• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğneli Epilasyon Uzmanından lazerepilasyon ve diğer epilasyon sorularına cevaplar.

NURAYYILDIZ

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2010
109
1
0
İstanbul
Arkadaşlar ben Sağlık meslek lisesi mezunu olup Üniversiteden Yüksek Ebe olarak mezun oldum, bir devlet hastanesinde 11 yıl aktif olarak ebe-hemşirelik yaptım son 14 yıldır estetik sektöründe hizmet veriyorum bu süre içinde en uzun sadece lazer epilasyon yapan bir merkezde çalıştım şimdiye kadar tüm sistemlerle aktif olarak çalışmış olup bilgi ve deneyim sahibiyim ayrıca iğneli epilasyon üzerine de eğitimlerimi aldım şu an aynı zamanda ustalık belge sahibi Uzman estetisyenim ve kendime ait bir Güzellik Salon işletmecisiyim. yildizepilasyon.com
Lazer epilasyon ve iğneli epilasyon ile ilgili tüm sorularınızı yanıtlamak için lütfen sormaktan çekinmeyin sorularınız en geç 24 saat içinde cevaplanacaktır .:nazar:

Son düzenleme:
lazer epilasyonun en iyi yöntem olduunu biliyorum. ama kafama takılan birşey var.. tüğler derinin nefes almasını erlemesini sağlıyor. lazer epilasyon ile tüğler kökten gittiğinde o gözenekler kapanır muhtemelern ve deri nefes alamayıp normalden daha erken kırışması ve yaşlanması söz konusu olurmu

merhabalar
benim bir sorum olacak size
duyduğum kadarıyla lazerle biten kıllar 2 sene sonra tekrar çıkabiliyormuş.ayrıca 30 yaşından sonra hücre yenilenmesi azaldığından tavsiye edilmiyormuş.bilmiyorum ne kadar doğru .ilk elden yanıt alayım dedim.cevabınız için şimdiden teşekkürler :)

merhabalar
duyduğum kadarıyla lazerle biten kıllar 2 sene sonra tekrar çıkabiliyormuş.ayrıca 30 yaşından sonra hücre yenilenmesi azaldığından tavsiye edilmiyormuş.bilmiyorum ne kadar doğru .ilk elden yanıt alayım dedim.cevabınız için şimdiden teşekkürler :)

ben cevap verebilirim size bu konuda 2 yıl olmasa da 5 yılda kıllar geriye dönebiliyormuş makineyi satan firmadan öğrendim bu bilgileri sizede hormonlarınız bozuk dememiz gerekiyormuş cevap bu arkadaşlar .

ben cevap verebilirim size bu konuda 2 yıl olmasa da 5 yılda kıllar geriye dönebiliyormuş makineyi satan firmadan öğrendim bu bilgileri sizede hormonlarınız bozuk dememiz gerekiyormuş cevap bu arkadaşlar .
Naz hn;
Lütfen bırakın bu soruları öncelikle ben cevaplayım eğer aksi yönde bir düşünceniz olursa bunu benimle paylaşın veya kendinize özel bir tartışma alanı ayırın üstelik cevaplarınız sizin bilgi ve deneyimlerinize veya literatüre ait olmalı size makina satan veya satmaya çalışan satıcının değil yoksa size Naz hn yerine Sazan hn 'mı demek gerekir.

merhabalar
sayın leyla hn öncelikle lazer epilasyonun başarısını son seanstan 6 ay sonra uygulama yapılan kişi davet edilip kıl gözeneklerinin kapanması kontrol edilip işlemin başarısı netleştirilmelidir düzgün yapılan bir uygulamada eğer hormonal bir problem yoksa (hormonal tetikler-polikistik over,troid,böbrek üstü ile igili problemler,aşrı stres,gebelik,menopoz öncesi ve sonrası v.b) kıl bir daha çıkmamalı.2 sene sonra hala kıl çıkıyorsa yapılan işlemin doz uygulamasıyla kılın uyku fazına (telojen faz) sokulduğu anlaşılır.
Diğer sorunuz da ise hücre yenilenmeye devam eder ancak kıl folikülü hormonal tetik varsa yenilenir üstelik 30 yaş üstü yapılan lazer epilasyon uygulamaları özellikle alt bacak ,üstgenital ,bikini bölgesinde daha çabuk bitmeli..
Saygılar.

lazer epilasyonun en iyi yöntem olduunu biliyorum. ama kafama takılan birşey var.. tüğler derinin nefes almasını erlemesini sağlıyor. lazer epilasyon ile tüğler kökten gittiğinde o gözenekler kapanır muhtemelern ve deri nefes alamayıp normalden daha erken kırışması ve yaşlanması söz konusu olurmu
Derinin kırışması yapılan ağda veya epilatör uygulamasında olur .
Lazer epilasyon uygulaması sonucunda kılları yok olması cildin nefes almasını engellemez ayrıca vucudumuzda laguna (ayvatüyleri)her zaman kalır isteseniz bile bu tüyleri melanin pigmenti olmadığı için iğne epilasyonunda da bu tüylere uygun iğne olmadığı için yok edilemez.

