• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun Yıllar Çıkıp ta Evlenenler, evlilkte dezavantajını yaşıyormusunuz?

Escircassian

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2009
850
202
133
40
Merak ettiğim bir soru bu aslında, ben nişanlımla 8 senedir çıkıyorum ekim de de evleneceğiz nasipse.Nişanlımdan da kendimden de eminim hatta bu konunun cevapları tabiki kararımı etkilemez ama merak işte:1: kimileri uzun süren ilişkilerin evlilikleri kısa sürüyo birbirlerini tanıdıkları için evlilikte paylaşılacak birşey kalmıyor diye...Sizce uzun ilişkler evliliği çabuk mu yıpratır?

pek mantıklı bir tez olmamıs... paylasılacak seyler eninde sonunda bitiyorsa hiç cıkmadan evlensen de biter...

8 yıl cıkıp evlendikten sonra bosanmazsın da... evlenirsin 8 sene sonra bosanırsın...

sacma yani... insanlar birşeyleri beceremiyor yürütemiyor sucu da yılların üzerine atıyor...

evlilik herkesin doğasına uyan birşey değil.. ya da dogru kişi seçilmiyor en basından vs.vs.vs bircok sebebi olabilir bosanmaların ama bence evlilikten once uzun sure cıkmak bunlardan biri değil

paylasımı azaltmak cogaltmak bitirmek bunlar ciftlerin elinde olan seyler biraz da... ama herseyden onemlisi sevgi ve saygının devamlılıgı... onları bitirmemek yitirmemek onemli olan :34:

onun da zamanı ve sınırı yok zaten

Bence kısa sürmesinin nedeni onca yıldır bırlıkteyız dıyıp sorgulamadan tartmadan tek taraflı tavizlerle dolu bi ilişkinin evlilikle sonuçlandırması.Evlenmiş olmak için evlenilmemeli bence aşk geçici bişeydir geriye saygı vesevgi kalır evet yıllarımı verdim ama evlenipte 40 yıl daha birlikte geçermi asıl soru bu olmalı.

bende ilk aşkımla evlendim bu arada kendimi bildim bileli birlikteyiz ortaokuldan beri :38: 3 senelikte evliyiz ve onu çoook seviyorum.

bence uzun süreli iliskiler evliligi söyle yipratmaz:

seevdigini nekadar cok tanirsan okadar cok seversin bence (huyu suyu karkateri düzgün biriyse)

evliligin kisa sürüp sürmeyecegi uzun veya kisa iliskiyle alakasi yok :34: sadece cift´e bakiyor evliligin veya iliskinin nasil yürüdügü eger siz birbirinize sevginizi sayginizi eksik etmiyorsaniz bir sorun yok :34:

Artık flört dönemini evliyken yaşamak moda oldu 1 2 sene sonra evleniliyor.Ama ikisininde farklı artıları ve eksileri var tabii.Ben şahsen çok uzun çıktıktan sonra evlenme yanlısı değilim dediğin gibi insan birbirinin herşeyını biliyo yaşamadıgın bişey kalmıyo ama sevgi ve saygı varsa dedıgınız gibi öylede böylede sonuç değişmez hakkınızda hayrlısı

Aslında bir şeyler yaşamak yada sevgiyi ve saygıyı tüketmemek yine çiftlerin elinde, cevaplardan çıkan sonuçta bu sanırım.Bende tek cevabın özellikle saygının tüketilmemesi yanlısıyım sevgi ve saygı ilişkide doğru orantılı bence.

bi arkadasımın ablası 10 yıllık ilişkisinden sonra evlendi 3 ay sonra boşandı yani evlilikleri 1,5 ay filan sürdü. onun kardeşi 8 yıl cıktı biriyle 7. yılda nişanlandılar ayrıldılar. ve sorun tamamen kızlardaydı şimdi bi onla bi bunla.sorun yıllarda dğeil kendilerndeymiş anlaşılmış.eğer cok sey paylaşmaktan kaynaklı olsaydı.zaten evlenince de birkaç yıl sonra pek çok şey paylaşılmış oluyor o yüzden evliliğin ömrü olurdu...

Benim uzun ilişkim olmadı ama sana güzel örnekler verebilirim :)
kuzenim 9 yada 10 yıl çıktıktan sonra evlendi şuan 4 yıllık evli çok tatlı bir çocukları da var üstelik, allah bozmasın darısı sana bana herkese olsun.
bir arkadaşım 9 yıllık birliktelikten sonra evlenmiş ve henüz 8 aylık evli geçen gün şöyle diyordu: hala sarılarak uyumaya doyamadım...

yani arkadaşım kötü örnek emsal teşkil etmezmiş... önce sizsiniz bu evliliğin kahramanı
mutluluklar.

avantaj yada dezaavantaj olması kısılerden kısılere farklılık gosterebılır.eger uzun flort donemınde cok yıpranmıssan evlılıgınde dezaavantajların fazla olabılır ama tersı durum da tanıyıp senelerdır beraber olup evlenmek avantajdır.onemlı olan flort donemındekı heycanlarını evlılıktede taze tutabılmek buda tek taraflı deıl karsılıklı olur ama herseye ragmen guzel olacagını dusunuyorum..

Back