• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyuz muyum ? 😬

Uzun çizgi varsa uyuz olma ihtimalin bence çok yüksek. Özellikle sıcakta ve geceleri kaşınmaya başlıyorsa ordan da anlayabilirsin, eczaneden kwellada alıp kullanabilirsin tüm eşyaları yüksek derecede yıkayın. Losyonu duştan çıkınca tüm vücudunuza sürün 2 kullanımda geçiyor
Deri altında tünel kaziyordu bunlar dimi

Var ama surekli degisiyo mesela parmak aralarim geciyo koltuk altim basliyo o geciyo boynum basliyo ama bacaklarim herdaim kasintiya hazir artik cok kasimiyorum kasidikca daha kotu oluyorum
Gece daha beter artiyo ama her gece diyemem yani her gece kasiniyorum ama siddetli kasintim bu aralar olmuyor uyuyamayacak kadar kasintimda oluyo
Gunduz kasintim var idare. Ediyorum gece daha siddetli
Bagisiklikla alakalida. Bir durum olabilirmis
Dr. Gideyimde gelismeleri soylerim
Parmak arasında doğarlar zaten..uyuzsunuz yüzde 99

Koltuk altından başlar diye duymuştum ne kadar doğru emin değilim. Bence değilsindir ya, giydiğin bişeyden sürtünmeden ve ya kimyasal bi şeyden olabilir. Değişen şampuan, sabun, duş jeli gibi
Evet alerji de olabilir ama kızınız da varsa uyuz olabilir uyuz belirtilerini iyi ayaraştırın derim ben 3 aydır uğraşıyorum 3 cocuğum var hepsi farklı oldu kızımda beritisi cok nadirdi büyük oğlum da özel bolgeleri ve bacakları elleri cok kötü oldu küçük oğlumda ellerinde ve başında belirtiler cıktı halen uğraşıyorum inşallah birgün kurtulacam bundan masumlar apartmanda ki safiye gibi olduk heryer yeri yıka paklandık😔😔😔

Vallahi insanin kendini parcalayasi geliyor çok zor.benimki seninki gibi değildi daha çok isilik gibiydi .ama uyuzduk yani . önce erkek kardesime sonra hepimize bulastik .neler yapmadikki kurtulmak için .hafifledi kaşıntılar ama tamamen geçmedi .Allah yardımcın olsun şimdiden 6 aydır uyuzla mücadele ediyorum ve pes ettim açıkçası ,yesinler beni böcükler .ben yoruldum sen devam et kardeş
Albenden aynısı 4 ay olmuştur gına geldi artık kendi haline bıraktım desem yalan ama geçmiyor

Uyuz uzmanı ayağınıza geldi! Belirtiler uyuz olduğunu gösteriyor. Yeni atlatmış biri olarak tam bununla 3 ay yaşadım. Benim de bacaklarımda çok yoğundu. Önce bacaklar sonra diz arkası sonra kalça, dirsek... Eşimde çok hafif görüldü ama ben canımdan bezdim. Geçen seneden beri salgın varmış ve bu yeni nesil bir uyuz türüymüş Çok çok inatçı.
Doktorun yazdığı kwellada mı nedir hiç işe yaramayan o losyonu kullandım sonra eczanenin yaptığı kür sonra wilkinson... Asla geçmeyecek sandım ama karşıma bir losyon çıktı (santeplus) Kullandım ve 12.günde artık doktora gittiğimde tamamen iyileşmiş olduğumu öğrendim. Tabii iş losyonla bitmiyor.
Her gece ilacımızı tüm vücuds sürdük sabah kükürtlü sabunla yıkandık cildi kurutmamak için nemlendiricilerden yararlandık. Nevresimlerimizi ve kıyafetlerimizi her gün değiştirdik. Çamaşır, havlu ve nevresimleri 3 gün poşetleri sıkı sıkı bağlayarak sakladık sonra 60 derecede yıkadık ve hepsini ütüledik.
Ütülemeden hiçbir şey kullanmadık çünkü bu uyuz akarı dikişlerde bile yaşıyor. Biz koltuklarımıza çarşaf serdik ve sık sık değiştirdik. Kağıt havlu kullandık. Halıları kaldırdık ve hergün yerleri beyaz sirke ile sildik. Ben bu süreçte çayağacı yağı da kullandım. Kaşıntıyı geçirmekte birebir kendisi kesinlikle tavsiye ederim. Çok sabır gerektiren bir hastalık direkt psikolojiye oynuyor zalım ama geçecek asla umutsuzluğa düşme olur mu 😘 Doktorunla iletişimde kal, Dikkatli ve sabırlı ol geçecek:)

