- 3 Şubat 2018
- 25.505
- 109.869
- 598
- Konu Sahibi Almira2017
-
Yanlış bilgi bu. Bebeklerde yüzükoyun yatmak son derece riskli ve kesinlikle önerilmez.
En son araştırmalara göre yüz üstü ve yan değil, sırt üstü yatmak bebekler için en az risk taşıyan pozisyon. Amerikan pediatri akademisi ve bilimum kaynaklar sırt üstü pozisyonda yatırın diye uyarır.
Aynı zamanda bebeklerimiz ne kadar rahatsa bizler de o kadar rahat olucaz.. bu bir kısır döngü işin içinden çıkılamayan:)Cok tesekkur ederim bizler ne kadar rahat olursak bebeklerimiz de okadar rahat büyüyecek ama ahh o rahatligi bir yakalayabilsem..
Teşekkür ederim :) uyku tulumunu bende düşündüm fakat çok fazla dönerek uyuyo yatağın her bir karışını dolaşıyor uyuyana kadar. Bir de emekleme olayı var tabiki:) onu giydirirsem hareketi kısıtlanır da uykusundan olursa diye endise ediyorumMerhaba. Bende ilk oglumda korkardim. Hep geceleri uyanıp nefes alip almadığını kontrol ederdim. Bilmiyorum insan cok sey duyduğu için daha tedirgin. Bebegi yatirirken yatagin ici ve etrafini boş tutun. Oyuncak felan da kalmasin. Uyku tulumu giydirin. Dönse bile üstüne cekemez. Simdi kafasını tutabiliyordur ve kafasını kaldirabildigine göre karın üstüne dönse bile riski daha az. Rabbim icinize ferahlık versin.
Resimdeki uyku tulumlardan tercih edebilirsiniz. Hem dönse sorun olmaz hemde üşümez
Annelik ic güdüsü suan hamileyim dogunca sanirim bende ayni olcam8.5 aylık oldu ama hala bu tedirginligi üstümden atamadımbuna bir de kızımın yüzüstü uyuma alışkanlığı eklendi. Ilk baslarda ceviriyordum ama pesimden huzursuz olup tekrar yüzüstü döndü. Uykusundan etmemek adına bunu yapmayı bıraktım. Görüntülü kamera aldım ama yine de içim bi türlü tam rahat etmiyor
Ben bu konuyu cok araştırdım. Yan yatirma yastığınıda sırt üstü araya yatırmak için kullandım. Sırt üstü yatırıp başını yan ceviriyordum. Simdi yastığa büyük geliyor 2.5 aylık oldu ama korku hala sabit gece 100 kez bakıyorum bende hemen yamacımda yatmasına rağmenSeni bulmuşken sorayım; oğlumun zamaninda hep yan yatır demişlerdi ozel yastik almıştım hatta hep yan yatırdım, şimdi artık sırt üstü deniyorsa kusarsa falan diye eğimli reflü yataklari çıkmış onlara mi yatırmak lazım? Bu konuda fikrin nedir? Yenidoğan i nasil yatırmalıyız?
Seni bulmuşken sorayım; oğlumun zamaninda hep yan yatır demişlerdi ozel yastik almıştım hatta hep yan yatırdım, şimdi artık sırt üstü deniyorsa kusarsa falan diye eğimli reflü yataklari çıkmış onlara mi yatırmak lazım? Bu konuda fikrin nedir? Yenidoğan i nasil yatırmalıyız?
Allah sağlıkla sihhatle kucağınıza almayi nasip etsin inşallah :) hayırlı bir doğum diliyorum :) insan ister istemez öyle oluyor :)Annelik ic güdüsü suan hamileyim dogunca sanirim bende ayni olcam
Amin tesekkur ederimAllah sağlıkla sihhatle kucağınıza almayi nasip etsin inşallah :) hayırlı bir doğum diliyorum :) insan ister istemez öyle oluyor :)
Teşekkür ederim :) uyku tulumunu bende düşündüm fakat çok fazla dönerek uyuyo yatağın her bir karışını dolaşıyor uyuyana kadar. Bir de emekleme olayı var tabiki:) onu giydirirsem hareketi kısıtlanır da uykusundan olursa diye endise ediyorum
Anladım canım. Bi deneyeyim en iyisi :)Denemekte fayda var. Benim ilk oglumda cok hareketli ama o aylarda sorun olmuyordu. Doğru boyu secseniz dönerkende onunla birlikte dönüyor. Fazla uzun/büyük alınsa dönmesini kisitlar ancak
Benimki 40 günlük uyurken yüzünü tamamen kapatıyo battaniyesiyle ben açıyorum o yine kapatıyo.Hatta geçen gece nefes almıyo gibi geldi bana biraz dürttüm uyandırdım8.5 aylık oldu ama hala bu tedirginligi üstümden atamadımbuna bir de kızımın yüzüstü uyuma alışkanlığı eklendi. Ilk baslarda ceviriyordum ama pesimden huzursuz olup tekrar yüzüstü döndü. Uykusundan etmemek adına bunu yapmayı bıraktım. Görüntülü kamera aldım ama yine de içim bi türlü tam rahat etmiyor
Yüz üstünden ,sırt üstüne dönmeye başladıysa korkmayın, korkmayın diyorum da ben 1 yaşına girdi hala yerde yanında yatıyorum. Benim kızım kurmalı araba gibi allahım kocaaa salonda iki tane yorgan serili gec3 uykusunda her karisinda dolanıyor yatakta yaptırmanın imkanı yok dar geliyo ve çok hareketli tırmanmayı seviyor birde mecbur korkudan yerde yatıyorum8.5 aylık oldu ama hala bu tedirginligi üstümden atamadımbuna bir de kızımın yüzüstü uyuma alışkanlığı eklendi. Ilk baslarda ceviriyordum ama pesimden huzursuz olup tekrar yüzüstü döndü. Uykusundan etmemek adına bunu yapmayı bıraktım. Görüntülü kamera aldım ama yine de içim bi türlü tam rahat etmiyor
3-4 aylikken yapardı benim kizim onuBenimki 40 günlük uyurken yüzünü tamamen kapatıyo battaniyesiyle ben açıyorum o yine kapatıyo.Hatta geçen gece nefes almıyo gibi geldi bana biraz dürttüm uyandırdım
Sanırım sizinde iciniz bi türlü rahat etmemis..Yüz üstünden ,sırt üstüne dönmeye başladıysa korkmayın, korkmayın diyorum da ben 1 yaşına girdi hala yerde yanında yatıyorum. Benim kızım kurmalı araba gibi allahım kocaaa salonda iki tane yorgan serili gec3 uykusunda her karisinda dolanıyor yatakta yaptırmanın imkanı yok dar geliyo ve çok hareketli tırmanmayı seviyor birde mecbur korkudan yerde yatıyorum
Yüzüstü yatmaya yeni başladı yakında alışırım diye umut ediyorum :)kafasini kaldiramadigi donemde ben de korkuyordum cunku yuzustu yatar.
ama 8 aylik oldugu donemde gayet de gucu yerinde oldugu icin korkum kalmadi,
bence artik bunu asmaya calisin.
Yatağında hicbisi yok hic koymadim zaten. Uyku tulumu icin de rahat edemez diye dusunuyordum cok deli ve dağınık yattigi icin. Rahatina cok düşkün çünkü. Yine de bir deneyecegim bakalim ne tepki verecek..Uyku tulumu giydir. Yatakta hiçbirşey de olmasın yastık battaniye vs. Korkacak ayları geçmiş artık kendini kurtarır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?