Uyuz hastalığı olan var mı

npz0717

Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2017
45
26
42
Merhaba kaşıntı şikayetleri ile doktor doktor dolaştıktan sonra uyuz olduğumuzu öğrendik eşimden bana bulaşan kaşıntı meğersem uyuzmuş Vücudumuz kaşınıyor kırmızı taneler çıkıyor... losyon verdi doktor... evdeki herşeyi ama herşeyi kaynatıp kızgın ütüyle ütüledim her zaman düzenli kıyafet değiştiryoruz ama geçmedi henüz... gerçi dahayeni... başka tedavi tavsiyesi olan var mı???

Merhaba kaşıntı şikayetleri ile doktor doktor dolaştıktan sonra uyuz olduğumuzu öğrendik eşimden bana bulaşan kaşıntı meğersem uyuzmuş Vücudumuz kaşınıyor kırmızı taneler çıkıyor... losyon verdi doktor... evdeki herşeyi ama herşeyi kaynatıp kızgın ütüyle ütüledim her zaman düzenli kıyafet değiştiryoruz ama geçmedi henüz... gerçi dahayeni... başka tedavi tavsiyesi olan var mı???
Bende 5 ay önce olmuştum ama evde bitek ben kasiniyodum inanılmaz tatlı bir kaşıntı ve kırmızı benekler yara oluyorlardı banada losyon verdi doktor kwellda diye 2 hafta sonra şükür geçti çok zor çok kötü

Bende 5 ay önce olmuştum ama evde bitek ben kasiniyodum inanılmaz tatlı bir kaşıntı ve kırmızı benekler yara oluyorlardı banada losyon verdi doktor kwellda diye 2 hafta sonra şükür geçti çok zor çok kötü
Geçmiş olsun , bizim bir türlü geçmiyor herşeyi kaynatıp ütüleyerek giyiyoruz her şeyi bir kez kullanıp tekrar kaynatıyoruz sürekli evi süpürüyoruz evi arabayı bebek arabası dahil heryeri defalarca ilaçladık sizde bu şekilde mi yaptınız nerde hata yapıyoruz bilmiyorum

Geçmiş olsun , bizim bir türlü geçmiyor herşeyi kaynatıp ütüleyerek giyiyoruz her şeyi bir kez kullanıp tekrar kaynatıyoruz sürekli evi süpürüyoruz evi arabayı bebek arabası dahil heryeri defalarca ilaçladık sizde bu şekilde mi yaptınız nerde hata yapıyoruz bilmiyorum
Ben sizin gibi didik didik temizlemedim ama bizde tek ben kasiniyodum o ilaç çok iyi geldi losyon tüm vücuda sürülüyor zaten inşallah sizinde en yakın zamanda geçer canm

Ben sizin gibi didik didik temizlemedim ama bizde tek ben kasiniyodum o ilaç çok iyi geldi losyon tüm vücuda sürülüyor zaten inşallah sizinde en yakın zamanda geçer canm
İlacı kullanmayı biliyoruz evet hatta ilk hafta üçgün üstüste yaptık doktor söyledi sonra devam ednce hatta azınca başka doktor hata ettiğimizi haftada bir yapmamızı söyledi, şimdi geçen hafta yaptık çarşamba günü ikinciyi yapacağız, sizin ilk losyondan sonra lezyon çıktımı yani o kırmızı taneler? Teşekkür ederim

Uyuz için 3. dozu yaptık eşimle ( onun ilk dozlarla 7. Benimse 5. Oluyor aslında) bu gece bakalım.... onda daha çok çıkıyor uyuz taneleri... dün doktor baktı ısrarla, bunlar uyuz değil diyor ama güvenemiyorum çünkü çok hızlı ve kaşıntılı çıkıveriyor... dua edin nolur kurtulalım bu illetten kış geldi evde halı yok 3 aylık kızım emziremiyorum rahat dokunamıyor kucağıma alamıyorum sinirlerimiz altüst :/ hergün çarşaf kıyafet kaynatıyorum setüstü ocakta düşünün uyku kalmadı huzur yok yoruldum yıprandım Ne zormuş Allah'ım Sorsanız alt tarafı uyuz denir ama çok zor çok kızımı çok özledim öpeceğim sarılacağım günü hayal ediyorum hep:KK43:!(