Uyuz uzmanı ayağınıza geldi! Belirtiler uyuz olduğunu gösteriyor. Yeni atlatmış biri olarak tam bununla 3 ay yaşadım. Benim de bacaklarımda çok yoğundu. Önce bacaklar sonra diz arkası sonra kalça, dirsek... Eşimde çok hafif görüldü ama ben canımdan bezdim. Geçen seneden beri salgın varmış ve bu yeni nesil bir uyuz türüymüş Çok çok inatçı.
Doktorun yazdığı kwellada mı nedir hiç işe yaramayan o losyonu kullandım sonra eczanenin yaptığı kür sonra wilkinson... Asla geçmeyecek sandım ama karşıma bir losyon çıktı (santeplus) Kullandım ve 12.günde artık doktora gittiğimde tamamen iyileşmiş olduğumu öğrendim. Tabii iş losyonla bitmiyor.
Her gece ilacımızı tüm vücuds sürdük sabah kükürtlü sabunla yıkandık cildi kurutmamak için nemlendiricilerden yararlandık. Nevresimlerimizi ve kıyafetlerimizi her gün değiştirdik. Çamaşır, havlu ve nevresimleri 3 gün poşetleri sıkı sıkı bağlayarak sakladık sonra 60 derecede yıkadık ve hepsini ütüledik.
Ütülemeden hiçbir şey kullanmadık çünkü bu uyuz akarı dikişlerde bile yaşıyor. Biz koltuklarımıza çarşaf serdik ve sık sık değiştirdik. Kağıt havlu kullandık. Halıları kaldırdık ve hergün yerleri beyaz sirke ile sildik. Ben bu süreçte çayağacı yağı da kullandım. Kaşıntıyı geçirmekte birebir kendisi kesinlikle tavsiye ederim. Çok sabır gerektiren bir hastalık direkt psikolojiye oynuyor zalım ama geçecek asla umutsuzluğa düşme olur mu 😘 Doktorunla iletişimde kal, Dikkatli ve sabırlı ol geçecek:)
Dr. Gittim uyuz degilmisim uyuz degilde alerjiye benziyor daha cok dedi alerji ignesi
alerji ilaci kasinti giderici krem verdi alerji ilaci agir geldiginden yaptirmadim
Kizim icinde biseyi yok buyudugu icin olmus dedi ayagida gecti sukur
Ben aslinda sigarayi biraktim ve kendimi yiyeceklere verdim neye alerjim oldugunu daha cozemedim bunun icin ayrica gidecegim kasinti eskiye oranla azaldi ama hala vucudumda surekli biseyler cikiyo tozdan yada deterjandan yada sigarayi biraktigim icinde olabilir
Bende bu dezenfektanlara mite akar olusumunu onleyen seylere adadim kendimi
Boraks karanfil yagi vs karisimlara youtubedan bakabilirsiniz daha ev yapimi dezenfektan diye geciyo koltuk hali yorgan vs kullanilabilirmis

Eşim askerdeyken olmuş. Herşeyini yüksek sıcaklıkta yıkayıp, banyo yaptıkça krem kullandı. Doktor vermişti kremi ama adını bilmiyorum maalesef. Geçmeyecek bir şey değil. Canınızı sıkmayın. Allah dermansız dert vermesin.

bana anjioödem gibi geldi yani ürtiker semptomatik bir şey olabilir mesela sıkı bir çorap giyince ayak bileginde olur ya ya da sütyen askısından bazen eğer bir basınç var ise çizik de olabilir