Size kendimi kısaca tanıttım sorularınız forum amaçları içinde olsun.
Teşekkürler.

Sormam gayet doğal kaç yıl iğneli yaptığınızı daha doğrusu düzenli olarak belli bir süre yapıp yapmadığınızı çünkü her işin bir bilgi bir de deneyim yönü vardır. Deneyimi olan bir insan hele de söz konusu olay iğneli epilasyonsa fazlaca deneyimi olan bir insan soruları cevaplamalıdır. Dişçilik mezunu ancak askerlik dönemi dışında hiç dişçilik yapmamış bir akrabam var, uygulaması olmadığı için soru sorduğumuzda cevap vermeye çalışıyor ancak bizi her zaman bir dişçiye yönlendiriyor.

Merhabalar Nuray hanım.bemin fsh hormonum çok yüksek tedavisini görüyorum.ama tüylenmeyle bir ilgisi yokmuş onun.öncelikle bunu bildireyim.Daha sonrada benim bi kaç sorum olacak.
-Öncelikle lazer mi iğneli epilasyon mu daha çok istediğimiz sonuca götürür bizi?ayrıca maliyet açısından hangisi daha hesaplıdır?
-Ben tüm vücut için düşünürsem hangisi uygun olur acaba.benim cildim biraz hassas herhangi bir iz bırakıyormu?
-Birde genital bölge içinde uygulanabiliyormu herhangi bir sorun aksettirirmi bana?( bu arada çok özürdiliyerek soruyorum cahilliğime verin lütfen.genital bölgesinde bekar olduğum için herhangi bir zararı olurmu:kedi::kedi: )
şimdiden teşekkür ederim cevabınız için

Sormam gayet doğal kaç yıl iğneli yaptığınızı daha doğrusu düzenli olarak belli bir süre yapıp yapmadığınızı çünkü her işin bir bilgi bir de deneyim yönü vardır. Deneyimi olan bir insan hele de söz konusu olay iğneli epilasyonsa fazlaca deneyimi olan bir insan soruları cevaplamalıdır. Dişçilik mezunu ancak askerlik dönemi dışında hiç dişçilik yapmamış bir akrabam var, uygulaması olmadığı için soru sorduğumuzda cevap vermeye çalışıyor ancak bizi her zaman bir dişçiye yönlendiriyor.
Sayın arkadaşım ebe-hemşire lik mesleğinden sonra çalışma hayatımda tüm lazer sistemleri ve iğne epilasyon sistemleri üzerine çalıştım.
Sevgiler

Merhabalar Nuray hanım.bemin fsh hormonum çok yüksek tedavisini görüyorum.ama tüylenmeyle bir ilgisi yokmuş onun.öncelikle bunu bildireyim.Daha sonrada benim bi kaç sorum olacak.
-Öncelikle lazer mi iğneli epilasyon mu daha çok istediğimiz sonuca götürür bizi?ayrıca maliyet açısından hangisi daha hesaplıdır?
-Ben tüm vücut için düşünürsem hangisi uygun olur acaba.benim cildim biraz hassas herhangi bir iz bırakıyormu?
-Birde genital bölge içinde uygulanabiliyormu herhangi bir sorun aksettirirmi bana?( bu arada çok özürdiliyerek soruyorum cahilliğime verin lütfen.genital bölgesinde bekar olduğum için herhangi bir zararı olurmu:kedi::kedi: )
şimdiden teşekkür ederim cevabınız için
İyi günler öncelikle şunu belirteyim gördüğünüz tedavi lazer veya iğne epilasyon yaptırmanıza herhangi bir engel teşkil etmez.
---Varılan netice açısından lazer daha kısa sürer yapılan bölge daha ilk seanstan iitibaren cevap verir ama kıl yapınız,bölge bu konuda en önemli faktördür ayrıca kullanılan lazer tipide önemlidir size tavsiyem Alexandrite tip lazer dir ama yaz aylarında lazer epilasyon cildin yanmış olma riskinide göz önüne alırsak hemen başlama açısından iğneli epilasyonu öneririm bu sistemde hemen başlayabilme konforu vardır seans öncesinde acıyı azaltmak için EMLA krem'i tavsiye ederim
---Tüm bölgenin lazer ile epilasyon yapılması süre açısından mutlaka avantajdır düşünün iğnenin tüm kıl köklerine batırılması ne kadar zaman alabilir..Cildin hassasiyeti işlemi yapan doktor veya estetisyenin gerekli önem ve dikkati göstermesi açısından mutlak göz önünde tutulacaktır.
---Genital bölgeye sadece lazer epilasyon uygulanabilir ve sizi rahatsız eden konuyu aklınızdan çıkarın hiçbir şekilde bir engel teşkil etmez yalnız size tavsiyem lazer de olsa ara-genital bölgeye yaptırmayın bunu burada açıklayamıyorum ama bir Jinekolog bunu size daha rahat birebir anlatacaktır.
İşin maliyet i açısından esnek piyasa şartlarında bu lokasyon ve kullanılan sisteme göre değişiklik gösterecektir.
Saygılar

