uzaktan üniversite eğitimi

cardigans

Guru
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2009
43
2
298
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

uzaktan üniversite eğitimi alan var mı aranızda ? Nasıl başvuru yapılıyor? nasıl giriliyor, eğitim süreci nasıl?zorlukları nelerdir, bilen arkadaşlarım bana fikir verebilirse çok sevinirim.

uzaktan eğitimede ösyemnin sınavıyla giriliyor. 2 yıllık bölümlerine meslek liseleri direk geçiş yapabiliyor tabi.
normal örgün öğretime göre harç paraları daha yüksektir. internet üzerinden ders veriyor. kimi hocalar veya okullar diyeyim online bağlantı kurarark ders anlatır. uzaktan olmasına rağmen belli saatlerde online yapıldığından derse girilir. genelde uzaktan olduğu için akşam saatlerinde yaparlar ders saatlerini öğrencilerin çoğunluğunun çalışıyor olmasından kaynaklı. finallere okula gidilir sınava girilir vizeler internetten olur zamanlıdır ve yine sınav saati vardır. çoğu okulda netten sınavı açtığında ders içeriklerine ayrıca ulaşamazsın öyle bir kopyayı engellemek için sistem geliştirilmiştir.

başka varsa sorun bildiğim kadarıyla cevaplarım. eşim geçen sene uzaktan eğitimden mezun oldu.

başvuruyu yazmamışım pardon, örgün öğretimden hiç bir farkı yok başvuru kısmında ösyemnin sınavına ilk tur olanı hangisiyse giriyorsu puanların açıklanıyor tercihini yaparken uzaktan eğitim bölümlerini seçiyorsun. daha sonra yerleştirme sonuçları açıklanıyor yerleştirildiysen okuldan sana zaten posta geliyor istenen evraklar ve harç tutarın. okula gidiyorsun kayıt oluyorsun. örgünden tek farkı derslere net üzerinden katılman. netten derse katıldığında da hocaya yine soru sorabiliyorsun. hocalar araştırma ödevleri veriyor. yani örgünde ne varsa aynısı var aslında. hatta eşim biraz kızmıştı sabahtan akşama kadar çalışıyorum ödevi ne ara yapayım filan diye :)

Çok teşekkür ederim uzun uzun anlatmışsın bildiklerini, sağol canım.Aslında AÖF de okurken yarı da bırakmıştım, af da var artık,ona devam etmem daha mantıklı sanki ama bilmiyorum.Ben en iyisi öncelikle ne istediğime karar vereyim dimi..:44:

merhaba,
bende aöf okumak istiyorum.önce sınav için nereye başvurmam lazım .ben liseden mezun olalı 16 sene oldu unutmuşum haliyle .başvrular ne zaman ve nasıl,baraj kaçtır bilgilendirirseniz sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…