Uyurken Boşluğa Düşme Hissi Yaşayanlar Dikkat!!!

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Uyurken birden boşluğa düşme hissini hepimiz yaşıyoruz ama neden olduğunu bilmiyoruz.
Uyurken birden boşluğa düşme hissinin neden olduğu araştırıldı. Çoğunlukla uykuya dalmadan hemen önce bu şekilde bir hisse kapılmak, çoğu insanın başına gelen bir durum. Yorucu bir günün sonunda gelen uyku esnasında kaslarımızın ani kısa kasılmalar geçirmesi, boşluğa düşme hissine neden oluyor.
Çok büyük bir ihtimalle vücudumuzun uykuya fizyolojik olarak hazırlanışı esnasında meydana gelen belirli elektriksel ve hormonal değişimlerin bir sonucu olan bu hissin tam olarak açıklaması ise belirlenebilmiş değil. Kısa ve genel olarak, bu hissin, kaslarımızın ani ve kısa kasılmaları sonucunda ortaya çıktığını da söylenebilir.

Amerikan Uyku Tıbbı Akademisi ve Mayo Klinik, bu konuda birçok araştırma yürütmüş, önemli kurumlardır. Mayo’da yapılan araştırmalara göre ise insanların %70’inden fazlası bu hissi uykuya dalıp baş kısımları gevşedikten hemen sonra yaşamaktadırlar. Amerikan Uyku Tıbbı Akademisi ise sebepleri üzerine bir araştırma yapmış ve bu his ile kişinin yaşantısı arasında önemli ilişkiler ortaya çıkarmıştır. Özellikle tedirginlik (anksiyete), stres hali, aşırı kafein tüketimi ve akşam saatlerinde çok yorucu işler yapan kişilerin bu hissi daha sık yaşadıklarını göstermişlerdir. En sık olaraksa yatakları rahatsız olan veya bireye uygun olmayan kişilerde bu hissin yaşandığı tespit edilmiştir.

Bu çocukken benimde hemen hergece olurdu çocukken stressmi biliyorduk ki,endişe neymiş ki...kahve bile içtiğimi bilmem hiç iyi bir araştırma değil bnce hiçbir dayanağı yok

Çok sık yaşıyorum yorulduğumdan heralde..
Birde uyanırken sanki çok uzaklardan geliyormuşum gibi oluyor :)

Bu gece yine oldu bana.
Hemde 2 kere.
Yorucu biseyde yapmadim.
Aklim cikiyor gibi oluyor.

İnsanın nefesi kesiliyor gibi bir durum oluşuyor o anda.
Bayadır olmuyor ama bende yaşadım.
İlginç malumatlar

Ay inanmıyorum bende de oluyordu ama çocukken daha da sık oluyordu gerçekten. Hemen hemen her gün. Bu aralar azaldı fark edilir şekilde...

Eşime gecede en az 3-4 kez olur .

Onun sıçramasına ben uyanırım hatta .

Adamın anksiyete ayarlarını düzelteyim bari

Bende yaşardım ama uzun zamandır yok .

şu halk arasında karabasan, tıpta uyku apnesi/uyku epilepsisi denen şeye çare bulsunlar da rahat uyuyalım!

Bunlar hikaye okuyup yatın arkadaşlar bakın bişeyiniz kalıyormu tecrübeyle sabittir 3 ihlas birer felak ve nas sureleri fatiha ile kapatın yer gök dua ile...

Ben de uyurken dilimi isirmisim herhalde offf cok aciyor

Atalarimiz eskiden yirtici hayvanlardan korunmak icin yuksek yerlerde agaclarda kaya tepelerinde yasarlarmis... uyurken dusup olen cok olurmus bu da bilinc altina isleye isleye bize kadar gelmis... ben de boyle bir yazi okumustum bence daha mantikli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…