• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzaydan 3. Köprü güzergahı

öte yandan şöyle de bir durum var...

chp 1.köprüye de 2.köprüye de karşı çıkmıştır...(ki şimdi de 3.ye karşı (?) )
sizce bunun bir açıklaması var mı?

Son düzenleme:
bu konuda haklısın
büyük bi ayaklanma çıksa eminim koç ta vazgeçerdi ama olmadı demek ki
birilerinin organize etmesi şart böyle şeyleri
ben o dönem istanbulda değildim ve ormanlık alana o üniversitenin yapıldığını bile gezi olayları sırasında duydum

ben açıkcası gezi eyleminin gerçekten ağaç katliamı için mi yoksa siyaset için mi yapıldığına hala anlam veremedim...
koç ünv bir kanıtı...
iç anadolu bölgesi kurak bozkır bir bölge,
kayseri ve konyadan örnek vereyim..
oralarda da akp belediyeleri var,
konya ya devasa parklar yapılmış ve hepsi yeşillendirilmiş,
kayseride aynı şekilde bu şehirlerde bir müddet yaşadığım için rahatlıkla buraları örnek verebiliyorum.
birilerinin hatasını tüm partiye mal etmemek lazım çünkü güzel örneklerde mevcut...

Eskiden ormandı

HATIRLARSINIZ; Sarıyer Ormanı'ndan 160 hektarlık bir alanı Koç Üniversitesi'ne vermişlerdi.

Bu yasal değildi. Çünkü ulusun malı olan ormanlar Anayasa'nın koruması altındaydı. Ve mahkemeler olsun, Anayasa Mahkemesi olsun, bu orman tahsisini Anayasa'ya-yasalara aykırı bulmuşlardı.

Ama Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel gitti, görkemli törenlerle, hukuku-yargıyı hiçe sayarak üniversitenin temelini atıverdi.

O zamanlar salakça karşı çıktık.

Koç girişimcilerini kızdıran yazımdaki ‘‘Yoksa siz o üniversitede çocuklara çevreye saygı-adalet-hukuk da mı öğreteceksiniz?..’’ cümlesi, medyanın sayfalar dolusu alkışı arasında kaybolup gitti.

Birçok etkili-yetkili kişi bir ağızdan ‘‘Bu hayırlı işe karşı çıkmak geri zekálılıktır’’ diyordu.

*

Geçtiğimiz hafta Danıştay yeni bir karar verdi:

Ormanlık alanın Koç Üniversitesi'ne verilmesini bilmem kaçıncı kez Anayasa'ya ve yasalara aykırı buldu, işlemi iptal etti.

Elbette bunun artık bir yararı yok.

Çünkü orada orman-morman kalmadı.

Alan açılarak binalar, yollar, tesisler yapıldı.

Üstelik üniversitede çok sayıda gencimiz okuyor. Orası iyi bir üniversite oldu.

Orada pırıl pırıl gençler yetişiyor.

*

Şimdi ne olacak?..

Yani yüce yargı karar verdi diye, üniversiteyi yıkıp, yerine ağaç ekecek değiller.

Nasıl ki ‘‘izinsiz-kaçak-yasalara aykırı-hukuksuz’’ demeden temelini atıp üniversiteyi kurdularsa, yaşatmanın da bir yolunu nasıl olsa bulurlar.

Ama bu olanları kimse silip atamaz.

Kimse olmamış sayamaz.

Hem bu ülkenin nasıl devlet adamlarının elinden geçtiğini unutmamak açısından... Hem de Türkiye'nin niye bu hale geldiğini iyi bilmek bakımından...

Ülkenin en iyi üniversitelerinden birini dahi, yasaları hiçe sayarak, yargıyı çigneyerek, hukuksuzluğun üzerine oturtabildiler.

O öğrenciler bunu elbette biliyorlardır.

Her gün okullarına gelip-giderken; içlerinde bir sızı, bir eksiklik, ya da bir mutsuzluk duyduklarından-duyacaklarından eminim.

Bu sefer birlikte biçtiler.

Hem ağaçları, hem çocukları.
http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2003/02/23/252587.asp

Son düzenleme:
ben açıkcası gezi eyleminin gerçekten ağaç katliamı için mi yoksa siyaset için mi yapıldığına hala anlam veremedim...
koç ünv bir kanıtı...
iç anadolu bölgesi kurak bozkır bir bölge,
kayseri ve konyadan örnek vereyim..
oralarda da akp belediyeleri var,
konya ya devasa parklar yapılmış ve hepsi yeşillendirilmiş,
kayseride aynı şekilde bu şehirlerde bir müddet yaşadığım için rahatlıkla buraları örnek verebiliyorum.
birilerinin hatasını tüm partiye mal etmemek lazım çünkü güzel örneklerde mevcut...

