Biz hiç kaşınmamıştık mesela. Oplum da kırmızı kırmızı lekeler çıktı göğsünde. Çiçek sandım kızamık sandım çocuk doktoru alerji olabilir derken cildiye Işık altında ekipmanlarla bakınca anladıUyuz salgını olduğunu okudum haber sitelerinde. Mağazada kiyafet denerken bile geçebilir yazıyordu. Yeni aldığınız her şeyi 3 gün ağzı bağlı poşette bekletip sonra yıkayıp ütuleyip giyin yazıyordu. İlaçlar pek işe yaramiyormus, okullar ve kalabalık yerler riskliymis. 60 derecenin altında yıkanan banyo paspaslari dahil her şeyin utulenmesi oneriliyordu.
Allah yardımcınız olsun. Ben de ogretmenim, biri ortaokulda biri kreşe iki çocuğum var, yani kalabalık yerlerdeyiz. Cok korkuyorum. Oglum alerjik, yediği giydiği bir şey rahatsız ederse kaşınır, deli gibi vücudunu kontrol ediyorum...
Haklısınız kesinlikle doktora gittim geçmeyebilir deyince salak gibi bunu aldım yarın tekrar gideceğim ya bakalım ne diyecekUyuz oldugu netlesti mi?
Ilaclarla gecebilen birsey yani doktor nasil gecmeyebilir dedi anlamadim
Bir de icerigini tam bilmediginiz bir yerden sprey almaktansa daha iyi bir doktora gitseniz daha mantikli olmaz miydi?
Bundan alıp kullanın geçer Allah’ın izniyle
Hemen yıkanınca ölmüyor mu bunlar ya lanet gelsin böyle böceğeAllah yardımcın olsun. Çok zor bir hastalık. Maalesef yıllarca kurtulamayan var. Bebeğin küçük o nedenle şanslısın. Bebeğine de krem yazsın doktor. Benim de bebeğime ayrı yazmıştı. Neyse o ilacı kullan. Her gün üzerini değiş. Nevresimleri değiş. Ayakkabıdan terliğe herşeyi makine de yıka ve sirke de at yıkama yerine. Kapı kolları da dahil olmak üzere her yeri sirkeyle sil. Koltukları halıları iyice süpür sirkeyle sil. Çöp poşetiyle kapla. 3 günde ancak kapalı alamda ölüyorlarmış. Evine kimseyi alma. Çamaşırları giydikten ve çıkardıktan sonra çöp poşetine koy 3 gün ondan sonra yıka.
Yarın eşime aldıracam inşallah kullanıcam da umarım geçer giderBundan alıp kullanın geçer Allah’ın izniyle
Amin inşallah yardımcı olur çok ağladım çok yıprandım üstüne bu geldi başıma hayat oyun oynar gibi getiriyor peş peşe bebeğim çok küçük ben de öğretmenim analık iznim bitti işe başlamam gerekiyor ücretsiz izne çıkacağım beş kuruş paramız yok yıprandım iyiceUyuz salgını olduğunu okudum haber sitelerinde. Mağazada kiyafet denerken bile geçebilir yazıyordu. Yeni aldığınız her şeyi 3 gün ağzı bağlı poşette bekletip sonra yıkayıp ütuleyip giyin yazıyordu. İlaçlar pek işe yaramiyormus, okullar ve kalabalık yerler riskliymis. 60 derecenin altında yıkanan banyo paspaslari dahil her şeyin utulenmesi oneriliyordu.
Allah yardımcınız olsun. Ben de ogretmenim, biri ortaokulda biri kreşe iki çocuğum var, yani kalabalık yerlerdeyiz. Cok korkuyorum. Oglum alerjik, yediği giydiği bir şey rahatsız ederse kaşınır, deli gibi vücudunu kontrol ediyorum...
Sizin de mi uyuzdu nasıl geçti? Yıllarca atlatamayn duyunca şoke oldum yaBiz hiç kaşınmamıştık mesela. Oplum da kırmızı kırmızı lekeler çıktı göğsünde. Çiçek sandım kızamık sandım çocuk doktoru alerji olabilir derken cildiye Işık altında ekipmanlarla bakınca anladı
Hiçbir fikrim yok Avmye gittik ben e bebeğe girince kıyafetlere dokundum sonra emzirme odalarına girdim bebeğimi emzirdim yaptığım hastaneye gitmek bebeğim gaz kolik bir bebek çünkü neyse yaltıklarım bunlar yaçok korktuğum birşey nereden bulaştı ki?
Evet maalesef uyuzdu. Ya avm de okulda bulaşıyor diyorlar ama ben inanmıyorum. Bize komşudan bulaştı. Küçük çocukları var geldiler oğlanın yatağında tepindiler yattılar kalktılar bulaş oldu. Yani size yatılı gelen biri varsa ondan bulaşmıştır. Ve öyle hemen ortaya çıkmıyor. Bulaş oluyor yaklaşık 1-2 ay sonra vücutta belli olmaya başlıyor. Biz sanırım 2 ayda kurtulduk. Siz de gidip gelmeyin bir yere misafir de almayın dediklerimi uygulayın evde yaşayan herkes uygulasın yoksa ondan ona tekrar bulaş oluyorSizin de mi uyuzdu nasıl geçti? Yıllarca atlatamayn duyunca şoke oldum ya
Ya bugün doktor da dedi öyle kolay bulaşmaz diye ama yeminlen bana gelen giden de olmadı doğum yaptım ebe geldim eşim ve ben kızımız bir de bu yani öğretmen arkadaşlarım gelmişti misafirliğe ama asla uyuz değiller olsalar illaki duyulurdu okula gelip gittilet sonuçta yani kısaca şaştım kaldım ya doktor bugün karışım verdi vazelinli sarı renkli bir şey umarım işe yarar çok korkuyorum yaEvet maalesef uyuzdu. Ya avm de okulda bulaşıyor diyorlar ama ben inanmıyorum. Bize komşudan bulaştı. Küçük çocukları var geldiler oğlanın yatağında tepindiler yattılar kalktılar bulaş oldu. Yani size yatılı gelen biri varsa ondan bulaşmıştır. Ve öyle hemen ortaya çıkmıyor. Bulaş oluyor yaklaşık 1-2 ay sonra vücutta belli olmaya başlıyor. Biz sanırım 2 ayda kurtulduk. Siz de gidip gelmeyin bir yere misafir de almayın dediklerimi uygulayın evde yaşayan herkes uygulasın yoksa ondan ona tekrar bulaş oluyor
aaa hastaneden de gelmiş olabilir. Dediğim gibi hemen çıkmıyor bu işler ortaya. 2 ayı buluyor. Kuluçka süresi varmış. Çok korkuyorum bu hastalıktan. Çünkü ben de 2 çocuk var ve hareketliler. Oğlumu odaya koydum yalvardım çıkma elleme orayı burayı diye. Kızımı kremleyip yatırıyordum. Sonra kreşi aradım dedim böyle böyle. Bütün kreşi dezenfekte ettiler. Yatakları sirkeli suyla falan yıkadılar. İnş tez zamanda atlatırsınızYa bugün doktor da dedi öyle kolay bulaşmaz diye ama yeminlen bana gelen giden de olmadı doğum yaptım ebe geldim eşim ve ben kızımız bir de bu yani öğretmen arkadaşlarım gelmişti misafirliğe ama asla uyuz değiller olsalar illaki duyulurdu okula gelip gittilet sonuçta yani kısaca şaştım kaldım ya doktor bugün karışım verdi vazelinli sarı renkli bir şey umarım işe yarar çok korkuyorum ya