• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzaydan 3. Köprü güzergahı

azaltmaz ama en azından rahatlatır bir nebze..
marmarayda çok eleştirildi o yüzden ben anlam veremiyorum..
köprü yapsa şuç, marmaray yapsa suç..
insanlar yüzerek karşıya geçmeyi planlıyoruz biz diyorsa o ayrı tabi :)

Ayrıca trafiği azaltacak düşüncesiyle Sarıyer tünel yapıldı ama trafik yine aynı hiç azalmadı.

ağaçları kesmek yerine kökünden çıkarıp başka yere götürebilirler aslında
bunun yapıldığını görmüştüm ben bi yerde

Son düzenleme:
4 Eylül 1997 Milliyet gazetesine açıklama yapan dönemin İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı,bugünün Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan:

“Başbakan Tansu Çiller Japonya gezisi dönüşünde kendisine 3. Köprü için müjde verdiğini söyleyen Erdoğan, 3. Köprü İstanbul için cinayettir. Kuzey bölgemizde kalan yeşil alanların imara açılarak katledilmesinden başka bir şey değildir. İnşallah bu cinayet bitmeden hükümet değişir.” demecini vermişti.

Bu sözü hatırladımı acaba...

ağaçları kesmek yerine kökünden çıkarıp başka yere götürebilirler aslında

Simon 3-5 ağıçtan bahsedilmiyor ki İstanbul'un nadir kalan ormanlık bölgesinden bahsediliyor.
yani ordan ağaçları kökünden söküp İstanbulda başka nereye götürebilirler bir fikrin var mı?
Sarıyerdeki ormanı söküp şu alana taşısınlar diyebileceğin bir yer biliyor musun? önerin nedir?

Simon 3-5 ağıçtan bahsedilmiyor ki İstanbul'un nadir kalan ormanlık bölgesinden bahsediliyor.
yani ordan ağaçları kökünden söküp İstanbulda başka nereye götürebilirler bir fikrin var mı?
Sarıyerdeki ormanı söküp şu alana taşısınlar diyebileceğin bir yer biliyor musun? önerin nedir?

yer konusunda fikrim yok
ama nasılsa köprü yapılıyo yani direkler dikilmiş vazgeçeceklerini sanmıyourm
en azından kesmek yerine bi yere götürmeliler demek istedim
yoksa bilmiyorum neresi olacağını

Son düzenleme:
yer konusunda fikrim yok
ama nasılsa köprü yapılıyo yani direkler dikilmiş en azından kesmek yerine bi yere götürmeliler demek istedim
yoksa bilmiyorum neresi olacağını

Bende onu diyorum işte başka bir yer yok.
Ancak şehir dışında bir yere taşınabilir onunla da uğraşacaklarını sanmıyorum. Ağaç katli önlenebilir dediğin şekilde ama bu İstanbul'un ormanlık alanlarının katledildiği gerçeğini değiştirmez.

Bende onu diyorum işte başka bir yer yok.
Ancak şehir dışında bir yere taşınabilir onunla da uğraşacaklarını sanmıyorum. Ağaç katli önlenebilir dediğin şekilde ama bu İstanbul'un ormanlık alanlarının katledildiği gerçeğini değiştirmez.

evet ormanlar için herkes çok üzülüyo
istanbulun yeşil kalmasını ben de çok isterim ama karar vermişler yapıyolar
sence birşey yapılabilir mi bu saatten sonra
direkleri dikmişler çalışıyolar çünkü bitirecekler
durdurulacağını sanmıyorum

umarım kesmek yerine başka yere taşıyorlardır
başka diyecek birşey bulamıyorum maalesef

koç üniversitesi de ormanlık alana yapıldı...o ağaçları kurtarmak için herhangi bir çözüm arandımı?

iyi hiç bir şeyler yapmasınlar o zaman arabalar birbirlerinin üzerinden felan geçerek tıkış tıkış trafikte araba sürsün herkes ne diyim.....

