• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun vade için hangisi daha karlı?

thebutterflyeffect

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
838
863
33
Merhaba,
Uzun zamandır harçlıklarımdan arta kalanla birikim yapıyorum. Bunu kara dönüştürmeye karar verdim ama ekonomi konusunda bilgim çok zayıf, uzun vadede altın mı, euro mu, dolar mı biriktirmek daha karlıdır?
Altın ise, vadesiz altın hesabına biraz baktım, faizsiz olması güzel bir şey tabi ama alım satım yaparak altın biriktirmek mantıklı bir hareket mi? Ben TL biriktiriyorum, TL olarak mı kalmalı Altın mı almalıyım? Teşekkür ederim şimdiden :KK36:

Ben altın dolar alıyorum tlde durunca kesin harcanıyor o para.

2017 tl yatırdım altına. 2100 olmuştu altın 165 yaklaştığında.
Ama kenarda tutsaydım o parayı hala 2017 tlm olacaktı

Böyle de dümdük bi mantığım var işte :halay:

Merhaba,
Uzun zamandır harçlıklarımdan arta kalanla birikim yapıyorum. Bunu kara dönüştürmeye karar verdim ama ekonomi konusunda bilgim çok zayıf, uzun vadede altın mı, euro mu, dolar mı biriktirmek daha karlıdır?
Altın ise, vadesiz altın hesabına biraz baktım, faizsiz olması güzel bir şey tabi ama alım satım yaparak altın biriktirmek mantıklı bir hareket mi? Ben TL biriktiriyorum, TL olarak mı kalmalı Altın mı almalıyım? Teşekkür ederim şimdiden :KK36:
ben 24 ayar gram altin biriktiriyorum canim sen de oyle yapabilirsin altin uzun vadede hep kazandirir diyorlar. benim hesabim yok kuyumcudan aliyorum.
ytd..

Altın alıyorum kuyumcudan özellikle son zamanlarda 24 ayar almaya başladım. gram gramda olsa her ay alılkanlık haline getirdim yapı olarakta çocukluktan beri brikim yapmayı severim. TL olarak tutunca harcıyorum ben bankadan gram satmakta kolay olduğu için tercih etmiorum fiziksel olarak altın görmekte hoşuma gidiyor sanırım o_O düşüş yükseliş beklemeden alıyorum harcanmasından iyidir diyerek. önerim gramda olsa altın alman yönünde olacak.:KK56:

Altın alıyorum kuyumcudan özellikle son zamanlarda 24 ayar almaya başladım. gram gramda olsa her ay alılkanlık haline getirdim yapı olarakta çocukluktan beri brikim yapmayı severim. TL olarak tutunca harcıyorum ben bankadan gram satmakta kolay olduğu için tercih etmiorum fiziksel olarak altın görmekte hoşuma gidiyor sanırım o_O düşüş yükseliş beklemeden alıyorum harcanmasından iyidir diyerek. önerim gramda olsa altın alman yönünde olacak.:KK56:
bnce zaten gram daha karli.cunku bozulurken az kaybediyo ceyrek ata vs cok fark yapiyor.. ytd..

bnce zaten gram daha karli.cunku bozulurken az kaybediyo ceyrek ata vs cok fark yapiyor.. ytd..

kesinlikle gram aldı hepsini bir kere çeyrek almak zorunda kalmıştım oda param çarçur olmasın diye birde bu gramları özellikle döviz bürosundan almayı tercih ediyorum artık yurtdışındada satılabiliyormuş birde 24 ayar satıyorlar genelde normal kuyumcudan aldığım kendi markaları olan ürünler 22 ayarmış. 24 ayar almam önerildi banada o döviz bürosunda

Merhaba,
merhaba bacım birikimci hatunlar, altın biriktiriyoruz, benzeri ekonomi finans bölümünde bakın topicler dahil olmak fikir alabilirsin. Ha benim birikim çok yönlü altında var TL de borctta(kredi) ve cripto da

Bir sene altın ile ne kadar kar yapılır peki

Merhaba,
uzun vadeden kastınız nedir ? neden bireysel emeklilik düşünmüyorsunuz ?

Back