• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzaydan 3. Köprü güzergahı

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.278
1.437
248
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün, Sarıyer Garipçe ile Beykoz Poyrazköy arasında yapımı hızla devam ederken Kuzey Marmara Otoyolu için yol yapımı çalışmaları her iki yakada aralıksız sürüyor. 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu güzergahının uydudan çekilen fotoğraflarında ağaç kesimlerinin boyutunu açıkça ortaya koyuyor. Bölgede 3 yıl arayla çekilen fotoğraflarda ormanlık alanda büyük fark olduğu görülüyor. 2010 ve 2011 yıllarında çekilen fotoğraflarda 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu güzerhanının yeşille kaplı olması dikkat çekiyor. Yeni çekilen uydu fotoğraflarında ise aynı alanda ağaç kesilerek geniş yollar açıldığı görülüyor. Orkun SERHAN SUFRACI - İSTANBUL DHA
http://webtv.hurriyet.com.tr/2/58580/26087125/1/uzaydan-3-kopru-guzergahi

Olsun ama adamlar hizmet ediyorlar okadar yol yapıyorlar, köprü yapıyorlar. Hem onlarda orman değil zaten üç beş ağaç. Kopardığın yaygaraya değmez.

Olsun ama adamlar hizmet ediyorlar okadar yol yapıyorlar, köprü yapıyorlar. Hem onlarda orman değil zaten üç beş ağaç. Kopardığın yaygaraya değmez.

adamlar yol yapıyor da ne demek bizim ciğerlerimizi öldürüyorlar resmen.şu istda nerede bi ağaç grdün acaba.baktığın her yer taş.başını yukarı kaldırıp baktığında bile binalardan gökyüzünü göremez olduk.

Uzaya çıkmaya gerek yok. Rezaleti görmek için Rumelihisarına gidebilirsiniz. Canlı canlı güzel İstanbul'u ne hale soktuklarnı görebiliriz.

He bakış açısına bağlı vay be adamlardaki teknolojiye bak ne güzel inşaat yapıyolar türkiye çok gelişti anam. allah başbakanı başımızdan eksik etmesin de denebilir tabi :ssz:

adamlar yol yapıyor da ne demek bizim ciğerlerimizi öldürüyorlar resmen.şu istda nerede bi ağaç grdün acaba.baktığın her yer taş.başını yukarı kaldırıp baktığında bile binalardan gökyüzünü göremez olduk.

Malesef öyle :) ben bir Sarıyerliyim canım bu üçüncü köprü için katledilen ağaçların tam dibinde yaşıyorum.
Yapılan herşeyi bu şekilde savunanlara itafen yazmıştım benim düşüncelerim değil yani bunlar sinirimden yazdım.

Malesef öyle :) ben bir Sarıyerliyim canım bu üçüncü köprü için katledilen ağaçların tam dibinde yaşıyorum.
Yapılan herşeyi bu şekilde savunanlara itafen yazmıştım benim düşüncelerim değil yani bunlar sinirimden yazdım.

hee o zaman ben yanlış anladım birden öyle okuyunca şok oldum resmen tam anlayamadım demek ki:53::53: ben de bi istluyum o yüzden bu konuda hassasım.

hee o zaman ben yanlış anladım birden öyle okuyunca şok oldum resmen tam anlayamadım demek ki:53::53: ben de bi istluyum o yüzden bu konuda hassasım.

Hassasiyetinizi anlıyorum bende sizin kadar hassasım bu konuda Aslında yanlış anlamadın canım kim okusa yazdıklarımı zaten senin anladığın gibi anlar. :)
Bu topikte sık sık yorum yaparım bilenler bilir düşüncelerimi. Siz bilmediğiniz için böyle anlamanızda gayet normal.
Öyle üzülüyorum ki Sarıyer için, İstanbul için, Türkiye için, Ormanlarımız ve geleceğimiz için.
Çözümün sandık olduğunu söylüyorlar ama ben inanmıyorum çözüm sandık değil eğitim ile bilinci arttırmak.
Yoksa değişen hiçbir şey olmayacak.

