• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun Kv ziyareti

Kiraz_Mevsimi_54

Guru
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
417
115
323
Iyi geceler kızlar,

çok bunalmış durumdayım. Benim kv yılda bir defa bizi ziyarete gelir uzakta oturuyoruz diye ve 1 ay kalır. Çoçuklarım eşim mutlu oluyor ama bana bir süre sonra gelmeye başlıyorlar. Yemek yapar gocunmaz. Temizlik yapsın diye beklemiyorum ama kişisel temizliğide yok gibi birşey. Yere birşey dökülmüş mü tuvaletden sonra birşey kalmış mı yemek yaparken heryeri pisletmiş mi. Umrunda değil. Bunuda bir şekilde umursamadım. Beni rahatsız eden en büyük konu bize gelip bizim paramızla ailenin diğer üyelerine hediye alıp götürmesi. Bize gelirken erzak oraya giderken tatlı kuruyemiş oyuncak kıyafet götürmesi ve ayrıca bizim paramızla alınması beni aşırı rahatsız ediyor. Bunları neden biz alıyoruz dediğimde durumumu var nasıl alsın diyor. Durumu yoksa almaz ve bunu herkes anlar bilir aileden.

Sizde böyle durumlar var mı? Ben bu durumun tekrar yaşanmasını istemiyorum. Içimi dökmek istedim. Teşekkürler şimdiden.

Benim eşim buna müsade etmez ama sizinki mutlu oluyormuş. Kayınvalideyi niye suçluyorsunuz? Şunu anlamıyorum sizi aşırı rahatsız eden bir şey eşinizi nasıl mutlu ediyor? Sizin annenize karşı tutumu nasıl? Ayrımcılık yapmıyorsa, sizin tarafa da eli açıksa aldığını verdiğini sorun etmeyin derim ama maddi durumunuz nasıl bilmiyorum.

Benim eşim buna müsade etmez ama sizinki mutlu oluyormuş. Kayınvalideyi niye suçluyorsunuz? Şunu anlamıyorum sizi aşırı rahatsız eden bir şey eşinizi nasıl mutlu ediyor? Sizin annenize karşı tutumu nasıl? Ayrımcılık yapmıyorsa, sizin tarafa da eli açıksa aldığını verdiğini sorun etmeyin derim ama maddi durumunuz nasıl bilmiyorum.
Kayınvalidemi suçlamamın nedeni sırf bizim durumumuz iyi diye böyle davranması diğer kaç çocuğuna böyle yapmıyor.

Iyi geceler kızlar,

çok bunalmış durumdayım. Benim kv yılda bir defa bizi ziyarete gelir uzakta oturuyoruz diye ve 1 ay kalır. Çoçuklarım eşim mutlu oluyor ama bana bir süre sonra gelmeye başlıyorlar. Yemek yapar gocunmaz. Temizlik yapsın diye beklemiyorum ama kişisel temizliğide yok gibi birşey. Yere birşey dökülmüş mü tuvaletden sonra birşey kalmış mı yemek yaparken heryeri pisletmiş mi. Umrunda değil. Bunuda bir şekilde umursamadım. Beni rahatsız eden en büyük konu bize gelip bizim paramızla ailenin diğer üyelerine hediye alıp götürmesi. Bize gelirken erzak oraya giderken tatlı kuruyemiş oyuncak kıyafet götürmesi ve ayrıca bizim paramızla alınması beni aşırı rahatsız ediyor. Bunları neden biz alıyoruz dediğimde durumumu var nasıl alsın diyor. Durumu yoksa almaz ve bunu herkes anlar bilir aileden.

Sizde böyle durumlar var mı? Ben bu durumun tekrar yaşanmasını istemiyorum. Içimi dökmek istedim. Teşekkürler şimdiden.
E size de erzak getiriyormus ? Eşin genel olarak benim aileme de aynıysa maddi imkanım da el veriyorsa kendi colugumdan çocuğumdan kismiyorsam yılda 1 kez gelen annesine 3-5 yaparım eşimi de bu konuda darlamam.

E durumunuz iyiyse alsın nolucak sanki.Bizde de aynı durum var eşimin abisi tek maaş biz çift maaşız çok şükür .Ben eşime teklif ediyorum hatırlatıyorum eksikleri var yardım edelim diye .Var iken problem etmeniz asıl problem bence .Durumunuz olmasa anlarım
Helal kız 🥰

Bazı kadınları anlamıyorum o adam o yaşa gelene kadar.O anneler neler çekmişler.Eşle yokken o zorluklarda anneleri vardı hep hatırlatayım senede bir gelipte oğluları biraz maaşlarından harcasalar ne olacak ki sizin annenise böyle harcasaydı sesinizi çıkarmazdınız

Bazı kadınları anlamıyorum o adam o yaşa gelene kadar.O anneler neler çekmişler.Eşle yokken o zorluklarda anneleri vardı hep hatırlatayım senede bir gelipte oğluları biraz maaşlarından harcasalar ne olacak ki sizin annenise böyle harcasaydı sesinizi çıkarmazdınız
Diğer çocuklarıyla eşit niye harcanmıyor, sadece konu sahibinin eşini mi zorlukla büyüttü? Kadınlar eşitlik istiyor, her çocuğa adaletli davranılsın diyor. Ben eli açık biriyim, varsa veririm alırım getirir götürürüm. Kendi annem kayınvalidem diye ayrım yapmam ama kayınvalidem eşimin kardeşlerini kayırıp bize domuzdan bir kıl yaparsa havayı alır. Niyet çok önemli. Bizde eşim farketmez bile, kayınvalidenin kremlerini ilaçlarını bulamadığı nesi var nesi yok araştırır gönderirim ama bu çabama karşı da hainlik değil iyi niyet beklerim.

Konu sahibi size de getiriyormuş kadın. Erzak dediğin de azımsanacak bir şey değil, el emeği var. Diğerlerine hem erzak hem hediye olsaydı haklısınız derdim ama size de eli boş gelmiyormuş.

Ben evde 1 ay kalmasın veriyim ne istiyorsa derdim herhalde. 1 ay aynı evde zor değil mi?
Size getirdiklerini küçümsemeyin. Kayınvalidem eşofman altı çorap alır, ablam kendi zeytinyağlarından, yaptığı tarhanadan getirir. Para hesaplamaya gireceksek bedavaya gelir kv ninkiler. Böyle şeyleri takmayın. İyi niyetle yapması önemli.
Sizden ona harcama istemiyorsanız ayrı. Onu eşinizle çözeceksiniz. Eşit değil sanırım harcamalar. Durumu iyiyken annesi için o kadarını yapmak istiyordur o da.

Back