• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyuyamıyorum

vilora

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2025
27
21
3
Herkese merhaba, 20 yaşındayım ve sınava hazırlanıyorum. Uyku düzenim; derslerimi ve gün içinde ruh halimi çok etkiliyor. Liseden beri uyku sorunum var, ne kadar yorgun olursam olayım bir türlü uyuyamıyorum, hep geç uyuyorum. Çoğu şeyi denedim, bir sürü reçetesiz melatonin ilacı da içtim, ama çok azı etki etti. Bana kullandığınız melatonin takviyesi önerebilir misiniz, işe yarayan? Reçeteli, reçetesiz fark etmez. Teşekkürler şimdiden.

O bir dönem bana da olmuştu üniversiteden mezun olmama az kala ne iş yapacağım vs belli değildi ben de ne yaparsam yapayım uyuyamıyordum. Ciddi ciddi her gün sabah ışıklarına kadar uyanıktım. Ben ilaç falan almadım ama senin sıkıntın da bence kaygı ve stres yüzünden. O kafaya taktığın şeyi takmayı bırakmadıkça sorun çözülmüyor, ben ilaç falan kullanmadım uyku meditasyonları dinliyordum bazen kuran dinliyordum. Ama ne zaman takmayı bıraktım o zaman uyumaya başladım

O bir dönem bana da olmuştu üniversiteden mezun olmama az kala ne iş yapacağım vs belli değildi ben de ne yaparsam yapayım uyuyamıyordum. Ciddi ciddi her gün sabah ışıklarına kadar uyanıktım. Ben ilaç falan almadım ama senin sıkıntın da bence kaygı ve stres yüzünden. O kafaya taktığın şeyi takmayı bırakmadıkça sorun çözülmüyor, ben ilaç falan kullanmadım uyku meditasyonları dinliyordum bazen kuran dinliyordum. Ama ne zaman takmayı bıraktım o zaman uyumaya başladım
Benim cidden kafaya takmalık değil, stres falan yok üstümde. Bu sıralara sabahlıyorum, önceden 3-4 gibi uyurdum. Kaç gündür 3-4 saatlik uyku ile ayaktayım. Ben her şeyi denedim, sabah erken kalkmayı, bir gün uykusuz kalmayı, spor yapıp yorulmayi, saatlerce telefona bakmamayı, yağmur sesleri dinlemeyi, meditasyon yapmayı, odayı soğuk tutmayı... Olmuyor bir türlü, hayatım altüst oldu.

Benim cidden kafaya takmalık değil, stres falan yok üstümde. Bu sıralara sabahlıyorum, önceden 3-4 gibi uyurdum. Kaç gündür 3-4 saatlik uyku ile ayaktayım. Ben her şeyi denedim, sabah erken kalkmayı, bir gün uykusuz kalmayı, spor yapıp yorulmayi, saatlerce telefona bakmamayı, yağmur sesleri dinlemeyi, meditasyon yapmayı, odayı soğuk tutmayı... Olmuyor bir türlü, hayatım altüst oldu.

en son kaçta yemek yiyorsunuz, en son kaçta çay/kahve/kafein içeren bir içecek içiyorsunuz? yeme düzenim bozulduğunda ben de çok kalitesiz bir uyku çekiyorum, şöyle bir yatmadan iki üç saat önce yemeli son öğünü ve çayı kahveyi de kesmeli.

siz çok şey denemişsiniz neden doktora gitmeyi düşünmediniz, ben yerinizde olsam burada anlattığınız gibi çok şey denediğimi ama sonuç alamadığımı anlatırdım sanırım (hangi branşa gitmeli derseniz nöroloji tercih edilebilir). geçmiş olsun, sınavınızda başarılar.

İstediğiniz uyku ilacını için kafanızı boşaltmadıkça uykunuzu düzene sokamazsınız. Uykuya dalsanız bile 2-3 saat sonra uyanırsınız öylece hayatı sorgularsınız. Nerden biliyorsun diye sormayın 😅 stres yok demişsiniz ama bence kabullenemediğiniz durumlar var. Yoksa uykusuz kalmak o kadar kolay değil. Günde 5-6 saat uyuyorum deseniz vücudunuz için o kadarı yeterli diyeceğim ama 3-4 saat kesinlikle yeterli olmaz. Bence bi nörolojiye gözükün. Sebep bulunmazsa kesinlikle stresten. Sonra psikiyatriye gidersiniz. Uyku ilacı hafiften başlatırlar duruma göre değiştirirler.

Melatonin alabilirsin uyumadan birkaç saat önce.

Herkese merhaba, 20 yaşındayım ve sınava hazırlanıyorum. Uyku düzenim; derslerimi ve gün içinde ruh halimi çok etkiliyor. Liseden beri uyku sorunum var, ne kadar yorgun olursam olayım bir türlü uyuyamıyorum, hep geç uyuyorum. Çoğu şeyi denedim, bir sürü reçetesiz melatonin ilacı da içtim, ama çok azı etki etti. Bana kullandığınız melatonin takviyesi önerebilir misiniz, işe yarayan? Reçeteli, reçetesiz fark etmez. Teşekkürler şimdiden.
Neden uyuyamıyorsun peki. Kafanda kurduğun şeyler mi var? Enerjin mi bitmiyor?

İlaçlar yerine bitkisel bir şeyler de deneyebilirsiniz. Uyku vitaminleri ve çarkıfelek çiçeği gibi..