geziyi bi grup ağaç için başlattı ama sonradan hemen siyasete döndü bence
ben de kayseriliyim aslen ve şehir olarak beğeniyorum
yeşillendiriliyo ağaçlandırılıyo ama daha büyümeleri için baya bi yıl geçmesi lazım o ağaçların
o zaman daha net görülebilir ne kadar ağaçlandırıldığı
dediğin gibi orası bariz bozkır
bu kesilenleri ağaçsız alanlara getirseler keşke kesmek yerine

ama boş alanlar dururken binaları ormanın ortasına dikenlerden nefret ediyorum
buna izin verenler çok suçlu bence

Bugünlerde Atatürk Orman Çiftliği içinde aynı şey yapılıyor yargı kararını tanınmıyor:ssz:

Atatürk orman çiftliğini sanırım dinlenme ve eğlenme yeri olarak düzenleyeceklermiş ki Atamızın vasiyetiymiş bu.
yani eğlenecek ve dinlenecek bir yer haline getirin gibi bir şeydi şu an hatırlayamadım haberlerde var..

Bugünlerde Atatürk Orman Çiftliği içinde aynı şey yapılıyor yargı kararını tanınmıyor:ssz:

ona önceden yani proje halindeyken itiraz edilmiş mi biliyo musun
başbakan geçen gün bitiricez çünkü yarısına geliyoruz sonra itiraz ediyolar daha önce nerdeydiniz niye başladıktan sonra itiraz ediyosunuz gibi birşeyler dedi

ve şu an yargı kararı varsa nasıl devam ediliyo anlamadım
yoksa tekrar devam edilmesi için bi karar mı çıktı

Atatürk orman çiftliğini sanırım dinlenme ve eğlenme yeri olarak düzenleyeceklermiş ki Atamızın vasiyetiymiş bu.
yani eğlenecek ve dinlenecek bir yer haline getirin gibi bir şeydi şu an hatırlayamadım haberlerde var..

bunu bilmiyodum
bu vasiyet olayını hiç duymamıştım

bunu bilmiyodum
bu vasiyet olayını hiç duymamıştım

''çiftliklerin yerine göre araziyi ıslah ve tanzim etmek, muhitlerini güzelleştirmek, halka gezecek, eğlenecek ve dinlenecek sıhhi yerler temin eylemek''
A.O.Ç ile ilgili vasiyetinden biri de buymuş.

ona önceden yani proje halindeyken itiraz edilmiş mi biliyo musun
başbakan geçen gün bitiricez çünkü yarısına geliyoruz sonra itiraz ediyolar daha önce nerdeydiniz niye başladıktan sonra itiraz ediyosunuz gibi birşeyler dedi

ve şu an yargı kararı varsa nasıl devam ediliyo anlamadım
yoksa tekrar devam edilmesi için bi karar mı çıktı

İlk yargı kararından sonra durmadı 1 hafta önce Danıştaydan yürütmeyi durdurma kararı çıktı şu anda durumu ne bilmiyorum:ssz:

Başbakanlık binasının yapıldığı Atatürk Orman Çiftliği arazisiyle ilgili duruşmadan inşaatın durması ve binanın yıkılması gerektiği kararı çıktı. İnşaatı neredeyse tamamlanan bina ve bağlantı yolunun yapımı için 10 bin ağaç sökülmüştü.

20140304 orman ciftligi

2 Şubat 2012‘de, SİT alanı olmaktan çıkarılarak yeni başbakanlık binasının yapıldığı 7 hektarlık alan için verilen kararı iptal etmek amacıyla Mimarlar Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası‘nın açtığı dava sonuçlandı.

Gazi Yerleşkesi’nin binanın yapımı nedeniyle SİT alanı olmaktan çıkarılması kararı, Ankara 11. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Bu karara göre halihazırda yapımı süren yeni başbakanlık binasının yıkılması gerekirken, idarenin, mahkeme kararına itiraz hakkı bulunuyor.

‘Saray’ için 10 bin ağaç söküldü

Başbakanlık sarayının yapımına başlandığı sırada o baş.ba.kan yar.dım.cı.sı, halen adalet bakanı olarak görev yapan Be.kir Boz.dağ, CHP’.li Se.la.hat.tin Ka.ra.ah.me.toğ.lu.’nun so.ru öner.ge.si.ne yahnıt olarak bina ve bağlantı yol ça.lış.ma.sı için 10 bin ağa.cın sö.kül.dü.ğü.nü açık.la.mış.tı.

Üç bloktan oluşan yeni başbakanlık yerleşkesinin toplam alanı 150 bin metrekare olarak açıklanmıştı.

