2016'da mezun olacağım inşallah. ama kaygılanmaktan başıma ağrılar giriyor son zamanlarda. nereye baksam haberler, durumlar kötü, berbat. insanlar yüksek puan aldıkları halde atanamıyorlar. sağda solda üniv. tercihi yapacak öğrencilere bakıyorum ve birçoğu ne okumak istediğinden ziyade bölümün atanma imkanlarıyla, maaşıyla falan daha çok ilgileniyor. özel sektörde iş bulamayan dünya kadar insan. dünya kadar mezun. boşa mı okuyor bu insanlar, bu nasıl sistem yazık günah. aöf'ten bir bölüm daha okumak istiyorum 2 yıllık ama ne okumalıyım hiç bilmiyorum. devlette ve özel sektörde geçerli olabilecek bişey... tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik ile bilgisayar programcılığı ilk gözüme çarpanlardan. ailem devlete girmeye çalış, özel sektörde iş bulamazsın çok zor falan diyor. bölümümü seviyorum, değersiz bir bölüm değil, bu bölüme girdikten sonra hayattaki birçok şeye bakış açım değişti ve birçok konuda bilinçlendim ama değer verilmemesinin sebebinin çok fazla mezun vermesi olduğunu düşünüyorum. çok kaygılıyım, kpss'ye hazırlanacağım ve bu belki de son yaz tatilim. iyi şekilde değerlendirmek istiyorum bugünlerimi. yurtta kalıyorum okuduğum şehirde ve çok zor, berbat, sorunlu bir sene atlattım. biraz kafam dağılsın istiyorum, şimdi evimdeyim, mutlu olmak istiyorum ama aklım hep işsiz kalmakta, böyle hep kötü şeyler geliyor aklıma. okurken sizi de baydım kusura bakmayın sadece içimi dökmek, paylaşmak istedim. öğrenci ya da mezun benim gibi sıkıntılı bi dünya insan var biliyorum. sizce aöf'ten bir bölüme kaydolmakla iyi yapmış olur muyum? ikinci üniv. için tek seçeneğim aöf, 2 ya da 4 yıl örgün bir şekilde tekrar üniversiteye gidebilmem imkansız. artık düşünmekten cidden başım ağrıdı, son bir yıldır ne zaman canım sıkılsa, dertlensem başıma çılgın ağrılar giriyor ve günlerce geçmek bilmiyor. geçen gece de böyle oldu, uyuyamadım ağrıdan. düşünün o kadar canım sıkkın yani.