• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun zamandır iş arıyordum sonunda bir markette işe başladım ama ağır geldi :(

telasememuresi

Guru
Pro Üye
30 Ocak 2014
4.572
9.186
358
Merhaba. Bilenler bilir,iş arıyordum.. geçen bir işe başladım markette. Ama kaldıramıyorum. Linçlenmek için cevap vermeyin,lütfen sadece tavsiye verin
Hem alışkın değilim,bir de eski bir çalışanın bir psikolojik baskı yapması beni soğuttu. Şey dedi, "o kadar sene boşuna okumuşsun benim 6 yıldır sigortam işliyor" yapı olarak hassas biriyim. Biraz mobbing gibi oldu.
İhtiyacım vardı, başladım. Ama dün birkaç koli taşımaktan boynum tutulmuş. Un,makarna yerleşimi... Akşam 9da yatıp sabah 7de kalkmışım çünkü alışkın değilim. İş beğenmemek değil ağır geldi. Zorunda olmak ve böylesine yorulmak beni paramparça etti. Sanırım devam edemeyeceğim. Sabah boynum tutulmuş kalkamadım. İşe gitmedim 2,6,1.5,3 senedir aynı işi yapmış insanlar var. Ayrılmak istediğimi nasıl yazarım...
Daha önce bir dershaneye başvurdum ama prosedüre uymadığı için kapatmışlar....
Bugün birkaç iş daha aradım.......😰

Bi kere boşa okumak diye bir şey yoktur. Ha üniversiteye gidip derslere girmeyen, sadece eğlenen için boştur zira puansız okuyabiliyorsun artık. Ama onun dışında üniversitenin bi insana kattığı çok fazla tecrübe, bilgi birikimi vardır. Asla böyle düşünmem düşüneni de kovalarım :) Ağır konuşurdum ben olsam. Çünkü benim emek verip, okuduğum o kitapları kimse hiçe sayamaz. Kendisi evde pineklediyse ve hala kendini geliştirememişse oturup ağlasın haline başkalarından hıncını çıkarmasınlar. Muhtemelen okuyamadığı için de kırgındır. Neyse elbet bulursunuz çok yıpratmayın kendinizi. Müşteri hizmetlerini yapamaz mısınız? En rahat o görünüyor bu durumda. Organizeler çok alıyor mesela.

Ben Türkiye'de iyi bir pozisyonda, asgarî ücretin 7-8 katı bir maaşa çalışıyordum.
Şu an yurtdışında, günde 8-10 saat garsonluk yapıyorum.
İlk üç hafta hareket edemiyordum bel ağrılarından, çünkü yaş olmuş 30, hep ofiste rahat rahat calisiyordum bedenim alışkın değil.
Tepsi taşırken yoruluyordum.
Şimdi bedenim biraz daha uyum sağladı, belim ağrıyor ama o kadar değil zamanla adaptasyon sağlanıyor.

Diğer konu ise bu kadar hassassaniz iş arkadaşınızın soylemesi hafif bir durum daha çok duyacaksınız.l

Bana göre mobbing ama boynum tutuldu yüzden gidemedim bu bir bahane midir? Keşke düzgün okusanız, alışkın değilim dedim sadece. Birkaç sene aynı işi yapmış insanlar var demiştim.....ne can yakıcı bir yorum prenseslik falan
Diger çalışanın söylediği hos degil ama mobbing de degil. İşi bırakmaya bahane aramissiniz , başkasına suç aramayın. Zor olabilir ama bir sürü insanin yaptigi isi yapmak imkansiz , yapılamaz falan da olamaz. Eger bu ise mecbursaniz prenseslik triplerini birakmaniz gerekiyor

Ben Türkiye'de iyi bir pozisyonda, asgarî ücretin 7-8 katı bir maaşa çalışıyordum.
İlk üç hafta hareket edemiyordum bel ağrılarından, çünkü yaş olmuş 30, hep ofiste rahat rahat calisiyordum bedenim alışkın değil.
Şimdi bedenim biraz daha uyum sağladı, belim ağrıyor ama o kadar değil zamanla adaptasyon sağlanıyor.

Diğer konu ise bu kadar hassassaniz iş arkadaşınızın soylemesi hafif bir durum daha çok duyacaksınız.l
👍🏻👍🏻

Pazartesi ilk işim uğramak olacak. 😍😍🥰 yaptığı işi kötülemiyorum ama benim için uygun değil demek ki... neyse öyle böyle bıraktım sayılır. Güzel yorum için teşekkürler. Boşuna değil ihtiyaçtan girdim zaten de😰 yani
Bi kere boşa okumak diye bir şey yoktur. Ha üniversiteye gidip derslere girmeyen, sadece eğlenen için boştur zira puansız okuyabiliyorsun artık. Ama onun dışında üniversitenin bi insana kattığı çok fazla tecrübe, bilgi birikimi vardır. Asla böyle düşünmem düşüneni de kovalarım :) Ağır konuşurdum ben olsam. Çünkü benim emek verip, okuduğum o kitapları kimse hiçe sayamaz. Kendisi evde pineklediyse ve hala kendini geliştirememişse oturup ağlasın haline başkalarından hıncını çıkarmasınlar. Muhtemelen okuyamadığı için de kırgındır. Neyse elbet bulursunuz çok yıpratmayın kendinizi. Müşteri hizmetlerini yapamaz mısınız? En rahat o görünüyor bu durumda. Organizeler çok alıyor mesela.