Hassasiyetinizi anlıyorum bende sizin kadar hassasım bu konuda Aslında yanlış anlamadın canım kim okusa yazdıklarımı zaten senin anladığın gibi anlar. :)
Bu topikte sık sık yorum yaparım bilenler bilir düşüncelerimi. Siz bilmediğiniz için böyle anlamanızda gayet normal.
Öyle üzülüyorum ki Sarıyer için, İstanbul için, Türkiye için, Ormanlarımız ve geleceğimiz için.
Çözümün sandık olduğunu söylüyorlar ama ben inanmıyorum çözüm sandık değil eğitim ile bilinci arttırmak.
Yoksa değişen hiçbir şey olmayacak.

demek ki denk gelmedik ondan oldu bu yanlış anlaşılma :9::9: evet doğru söylüyorsun sandık tam olarak çözüm değil ama çözümün başlangıcı olabilir diye düşünüyorum.sonuçta bi yerden başlamak lazım.eğer sandıktan gene aynı sonuç çıkarsa bu defa hiç bi şe değişmeyecek en azından sandıkla birlikte bi şeyleri düzeltmek için bi şansımız olabilir.

köprü trafiğini görüyoruz, peki bu trafik için 3. köprü yapmayacakta ne yapacak
merak ediyorum cidden bu trafiğe nasıl bir çözüm önerisi getirilir..
henüz ışınlanma çağında değiliz..
evet bilinçlen me ve eğitim çok önemli mesela gereksiz araba kullanmamak gibi,
herkes araba alırken çevre kirliliğini, küresel ısınmayı düşünen yok..
hatta bir çok aile çocuğum ezik kalmasın diye 18 yaşına gelince araba alır oldu..
her evde birden fazla araba var
her yıl ne kadar arabanın daha trafiğe eklendiğini biliyoruz..

demek ki denk gelmedik ondan oldu bu yanlış anlaşılma :9::9: evet doğru söylüyorsun sandık tam olarak çözüm değil ama çözümün başlangıcı olabilir diye düşünüyorum.sonuçta bi yerden başlamak lazım.eğer sandıktan gene aynı sonuç çıkarsa bu defa hiç bi şe değişmeyecek en azından sandıkla birlikte bi şeyleri düzeltmek için bi şansımız olabilir.

Hakkımızda hayırlısı artık bakalım çok az kaldı seçimlere de ama benim seçimlerden yana bir beklentim yok malesef.
Ağaca dokunma yazıktır diyorsun hizmeti engelliyorlar deniyor.
Sarıyerde son 5 yıldır çok daha fazla bir yapılanma söz konusu çocukken oyun oynadığımız, piknik yaptığımız sularını içtiğimiz çamlık şu anda yok diyebilirim.

Bunları niye örnek almayız ki:ssz:
$Bjlqm08IAAAUsLv.jpg
$BjfaE_ICQAAHdpS.jpg
$yeþil otoyol.jpg

köprü trafiğini görüyoruz, peki bu trafik için 3. köprü yapmayacakta ne yapacak
merak ediyorum cidden bu trafiğe nasıl bir çözüm önerisi getirilir..
henüz ışınlanma çağında değiliz..
evet bilinçlen me ve eğitim çok önemli mesela gereksiz araba kullanmamak gibi,
herkes araba alırken çevre kirliliğini, küresel ısınmayı düşünen yok..
hatta bir çok aile çocuğum ezik kalmasın diye 18 yaşına gelince araba alır oldu..
her evde birden fazla araba var
her yıl ne kadar arabanın daha trafiğe eklendiğini biliyoruz..

3 köprü yapılmasın demiyorum ama ağaçlar kesilmesin diyorum.
3. köprü yapılsa dahi sizinde belirttiğiniz sebeplerden ötürü trafiğin azalacağını da düşünmüyorum ayrıca.

