• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğneli Epilasyon Uzmanından lazerepilasyon ve diğer epilasyon sorularına cevaplar.

slm ben dün bilinen bi hastanede lazer epilasyon için görüşmeye gittim hastane olmasından yanaydım ama hangi cihaz olucak diye sorduğumda ıpl dedi şimdi bunları okuyunca içime kuşku düştü bugün gidicektim yaptırmaya ne yapsam acaba ??

slm ben dün bilinen bi hastanede lazer epilasyon için görüşmeye gittim hastane olmasından yanaydım ama hangi cihaz olucak diye sorduğumda ıpl dedi şimdi bunları okuyunca içime kuşku düştü bugün gidicektim yaptırmaya ne yapsam acaba ??
Sayın Maviperi: Öncelikle şunu belirtmeliyim ki yazın lazer epilasyon uygulaması pek tercih etmediğim bir yöntem çünkü uygulama bölgesinin güneş ile temasının olmaması yani yanık bölge olmaması gerekir , lazer ışığı melanin pigmentine etki ettiği ve cilt yüzeyi ile birlikte kıl kökününde bu renk pigmentlerinin olduğu düşünüldüğü zaman eğer yanık ten sahibi iseniz bu yöntemle epilasyon işleminde ya düşük doz verilmeli ki o zaman epilasyon değil depilasyon olur yada uygun doz verip cildi yakma riskleri var bu yönden tercih sizin...
Dünya literatürüne göre Türk halkının cilt ve kıl yapısına en uygun sistem Alexandrite sistemi ve istatistik bilgilere göre Alexandrite sisteminin başarı şansı 90% (uygun doz ve uygun devam sonucu) buna karşılık İPL sisteminin başarı yüzdesi 65% sizin bu mutlu bitenler arasında olmanız cihaz ve öncelikle başarılı bir uygulayıcının elinde size mutlu ve sdağlıklı günler dilerim:nazar:

Sayın Maviperi: Öncelikle şunu belirtmeliyim ki yazın lazer epilasyon uygulaması pek tercih etmediğim bir yöntem çünkü uygulama bölgesinin güneş ile temasının olmaması yani yanık bölge olmaması gerekir , lazer ışığı melanin pigmentine etki ettiği ve cilt yüzeyi ile birlikte kıl kökününde bu renk pigmentlerinin olduğu düşünüldüğü zaman eğer yanık ten sahibi iseniz bu yöntemle epilasyon işleminde ya düşük doz verilmeli ki o zaman epilasyon değil depilasyon olur yada uygun doz verip cildi yakma riskleri var bu yönden tercih sizin...
Dünya literatürüne göre Türk halkının cilt ve kıl yapısına en uygun sistem Alexandrite sistemi ve istatistik bilgilere göre Alexandrite sisteminin başarı şansı 90% (uygun doz ve uygun devam sonucu) buna karşılık İPL sisteminin başarı yüzdesi 65% sizin bu mutlu bitenler arasında olmanız cihaz ve öncelikle başarılı bir uygulayıcının elinde size mutlu ve sdağlıklı günler dilerim:nazar:

nuray hanım bende gitmeden hatta aradım tekrar bunların hepsini söyledim hiç iyi şeyler dumadım neden bunu kullanıyosunuz falan diye bana dediki senin kıllarını diğer cihazlar görmez oyüzden bunu kullanıcaz dedik sizin söylediğiniz cihazlarıın hepsi mevcutmuş onlarda varmış yani ıplninde son çıkan teknolojisiymiş bu arada bronz tenli değilim bu sene hiç güneşlenmedim hatta bakalım ıpl ye başladık haa bu arada gittiğim yer çok ünlü bi hastane ve bana denilen buradan menun kalmadan ayrılmayacaksınız ama ne bileyim inşallah iyi olur :)

Nuray yıldızA ben de sormak isterim. Uç yıl önce igneli sonucunda yüzümde elmacik kemiklerinin olduğu yerde kırmızı izler kaldı. Hafifledi ama hala var. Su anda hamileliğim dolayısıyla yalnız k vitamini kullanabiliyorum. Tedavi nedir sizce?
Size biraz geç yazdım özür dierim,demekki gözden kaçmış,sorunuza gelince iğne epilasyondan sonra kalan izler genellikle kalıcı olabilecek izlerdir maalesef sizinle karşı karşıya gelmeden birşey söyleyebilmem imkansız malum böyle bir şey yazarak anlatılmaz veya yazarak işlem yapılmaz,web sayfamdan gerekli adres bilgilerini alabilirsiniz yildizepilasyon.com veya yildizguzelliksalonu.com
ikinci sorunuza gelince kullandığınız k vitaminini mutlak doktorunuz tavsiye etmişdir ki bana fazla laf düşmez zaten bu dönemde herşey doktor kontrollü olmalıdır.
Saygılar:nazar:

