• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üzgünüm

Esinle guzel guzel konus. Yoksa 3 ayda yasadiklarinin misli 2 yilda artacak ve bebeginde var ruhsal olarak daha com yipranirsin. Kesinlikle kendi ailen ile kalmak icin diretmelisin. Ayri daire diyip olayi degistiremezsiniz ki sonuc olarak ayni binada olmaniz bile yeter. Cok net olun kesinlikle bence esiniz sonucta anlayis gosterecektir.
Benim eşim normalde çok anlayışlı biridir konu kendi ailesi olunca pek anlamıyor beni. bide üstüne böyle anlatarak konuşarak beni kendi ailemden soğutuyorsun diyor

Babam ikinci şark hizmetine gidince bizi götürmemişti annem de kardeşlerine yakın bir ev tuttu orada yaşadık. Sizin zaten kendi eviniz varmış gündüzleri kayınvalidenize yarım saat uğrayın çıkın sonra kapatın kapınızı yaşayın kendi başınıza. Aynı apartmanda diye aynı evde Yaşar gibi davranmak zorunda değilsiniz davranmayın da zaten alınan alınsın küsen küssün
çok doğru söylüyorsunuz bende öyle yapmak istiyorum aslında insanın kendi evi gibi olmuyo hiç bir yer ama rahat koymazlar ki inanın düşün düşsün günlerdir kafayı yiyecem

Sizin fikrinizin bi önemi yok mu eşiniz için?
Hala elalem için yaşayan insanlar var şaşırıyorum gercekten
el alem diyen esim değil ailesi gelin yanlarında kalmadı annesine gitti falan lafları oluyor orda çok fazla bu sebeple hep onlar la kalayım istiyorlar ben annemlere giderken surat yapıyorlar gidince de sürekli arayıp torun u özledik falan diye arıyorlar normalde hiç aramazlar

merhaba hanımlar. Benim bir derdim var ve icime ata ata şiştim.konusmaya ihtiyacım var sizler ile paylaşmak istedim. esim asker. daha önce doğuya 3 aylığına göreve gitmişti kayın valide ve eltimle kalmak zorunda kaldım ve çok sıkıntılı bir süreç geldi gecti çok şükür derken tayin doğuya suriye sınırına çıktı. malesef esim beni götüre miyor . 13 aylık bebeğimiz var ve yine kayin valide ler ile kalmam gerekiyor. 2 yil nasil geçecek ne yapacagim bilmiyorum. çok üzülüyorum
daha önce çok bunalmıştım bu kez beni neler bekliyor tahmin edebiliyorum düşündükçe kafa yi yiyeceğim. iki hafta sonra toparlanmaya başlayacağız. elim kolum hiç bir ise kalkmıyor. esim üzülsün istemiyorum mutlu görünmeye çalışıyorum ama bi yere kadar. gerçekten çok bunaldim
Kendi ailende kal

Gözü neden arkada kalsın ki? Onun ailesinin yanında kalınca güvende olacaksınız da kendi ailenizin yanında kalınca güvende olmayacak mısınız?
Konuşun eşinizle. İki yıl böyle geçmez.
gidene kadar gündemimiz bu konu zaten. bi anlasa beni ama anlamiyor

Amaaan benim esim suriye sinirina goreve gidecek ve benim derdim nerede kalacagim olacak oyle mi? Bazen gercekten bazi kadinlari anlamiyorum. Kal iste nerde kaliyosan otur dua et saglikla sag salim esinin donmesi icin. Ne bileyim su durumda kaynana elti falan dusunmek bana biraz garip geliyor.

Ne diyelim ki size. Nerede kalacağınızın kararını bile kendiniz veremiyorsunuz belli ki.

Eşinizin kendi ailenizde kalırsanız gözünün arkada kalacak olması da ilginç. Ailenizle ilgili problemler mi var bilmiyorum ama böyle bir cümle benim için hakaret olurdu.

Ha ben olsam kendi evimde kalırdım o ayrı. Çok zorlanacaksam da anneme giderdim. Ne alaka kayınvalide. Arada bir torunlarını görmeleri için siz gidersiniz/onlar gelir. Olur biter.

Sen evinde kal. Bebeğinin ortamını değiştirme ama annen baban gelip seninle kalsınlar. Olmaz mı? Baya düşündüm ben olsam bunu yapardım sanırım.

Amaaan benim esim suriye sinirina goreve gidecek ve benim derdim nerede kalacagim olacak oyle mi? Bazen gercekten bazi kadinlari anlamiyorum. Kal iste nerde kaliyosan otur dua et saglikla sag salim esinin donmesi icin. Ne bileyim su durumda kaynana elti falan dusunmek bana biraz garip geliyor.
herkes kendi yaşadığını biliyor. tabiki esim gidecek ne ile karşı karşıya kalacak ne olacak ne yapacak dusunuyorum çok ca bolca dua ediyorum. tayin açıklandı eltim güya teselliye aradı. biz senle kavga ederiz birbirimizi yeriz dedi. gelde takma şimdi. esim babasını aradı gidecem es götüremiyorum diye adam nakliye parası derdine düştü. tabi yazarak her sey açık açık anlatılmıyor bazı şeyler eksik kalıyor. Benim derdim esim bide üstüne bunlar

Ne diyelim ki size. Nerede kalacağınızın kararını bile kendiniz veremiyorsunuz belli ki.

Eşinizin kendi ailenizde kalırsanız gözünün arkada kalacak olması da ilginç. Ailenizle ilgili problemler mi var bilmiyorum ama böyle bir cümle benim için hakaret olurdu.

