- Konu Sahibi MaysaveBulut
Bir sene
Bir seneYa demeyin öyle
Yandık o zaman napıcaz
Ne kadardır mücadele ediyorsunuz ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bir seneYa demeyin öyle
Yandık o zaman napıcaz
Ne kadardır mücadele ediyorsunuz ?
Annemde öyle oldu. Psikolojik olarak mahvetti bizi bu illet. Geçti şükürler olsun inş tekrarlamaz.Kesin çözümü Ziver hap diyorlar. Biz de Ziver kullandık aile boyu. Sadece küçük kızımın kilosu tutmadığı için karışım krem kullandık onda.
Her gün kiyafet değişip banyo yaptık. Banyoda da çam ağacı yağı mıydı öyle bir duş jeli kullandık ve ek olarak her banyoda beyaz sirke döktük baştan aşağı.
Her gün kiyafet değiştik ve hepsini poşetlerde bekletip 60 derece uzun alerji programında yıkadım, yikadiktan sonra da on gün yine poşetlerde beklettim sonra da buharlı ütüyle utuledim her şeyi. Psikolojik ve fiziksel olarak tükendiğim bir dönemdi iki küçük çocukla.
Kıyafet dolaplarimizi komple boşaltıp poşetlere doldurdum. Kıyafet askılarına kadar her şeyi her yeri karbonatlı sirkeli suyla sildim.
Her gün nevresim değiştim, her gün yastık yorgan yatak ütüledim. Yataklara koltuklara karbonat serpip beklettim süpürdüm sonra da sirkeli karbonatli suyla sildim.
Kızlarımın ikisinin de alerjik egzama geçmişi var. Bu dönemde ve sonrasında ciddi egzama ataklariyla uğraştık. Sanırım beyaz sirke ile banyo çocukları kötü etkiledi. Şimdi günde üç kez tepeden tırnağa nemlendiriyorum ona rağmen bir saat sonra her yeri pul pul dökülüyor.
Arkadaşım da yakalandı gitmediği doktorlar, yaptırmadığı özel karışımlar kalmadı. En sonundaArkadaşlar iyi akşamlar
Bugün özel dermotolaga gittim (devlette sıra yok) kolumda küçük bir döküntü vardı ama anlamıştım farklı olduğunu uyuz başlangıcı dedi
1 ay önce sadece şehirler arası otobüse binmiştim 2 saatlik oradan kaptığımı düşünüyorum
Kewelleda verdi dr. ama çoğu kişi bu losyonların işe yaramadığını 1 yıldır kaşındıklarını yazıyorlar
evde ne var, ne yok yıkıyorum şuanda beyaz sirke aldım, zaten titiz sayılacak biriyimdir çok kötü hissediyorum çocuğuma geçti mi bilmiyorum
Atlatan var mı, nasıl kurtuldunuz? nolur yardım edin alerjik bir bünyeye sahibim kaşıma döngüne girersem hastanelik olurum
Allah Allah ilginçmiş bunuda deneyeceğim teşekkürlerArkadaşım da yakalandı gitmediği doktorlar, yaptırmadığı özel karışımlar kalmadı. En sonunda
1 tane kırmızı pancarı haşlamış ve 1 su bardağı haşlanmış nohutun suyunu fısfıs şişesi ile vücuduna sıkmış. Hem kaşıntıyı almış hemde 2 hafta içinde uyuzdan kurtulmuşlar
14 yaşında oğlum yakalandı. Dediğiniz şampuan yanı sıra üç.ilac daha verdi. Üç gün bunları kullandı. Bir hafta bile.surmedi iyileşmesi. Geçmiş olsunArkadaşlar iyi akşamlar
Bugün özel dermotolaga gittim (devlette sıra yok) kolumda küçük bir döküntü vardı ama anlamıştım farklı olduğunu uyuz başlangıcı dedi
1 ay önce sadece şehirler arası otobüse binmiştim 2 saatlik oradan kaptığımı düşünüyorum
Kewelleda verdi dr. ama çoğu kişi bu losyonların işe yaramadığını 1 yıldır kaşındıklarını yazıyorlar
evde ne var, ne yok yıkıyorum şuanda beyaz sirke aldım, zaten titiz sayılacak biriyimdir çok kötü hissediyorum çocuğuma geçti mi bilmiyorum
Atlatan var mı, nasıl kurtuldunuz? nolur yardım edin alerjik bir bünyeye sahibim kaşıma döngüne girersem hastanelik olurum
Foto atmanız mümkün mü acaba özelden de yazabilirsiniz aynı sıkıntı bende de var alerjik bir durum dedi dr ama geçmiyor bir türlüArkadaşlar iyi akşamlar
Yanlış tarif vermişim nohutla pancarı kapaklı bişeye koyup 1-2 gece bekletip suyunu fısfısla sıkacakmışsınız teninize kıyafetlerinize vs inşallah şifa olurAllah Allah ilginçmiş bunuda deneyeceğim teşekkürler
Uyuz hastalığını cildiye doktorları anlarlar. Göğsünüzde başlar küçük küçük noktacıklar ve genital bölge ve bacağa yayılır. Alerjiyse eğer alerjini tetikleyen her ne ise onu hayatından çıkarmadan geçmez. Mesela yumurta yapıyorsa onu yememelisin Ya da battaniye ise onu kullanmamasın gibi. Ve aynı evde yaşadığın kişilerde de görülürFoto atmanız mümkün mü acaba özelden de yazabilirsiniz aynı sıkıntı bende de var alerjik bir durum dedi dr ama geçmiyor bir türlü
Evet kwelleda düzenli kullanıp her şeyi yüksek derecede yıkayınca bizde ise yaramıştıO ilaç dediğiniz kwelleda mı?