Ya bizde uyuzdan supheleniyoruz kızım da ve bende var cildiye doktorlarına randevu asla bulamıyoruz napicaz metrin kwell kullandık. Çaresini bilen bana da yazsın

bana anjioödem gibi geldi yani ürtiker semptomatik bir şey olabilir mesela sıkı bir çorap giyince ayak bileginde olur ya ya da sütyen askısından bazen eğer bir basınç var ise çizik de olabilir
Ürtiker esimde var onunki gunlerce gecmiyo benimkiler gun icinde cikip gidiyo buyuk degil boyle kucuk kucuk iki uc defada resim gondermistim cizik olustu kendi kendine diz arkalarim eskiye oranla azaldi ama mesela bu aksamda boynum gogsum kasiniyor 🤣
Biseye alerjim var ama ne bi bilsem

Ürtiker esimde var onunki gunlerce gecmiyo benimkiler gun icinde cikip gidiyo buyuk degil boyle kucuk kucuk iki uc defada resim gondermistim cizik olustu kendi kendine diz arkalarim eskiye oranla azaldi ama mesela bu aksamda boynum gogsum kasiniyor 🤣
Biseye alerjim var ama ne bi bilsem
kullandıgınız deterjanı falan mı degistirdiniz ya da yumusatıcıyı? onlar da bende yapmıstı mesela. bu arada bendeki ürtiker birkaç saat icinde yok oluyor. hepsinin türü ve olusum sebebi cok cesitli

Aksamlari bazen boynum koltuk altim vs kasiniyor aslinda ozellikle koltuk altim
Yani kasintilar bazen cok siddetli bazen rahatim ama bacaklarim sık sık kasiniyor
Bende anlamadim beni endiselendiren bacagimdaki upuzun kabarik cizgi
Uyuz insanlarda oluyormus sadece boyle bi olay hic gelmemisti basima hani sivilce benzerini anlarimda bu sivilcenin upuzun hali
Uyuz hiç geçmez kaşıntısı ve heryerine yayılır ve suya girice de kaşınır tatlı tatlı kaşınır
Bence uyuz değilsiniz cildiniz kurumuş olabilir ve ya birşey alerji yapmış olabilir
Mesela ben her deterjanı kullanamam alerji olurum yumuşatıcı falan herşeyi kullanamam bana alerji yapmayan deterjanı falan alıyorum

kullandıgınız deterjanı falan mı degistirdiniz ya da yumusatıcıyı? onlar da bende yapmıstı mesela. bu arada bendeki ürtiker birkaç saat icinde yok oluyor. hepsinin türü ve olusum sebebi cok cesitli
Deterjani degistirdim aslinda ama bol durulamaya aliyorum her zaman hatta cogunlukla yikama bitince sadece durulama yapiyorum yumusatici kullanmiyorum zaten bilemedim sizinkide hemen geciyosa urtikerde olabilirim

merhaba yaralar iyileşmeye başlasa bile kaşıntı devam ediyor az da olsa, bu süreç böyle mi ileriliyor acaba

Benim yaralarım iyileşmedi uzun süre çünkü dayanamadım hep kaşıdım. Ama doktorum son kontrolümde hiç uyuz yumurtası kalmadığını ve bir iki hafta daha kaşınmamın normal olduğunu söyledi. Kaşınmam bitince anca öyle yaralarım iyileşti

merhaba yaralar iyileşmeye başlasa bile kaşıntı devam ediyor az da olsa, bu süreç böyle mi ileriliyor acaba

Benim yaralarım iyileşmedi uzun süre çünkü dayanamadım hep kaşıdım. Ama doktorum son kontrolümde hiç uyuz yumurtası kalmadığını ve bir iki hafta daha kaşınmamın normal olduğunu söyledi. Kaşınmam bitince anca öyle yaralarım iyileşti

geceleri de kaşınma devam ediyor mu bir süre, benim göbeğimdeki yaralar iyileşti baya ama göğüslerim kaşınıyor ve hala tam düzelmiyor o minik yaralar

Back