Naz hn;
Lütfen bırakın bu soruları öncelikle ben cevaplayım eğer aksi yönde bir düşünceniz olursa bunu benimle paylaşın veya kendinize özel bir tartışma alanı ayırın üstelik cevaplarınız sizin bilgi ve deneyimlerinize veya literatüre ait olmalı size makina satan veya satmaya çalışan satıcının değil yoksa size Naz hn yerine Sazan hn 'mı demek gerekir.

size cevap bile vermek istemiyorum biz size cevap verdikçe siz reklamınızıı daha fazla yapıcaksınız benim bilgi ve deneyimlerim sizden fazladır eminim sizinle burda laf kalabalığına girmicem ama asla inanmıyorum makinanıza ben araştırdım lazer epilasyonun farklı bir makinesi o ucunda iğne olmayan bir makine iğneli epilasyon makinesi olamaz yukarda yazdıklarımsa doğru ben size yazmadım o cevabı orda soran kişiye yazdım sazan olan sizsinizki sizde benim yazdığıma atladınız.

size cevap bile vermek istemiyorum biz size cevap verdikçe siz reklamınızıı daha fazla yapıcaksınız benim bilgi ve deneyimlerim sizden fazladır eminim sizinle burda laf kalabalığına girmicem ama asla inanmıyorum makinanıza ben araştırdım lazer epilasyonun farklı bir makinesi o ucunda iğne olmayan bir makine iğneli epilasyon makinesi olamaz yukarda yazdıklarımsa doğru ben size yazmadım o cevabı orda soran kişiye yazdım sazan olan sizsinizki sizde benim yazdığıma atladınız.

Sayın meslektaşım ;
Sizinle eğer aynı şehirde isek (İstanbul) tatilimin bitişinden sonra eğer imkan olursa size gerçekten cihazımı tanıtmak isterdim inanın önyargılı davranıyorsunuz üstüne basarak söylediğim gibi bu İPL değil ve hiç bir şekilde kimseye bir randevu arayışı içinde de değilim zaten kendi işim beni yeteri kadar oyalıyor bunun dışında eğer sizi rencide edecek bir söz söylemişsem lütfen özürümü kabul edin bu cihaz yetkileri elinden alınmış (ipl kullanma yetkisi) tüm estetisyenler için bir kapı lütfeden olursa severek minimum karlarla diğer meslektaşlarımla paylaşacağım dermatologların açgözlülüğü yüzünden ipl sektörü batma noktasında binlerce lira bedel ödeyerek cihaz alanlar ya çok düşük fiyatla satmakta yada kendi malının hırsızı şeklinde merdiven altına kaçmakta üstelik ipl 'in başarı şansı gerçek lazere göre düşük ve gerçektende lazer değil ama asıl mesleklerinden gayri pastadan pay kapma içinde olanlar bu yetkiyi yok ettiler üstelik kendileri fiilen uygulamayı yapmayarak estetisyenlere yaptırdıkları halde şimdi farklı bir düşünce içindeler tıp fakültesinde böyle bir bölüm yok ve tüm bilgileri cihaz satanların onlara gösterdikleri cihaz ayarları düzeyinde ;
sonuç olarak yurtdışında (özellikle Amerikada) kullanılan bu yeni sistem umarım gerekli ilgi ve alakayı görür yoksa herkesin gayesi akşam evine bir lokma ekmek götürmek telaşesi değilmi yoksa ben inanın ister estetisyen ister ebe-hemşire kimliğimle zaten buna vakıfım.
Saygılar:nazar::nazar:

Son düzenleme:
Merhaba
Bende lazer epilasyonu yüz bölgesinde deneyenlerdenim ama dahada arttı tüylerim desem yeridir..Daha sonra iğneli epilasyona başladım düzensiz gittiğim içinmmiidr nedir çok fazla sonuç alamadım gibi geldi azalma tabiiki oldu ama bir de hormon bozukluğu var galiba bende ama ilaç tedavisi göremiyorm ben o sebeple sadece iğneli benim yardımcım bu husus ta 1 sene gitmem gerektiğini de biliyorm yüz bölgesi geç yanıt veren bölge olduğundan dolayı iğneli epilasyonda uzman olduğunuz için yorumlarınızı bekliyorm....şimdiden teşekkürler.....