nuray hanım bende gitmeden hatta aradım tekrar bunların hepsini söyledim hiç iyi şeyler dumadım neden bunu kullanıyosunuz falan diye bana dediki senin kıllarını diğer cihazlar görmez oyüzden bunu kullanıcaz dedik sizin söylediğiniz cihazlarıın hepsi mevcutmuş onlarda varmış yani ıplninde son çıkan teknolojisiymiş bu arada bronz tenli değilim bu sene hiç güneşlenmedim hatta bakalım ıpl ye başladık haa bu arada gittiğim yer çok ünlü bi hastane ve bana denilen buradan menun kalmadan ayrılmayacaksınız ama ne bileyim inşallah iyi olur :)
Sayın maviperi:
Demek ki biraz üslup değişiceğiz size söylenenler külliyen aldatmaca veya yönlendirmece şöyleki:
1:Senin kıllarını başkası görmez ipl den başka ---ilk olarak ipl gerçek lazer bile değildir çalışma sistemi diğer lazer sistemlerinden bile farklıdır ama ortak özelliği kılı yok etmesidir.
2:ipl sistemi nin son modeli yoktur sadece uygulama parametreleri o kadar ileri olanlar varki kullanıcıya pek insiyatif bırakmaz bu da bazen sonucu iyi anlamda etkilesede malum konfeksiyonda bile standart bedenler herkese cuk oturmaz.ipl sistemi ipl sistemidir sadece uygulama alanı daha geniş veya dar olanlar var vs vs
3: Sana tavsiyem son olarak madem hastane ortamındasın eğer ayak diretebilirsen ve ellerinde de varsa Apogee cynosure 5500 model Alexandrite lazer leri varsa onunla başla dünyada başarı ödülü alabilmiş ender cihazlardandır verien diğer ödüller kendimiz pişirelim kendimiz yiyelim çapında verilen ödüllerdir.
4 :Son olarak hakkıında hayırlısı olsun umarım sonucu gönlünce olur.

bnde hem burdan hem özel sordum ama yanıt gelmedi.hatta özelden yanıt olarak 'fjhgk' şeklinde anlamsız bi yanıt gelmişti.
enteresan..

merheba nuray hanım
tüm yüze iğneli epilasyon uygulaması hakkında bilgi verebilirmisiniz biraz.ortalama kaç seans sürer.ne kadar sürede biter.iz kalma durumu varmıdır.ayva tüylerinde etkilimidir.yüzde yüz sonuç alınabilirmi.
yanıtlarsanız çok sevinirim.

merheba nuray hanım
tüm yüze iğneli epilasyon uygulaması hakkında bilgi verebilirmisiniz biraz.ortalama kaç seans sürer.ne kadar sürede biter.iz kalma durumu varmıdır.ayva tüylerinde etkilimidir.yüzde yüz sonuç alınabilirmi.
yanıtlarsanız çok sevinirim.
İğneli epilasyon veya lazer epilasyon yüz bölgesinde en zor biten bölgedir , bazen yıllarca sürer,ne lazer ne de iğne ayva tüylerinde etki etmez lazer üstelik bu tüyleri uyandırıp kıların tüm yüze yayılması gib nahoş sonuçlar verebilir, iğnelide ise ayva tüy inceliğinde bir iğne olmadığındanv işlem yapılamaz 100% sonuç alınması gibi bir şey mümkün değildir o an bir memnuniyet dahi olsa çeşitli vesilelerle geçirilen hormonal tetik kıllanmayı yeni baştan artırabilir eğer yüzünüzde aşırı bir kıllanma var ise öncelikle bir dermatolog veya jinekoloğa görünmekte fayda var jinekolojik rahatsızlıklar,böbrek üstü bezleri,tiroid düzensizlikleri vb kıllanma sebebi olabilir o yüzden temeline bakmakta fayda var eğer salonuma gelebilirseniz size daha yardımcı olabilirim.
Saygılar
Adres blgilerim yildizepilasyon.com da:nazar:.

