Çocuk Hastalıkları uzay terapisi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

canım benim arkadaşımın oğlunun denge sorunu vardı... geç yürümüş şu an yengeç yürüyüşü dedikleri yan yan şekilde yürüyor...
zihinsel bi sorunu yok çok şükür...
benim kızım cerebral palsi hastası yani sizin dediğiniz şekliyle spastik...
15 aylıkken başladı uzay terapisine... 1 yıl sürdü...
başladığımızda oturma dönme vs yokken 1 yılın sonunda oturma, dönme ve emeklemeye başladı....
tabi uzay terapisinin yanında bobath, havuz, at terapileri de gördü...
şimdi 3 yaşında elinden tutunca yürüyebiliyor... zihinsel engelimizde var bizim...
biz yuvarlak bi yastığın üzerinde ellerini yere koyarak emeklettik... sonra çarşafı belinin altından geçirir yukarı asılır emekleme pozisyonuna getirirdim...
öyle öyle öğrendi emeklemeyi...
ama çocuklarımızın durumları farklı olduğu için hareketleri de farklı olur sanırım...
rabbim sana güç kuzuna şifa versin inşallah...

çok teşekkürler,sizin konunuzu satır satır okudum.fizyoterapistler çocukları değerlendirirken spastike tabirini kullandıklarından bizde bu ifadeyi kullanıyoruz.yaşınızın üstünde bir olgunluğunuz var ki ben size hayran oldum.ilginiz için çok teşekkür ediyorum.allah hepimizin evladına şifa versin.

emeklemeye,ayakta durmaya ve yürümeye yönelik hareketler denge hareketleri bence aynıdır.bir fizyoterapistin dediğine göre sizde germe hareketleri oluyormuş bunların dışında.

maibeyaz ben senin konunuda sürekli takip ediyrum kızına duyu bütünleme yapıldımı otizimde baya işe yaradığını söylüyorlar benim oğlumdada otizimden şüpheleniyorlar biz duyu bütünleme alıyoruz baya işe yaradı göz kontağımız başladı

anladım canım cerebral palsi diyince herkes anlamıyor spastik daha halk arasında yaygınlaşmış bi kavram...
önümüzde çok uzun bi zaman var bakalım... bu zamanda rabbim bize neler göstericek...

canım benim çok geçmiş olsun size de...
duyu bütünleme ben hiç duymadım ki canım yaa... nerde alıyorsunuz seansları.. biraz bahseder misin..
istersen benim konumda anlat arkadaşın konusu karışmasın...

sizede çok geçmiş olsun , biliyorum o hastalığı allah güç kuvvet versın. Çok zor şeyler bunlar. Sipastik dedigimizi yanlış anlamayın ama tıpta bu kelımede kullanıldıgı için yoksa kesınlıkle başka bi amaç yok .. yardımcı oldugunuz için teşekkürler.. tekrar geçmiş olsun.

evet canım kaldırabiliyor.şimdi oturur vaziyette emekliyor.ama hala eline birşey verdiğimde tutsa da kısa süre sonra düşürüyor.topla oynamaya bayılıyor...

hımmm ne güzel canım benımkıde yapmaya başladı .. artık ellerını amacına göre kullanmayı öğrenıyor. Hani elleri eskisi kadar sık değil.. artık kollarını biryere sabitleyip duruyor.. yüzüstü koydugumuzda kolunu altına koydugumuzda o kolunu cıkarıyor altından .. öbür koluyla destek alarak.. bu arada fizik tedaviye başlayacak mısın

defnesum bu arada oğlun kollarıyla kendini kaldırabiliyormu ? yüz üstü yattığında.

evet başlayacağız.sürekli araştırıyorum.umarım açığı kısa zamanda kapatırız hepimiz

nedir ki bu duyu bütünleme bilgi verirmisiniz.sadece otizme mi yönelik?

canım çıkmıyor bir türlü ne biçim hastane bu yaaa . sövesim var bunlara.

bizde bir ay dediler rica minnet 32.gün alabildik.hayırlısı ama bence bişi çıkmayacak sanemle çağanın durumu çok benziyor birbirine

nedir ki bu duyu bütünleme bilgi verirmisiniz.sadece otizme mi yönelik?

duyu bütünleme bebeğin vucudunun farkına varıp kullanması için kullanılan bir yöntem bildiğim kadarıyla otizimde ve bazı sendromlarda uygulanıyor benim oğlum çok gevşekti ellerini felan kullanmıyordu şimdi 23 aylık ve emekliyor nasıl yapılıyor dersen eklemlerdeki duyu sensörlerini uyarıyorlar vucudunu sıkarak farkına varmasını sağlıyorlar işin uzmanı olmadığım için anca bu kadar tarif edebiliyorum duyu bütünleme yapan fizyoterapist bulmak biraz zor çünkü türkiyede bir kişi (yeşim ünveren) eğitimle sertifika veriyor fizyoterapistlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…