Doktora gitmelisin,uyku bozukluğu problemin olabilir.(nöroloji)Vitamin değerleri tam kan sayımına filan baktırdın mi yakın zamanda.Bunlarda etkileyebilir.Nöroloji ve kan değerlerinde bir sorun çıkmazsa da psikiyatriye gitmelisin.Dengeli bir uykunun şifa olduğuna inanıyorum ve doktorlarda böyle söylüyor.Zaman kaybetme,en iyisi uzmandan destek almaktır.

Doktora gitmelisin,uyku bozukluğu problemin olabilir.(nöroloji)Vitamin değerleri tam kan sayımına filan baktırdın mi yakın zamanda.Bunlarda etkileyebilir.Nöroloji ve kan değerlerinde bir sorun çıkmazsa da psikiyatriye gitmelisin.Dengeli bir uykunun şifa olduğuna inanıyorum ve doktorlarda böyle söylüyor.Zaman kaybetme,en iyisi uzmandan destek almaktır.

Bu yoruma çok katılıyorum.
Beyninin düzgün dinlenmesi lazım ki, günlük hayatını rahat geçirebilesin.
Bir doktor desteği almalısın o kadar şey deneme rağmen hala uyuyamıyorsan.

Aynı sorun bende de var. İki ay boyunca sıfır uyku ile işe gittim. Melaronşn aldım başta pek etkisi olmadı. En sonunda baktım olacak gibi değil, psikiyatra gidip ilaç yazdırdım, oda ilk bir iki gün uyku yaptı, sonra oda etki etmedi, bıraktım ilaçları tamamen.
Şimdi son günlerde uyuyorum şükür hiç bi şey kullanmıyorum. Akşam altıdan sonra çay kahve içmeyin içiyorsanız bitki çayı için.
Benim kullandığım hiç bir ilaç işe yaramadığı için sadece açık havada yürüyüş öneririm.

en son kaçta yemek yiyorsunuz, en son kaçta çay/kahve/kafein içeren bir içecek içiyorsunuz? yeme düzenim bozulduğunda ben de çok kalitesiz bir uyku çekiyorum, şöyle bir yatmadan iki üç saat önce yemeli son öğünü ve çayı kahveyi de kesmeli.

siz çok şey denemişsiniz neden doktora gitmeyi düşünmediniz, ben yerinizde olsam burada anlattığınız gibi çok şey denediğimi ama sonuç alamadığımı anlatırdım sanırım (hangi branşa gitmeli derseniz nöroloji tercih edilebilir). geçmiş olsun, sınavınızda başarılar.
Çok teşekkür ederim, sınıf öğretmenliği de istediğim bölümlerden olduğu için psikologa ya da psikiyatriteye gitmek etkiliyormuş. Yemek gece yiyorum ama onunda keseceğim, sahur yapıyordum.

Aynı sorun bende de var. İki ay boyunca sıfır uyku ile işe gittim. Melaronşn aldım başta pek etkisi olmadı. En sonunda baktım olacak gibi değil, psikiyatra gidip ilaç yazdırdım, oda ilk bir iki gün uyku yaptı, sonra oda etki etmedi, bıraktım ilaçları tamamen.
Şimdi son günlerde uyuyorum şükür hiç bi şey kullanmıyorum. Akşam altıdan sonra çay kahve içmeyin içiyorsanız bitki çayı için.
Benim kullandığım hiç bir ilaç işe yaramadığı için sadece açık havada yürüyüş öneririm.
Aslında yürüyüş iyi gelmişti, yazın iki ay boyunca yürüdüm akşamları, erken de uyuyordum.

Birkaç ay önce baktırdım, hiçbir şeyim yokmuş. Birazcık B12 ve D3 değerlerim düşük çıkmıştı, ilaç verdi, içtim. Ablam psikiyatriteyeye gidecekmiş, onun da uyku sorunu var, onun kullandığı ilacı denerim bende. Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. 🙏🏼

Aslında yürüyüş iyi gelmişti, yazın iki ay boyunca yürüdüm akşamları, erken de uyuyordum.
Ben melatonin ardından nörolojinin verdiği ilacı, daha sonra psikiyatrinin verdiği ilacı denedim malesef hiç biri etki etmedi. En sonunda bıraktım. Dediğim gibi şimdi uyuyorum çok şükür.
Ben gözümü bile kırpmadan sabah ediyordum.

Erken de pek kalkamiyorum, bugün bir şekilde 5 gibi uyuyabildim, bu saatte kalktım.

Bence bir gün uykusuz kalırsanız bu iş çözülür. Yani 5 gibi yatıp 8 gibi kalkın o gün dayanın. Akşam da 12-1 gibi uyuyun hiç değilse. Yani 5 çok çok geç. Sahurdan dolayı öyleyse geçici bir dönem sıkıntı değil ama yıl boyu öyle olmamalı.

Düzenli spor yapmayı deneyin, her gün yürüyüşe çıkın bedeniniz yorulunca uykunuz da gelir. Geç yatıyorsanız, erken saatlerde uyuyun zihin ve beden buna alışıp kendini kodlar zaten. Geç saatte yemek yemeyin, çay kahve içmeyin. Benim uyku tutmadığı zaman meditasyon dinliyorum rahatlatıcı geliyor. Kuş, yağmur sesleri çok iyi :) bir ara asmr de dinliyordum uzun zamandır dinlemiyorum. Takip ettiğim mistik yol diye bir kanal var YouTubeda size onu öneririm.

Papatya ve Melisa çayı da sakinleştiriyor uyku getiriyor. Yine bunları denemenize rağmen olmuyorsa Nöroloji+ psikiyatriye gitmeniz gerek. Meslekten dolayı gidemem demişsiniz o halde sadece nörolojide beyin mr çekilir bakılır.

Back
X