- 9 Mayıs 2021
- 118
- 157
- Konu Sahibi Asosyalkiz
Kızlar merhaba. 36 haftalık hamileyim en geç 3-4 haftaya doğum olur Allah nasip ederse. Eşimle ben ailelerimizle aynı şehirlerde değiliz o yüzden doğuma annem gelecek yanıma. Ama şans mı desem bugün kardeşim uyuz hastalığına yakalanmış bir ay önce Antalya’ya çalışmaya gitmişti döndükten 2 hafta sonra falan kaşıntısı başlamış ve son bir haftadır baya şiddetlenmiş. Annem babam ve diğer kardeşlerimde henüz bir belirti yokmuş ama biraz araştırdım hastalık geç belirti verebiliyor yada belirti olmaması mikrobun vücutta olmadığı anlamına gelmiyormuş. Bende korktum haliyle plana göre annem 20 gün sonra gelecekti ortalama 3 hafta yani kardeşim ve evdeki herkes eczanenin hazırladığı ilacı kullanmaya başladılar evdeki herkesin kullanması gerekiyormuş uyuz belirtisi olmayanlar bile. Ama bu illet ilaca rağmen vücuttan yine uzaklaşır mı tam anlamıyla ölür mü bilmiyorum. 20 günde sonrası bana kısa bir süre gibi geliyor iyileşme için uyuz hastalığı geçiren varsa daha iyi bilir ben internetten araştırdığım kadarıyla bunu çıkardım. Demek istediğim anneme 6-7 hafta geçmeden gelmemesini mi rica etsem küçücük bebek sonuçta çok hassaslar çok korkuyorum Allahım korusun ona bulaşırsa falan diye. Sizce ne yapmalıyım. Bu hastalık hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi ? Sizce ben mi biraz evham yapıyorum ? Lütfen yardım edin..