Uyuz hastalığı olan var mı

LATİN/ENGTÜRKÇEkurtarıcı(gr) %Aylin (gr)%çocuk (gr)%mentollü (gr)%
Soufre precipite çöktürülmüş kükürt30777
Huile de cadeArdıç katranı368157
Savon noir krem sabun4511
Crai preparee Çöktürülmüş Kalsiyum Karbonat4511
Lanolinelanolin135329042
Vazelinevazelin1353290429393
talctalk20910016
zinc oxideçinko oksit10016
distilled waterdistile su20033
glyceringliserin20033
mentholmentol102

Bilmiyorum, bendeki geçmediği için. hissediyorum gecmediğini ve dogru çıkıyor. mavikadın forumunda birisi kireç gibi nane hissi veren bir ilaçtan söz etmiş ama ne tarifini ne eczane ismini vermiş, bilen varsa yazabilri mi? acill..
Bir aya yakın kwelladanın kaşıntı etkisi sürmüştü korkmayın geçmiştir o ilacı doğru uyguladıysanız ve hijyene dikkat ettyseniz

benimde kırmızı kırmızı kaşıntılarım vardı sağlık ocağına gitmiştim doktor uyuz dedi ,losyon vermişti aradan 1 hafta geçti bendeki belirtiler geçmeyince korkup başka doktora gitmiştim güneş alerjisi çıkmıştı alerji hapı kullanınca geçmişti.

şunu şipariş verdim bekliyorum, biz de uyuz çok ne de olsa:

Merhaba, bu losyonu kullanabildiniz mi acaba? Ben de sipariş vereceğim, eğer memnun kaldıysanız deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

KATRAN alacaksınız zeytin yağıyla karıştırıp kaynatiyosunuz vücudunuza surun 2 gün bekletin tekrar duş alın tekrar sürün . Evde ki butun çarşafları herşeyi yıkayın evi sirkeli suyla silin devamlı 1 haftaya geçiyor

şöyle birşey gördüm ama denemedim: 1.5 çaybardağı katran, 4 yemek kaşığı tuz,1 çay kaşığı karbonat, 1 limon sıkıp kaynatıyorsun.15-20 dk vucutta bekletip yıkanıyormuşsun.

Teşekkür ederim öncelikle Alıyoruz,
ki zaten hergün alıyorduk azaldı ama hala geçmedi tek tük bile olsa uyuz lezyonu çıkıyor
Ben 9 haftalık hamıleyım ve uyuz olmusum ne yapacagım bılmıyorum cok kotuyum doktor ılac veremem dıyor bıtısel ne verdıyse yqptım işr yaramadı eşimde benım yuzumden tedavı goremıyor cunku benden tekrar gececk ona benım gıbı durum yaşayan oldumu vucudum yara bere ıcınde ve ben hıcbısey yapamıyorum vok kasınıyor bu pıslıl hastalık aylardır bırakmadı pesımızı

Ben 9 haftalık hamıleyım ve uyuz olmusuz esımle ne yapacagımı bılmıyorum kasıntıdan cok kotuyum tedavı olamıyorum doktoe gebelıkten dolayı ılac veremıyor yqda losyon esımde tedavı goremıyor benım yzuumren tekrar bulaşır diye benım durumu yasayan varmı acaba ya hamıle olupta uyuz olan nasıl tedavı olup gectı cok fenayım ya

Geçmiş olsun.
Bi dr. hamilelere aşağıdaki mentollü formulu rahatlatmak için verildiğini soylemişti, bir de aşağıda 2 yaş altı 2 tane formul var, bir dermatologa danışın:

TÜRKÇEmentollü
(gr)
ERAHED (gr)
2 yaş altı
diğer (gr)
2 yaş altı
lanolin3550
vazelin3550
talk10075
çinko oksit100
distile su200
gliserin200
mentol10
Peru balsamı73
oxude de 2 mc
5

scabeks diye bir ilaç var Aralık 2019'da piyasaya çıktı. 26 Şubat 2020 tarihi ile hamile bir bayanın yorumu şöyle:

"Öncelikle bu yorumu yazıcağım
Günü dört gözle bekledim Rabbime şukurlerolsun banada nasip etti.Tam4,5 aydır uygasiyorum bu uyuz illetiyle ve 5,5 aylik hamileyim şuanda 1.ci ayimda yakalandim buna malesef.ilk donemlerde uyuz oldugunu anlayana kadar ilerlemisti zaten karnimda yralar cikmaya baslayinca ve artik geceleri uyku uyuyamayinca anladik uyuz oldugunu wilkinson pomad eczane karisimlari kullandim hepsi gecirir gibi oldu ve tekrar etti.Bu ilaci gordum
Kadin dogum doktorumunda izniyle kullanmaya basladim.esime ve kizina gecmemisti ama onlarada surdum kendimle beraber.12 gun kullandim ve gecmiyo diye pes ettim dedimki bitek bende ise yaramadi heralde burdaki yorumlarida gorunce 7 gunde bitti 8 gunde gecti vs.ben iyice karamsar oldum gittim doktora gecmemis dedi tabi hayal kirikligi o bicim 🙁 4 gun ara verdim sonra annemin zoruyla tekrar basladim ve tabiki rn onemlisi whatshap destek hatti gece 12 de beni arayip israrla devam etmemi soylediler pes etmeyin sonuc alana kadar kullanin dediler.Ve ben 4 gun aradan sonra 15 gun daha kullandim
Ve bugun doktora gittim ama hic inancim
Yoktu hala cunki karnimdaki yaralar gecmemisti sadece kasintim bitmisti doktor her bir yarayi dermoskopla bakti ve uyuz bitmis dedi.sadece yaralari vucudun atmasi uzun surebiliyormus ve onun icin bana baska bir ilac ve bos bos kasintilarim icin nemlendirici verdi.Diyecegim o ki pes etmeyin 5 gunde atlatanda var 33 gunde benimki tamamen 27 gun surdu ama doktor bana 1 ay daha aralikli kullanmami soyledi tedbir amacli.Cunki bu yilki uyuz cok direncli malesef.Bu ilacin yapiminda emegi gecen herkesten Rabbim
Razi olsun "