nurayyıldız hnm benimde bir sorum olacak.
ben genital bölgenin tümü için lazer ya da iğneli epilasyon düşünüyodum
fakat ara genitalin uygun olmayacağını söylemişsiniz.
bu konuyu biraz daha açsanız,herhangi bi zararı mı var acaba?
Genital bölgeniin lazer veya iğne epilasyon olması sizin tercihiniz olmalıdır ben ehil elde lazer i tavsiye edirim zira iğne epilasyon sinir ve kan damarların çok yoğun olduğu bir yerde ne kadar güvenli olabilir? ara bölgenin kılları ise size daha çok menapoz zamanınızda işe yarayacak bir kıl şeklidir bu konu ile daha geniş bilgiyi jinekoloğunuzdan alablirsiniz eğer doktorunuzun açıklamasından memnun kalmazsanız yeniden bana dönün size gerekli bilgiyi veririm.
Saygılar:nazar:

Nuray Hanım merhaba,
benim kız kardeşim koltuk altı,genital bölge ve bacaklarına epilasyon yaptırmak istiyor.
Baya bildiğiniz köklü,koyu renk kılları var,çok da yoğun,
benim sorum gayet açık lazer mi,iğneli mi?Avantajları,dezavantajları nelerdir kısaca cevaplayın lütfen.Ben konuyu ilk sayfadan beri okumaya çalıştım ama belki arada atladığım cevaplar olmuştur,bu soruyu daha önce soran olduysa kusura bakmayın.

Türk kadınlarına en uygun yöntem alexandrette gibi bişey okudum cevaplarınızda bu yöntem lazerli mi,iğneli mi acaba?Siz hangisini tavsiye ediyorsunuz?:uhm:
Ben pek cesaretsizim kardeşimin durumuna göre ben de bu işlere girişeceğim.

Nuray Hanım merhaba,
benim kız kardeşim koltuk altı,genital bölge ve bacaklarına epilasyon yaptırmak istiyor.
Baya bildiğiniz köklü,koyu renk kılları var,çok da yoğun,
benim sorum gayet açık lazer mi,iğneli mi?Avantajları,dezavantajları nelerdir kısaca cevaplayın lütfen.Ben konuyu ilk sayfadan beri okumaya çalıştım ama belki arada atladığım cevaplar olmuştur,bu soruyu daha önce soran olduysa kusura bakmayın.

Türk kadınlarına en uygun yöntem alexandrette gibi bişey okudum cevaplarınızda bu yöntem lazerli mi,iğneli mi acaba?Siz hangisini tavsiye ediyorsunuz?:uhm:
Ben pek cesaretsizim kardeşimin durumuna göre ben de bu işlere girişeceğim.
Sayın mommy sizi özel mesajdan bilgilendirdim,
Saygılar.:nazar:

mrb nuray hnm; ben dün tüm vücut lazer epilasyona başladım.buradaki yazıları okuyunca hemen gittiğim yeri aradım ve hangi sistem kullandıklarını sordum. IPL sistemi kullanıyoruz dedi.burda yazılanlardan dolayıda endişelenmedim değil...oraya baslamamın sebebi bi arkadasım gıdıyor.ve tuylerınde azalma var.daha seansı bıtmedıgı ıcın kesın bısı dıyemıorum ama oraya gorusmeye gıttıgımde ordakılerın vucudu muhtesemdiikaydirigubbakcemile3 ve bana bitim verıo yani 3 sene sonra falan cıksa yıne gıdıp yaptırıcam ucretsız.
sız ne dusunuyorsunuz..cvbınız için teşkler..