Çoğu kişi işe yaramıyor diyor
İnşallah geçiriri
2 ay olur mu.1 5 yila yakin 4 kisiyiz.kweleda en son onla kurtulduk oda 1 ay yazdigim sekilde kullandik2 ay mı sürdü sizin
Oha
Evde kac kisi yaşıyorsunuz?
Evet 1.5 yila yakin surdu bir cok ilac kullandik en son kendi ilaclanma presedurumu uygulayip kurtulduk.alwrji yapmiyor cocuklardada yapmadi.baska bir ilac oglumu mahf etmisti 13 doz kortizonlu igne vuruldu alerjik reaksiy8n icin cok kotu gunlerdi o gunler.bizi mahf etti psikolojik olarakÇok teşekkür ederim yani 2 aydan fazla mı sürdü ?
Şimdi tamamen atlattınız
Bana da dr kewellada yazdı çok alerji falan yaptı mı çocuklara ya da size?
Kafam da bir şey geziyor hissi var şuan bu losyonla atlatmanıza sevindim işe yaramıyor diyorlar
Gulce kendi ilaçlanma prosedürü derken nasıl yaptın yormayacaksam anlatabilir misin?Evet 1.5 yila yakin surdu bir cok ilac kullandik en son kendi ilaclanma presedurumu uygulayip kurtulduk.alwrji yapmiyor cocuklardada yapmadi.baska bir ilac oglumu mahf etmisti 13 doz kortizonlu igne vuruldu alerjik reaksiy8n icin cok kotu gunlerdi o gunler.bizi mahf etti psikolojik olarak
Keseli guzel bir banyo, kweleda bit sampyani ile en son yikan durulan ve sicak vucuda kweleda suruluyor ilk surusde.3 gun ayni saatte banyo yapmadan suruluyoe ve 4 .gunun sabahi yikaniyorsun.ev temizligi vs.2 hafta ayni ilaclanma sureci.her ilaclandigin gun yani 3 gjn carsaf kiyafet degistir ilk iki hafta ki ilaclanmada cunki ben diger sekilde kurtulamamistim.3 hafta ve 4 hafta aksam sur sabah yikan.umarim karisik anlatmamisimdir gecmis olsunGulce kendi ilaçlanma prosedürü derken nasıl yaptın yormayacaksam anlatabilir misin?
Şuan kewelladayı kullanırken hala ufak tefek döküntüler olması normal mi?
İlk sürüşte 3’gün bekletip 4. Gün duş 2 hafta ara veriyorum yine aynı bu 3’er gün de çamaşır çarşaf değiştiriyorum 3.-4.haftalar da yine 3 gün ama akşamdan sürüp sabah yıkıyorum bekletme yok böyle anladım bu Arada çok teşekkür ediyorum walla kurtulursam duacın olacağımKeseli guzel bir banyo, kweleda bit sampyani ile en son yikan durulan ve sicak vucuda kweleda suruluyor ilk surusde.3 gun ayni saatte banyo yapmadan suruluyoe ve 4 .gunun sabahi yikaniyorsun.ev temizligi vs.2 hafta ayni ilaclanma sureci.her ilaclandigin gun yani 3 gjn carsaf kiyafet degistir ilk iki hafta ki ilaclanmada cunki ben diger sekilde kurtulamamistim.3 hafta ve 4 hafta aksam sur sabah yikan.umarim karisik anlatmamisimdir gecmis olsun
Evet 1.ve 2 hafta 3 er gunİlk sürüşte 3’gün bekletip 4. Gün duş 2 hafta ara veriyorum yine aynı bu 3’er gün de çamaşır çarşaf değiştiriyorum 3.-4.haftalar da yine 3 gün ama akşamdan sürüp sabah yıkıyorum bekletme yok böyle anladım bu Arada çok teşekkür ediyorum walla kurtulursam duacın olacağım
Arkadaşlar iyi akşamlar
Bizde çok ağır atlattık sebebi ilacı kwellada losyonu doktorun dediği gibi kullandık en son losyonu bütün aile beş gün üzerimizde bıraktık ikinci gün üçüncü gün ve dördüncü gün sadece kaşınan yerlere sürdük altıncı gün kükürtlü sabun ile yikandik bu arada ellerinize eldiven takdik havlu peçete kullandık altı gün boyu kullandığımız çarşaf yastık yüzü ve kıyafetleri giydik diğer çarşaf ye havluları siyah poşete koyup Bir hafta bekletim 95derece de yikanani ve 60da yılanları yıkayıp posetledim yedek ayakkabı var ise onlarida posetleyin ilacı surmediginiz yer kalmasın dikkat edin olan olmayan herkes sürsün çok şükür atlattık çok geçmiş olsun Zorlu Bir süreçBenim kayinvalidemler çok ağır geçirdiler En son çare doktor elbiselerini siyah çöp poşetine koyup 3 gün bekletin ağzını bağlayıp bütün dolabı bosalti kadıncağız öyle kurtuldular