Hakkımızda hayırlısı artık bakalım çok az kaldı seçimlere de ama benim seçimlerden yana bir beklentim yok malesef.
Ağaca dokunma yazıktır diyorsun hizmeti engelliyorlar deniyor.
Sarıyerde son 5 yıldır çok daha fazla bir yapılanma söz konusu çocukken oyun oynadığımız, piknik yaptığımız sularını içtiğimiz çamlık şu anda yok diyebilirim.

bende bu seçimi sabırsızlıkla bekliyorum inanıyorum ki bi şeyler değişcek.yani olanlardan sonra mutlaka bi şeyler değişmeli.ist git gide daha da kalabalıklaşıyor malesef önüne geçemiyorlar.bu defam ettiği sürece sularımız bitecek oyun parklarımızı yıkıp bina yapacaklar piknik alanımızı yok edecekler.

bence bu görüntülerde montaj.hem 10 senede 2.5 milyar ağaç diktiler ben demiyorum bunu kendisi söylemişti.yoksa inanmadınız mı ? birde aklıma gelmişken ağaçları kesmiyorlar başka yere taşıyorlar ama biz görmüyoruz sadece.Daha çok avm,köprü,rezidans lazım durmak yok arkadaşlar ağacı kim napsın zaten dimi :2:

3 köprü yapılmasın demiyorum ama ağaçlar kesilmesin diyorum.
3. köprü yapılsa dahi sizinde belirttiğiniz sebeplerden ötürü trafiğin azalacağını da düşünmüyorum ayrıca.

azaltmaz ama en azından rahatlatır bir nebze..
marmarayda çok eleştirildi o yüzden ben anlam veremiyorum..
köprü yapsa şuç, marmaray yapsa suç..
insanlar yüzerek karşıya geçmeyi planlıyoruz biz diyorsa o ayrı tabi :)

bende bu seçimi sabırsızlıkla bekliyorum inanıyorum ki bi şeyler değişcek.yani olanlardan sonra mutlaka bi şeyler değişmeli.ist git gide daha da kalabalıklaşıyor malesef önüne geçemiyorlar.bu defam ettiği sürece sularımız bitecek oyun parklarımızı yıkıp bina yapacaklar piknik alanımızı yok edecekler.

evet ormanlık alanları imara açarak İstanbul'un nüfusunuda arttırmış oluyorlar bir anlamda.
Daha çevreci projelerle köprüler yollar vs. yapılabilir aslında dünyada örnekleri de var ülkemizdede uygulansa kimsenin bir itirazı olmaz sanırım.

evet ormanlık alanları imara açarak İstanbul'un nüfusunuda arttırmış oluyorlar bir anlamda.
Daha çevreci projelerle köprüler yollar vs. yapılabilir aslında dünyada örnekleri de var ülkemizdede uygulansa kimsenin bir itirazı olmaz sanırım.

aslında biz de bunu yapabiliriz ama kimsenin işine gelmiyo bu.ülkeyi daha ileri bi seviyeye götürmeye çalışmaları gerekirden onlar sadece şahısları belli bi seviyeye getirmeye çalışıyorlar.

azaltmaz ama en azından rahatlatır bir nebze..
marmarayda çok eleştirildi o yüzden ben anlam veremiyorum..
köprü yapsa şuç, marmaray yapsa suç..
insanlar yüzerek karşıya geçmeyi planlıyoruz biz diyorsa o ayrı tabi :)

Üçüncü köprüsüyle civarında yapılanma da artacak böylece zaten kendi trafiği oluşacak o bölgenin şehir içinde hali hazırda var olan trafiğin önüne geçemeyecek.
Aslında insanların yapılanlardan ziyade yapılma şekline tepkileri.
Ben 27 yaşındayım ve doğma büyüme Sarıyerliyim. İstanbul ohh be denilerek yaşanılan nadir yerlerden biri.
3. köprüye değil ama ağaç katline ve üçüncü köprüyle artan yapılanmaya karşıyım.

aslında biz de bunu yapabiliriz ama kimsenin işine gelmiyo bu.ülkeyi daha ileri bi seviyeye götürmeye çalışmaları gerekirden onlar sadece şahısları belli bi seviyeye getirmeye çalışıyorlar.

Artık ne kadar bir seviyeye geleceklerki zaten pastadan paylarını yeterince alıyorlar.

Back