Sanıyorum kendimi yanlış ifade ettim çünkü ''hiç bir şeyler yapmasınlar o zaman arabalar birbirlerinin üzerinden felan geçerek tıkış tıkış trafikte araba sürsün herkes'' diye bir düşünce içerisinde değilim. Yorumlarımdan bu sonuca varmanız beni üzdü.

Doğal Kaynaklar Enstitüsü liderliğinde Google, BM Çevre Programı, BM Küresel Çevre Programı ve 40'tan fazla ortağın bulunduğu bir konsorsiyum, uydu verileri diğer bilgilerle derlenen Küresel Orman Takip ve Uyarı Sistemi kapsamında Ocak 2000-Aralık 2012 tarihlerine ilişkin bir rapor yayımladı. Bu raporda, Türkiye 'de net orman kaybının 164 bin 222 hektar olduğu tespit edildi.
Küresel Orman Takip ve Uyarı Sistemi verilerine göre Türkiye, son 12 yılda 164 bin 222 dekar ormanını kaybetti. Bu alan Kayseri büyüklüğünde bir alan. En çok orman kaybının olduğu iller Antalya ve İstanbul oldu..

koç üniversitesi de ormanlık alana yapıldı...o ağaçları kurtarmak için herhangi bir çözüm arandımı?

Evet Koç Üniversitesi yapılırken bir çok ağaç katliamı yapıldı ne yazıkki.
Ben Koç Üniversitesi için ağaç katli yapılırken liseye yeni başlamıştım. Okulda imza toplayıp bunu engellemek için belediyeye sunmuştuk.
Ama ne yazıkki ne toplanan imzalar nede halkın tepkisi ağaçların katline engel olamadı.
Yanlış her durumda yanlıştır.

o duruma ben de çok sinirleniyorum
birileri üniversite yapacak diye o koca alan katledilmemeliydi
bence o zaman tepki gösteren olmuştur
ama dinlememişlerdir ya da küçük bi gruptur belki tepki gösteren duyulmamıştır

veya neden gezi gibi büyük çaplı bir protesto yapılmadı değil mi ?
akpnin yapması gerekiyordu ancak o şekilde büyük olay çıkardı...
bir sürü iş adamı koca koca siteler evler vs ler yapıyor halktan tık yok..

Birileri niye şunu da, bunu da yapmadınız derken kendileri neler yaptı çok merak ediyorum gerçekten her şey niye bir taraftan bekleniyor? :ssz:

veya neden gezi gibi büyük çaplı bir protesto yapılmadı değil mi ?
akpnin yapması gerekiyordu ancak o şekilde büyük olay çıkardı...
bir sürü iş adamı koca koca siteler evler vs ler yapıyor halktan tık yok..

bu konuda haklısın
büyük bi ayaklanma çıksa eminim koç ta vazgeçerdi ama olmadı demek ki
birilerinin organize etmesi şart böyle şeyleri
ben o dönem istanbulda değildim ve ormanlık alana o üniversitenin yapıldığını bile gezi olayları sırasında duydum

Son düzenleme:
$yyyyyyyy.jpg bide bunlar var tabi :ssz:

Evet Koç Üniversitesi yapılırken bir çok ağaç katliamı yapıldı ne yazıkki.
Ben Koç Üniversitesi için ağaç katli yapılırken liseye yeni başlamıştım. Okulda imza toplayıp bunu engellemek için belediyeye sunmuştuk.
Ama ne yazıkki ne toplanan imzalar nede halkın tepkisi ağaçların katline engel olamadı.
Yanlış her durumda yanlıştır.

o duruma ben de çok sinirleniyorum
birileri üniversite yapacak diye o koca alan katledilmemeliydi
bence o zaman tepki gösteren olmuştur
ama dinlememişlerdir ya da küçük bi gruptur belki tepki gösteren duyulmamıştır

bu şekilde düşünmeniz güzel..yani tek bir açıdan bakmamanız..

Back