• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzak mesafe ilişkisi nasıl sürdürülür

Temiznevresimkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
1.394
1.355
53
Herkese merhaba
4 seneyi devirmiş bir ilişkim var. Son 1 senesi epey problemli geçmişti fakat iki tarafta hatalarını düzelttiği için son bir kaç aydır pürüzsüz devam ediyoruz. Ikimizde 26 27 yaşılarındayız.
Konuma gelecek olursak sevgilim 3 4 aylığına dil eğitimi için Ingiltereye gidecek. Ve bizim birbirimizi görmediğimiz maksimum süre 25 gündür. Şimdi gözümde 3 4 aylık süreç çok büyüyor ve çok gerginim.
Ilk kez bu kadar ayrı kalacağız ilişkimiz nasıl olur bunu kestiremiyorum. Kafama en çok takılan kısım özlem konusu. Sürekli gördüğüm için çok büyük bir boşluğa düşecek gibi hissediyorum. Bir de çok güveniyorum elbette aldatılacağımı düşünmüyorum. Yaparsa da görmüş olurum kurtulurum diyorum. Ama şunu takıyorum. Acaba ilk kez yurt dışı deneyimim olacak deyip fazla rahat davranmak ister mi ? Tabiki arkadaş çevresi çok geniş olsun her milletten arkadaşı olsun isterim. Sonuçta böyle bir şans insanın hayatına kaç kez gelir ki. Gitme,etme deyip frenlemekte istemem ama gece hayatı vs isterse pek memnun da olmam.
Bu durumu yaşayanlarınız oldu mu ? Uzak mesafe ilişkisi ilişkiye yarar mı yoksa zarar mı getirir.
Bu süreçte kafamı dağıtmak için neler yapabilirim.
Okuduğunuz için çok teşekkürler:)

Uzak mesafe ilişkisi öyle olmuyor yalnız. =)) Tamam, özlemden delirebilirsiniz de, 3-4 yıl değil ki bu. Sizin hayattaki meşgaleleriniz nedir? Bence sevgilinizin yokluğunda onlara daha bir yoğunlaşın, olmadı yeni uğraşılar bulun. İnsan nelere dayanabiliyor bir bilseniz. Bu da gelip geçecek diye bakmak zorundasınız. İlişkiniz yeterince sağlamsa, niye zarar versin size bu kadar süre? Vermez. Kavuştuğunuzda, özleminiz yatışana kadar bir süre birbirinize iyice sarar, sonra normale dönersiniz. Ha tam tersi, araya soğukluk, mesafe girerse, zaten sağlam değilmiş o zaman.

Bende yds sınavına hazırlanmayı düşünüyorum. Hafta içi zaten yoğun bir şekilde çalışıyor olacağım.
4 ay kısa sure.Sonunda orada kalma gıbı bır durumu var mı?Çok da buyutme bu konuyu sen buyuttukce g... ü kalkar.Iyı dersler de.Ne bıleyım.Zaten aldatırsada kendı bılır.Elın uzanmaz kolun uzanmaz.Yapan bulundugu sehırdede yapar.

Uzak mesafe ilişkisi öyle olmuyor yalnız. =)) Tamam, özlemden delirebilirsiniz de, 3-4 yıl değil ki bu. Sizin hayattaki meşgaleleriniz nedir? Bence sevgilinizin yokluğunda onlara daha bir yoğunlaşın, olmadı yeni uğraşılar bulun. İnsan nelere dayanabiliyor bir bilseniz. Bu da gelip geçecek diye bakmak zorundasınız. İlişkiniz yeterince sağlamsa, niye zarar versin size bu kadar süre? Vermez. Kavuştuğunuzda, özleminiz yatışana kadar bir süre birbirinize iyice sarar, sonra normale dönersiniz. Ha tam tersi, araya soğukluk, mesafe girerse, zaten sağlam değilmiş o zaman.
Hafta içi yoğun bir şekilde çalışıyorum zaten. Haftasonlari birlikte vakit geçirmek arkadaşlarımızla olmak en büyük alışkanlığımızdı. Tabiki kendi sosyal çevrem ve uğraşlarım var. Ama onunla birşeyler yapmak en güzel uğraşımdı. O gidince boşluğa düşeceğim

Haftada minimum 2 kez görüşünce 3 4 ay görüşememek uzak geliyor. Benim için takılacak bir konu maalesef. Üzgünüm
Ayni sehirde ulkede yasarken tamam uzak mesafe ancak söz konusu 3 4 aylik bir dil okulu ve farkli bir ulke o anlamda uzak mesafe degil dedim. Genelde yurt disi egitimi icin insanlar 2 3 yil.ayri kaliyorlar ve genelde ayriliyorlar. Ancak 3 4 ay bu kosullar icin en min sure. Yani ozlemek capkinlik cevre olusturma icin bile az. Kosullara gore degerlendirdim

4 ay kısa sure.Sonunda orada kalma gıbı bır durumu var mı?Çok da buyutme bu konuyu sen buyuttukce g... ü kalkar.Iyı dersler de.Ne bıleyım.Zaten aldatırsada kendı bılır.Elın uzanmaz kolun uzanmaz.Yapan bulundugu sehırdede yapar.
Yok aldatırsa kendi kaybeder onunla ilgili korkularım yok. Bana dert olan özlem konusu

Aklin yolu bir ben de tam bunu anlatmak istedim😀

Yok aldatırsa kendi kaybeder onunla ilgili korkularım yok. Bana dert olan özlem konusu
İnsanlar annelerını,Babalarını ,kardeslerını,çocuklarını kaybedıyor.Yıllarca evlı kalıp boşanıyor.Tabıkı herkesın derdı kendıne ağır.Ama abartmayın hanımefendı.Dunyada neler var.

