Uzaktan eğitimin bizim ve uzak olması.

Açıkcası yorumlara çok sakin kalabilen bir insan değilim
Ama öğretmenlerin bir çoğunun boğazına kadar gelmiş durumda
Bilsin bilmesin veli olsun olmasın herkesin eğitim konusunda bir fikri var.
Üstelik işini iyi yapan insanlara bile sizin paranız haram, tatildeydiler bir şey yapmadılar gibi söylemlere sakin kalmak çok mümkün olmuyor.
Okul idaresi fotokopi kağıdı ister öğretmen suçlu, sistemsel sorunlar çıkar öğretmen suçlu, velilerin çoğu öğrenciyi kontrol etmez online derse hiç ders gözüyle bakar sonra online eğitimden faydalanılmadı yine öğretmen suçlu
Normalde öğretmenler kadar birbirini tutmayan meslek grubu yoktur ama tüm eleştiriler karşı mecbur bir birlik beraberlik oluşuyor.

çok haklısınız ben yüzyüze derse karşı velilerdenim .Öğretmen ders mi anlatacak yoksa temizlik maske kontrolü mü yapacak devamlı.daha ilk derste maskem koptuuu öğretmenimm der o çocuklar.e teneffüsler de ne olacak nasıl hijyen sosyal mesafe sağlanacak.üst üste boğuşurlar ders araları ilkokul çocukları özellikle.sınıfta allah korusun bir çocuk vefat etse coronadan öğretmenin hayatına kast edilebilir kızgın veliler tarafından.Ama online dersi de ciddiye alsınlar bir zahmet hazırlansınlar materyal ödev vs. konusunda arada whatsaptan öğrencilere cesaret verici yazılar yazsınlar velilere uyarılar da bulunsunlar ve işbirliği önersinler.bunları yapmayana tabi ki veliler kızar ve umarsız boşvermiş velilere de öğretmenler kızar doğal olarak

Trakya üni eğitim fakültesinden formasyon aldm. Bu haftasonuda günü de kpss sınavı var giricegim yüzde yüz katiliyorm bencede ogretmen olmalıyım çocuğum var onunda ogretmen olmasını çok istyrm bunda ne var ki. Ayrıca atanamazsamda. Bende öğretmen adayıyım :) herkes atanacak diye bir durum.yok sağlık meslek lisesnde öğretmenlik yaptm. Diğer olaya gelince bu tatil olayını öğretmenler çok takıyor diye özellikle ironi olsun diye üç ay dedm ablam kardeşlerim enistelerm öğretmen. Biliyorm tatil günlerinizi ben öğretmenlere ebirsey demedm ki. Hanımefendiye sadece soyledm ayrıca yine de kötü bişey demedm. Bizim hiç iznimiz yok. Bide hemşire gülmüyor derler dedm nasıl gülelim ? Sizde diyeblrsnz ki haklısınız. Keşke. Sizinde iki ay iznininz olsa deseniz ne var bunda :)))) ben kötü bişey demedm ki

sizi bu saçma polemiğe sokan sadece adı öğretmen olan şahıs banlandı .Diğer öğretmenlere yeni eğitim öğretim yılında başarılarrrrr

sizi bu saçma polemiğe sokan sadece adı öğretmen olan şahıs banlandı .Diğer öğretmenlere yeni eğitim öğretim yılında başarılarrrrr

Bizi en iyi biz anlıyoruz, bu da bizim ülkenin gerçeği maalesef.. Baska okula tayın oldum hala eskı okulumdaki sınıf grubunda aktif olarak yazıyorum, sorularını cevaplıyorum cocukların.. Daha cok sey var Yazıcak ama işte, artık biz de yorulduk anlatmaktan, yarın denetime cıkıcam kımse demicek bu ogretmen sabah seminere gıdıp ogleden sonra onlıne ders yapıp adres adres gezıcek dıye..Her defasında susayım diyorum ama sonra bizi ifade etmeye calısırken buluyorum kendımı,bu arada siz de matematikcisiniz sanırım ben gibi

1.ve 2. sınıf öğretmenimiz mükemmeldi ama maalesef emekli oldu.3. sınıfta görevlendirme geldi en başta iyiydi ama pandemi de hiç ilgilenmedi çocuklarla anca ödev verdi hiçbirini okumadı yanlışlarını göstermedi.Ve çocuklara tek kelime yazmadan whatsab a ayrıldı .ilkokul öğretmei o kadar önemli ki çocuklar için.kızım hala o 2 sene gelen öğretmeni sever onu arar sorar önemli günlerde .ilerde o öğretmenin başı sıkışsa öğrencileri hemen koşar yardımına eminim