Büyükü bölümü bitti

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hız kesmeden çalıştığı ve Şubat 2014′e yetiştirilmesi istenen binanın büyük bölümünün bittiği söyleniyor. Binanın eksi ikinci katının ‘Hükümet Harekat Merkezi’ olarak kullanılacağı ve bu merkezin de bom.ba, fü.ze, kim.ya.sal ve nük.le.er sal.dı.rı.la.ra kar.şı ko.ru.nak.lı olacağı ifade edilmişti. Başbakanlık sarayınının planında ayrıca bir helikopter pisti de bulunuyor.
http://www.diken.com.tr/aktuel/10-bin-agac-geri-gelir-mi/

3.köprü güzargahı dogal yaşam alanlarını risk altında bırakıyor, bu ise hava kirliliginin artması yaban hayatının tahribine yol açacak ciddi bir tehlike.

gerekçe olarak gosterilen trafik sorunu sürekli yeni köprülerin eklenmesiyle çözülemez ki. her 10yılda bir köprü mü yapılacak?
evet istanbul nufusu hızla artıyor ancak köprüden gecen insan sayısından daha cok arac sayısının artması sorun olusturuyor. toplu taşımaya teşvik artmadıkca istenildigi kadar köprü yapılsın hatta tüm bogaz betonla kaplansın ne fayda...?

öte yandan şöyle de bir durum var...

chp 1.köprüye de 2.köprüye de karşı çıkmıştır...(ki şimdi de 3.ye karşı (?) )
sizce bunun bir açıklaması var mı?

CHP derken kimi yada kimleri kasttetiginizi anlamiyorum ama Tayyip Erdoganinda belediye baskaniyken 3. kopru cinayettir dedigini biliyorum. Eger bir seyi savunacaksak dogru yada yanlis oy verdigimiz parti baskanina gore dusunmemeliyiz bence bu sekilde hic biryere varilmaz.

Peki bu soruna gerçekci bi çözüm önerisi olan var mı? Kimsenin hoşuna gitmiyor elbette yeşil alanların yok olması. Ama her sabah işe giderken İstanbul trafiğine âdeta isyan ediliyor. İnsanlar zamanla yarışıyor. Bana kalırsa İstanbul'a 4., 5.,6...köprü bile gerek. Her geçen gün nüfus artarken, başka nasıl bir cözüm getirilebilir ki?

Peki bu soruna gerçekci bi çözüm önerisi olan var mı? Kimsenin hoşuna gitmiyor elbette yeşil alanların yok olması. Ama her sabah işe giderken İstanbul trafiğine âdeta isyan ediliyor. İnsanlar zamanla yarışıyor. Bana kalırsa İstanbul'a 4., 5.,6...köprü bile gerek. Her geçen gün nüfus artarken, başka nasıl bir cözüm getirilebilir ki?

Daha cevreci cozumlerle bu sorun giderilebilir bence baska ulkelerde ornekleri mevcut. Her kopru sonrasinda yapilan binalar zaten kendi trafigini olusturacaktir.

bu arada unkapanı köprüsü yıkılıp yerine deniz altından geçen bi yol yapılacakmış
topbaş açıklamış geçen gün

Daha cevreci cozumlerle bu sorun giderilebilir bence baska ulkelerde ornekleri mevcut. Her kopru sonrasinda yapilan binalar zaten kendi trafigini olusturacaktir.

bir sayfa önceki resimleri kastediyorsanız onlarda birer proje, hatta sarıgülde canlı yayında göstermişti ve dalga geçilmişti adamlar böyle yapmış dediği proje sadece diye ..
ama köpürünü etrafı olmasa da başka bir yer yerleşime açılacak,
maalesef istanbulun nüfusu ortada..

köprü trafiginin %10u toplu taşıma, %90 ı ise özel araç.
köprüden gecen insanların %63 toplu taşıma ile, %27si özel araç kullanıyor.

diger verileri bir yana bırakalım, şu yazdıgıma göre en basit haliyle ilk aklınıza gelen çözüm nedir?

tarfik ciddi bir sorun ve sizin de dediginiz gibi köprü sayısı ne kadar artarsa artsın şu an icin yeterli olmayacagı gibi ilerde 10.köprü 20. köprü diyerek tüm bogazı betonla kaplamaya kadar gider bu durum...

üstelik yeşil alanları sırf göze hoş geldigi gerekcesiyle korumak yetersiz.
bugun istanbulun en büyük sorunu olarak trafigi soyluyorken artan araç sayısı ile hava kirliliginin de aratacagı ortada iken şehrin oksijen tüpleri olarak adlandırılabilen ormanların dogal yasam alanlarının zarar gormesi hava kirliligini hepten artttıracaktır.

bu konuda akp chp ayrımından ziyade sokaga maske ile çıkılan bir kent olmaması icin mucadele etmenin daha dogru oldugunu dusunuyorum,
3.köprüye gelen bilimsel elestiriler de bu yönde zaten.

Toplu taşıma aracına teşvikten bahsetmiş yukarda bi arkadaş. Kesinlikle katılıyorum bu
fikre. Benzinin pahalı olması çok eleştirilen bir konu, ama bir de bu yönden değerlendirilsin, insanlar böylece daha çok toplu taşıma araçlarına yöneltiliyor. Hava kirliliği v.s bi nebze olsun önlenmiş oluyor.

Son düzenleme:
Back