Sayın meslektaşım ;
Sizinle eğer aynı şehirde isek (ıstanbul) tatilimin bitişinden sonra eğer imkan olursa size gerçekten cihazımı tanıtmak isterdim inanın önyargılı davranıyorsunuz üstüne basarak söylediğim gibi bu ıPL değil ve hiç bir şekilde kimseye bir randevu arayışı içinde de değilim zaten kendi işim beni yeteri kadar oyalıyor bunun dışında eğer sizi rencide edecek bir söz söylemişsem lütfen özürümü kabul edin bu cihaz yetkileri elinden alınmış (ipl kullanma yetkisi) tüm estetisyenler için bir kapı lütfeden olursa severek minimum karlarla diğer meslektaşlarımla paylaşacağım dermatologların açgözlülüğü yüzünden ipl sektörü batma noktasında binlerce lira bedel ödeyerek cihaz alanlar ya çok düşük fiyatla satmakta yada kendi malının hırsızı şeklinde merdiven altına kaçmakta üstelik ipl 'in başarı şansı gerçek lazere göre düşük ve gerçektende lazer değil ama asıl mesleklerinden gayri pastadan pay kapma içinde olanlar bu yetkiyi yok ettiler üstelik kendileri fiilen uygulamayı yapmayarak estetisyenlere yaptırdıkları halde şimdi farklı bir düşünce içindeler tıp fakültesinde böyle bir bölüm yok ve tüm bilgileri cihaz satanların onlara gösterdikleri cihaz ayarları düzeyinde ;
sonuç olarak yurtdışında (özellikle Amerikada) kullanılan bu yeni sistem umarım gerekli ilgi ve alakayı görür yoksa herkesin gayesi akşam evine bir lokma ekmek götürmek telaşesi değilmi yoksa ben inanın ister estetisyen ister ebe-hemşire kimliğimle zaten buna vakıfım.
Saygılar:nazar::nazar:

özrünüzü kabul ediyorum nuray hanım eğer gerçek amacınız bu yazdıklarınızsa estetisyenlerin birlik olması gerek birbirlerini karşılarına almamalılar yinede cihazınızı iğneli epilasyon olarak tanıtmamalısınız radyo frekans bir epilasyon iğneli epilasyon değildir eğer doğru şekilde tanıtırsanız bizde bu konuda size destek oluruz doktor ne bilir lazer uygulamasını ama yine suç estetisyenlerde kendilerinin sonlarını hazırlıyorlar doktorların yanında çalışarak iğneli epilasyonuysa gerçekten bu işi çok iyi bilen uzmanlar yapabilir anca lazere hiç benzemiyor bu işlem dışarıda ve bu sitede yanlış işlem mağduru o kadar çok insan varki iyi uzman bulmak çok zor iyisini buluncada insanlar bırakmıyor haklılar banada çok fazla iğneli ve lazer mağduru gelmiştir inanın yıllardır bu işi yapıyorum ama şimdiye kadar hiç kimseye asla yanlış işlem yapmadım işini doğru yapan uzmanıda takdir ederim eğer sorun doktorlarsa bizde herşekilde birlik olmalıyız.

Son düzenleme:
Merhaba
Bende lazer epilasyonu yüz bölgesinde deneyenlerdenim ama dahada arttı tüylerim desem yeridir..Daha sonra iğneli epilasyona başladım düzensiz gittiğim içinmmiidr nedir çok fazla sonuç alamadım gibi geldi azalma tabiiki oldu ama bir de hormon bozukluğu var galiba bende ama ilaç tedavisi göremiyorm ben o sebeple sadece iğneli benim yardımcım bu husus ta 1 sene gitmem gerektiğini de biliyorm yüz bölgesi geç yanıt veren bölge olduğundan dolayı iğneli epilasyonda uzman olduğunuz için yorumlarınızı bekliyorm....şimdiden teşekkürler.....

istanbulda nerede yaptırdınız acaba?

Back