Uyuz uzmanı ayağınıza geldi! Belirtiler uyuz olduğunu gösteriyor. Yeni atlatmış biri olarak tam bununla 3 ay yaşadım. Benim de bacaklarımda çok yoğundu. Önce bacaklar sonra diz arkası sonra kalça, dirsek... Eşimde çok hafif görüldü ama ben canımdan bezdim. Geçen seneden beri salgın varmış ve bu yeni nesil bir uyuz türüymüş Çok çok inatçı.
Doktorun yazdığı kwellada mı nedir hiç işe yaramayan o losyonu kullandım sonra eczanenin yaptığı kür sonra wilkinson... Asla geçmeyecek sandım ama karşıma bir losyon çıktı (santeplus) Kullandım ve 12.günde artık doktora gittiğimde tamamen iyileşmiş olduğumu öğrendim. Tabii iş losyonla bitmiyor.
Her gece ilacımızı tüm vücuds sürdük sabah kükürtlü sabunla yıkandık cildi kurutmamak için nemlendiricilerden yararlandık. Nevresimlerimizi ve kıyafetlerimizi her gün değiştirdik. Çamaşır, havlu ve nevresimleri 3 gün poşetleri sıkı sıkı bağlayarak sakladık sonra 60 derecede yıkadık ve hepsini ütüledik.
Ütülemeden hiçbir şey kullanmadık çünkü bu uyuz akarı dikişlerde bile yaşıyor. Biz koltuklarımıza çarşaf serdik ve sık sık değiştirdik. Kağıt havlu kullandık. Halıları kaldırdık ve hergün yerleri beyaz sirke ile sildik. Ben bu süreçte çayağacı yağı da kullandım. Kaşıntıyı geçirmekte birebir kendisi kesinlikle tavsiye ederim. Çok sabır gerektiren bir hastalık direkt psikolojiye oynuyor zalım ama geçecek asla umutsuzluğa düşme olur mu
Doktorunla iletişimde kal, Dikkatli ve sabırlı ol geçecek:)