Ahhh keşke 4 bitirene kadar dersıne girebilseymıs, bi cocugun hayatında sınıf ogretmenı gercekten cok onemlı rol oynuyor, ben ogretmen oldum hala benı 5 yıl okutan ogretmenıme danısırım aklıma takılan sorularımı hala da ogretmenım derim.. Bu işi sırf para için yapan da var maalesef bi cocugun ruhuna dokunmak paha biçilmez bişey, bunun farkına varsa hersey cok farklı olur.. Bugun eskı okulumdan ogrencım aradı aglayarak,o agladı ben agladım.. Ama mecburdum tayın istemeye
İnşallah bu sene iyi bi oğtetmene rastlarsınız 4.sınıf önemli ortaokula gecıste

annem 72 yaşında özel günlerde öğrencileri arar çok mutlu oluyor.ama öğrencilerinin yaşları da benden büyük bu arada 50 lerdeler.eskiden öğretmen okulu varmış 18 yaşında öğretmen olmuş

Ben de ilk defa canlı ders veriyorum ücretsiz izindeydim. Eba zoom un Türkçe versiyonu. Ben hem bilgisayarıma hem de telefonuma zoom yükleyip eşime ders anlattım bir iki kez. Ve dün ilk defa canlı ders yapmama rağmen ki 65 öğrenciydi bir sorun yaşamadım. Size de tavsiye ederim

Yalnızca bu konu ve öğretmenlik üzerinden yazmıyorum, genel olarak hayatı tercihlerimize göre yaşarız, mesleğimiz bizim tercihimizdir, kolaylıkları, zorlukları, hatta bazı mesleklerde riskleri.

Hepsini bilir, göze alır ona göre yol çizeriz, bir başkasının işi bizden daha iyi şartlarda diye onu suçlarsak haksızlık ederiz, sırf örnek olsun diye yazıyorum yanlış anlaşılmasın, bir matematik öğretmeninin haftalık ders saatiyle, bir resim öğretmeninin ders saati bile aynı değil, bir beyin cerrahıyla aile hekiminin şartları da aynı değil, çocuk şubedeki polisle özel harekatçı da öyle.
Meslekler bile kendi aralarında eşit şartlara sahip değilken, farklı mesleklerin aynı koşullara sahip olmamasının sorumlusu bu meslekleri yapanlar değildir.

Birbirimizi suçlamak çok kolay, oysa herkes bu meslekler zincirinin bir halkası, eminim herkes mesleğini en iyi şekilde yapma çabasında, ki hangi mesleği seçerseniz seçin, o mesleği yapmaya başlayana kadar ki süreç hiç de kolay değildir, herşeyden önce emek var çaba var, yıllarca okuyup sonrasında bir öğretmen, bir polis, bir doktor olabilmek için ter döküyorsunuz, hepsi bir yana insan odaklı her meslekte yalnızca mesleki bilgi değil, yeri geliyor duygularınızı da ortaya koyuyorsunuz, o yüzden aldığınız her kuruş hepinizin hakkı.

Suçlamak kolay, dinlemek ve anlamak lazım.

Bakın 1. Hiçbir öğretmenin uzaktan eğitime dair bir eğitimi yoktu. Ben Mart ayının 15 inden beri online ders yaptım. Henüz yoktu bile ortada. Her hafta saatlerce üstelik. Bakanlığın verdiği sürenin dışında. Bir sürü etkinlik hazırladım. Tören bile kutladım. Evlerine kitap bıraktım. Her hafta kitap tartışması yaptım. Ne oldu? Allah aşkına Veli tuttu şikayet etti beni. Çocuğuna zoom bağlantısı gitmedi diye. Okulun yolunu bilmezdi üstelik. Müdürüm yapma hocam zorunlu değilsin dedi. Hala değerimiz yok bizim

O Velinin densizliği , nankörlüğü olmuştur.

Mutlaka taktir , dua almissinizdir.

En azından yastığa başınızı gönül rahatlığıyla koyuyorsunuzdur..

Umarım çocuklarınızın karşısına da sizin gibi öğretmenleri çıkar.

Kendime her daim bunu soruyorum “ kendi çocuğum olsa öğretmeni olmak ister miydim diye özellikle en yorgun anımda soruyorum ki devam edecek gücüm olsun.

Allah evlatlarımızı sizin gibi öğretmenlerle karsilastirmasin inşallah. Nasıl bir üslup nasıl bir hirstir bu.PES

Hahahhaha vallahi sabah sabah hiç gülesim yoktu. Kardeş kpss her meslekte var, sadece sen yada öğretmen olanlar girmiyor. Farkında mısın
97 puan alıp atanamayan insanlar var.
Mülakat İİBF de yıllardır var. Daha sen nesini gördün mülakatlarin
Kpss den en rahat atanan kisimlardan birisi öğretmenler. (Bazı branş ogretmenlerini es gecerim. Hiç ataması olmayan da birçok ogretmenlik branşi var)
Arkadasimlarim (ikisininde branşı sınıf)
Biri 74 le Ardahan'a, diğeri 72 ile Batman a atandı. Benim alan puanım 87 misal hala atama yok bilmem kaç kurum mülakatında 0.5 puan farkıyla elenmisimdir. Öyle bir igneleme tarzıyla yazmışsınız ki. Allah herkesin gönlüne göre versin.
Ogretmenlik çok çok kutsal bir meslek herkes bunun bilince zaten. Böyle seylere hiç gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…