Nişanlım 35 gündür yurt dışında.
Nasıl geçti anlamadım bile.
Yoluna taş olmak istemedim bu seyahat onun kariyeri için önemli. Dil öğrenmek için gitmek istiyorum demiş olsaydı da gitmesine engel olmazdım.
İlişkinin gidişatı hakkında şunu söyleyebilirim ki uzağımda olduğunu unutuyorum bazen. Çokk özlüyorum ama bir erkek isterse uzakta da olsa varlığını gayet de güzel hissettirebiliyor.

Hafta içi yoğun bir şekilde çalışıyorum zaten. Haftasonlari birlikte vakit geçirmek arkadaşlarımızla olmak en büyük alışkanlığımızdı. Tabiki kendi sosyal çevrem ve uğraşlarım var. Ama onunla birşeyler yapmak en güzel uğraşımdı. O gidince boşluğa düşeceğim
Tamam, düşün o boşluğa. Ölüm yok ya sonunda. İlişkiler de her zaman laylaylom sürecek değil, arada özlem de olacak, başka şeyler de. Oysa biliyorsunuz ki bu geçici bir süre. Ve nihayetinde en güzel uğraşılarınızı birlikte yapmaya devam edeceğiniz gün yeniden gelecek. Özlem zordur, küçümsediğimi sanmayın. Sadece olumsuza değil, geçici oluşuna ve kavuşacağınız zamana odaklanın demek istiyorum.

Ben kpssye çalıştığım zaman ders çalışıyorum diye aynı şehirdeyken bile 1 ay görüşmediğimiz oldu :KK45:o an için ders çalışmak daha önemliydi. Kendinize uğraş bulun bence. Sürekli 7-24 onu düşünürseniz çekilmez olur özlemek.

İnsanlar annelerını,Babalarını ,kardeslerını,çocuklarını kaybedıyor.Yıllarca evlı kalıp boşanıyor.Tabıkı herkesın derdı kendıne ağır.Ama abartmayın hanımefendı.Dunyada neler var.
Bu yaklaşımdan nefret ediyorum. Derdin sınırı hududu olur mu Allah aşkına? Her insanın kendince derdi vardır. Başkasının yükü benden ağır diye üzülmeyeyim mi ?
Sizin derdiniz kaynananızdır ötekinin derdi çocuğu olmamasıdır. Ben zaten yaşamımdaki değerler için şükür ediyorum. Beni üzebilecek bir meseleyi de dünyada neler var deyip amaan mı demeliyim? Kendimi heder etmiyorum yada ne bileyim üzüntüden yataklara düşmüş de değilim. Sadece üzgünüm. Ve anlatıp rahatlamak istedim. Bunun nesi abartmak

Ben kpssye çalıştığım zaman ders çalışıyorum diye aynı şehirdeyken bile 1 ay görüşmediğimiz oldu :KK45:o an için ders çalışmak daha önemliydi. Kendinize uğraş bulun bence. Sürekli 7-24 onu düşünürseniz çekilmez olur özlemek.
Yahu yok tabiki burada iken bile her an düşünüyor değilim ki. Mesleğim var sosyal çevrem var. Ama sevgilime de çok bağlıyım. Ve biz çok sık görüşen bir çifttik

Nişanlım 35 gündür yurt dışında.
Nasıl geçti anlamadım bile.
Yoluna taş olmak istemedim bu seyahat onun kariyeri için önemli. Dil öğrenmek için gitmek istiyorum demiş olsaydı da gitmesine engel olmazdım.
İlişkinin gidişatı hakkında şunu söyleyebilirim ki uzağımda olduğunu unutuyorum bazen. Çokk özlüyorum ama bir erkek isterse uzakta da olsa varlığını gayet de güzel hissettirebiliyor.
Işte duymak istediğim sözler. Teşekkür ederim:) Allah kavuştursun

Bu yaklaşımdan nefret ediyorum. Derdin sınırı hududu olur mu Allah aşkına? Her insanın kendince derdi vardır. Başkasının yükü benden ağır diye üzülmeyeyim mi ?
Sizin derdiniz kaynananızdır ötekinin derdi çocuğu olmamasıdır. Ben zaten yaşamımdaki değerler için şükür ediyorum. Beni üzebilecek bir meseleyi de dünyada neler var deyip amaan mı demeliyim? Kendimi heder etmiyorum yada ne bileyim üzüntüden yataklara düşmüş de değilim. Sadece üzgünüm. Ve anlatıp rahatlamak istedim. Bunun nesi abartmak
Zaten herkesin derdi kendine ağırdır diye belırtmıştım .

Back