canım sen aşırı losyon sürmüşsün. tedaviden sonra bir aya kadar uyuz görüntüsünde kaşıntılı taneler çıkıyor,
ben iki doz ilaçtan sonra uyuz sandığım taneler çıktı hatta ilaç üzerimdeyken bile çıkıyordu kaşınıyordum haftasında doktora koştum,
adam bunların uyuz olmadığını vücudun ilaca tepki verdiğini söyledi,
başta inanmadım bir krem verdi sadece çıkanların üzerine süreceksin dedi o kadar fazla çıkıyordu ki onu bile süremiyordum işyerinde akşam evde yakalayabildiklerime sürdüm ve moralim çok bozulmuştu
ama eskisi gibi kaşınmıyordum yaklaşık 20 gün sonra çıkmamaya başladı kaşıntım da yok denecek kadar azaldı
ben bu sürede hergün çarşaf değiştirdim senin gibi kaynatmadım sadece,
bir de evi hergün süpürdüm yatağımı ve oturduğum yerleri özellikle merak etme 1 aya hiçbirşey kalmıyor zaten aslında tek doz bile işi çözüyor
yumurtaları için ikinci dozu yaptırıyorlar tabi tekrar bi yerden uyuz almazsan
korkacak bişi yok yani çok geçmiş olsun

Uyuz için 3. dozu yaptık eşimle ( onun ilk dozlarla 7. Benimse 5. Oluyor aslında) bu gece bakalım.... onda daha çok çıkıyor uyuz taneleri... dün doktor baktı ısrarla, bunlar uyuz değil diyor ama güvenemiyorum çünkü çok hızlı ve kaşıntılı çıkıveriyor... dua edin nolur kurtulalım bu illetten kış geldi evde halı yok 3 aylık kızım emziremiyorum rahat dokunamıyor kucağıma alamıyorum sinirlerimiz altüst :/ hergün çarşaf kıyafet kaynatıyorum setüstü ocakta düşünün uyku kalmadı huzur yok yoruldum yıprandım Ne zormuş Allah'ım Sorsanız alt tarafı uyuz denir ama çok zor çok kızımı çok özledim öpeceğim sarılacağım günü hayal ediyorum hep:KK43:!(

Bulaşıcıysa ve silion gördüyseniz uyuzdur bence.

Sizi çok iyi anlıyorum, ben de geçmesine rağmen , hala oğluma sarılmıyorum, güven payı olsun bi 10 gün daha geçsin diye bekliyorum. Bir ara (kwellada-wilkinson zamanında) depresyona girdim. Alt tarafı uyuz denir ama öyle değil gerçekten. Benzil benzoatlı ilaç ile kendime geldim.

Ben de halıları kaldırdım. Giysileri 60 da yıka-kurut, bazen 95 de yıka-kurut yapıyorum. Birkaç gündür aynı çarşaftayım artık.

Oğlumdakini annem kwellada ile geçirdi: Doktorun yönlendirmesi ile günde birkaç kez kwellada kullanarak ve dayanabildiği kadar sıcak su ile fırçalayarak yıkayarak. Üstüste kwellada sürdü.

Ama bizdeki kwellada/metrin ile geçmedi. Wilkinson pomadı etkili. katran ve kukurtlu bir pomad cok kotu kokuyor ve esyalara siniyor. 3 gün yıkanmadan bu pomadı sureceksiniz, 3.günün sonunda temizlenceksiniz. çalışanlar cuma aksamı baslayıp pazartesi sabah yıkananabilir. yalnız bu pomad yumurtaları öldürmüyor, bu yuzden bu tedaviyi tekrarlamanız gerekecek.
3 gün aynı kıyafetleri giyeceksiniz.alez kullanın ve varsa gozden çıkaracagınız carsaf vs kullanın. geçmiş olsun.

Benim en sevdiğim ilaç ise %20 benzil benzoat. Dermatologlar sanırım tahriş edici oldugu için bu ilacı sevmiyorlar ve Türkiye'de üretimi yok. 2 ilaç var ama üretimleri yok:

Benim bir tanıdıgım Rusya'dan getirdi.

