Uyuyamama

fyza2014

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
713
229
133
Malatya
Kızlar uyumak içim yaptığınız şeyler neler ?Bana tavsiye verebilir misiniz uyumak için neler yapıyorsunuz mesela ilaç dışında yaptığınız şeyleri söyleyebilir misiniz ?

Kızlar uyumak içim yaptığınız şeyler neler ?Bana tavsiye verebilir misiniz uyumak için neler yapıyorsunuz mesela ilaç dışında yaptığınız şeyleri söyleyebilir misiniz ?

Ben siteye bakıyorum pek işe yaradığini söyleyemeyeceğim şu konuya da bakayım şunu da okuyayım derken ... öyle işte .

Sen de benim gibi çoğu zaman mı uyumakta zorlanıyorsun ilk defa mı yksa ?

Bende uyuyamıyorum takipteyim ;)

Ahh uyuyamadığım yıllarıma selam olsun.
Şimdi de uyuyabilmek için dakika sayıyorum.
Anladım ki, uyumak yorulmayla da ilintiliymiş.
Kucağınızda tüm gün karpuzla ev turu atın, yattığınız yeri bilemeyeceksiniz.
Evet, bebekleri olan anneyim.

Sürekli mi sadece bu gece mi? Bende çoğu zaman oluyor
Bende de sürekli kendimi bildim bileli gece yaşayan biriyim. Çoğu zaman uyumam ertesi gün uyuyayım diye ama belirli bir saati geçersem iki gün dahi uykusuz kalabilirim :) çok farklı bir bünyem var. Uyku ilacı vs etki etmiyor

Meditasyon uygulaması indirdim. Uyumak için olanı açıyorum. Derin derin nefes alırken uyku basıyo zaten.

Bi şey yapmıyorum, bayılmayı bekliyorum artık. :/
İlaçsız uyuyamadığım çok zamanım da oldu, ağır uykusuzluğum vardır ayıptır söylemesi.
Tavsiye olarak, kendi yaptıklarımı söyleyeyim bende zaman zaman işe yarardı:

Uyumak istediğin saatten en az bi 3 saat öncesinden çay, kahve içmeyi ve C vitaminli şeyler tüketmeyi bırak.
Yoğurt yiyebilirsin, bi kase yoğurt ye akşamları.
Telefonu elinden bırak, tvyi kapat yatağa gir, orada sıkıla sıkıla uyumayı bekle.
Uykuya dalmayı kolaylaştırmak için, düşünceni kes, her ne düşünüp duruyorsan bırak ve ana odaklan. "Yataktasın, uykun var, yastık yumuşacık, yorgan sıcacık mis gibiyim" filan bunlara yoğunlaş ve illa bir şey düşüneceksen hayal kur sadece, günlük şeyleri düşünme.
Yatmadan önce çok su içme, çişle bölünüp durdukça da uykun kaçar.
Göz bandı kullanabilirsin psikolojik olarak da uykuya hazırlıyor insanı.
İlaç ismi vermek istemem ondan hani baktın çok zorlanıyorsun sana önerilen ilaçtan yarım at önce, bütün değil.
Sevdiğin bir sesi açarak uykuya dalabilirsin eğer ses hassasiyetin yoksa. Misal yağmur sesinde uyumayı sever kimi insan, netten 2 saatlik yağmur sesi indir, dinleye dinleye uyu öyle.
Yastığa sarılmak da yatağı sevdirir, uyuyamadım diye dönmekten alıkoyar.

Bunları denedim (Yağmur sesi hariç, ses hassasiyetim var, kulak tıkacı kullanabilirsin senin de varsa) bazen işe yarıyor. Ben de birazdan uyurum, yazarken uykum geldi :KK70:

Ay kızlar ben neler yapmadım ki yani klasik müzik ilahi her telden açtım ama yok yani uyuyamıyorum. Geceleri yaşamak icin yaratılmışım herhalde doğduğumdan beri böyleymişim annemde söyler :))

Bende de sürekli kendimi bildim bileli gece yaşayan biriyim. Çoğu zaman uyumam ertesi gün uyuyayım diye ama belirli bir saati geçersem iki gün dahi uykusuz kalabilirim :) çok farklı bir bünyem var. Uyku ilacı vs etki etmiyor
2 sene önceye kadar böyleydim, zaten uyku bozukluğum var nörolojik olarak.
Her gün maksimum 3 saat uyursanız bir süre sonra daha kolay dalmaya başlıyorsunuz.
Eskiden yatakta 6 bölğm dizi izleyebilirken şuan 20 günde 1 bölüm anca bitiyor.
Düzenli ve az uykuymuş işin olayı.

Yorulmak galiba en doğal çözüm yürüyüş veya içinde yorulmak

2 sene önceye kadar böyleydim, zaten uyku bozukluğum var nörolojik olarak.
Her gün maksimum 3 saat uyursanız bir süre sonra daha kolay dalmaya başlıyorsunuz.
Eskiden yatakta 6 bölğm dizi izleyebilirken şuan 20 günde 1 bölüm anca bitiyor.
Düzenli ve az uykuymuş işin olayı.

Ben dayanamıyorum ama tansiyonum çıkıyor sonra . Şuan bile burnum zonkluyor.

Ben dayanamıyorum ama tansiyonum çıkıyor sonra . Şuan bile burnum zonkluyor.
O zaman sıkıntı büyük.
29 sene öyle yaşadım, hap da kullandım tedavi de gördüm fayda etmedi.
Gece yaşayıp gündüz uyudum daima.
Hatta kendimi bile bile ağlatırdım dram filmi izleyip, daha kolay uyunuyor diye.
Sonra anne oldum, geçti.
Şuan ayakta bile uyuyabiliyorum, zaman mekan farketmez.
Dolayısıyla yorulmak herhalde, cılkın çıkana kadar yorulmak işin çözümü.
Yatmadan önce spor olabilir belki, deneyin.

O zaman sıkıntı büyük.
29 sene öyle yaşadım, hap da kullandım tedavi de gördüm dayda etmedi.
Gece yaşayıp gündüz uyudum daima.
Hatta kendimi bile bile ağlatırdım dram filmi izleyip, daha kolay uyunuyor diye.
Sonra anne oldum, geçti.
Şuan ayakta bile uyuyabiliyorum, zaman mekan farketmez.
Dolayısıyla yorulmak herhalde, cılkın çıkana kadar yorulmak işin çözümü.
Yatmadan önce spor olabilir belki, deneyin.

Teşekkür ederim gece gece uzun uzun üşenmeden yazmışsıniz. Eskiden daha çoktu bu durum şuan hormonal olduğunu düşünüyorum ama yoruyor beni gerçekten. Nefes egzersizleri biraz rahatlatıyor.

Back
X