Önlisans,bir de tarih mezunuyum. Öyle bakıyorum yani elimdeki bütün cvleri bitirdim bugün
Hayat sizin hayatiniz ister calisir ister calismazsiniz stres yapmayin boyle. ister zor is i ister ofis calisani olun .her isin kendince zorluğu vardir. beden agirlikli is size uygun gelmiyorsa ofis tarzi yerler bakin meslek nedir

Bana göre mobbing ama boynum tutuldu yüzden gidemedim bu bir bahane mıdır?
Değil. Yapamayabilirsiniz bu çok normal. Her insan kaldıramaz. Özellikle fiziksel yoğunlukta ki işleri. İngilizceniz var mı?
İşkura baktınız mı? Biri olmasa başka bi iş denk gelir ya. İndeed, işkur, kariyer net hepsine her gün bakın birde mümkünse başvurduğunuz yerlerin google dan telefon numaralarını bulup arayın çünkü başvuruya çoğu dönemeyebiliyor.

şu an nerdeyse aylık 100 bin demekmiş maaşınız. neden bırakıp gidip garsonluğu tercih ettiniz cidden merak ettim. sırf yurt dışı diye mi

İngilizce var..hatta bir yabancı dil kursu sekreter arıyordu başka birini almışlar. 6-7 kez cv bıraktığım mağazalar var. Yarın birkaç avmdeki mağazalara tekrar gideceğim.

Değil. Yapamayabilirsiniz bu çok normal. Her insan kaldıramaz. Özellikle fiziksel yoğunlukta ki işleri. İngilizceniz var mı?
İşkura baktınız mı? Biri olmasa başka bi iş denk gelir ya. İndeed, işkur, kariyer net hepsine her gün bakın birde mümkünse başvurduğunuz yerlerin google dan telefon numaralarını bulup arayın çünkü başvuruya çoğu dönemeyebilir

İngilizce var..hatta bir yabancı dil kursu sekreter arıyordu başka birini almışlar. 6-7 kez cv bıraktığım mağazalar var. Yarın birkaç avmdeki mağazalara tekrar gideceğim.
bi yerden başlayın belki kurumsal mağazalarda dalan yükselirsiniz. nitelikli bir bölüm değilse artık üni okumak cidden vakit kaybı. ama garsonluk için bile attık lisans mezunu arıyorlar nerdeyse. okumuş olmak bi yerde işinize yarar. market işi de zordur. yapamıyorsanız gitmeyin

bi yerden başlayın belki kurumsal mağazalarda dalan yükselirsiniz. nitelikli bir bölüm değilse artık üni okumak cidden vakit kaybı. ama garsonluk için bile attık lisans mezunu arıyorlar nerdeyse. okumuş olmak bi yerde işinize yarar. market işi de zordur. yapamıyorsanız gitmeyin
Maalesef yapamıyorum. 😰 gidemeyeceğim

Benim kardeşim 3 hafta dayanabildi. Şaşırdım. Sonrasında köpek gibi çalıştı fabrikada ağır iş yaptı bi soba vardı gidip başında ısınmaya çalışırdı karda kışta vardiyalı da çalıştı 70 80 kilo metal plaka indirir kaldırırdı fabrikada sürekli makineye verirdi. Yine de mutluydu. Market kadar zorlanmazdı.
Olmuyorsa zorlama.Diyeceklerim bu kadar...

Türkiye'de çalışırken aylık 90-100 bin TL maaş aldığınız işi merak ettim. 🙄

Benim kardeşim 3 hafta dayanabildi. Şaşırdım. Sonrasında köpek gibi çalıştı fabrikada ağır iş yaptı bi soba vardı gidip başında ısınmaya çalışırdı karda kışta vardiyalı da çalıştı 70 80 kilo metal plaka indirir kaldırırdı fabrikada sürekli makineye verirdi. Yine de mutluydu. Market kadar zorlanmazdı.
Olmuyorsa zorlama.Diyeceklerim bu kadar...
Teşekkür ederim canım

Merhaba. Bilenler bilir,iş arıyordum.. geçen bir işe başladım markette. Ama kaldıramıyorum. Linçlenmek için cevap vermeyin,lütfen sadece tavsiye verin
Hem alışkın değilim,bir de eski bir çalışanın bir psikolojik baskı yapması beni soğuttu. Şey dedi, "o kadar sene boşuna okumuşsun benim 6 yıldır sigortam işliyor" yapı olarak hassas biriyim. Biraz mobbing gibi oldu.
İhtiyacım vardı, başladım. Ama dün birkaç koli taşımaktan boynum tutulmuş. Un,makarna yerleşimi... Akşam 9da yatıp sabah 7de kalkmışım çünkü alışkın değilim. İş beğenmemek değil ağır geldi. Zorunda olmak ve böylesine yorulmak beni paramparça etti. Sanırım devam edemeyeceğim. Sabah boynum tutulmuş kalkamadım. İşe gitmedim 2,6,1.5,3 senedir aynı işi yapmış insanlar var. Ayrılmak istediğimi nasıl yazarım...
Daha önce bir dershaneye başvurdum ama prosedüre uymadığı için kapatmışlar....
Bugün birkaç iş daha aradım.......😰
Market dunyanin en pis isi kim ne derse desin fazla mesaini de vermiyorlar haftalik tatilin yok gibi birsey esnek calisma saatleri diyip mesai vermiyorlar kac git fabrikada calis daha iyi

Back