mrb nuray hnm; ben dün tüm vücut lazer epilasyona başladım.buradaki yazıları okuyunca hemen gittiğim yeri aradım ve hangi sistem kullandıklarını sordum. IPL sistemi kullanıyoruz dedi.burda yazılanlardan dolayıda endişelenmedim değil...oraya baslamamın sebebi bi arkadasım gıdıyor.ve tuylerınde azalma var.daha seansı bıtmedıgı ıcın kesın bısı dıyemıorum ama oraya gorusmeye gıttıgımde ordakılerın vucudu muhtesemdiikaydirigubbakcemile3 ve bana bitim verıo yani 3 sene sonra falan cıksa yıne gıdıp yaptırıcam ucretsız.
sız ne dusunuyorsunuz..cvbınız için teşkler..
Sayın Yakamos:
Ben kendi yazılarımda lazer sistemlerini kategorize ederken en alt seviyeyeİpl sistemini koydum çünkü gerçekte ipl çalışma prensibi açısından lazer sınıfına girmez ama ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz denildiği zaman ipl ile biten yok diyemem çünkü en iyi sistem bile olsa bitebilmesi için çok farklı parametrelerin örtüşmesi gerekir kısaca örneklersek
* kıllanma altında yatan hormonal bozukluk veya tetik
*troid rahatsızlıkları
*böbrek üstü bez hormon rahatsızlığı
* kıl renk ve tipi, bölgesi
*cihaz ile verilecek uygun doz
vs vs vs bu liste böyle uzar bunları biri veya fazlası sizin alacağınız sonucu tamamen etkiler üstelik bunların hiçbiri olmayıp başarılı biten uygulamalardan sonra olabilecek bir hormonal tetik sizde tekrar kıllanma başlatabilir ör hamilelik veya miyom süreci tekrar başa çekecek kadar belirli bölgelerde kıllanma sebebi olabilir bu yüzden kimse bir şekilde kılım tüyüm bitti artık rahatladım diyemez her an aksi biir şey başına gelebilir eğer gittiğin lazer epilasyon işletmesi sana 3 yıl sonra da böyle bir imkan sunuyorsa öncelikle kağıt üzerinde belgelet ama3 yıl sonra kim öle kim kala bu da ayrı bir soru.
Son sorun ise oradakilerin muhteşem olması işte bu olmazsa olmaz yani şişe dibi gibi gözlük takıp seni lazerle göz ameliyatı etmeye çalışan göz doktoru ironi yaratmazmı?
Saygılar

Sayın Yakamos:
Ben kendi yazılarımda lazer sistemlerini kategorize ederken en alt seviyeyeİpl sistemini koydum çünkü gerçekte ipl çalışma prensibi açısından lazer sınıfına girmez ama ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz denildiği zaman ipl ile biten yok diyemem çünkü en iyi sistem bile olsa bitebilmesi için çok farklı parametrelerin örtüşmesi gerekir kısaca örneklersek
* kıllanma altında yatan hormonal bozukluk veya tetik
*troid rahatsızlıkları
*böbrek üstü bez hormon rahatsızlığı
* kıl renk ve tipi, bölgesi
*cihaz ile verilecek uygun doz
vs vs vs bu liste böyle uzar bunları biri veya fazlası sizin alacağınız sonucu tamamen etkiler üstelik bunların hiçbiri olmayıp başarılı biten uygulamalardan sonra olabilecek bir hormonal tetik sizde tekrar kıllanma başlatabilir ör hamilelik veya miyom süreci tekrar başa çekecek kadar belirli bölgelerde kıllanma sebebi olabilir bu yüzden kimse bir şekilde kılım tüyüm bitti artık rahatladım diyemez her an aksi biir şey başına gelebilir eğer gittiğin lazer epilasyon işletmesi sana 3 yıl sonra da böyle bir imkan sunuyorsa öncelikle kağıt üzerinde belgelet ama3 yıl sonra kim öle kim kala bu da ayrı bir soru.
Son sorun ise oradakilerin muhteşem olması işte bu olmazsa olmaz yani şişe dibi gibi gözlük takıp seni lazerle göz ameliyatı etmeye çalışan göz doktoru ironi yaratmazmı?
Saygılar

pardon yanlıs anlasılmıs.orda calısanlar ıcın muhtesem dememıstım.oraya gelen musterıler ıcın demıstım.kadın 3 sene olmus yaptıralı hıc cıkmadı dıo kardesini getırmıs yaptırması ıcın.nese basladım artık bende yasayarak gorcem..ıyı gunler..

ve bitim içinde evet kağıt üzerinde belgelettim... kim ole kim kala ama yınede garantı vermesi cok iyi.cogu yer bu garantıyı vermıyor.

kızlar alexandra lazer epilsyonla genital ve bikini bölgeme lazer yaptırdım, 2.seans sonunda kontrol için gittim. kontrol sonrasında bikini bölgemde 7 tane fındık tanesi kadar morluk oluştu, bayramda tatile gidicem 1 hafta bile kalmadı ve bu görüntüden çok rahatsızım :(((
nişantaşı epiline da yaptırdım ve yetkilileri aradığımda izlerin ne zaman geçeceği belli olmaz,güneşe çıkmayın( bikini bölgesi ve güneşe çıkmayın gerçekten komik yani) zaten lazere başlamadan önce sözleşme imzalıyosunuz!!!!!! ve onda zaten yazıyo gibi yuvarlak cevaplar vermekteler...
benim gibi lazer sonrası vücudunda morluk ya da iz olan var mı, ya da nası geçer, ne kadar sürede?? yardım lütfen

Back