Arkadaşlar merhaba bende malesef bu hastalığa yakalandım yaklaşık 5 aydır bu illetle mücadele veriyordum ilk önce ben uyuz olduğumu bilmiyordum göbeğimde çıkan uyuz belirtilerini hiç anlayamadım alerji olduğumu düşünmüştüm abimlerde kaldım o sıralar abimede bulaşmıştı artık o yakalanır yakalanmaz doktora gitti hemen doktor kwellada diye bir ilaç verdi ilacı ailedeki tüm bireyler sürdü bende dahil sonra abimle hastalığımızın aynı olduğunu farkedince bende bi doktora göründüm bendede uyuz varmış bi kere daha kwellada sürdüm ben ama bende geçmedi hiç etki bile etmedi neredeyse çünkü hastalığım 1.5 ay olmuştu uyuz direnç gösteriyodu ilaca karşı kwellada sürüpte iyileşen ben daha hiç duymadım bu zamana kadar abimde hemen farketmesine rağmen kwellada bi işe yaramadı oda wilkinson pomad kullandı zaten bu çok ağır bi ilaçtır ben kullanmaya cesaret edemedim doğrusu doğal yöntemler denedim hep neyse abim wilkinson sayesinde hemen kurtuldu ben devam ediyordum tabi çok doktor gezdim çok ilaç kullandım ben tam geçti dedim acıbademe gittim mikroskopla derimin altına baktığında doktor uyuzun derimin altında saklı olduğunu söyledi aktifmiş yani parazit ölmemiş 7. Kullanmamdı bu kwelladayı arkadaşlar siz sakın öyle bi hataya düşmeyin uyuzdan kurtulmak için kafanıza göre vücudunuza ilaç sürmeyin ben çok pişmanım bu kadar çok ilaç sürdüğüm için artık vücudum çok etkilendi rengi vs değişti bildiğin en sonda metrin ilaç kullandım ben anladım ki kwellada hiç bi işe yaramamış metrin en iyisi bence hastalık çokk çok ilerlemişse wilkinson pomad kullanın 3 gün vücudunuzda kalıcak gözden çıkardığınız kıyafet ve çarşafları kullanın sonra çöpe atarsınız pomaddan sonra kesenizi alıp bi güzel hamamda keselenin kesin çözüm bu olmalı ama orta derecedeyseniz ise metrin kullanmanız yeterli kwellada bence tedbir amaçlı sağlıklı insanlara sürülen bi ilaç çünkü hiç etkisi yok çarşafları kıyafetleri herşeyimi kaynattım ütüledim yıkadım poşete vakumlayıp koydum beklettim 3 gün poşette havasız kalınca böcek varsada ölür dendi tedbir olsun diye havasız bıraktım 1 hafta ve kaynatıp yüksek derecede ütüledim heryeri sirkeli sular ile sildim yatağımı attım nolur nolmaz yeni aldım arkadaşlar mümkünse takı kullanmayın çünkü doktor tokaya bile parazit yapışır dedi bende takılarımı bi poşete doldurup ağzını büzdüm hastalığım geçene kadar ne kemer kullandım nede takı siz siz olun tırnaklarınızı kesin çünkü bu illet tırnağın arasınada giriyormuş ve başka yeri kaşıdığınız zaman oraya yayılıp ürüyormuş kükürt ve argan yağlı sabunlar kullanın bunlar vücudunuzu kurutabilir sonradan vücut nemlendiricisi kullanırsınız benim tırnaklarım uzundu bu yüzden kaşıdığım yerler hep leke gibi kaldı kantaron yağı kullandım bu lekeler için neredeyse geçti denebilir ben atlattım bu illeti sadece çok ilaç sürmekten vücudum lezyon döküyo kırmızı sivilceler çıkıp iltahap akıyo bununda doktor zamanla geçeceğini söyledi hepinizin kurtarması dileğiyle geçmiş olsun

Bende benzer bir hastalık geçirdim ancak doktora gittiğimde enzema başlangıcı dedi bir krem kullandım ve hep vücudumu güneşe tuttum ve geçti tavsiye ederim güneş iyi geliyor

X