%20 lik benzil benzoatlı ilaç çok etkili, tavsiye ederim, sadece biraz yakıyor, seyrek kullanılabilir. Aşağıdaki aynısı değil ama etken maddesi aynı (%20 benzil benzoat). Benimkini geçiren bu oldu çok şükür. Kullanımı rahat ama biraz yakıyor. Zararlı mı, değil mi sini siz araştırın. Ben bir daha uyuz olsam bunu kullanırım sanırım. Yurtdışından ebaydan sipariş verecekler , ilacın gümrüğe takılmaması için doktor reçetelerinin olması gerekiyor. Belki eczacılar da burda yapabilir. Kullanımı kwellada gibi: boyun/çeneden aşağı heryere sürülüyor nokta bırakmayacak şekilde, 3-4 gün sonra tekrarlanıyor. Geçmiş olsun.

İlacın gelmesi 25 gün falan sürüyor. Gümrük e-posta ile fatura,kimlik ve reçete talep ediyor. Bilginize..

Geçmiş olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gecmis konu ama,kinada iyi geliyor.. cocukken okuldan bulasmisti 90liyillar tabii verdikleri kasinti surubu velosyon fayda etmemsti..ananem kina yakin demis..boyle yesil heykeller olmustuk annem surdugunde.. gecti sonra tabi biz uyuzlu arkadaslarin yanina gitmedik,eller her daim yikandi hijjene cok dikkat ettik ..

canım sen aşırı losyon sürmüşsün. tedaviden sonra bir aya kadar uyuz görüntüsünde kaşıntılı taneler çıkıyor,
ben iki doz ilaçtan sonra uyuz sandığım taneler çıktı hatta ilaç üzerimdeyken bile çıkıyordu kaşınıyordum haftasında doktora koştum,
adam bunların uyuz olmadığını vücudun ilaca tepki verdiğini söyledi,
başta inanmadım bir krem verdi sadece çıkanların üzerine süreceksin dedi o kadar fazla çıkıyordu ki onu bile süremiyordum işyerinde akşam evde yakalayabildiklerime sürdüm ve moralim çok bozulmuştu
ama eskisi gibi kaşınmıyordum yaklaşık 20 gün sonra çıkmamaya başladı kaşıntım da yok denecek kadar azaldı
ben bu sürede hergün çarşaf değiştirdim senin gibi kaynatmadım sadece,
bir de evi hergün süpürdüm yatağımı ve oturduğum yerleri özellikle merak etme 1 aya hiçbirşey kalmıyor zaten aslında tek doz bile işi çözüyor
yumurtaları için ikinci dozu yaptırıyorlar tabi tekrar bi yerden uyuz almazsan
korkacak bişi yok yani çok geçmiş olsun

merhaba yazı eski tarihli ama görürseniz yanıtlarmısınız birşey sormak istiyorum

Dr un verdigi ilaclari kullanin bir haftada geciyor bendede olmustu

ne soracaktınız?

ablamda var şuan 1 2 ay olmuştur hala geçmedi. aslında geçip geçmediğini de anlayamıyoruz. mzi35’ in dediği gibi ilaçların etkisinden de taneler ve kaşınma olabilirmiş. orada belirttiği bir krem kullandım gercekten onlarıda geçirdi cümlesindeki krem ismini sorucaktım.Kaşınmalar geçmediği için anlayamadık geçip geçmediğini

Bilmiyorum, bendeki geçmediği için. hissediyorum gecmediğini ve dogru çıkıyor. mavikadın forumunda birisi kireç gibi nane hissi veren bir ilaçtan söz etmiş ama ne tarifini ne eczane ismini vermiş, bilen varsa yazabilri mi? acill..

Soufre precipite 30 gr: çökültülmüş kükürt
Huile de cade 36 gr: Ardıç katranı
Savon noir 45 gr: krem sabun
Crai preparee 45 gr: Çöktürülmüş Kalsiyum Karbonat
Lanoline 135 gr: lanolin
Vazelin 135 gr
1577192359698.png

topladıgım formuller:

LATİN/ENGTÜRKÇEkurtarıcı %Aylin%çocuk%mentollü%
Soufre precipite çöktürülmüş kükürt30777
Huile de cadeArdıç katranı368157
Savon noir krem sabun4511