Ha ben olsam kendi evimde kalırdım o ayrı. Çok zorlanacaksam da anneme giderdim. Ne alaka kayınvalide. Arada bir torunlarını görmeleri için siz gidersiniz/onlar gelir. Olur biter.
Yanlış anlaşılma oldu galiba gözümü arkada koyma derken herşeyi herkesi takip canını sıkıp benim gözümü arkada koyma dedi. Onlarla kalacam ama hiçbirşeyi kafaya takmayacam demek istediği buydu. Gece çok düşündüm zaten sıkıntı bir süreç içind e bide onları düşünerek kendimi yıpratmak istemiyorum misafirlerim var gitsinler eşimle tekrar konuşacağım

Yahu bi yerden bir yere gitmek icin, kalmak icin kocasindan icazet bekleyen hanımları şaşkınlıkla karsiliyorum :KK57: siz yetişkin bir birey değip misiniz? Size nasil istemediginiz birseyi yaptirabilme gücüne sahip oluyor esiniz? Siz ona yaptirabilir misiniz istemediği bi seyi? Ya ben de mi sıkıntı var? Ben anlamadim gitti... sen bir bireysin. Kendi kalacagin yere kendin karar ver. Yok kararlari senin yerine eşin aliyorsa, öyleyse itaat et rahat et! Üzülüp kendini sıkma...

Sen evinde kal. Bebeğinin ortamını değiştirme ama annen baban gelip seninle kalsınlar. Olmaz mı? Baya düşündüm ben olsam bunu yapardım sanırım.
babam çalışıyor çalışmasa da gelemezler bir çok sebebi. Mecbur düzen bozulacak ama yeni düzen içind e mesafeyi korumam lazım. Her şey üstüme üstüme geliyor. Rabbim bu durumda olan herkesin yardımcısı olsun.

Yahu bi yerden bir yere gitmek icin, kalmak icin kocasindan icazet bekleyen hanımları şaşkınlıkla karsiliyorum :KK57: siz yetişkin bir birey değip misiniz? Size nasil istemediginiz birseyi yaptirabilme gücüne sahip oluyor esiniz? Siz ona yaptirabilir misiniz istemediği bi seyi? Ya ben de mi sıkıntı var? Ben anlamadim gitti... sen bir bireysin. Kendi kalacagin yere kendin karar ver. Yok kararlari senin yerine eşin aliyorsa, öyleyse itaat et rahat et! Üzülüp kendini sıkma...
sizin eşinizle ilişkiniz farklı benim farklı. Bu güne kadar eşimden izinsiz birşey yapmadim zaten oda beni hiç kısıtlaması. Fakat Bu durum biraz farklı. Ben kalmak istemiyorum oda kalmamı istiyo orta yol bulamadık çok bunaldigim için de birileri ile konuşmak fikir almak istedim. Hepsi bu

sizin eşinizle ilişkiniz farklı benim farklı. Bu güne kadar eşimden izinsiz birşey yapmadim zaten oda beni hiç kısıtlaması. Fakat Bu durum biraz farklı. Ben kalmak istemiyorum oda kalmamı istiyo orta yol bulamadık çok bunaldigim için de birileri ile konuşmak fikir almak istedim. Hepsi bu
Inan ki benim eşim de herşeyde ondan izin almami ister, o da öyle bi tip. Ama ben tavrimi göstere göstere ona kendimi kabul ettirdim. Su an o bi yere gidecek olsa, annesi gille kalmami teklif dahi edemez, çünkü beni biliyor. Yani demem o ki, --bu tamamen benim görüşüm; katilan da olur, katilmayan da-- erkeklere bu sekilde bi hakimiyet alani tanindiginda kadinlarin eline hicbir sey gecmiyor. Kavga-gürültü olmuyor mu? Yine oluyor. Üzüntü sıkıntı olmuyor mu? Yine oluyor, sizde su an oldugu gibi. Ve kadinlar esini sevdigi icin gösterdigi bu teslimiyetin karsiliginda yüceltiliyor mu? Hayır. Ya hicbir açıdan gerek yok teslimiyete, ilişkiye bi katkisi filan yok. Kusura bakmayin benimki genel bi yorum oldu, sizin konuya denk geldi. Ben genel olarak kadinlarin böyle basit şeylere üzülmesini görünce dayanamiyoruuuuummm :KK19:

Inan ki benim eşim de herşeyde ondan izin almami ister, o da öyle bi tip. Ama ben tavrimi göstere göstere ona kendimi kabul ettirdim. Su an o bi yere gidecek olsa, annesi gille kalmami teklif dahi edemez, çünkü beni biliyor. Yani demem o ki, --bu tamamen benim görüşüm; katilan da olur, katilmayan da-- erkeklere bu sekilde bi hakimiyet alani tanindiginda kadinlarin eline hicbir sey gecmiyor. Kavga-gürültü olmuyor mu? Yine oluyor. Üzüntü sıkıntı olmuyor mu? Yine oluyor, sizde su an oldugu gibi. Ve kadinlar esini sevdigi icin gösterdigi bu teslimiyetin karsiliginda yüceltiliyor mu? Hayır. Ya hicbir açıdan gerek yok teslimiyete, ilişkiye bi katkisi filan yok. Kusura bakmayin benimki genel bi yorum oldu, sizin konuya denk geldi. Ben genel olarak kadinlarin böyle basit şeylere üzülmesini görünce dayanamiyoruuuuummm :KK19:
sizi anlıyorum. düşüncenizde de haklisiniz. siz başta tepkinizi koymuşsunuz. biz 3 yıldır evliyiz ve böyle bir uyuşmazlıkla ilk defa karşı karşı ya kaldik. su son günlerimizi birlikte güzel bir şekild e geçirmek varken onun bunun yüzüne tartışıyoruz. bende buna dayanamıyorum. misafirim var gitsin eşimle tekrar konuşmaya çalışacağım. Inşallah beni anlar.

Back