Sivilceli Ciltler Uzmandan onaylı maske tarifi :)

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Ramesy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2013
981
426
Herkese merhaba, uzun zamandır kk yı takipteyim fakat yeni üye oldum. Güzellik uzmanıyım ve her hafta yaptığım yosun tozu maskesinipaylaşmak istedim.

Öncelikle maskeyi duştan sonra yapmanızı öneririm. Duşta bir güzel peeling yapıyoruz ve çıktığınızda varsa burun bandı kullanın yoksa kullanmayın size kalmış.

MASKE TARIFI;
1- Yosun tozu ( aktarlarda satılıyor koyu yeşil rengi var )
2- aloe vera ( aktarlarda satılıyor, bitkisi evinizde varsa çiçeği kesip içinden jeli alabilirsiniz. )

1 çay kaşığı toza, 4 sıkımlık aloe vera ekliyorum. ( aloe vera yoksa tonik yada su ekleyebilirsiniz ama en etkili çözümü aloe vera sayesinde alıyorum ) Çok kıvamlı yada akışkan olmayacak, cildimize rahat sürülebilir kivamda olmalı. 30 dakika bekletip, temizliyorum. Toniğimi ve nemlendiricimi sürüp işlemi bitiriyorum :)

Ne işe yarıyor?
- akne oluşumunu engelliyor
- gözenekleri sıkılaştırıyor
- komedon ( siyah nokta ) oluşumunu engelliyor.
- Aloe vera sayesinde cilde nem verip, sivilce izlerini yok ediyor.

Sonuçtan haberdar ederseniz sevinirim :)
Vallahi akne, leke, sivilce ve siyah nokta sorunum yok nem verse bana yeter... Bu ara cildim inanılmaz kuru, ne sürersem süreyim yarım saat sonra yine kuruyor. Eskiden gün aşırı yıkadığım saçlarım bile bıraksam bir hafta yağlanmayacak

O zaman sadece aloe vera sür. Ya da nemli cilde gliserin. Avakado yağı da bir seçenek, hem e vitamini var içinde Mükemmel nemlendiricilerdir.

O zaman sadece aloe vera sür. Ya da nemli cilde gliserin. Avakado yağı da bir seçenek, hem e vitamini var içinde Mükemmel nemlendiricilerdir.

Yalnızca aloe vera uygun olabilir gibi, bunun dışında aklına gelebilecek herşeyi denedim. Yalnızca yüzüm değil bu arada, tepeden tırnağa kurudum ve işin ilginç yanı çok su içerim.Tarif için teşekkürler tekrar...

Rica ederim :)

merhaba öncelikle tarif için tşkler :) bunu bende yapmak istiyorum son zamanlarda sol yanagımda bitmek tükenmek bilmeyen sivilcelerim var.aloe vera bitkisini duymuştum aldım evimde yetiştiriyorum.şimdi sizin bu tarifinizi yapıcam fakat bunu ne sıklıkla uygulayacağız.haftada bir falan mı yazarsanız sevinirim :)

Cilt tipiniz yağlı ise haftada 2 yapabilirsiniz. Karma ise, haftada 1 tüm yüze 2-3 gün sonra sadece sorunlu bölgeye uygulayın. Banyodan çıkınca yapınki gözenekler açılsın, maskeyi emsin cilt. Rica ederim :)

canım merhaba az önce maske yüzümdeydi.yıkadım ama yüzüm kıpkırmızı oldu.bu doğal mı neden böyle oldu sanki güneş yanığı gibi... ????

canım merhaba az önce maske yüzümdeydi.yıkadım ama yüzüm kıpkırmızı oldu.bu doğal mı neden böyle oldu sanki güneş yanığı gibi... ????
Kan dolaşımını harekete geçirdiği için yapıyor. Aloe vera jel sür, 10 dakikada geçer.

Kan dolaşımını harekete geçirdiği için yapıyor. Aloe vera jel sür, 10 dakikada geçer.

anladım canım maskeyi yıkadıktan snra kıpkırmızı olunca korktum bi an.suyla hazırladım bu seferlik.çünkü aloe vera bitkim daha çok minik.şimdi duşa giricem arkasından tonikler ve nemlendiririm...bi dahakine de tam verdiğin tarifi uygularım duştan snra vs.

Anladım. Korkma, bende de öyle oluyor. Kalıcı değil. Memnun kaldın mi merak ettim :)

Anladım. Korkma, bende de öyle oluyor. Kalıcı değil. Memnun kaldın mi merak ettim :)

daha bu ilk canım ama sol yanağımda ucu belirmiş bir sivilcem vardı kocaman.onun içindekini dışarı akıttı.normalde sıkmadan çıkmazdı.toniklerken pamuğa geldi.ama yüzümde hala kızarıklık ve hafif kaşınma var.yarın nasıl olucak bakalım.birde 11 yaşında kızım var.ergenlik sivilcelerinden muzdarip.onada uyguladım bi zararı olurmu acaba???

Sakın uygulamayın ona. Hiçbir şekilde müdahale etmeyin. Duzelteyim derken daha kötü edersiniz. Çok rahatsız ise cildiyeye götürün. Ama bu tür şeylere başlama yaşı 18 falan. Hormonlari düzene girsin bi. Aloe vera yoksa kızarıklık için Papatya suyu veya buz uygulayın .

tmm canım haklısın ona uygulamam hataydı.yok o kadar rahatsız edici değiller sabah kalktığımda kızarıklık geçmiş fakat yüzümde küçük küçük belli belirsiz kırmızı noktalar var.bi dahakine aloe veralı yapıcam.bide nette dolaşırken gördüm kimileri bu karışımı zeytinyağıyla hazırlıyor biraz da içine ondan katsak nasıl olur acaba ??

Nem ve vitamin açısından yararlı olur zeytinyağı. E vitamini de iyi gelir.

kıvama göre ayarladım krem gibi kendimi çoook freşşşş hissediyorum ya çok sevdim ben =)))) özellikle duş sonrası =))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…