Ne kadar doğru olduğu tartışılır ve fakat içgüdüsel olarak takip ettiğim bir şeydi; oğlumun uykusu daha düzene girene kadar biz üç kişi birlikte uyuduk; kendi yatağımızı terk ettik ve geçici olarak yer yatağı kurarak (Bebek düşmesin diye), sağ yanıma yatırıyor, uyandığında su veriyor ve pişpişleyip (Kendim de hiç kalkmadan) tekrar yanıma yatması için yönlendiriyordum. Böylelikle kendi uykum da çocuğumun uykusu da açılmıyor, yataktan yatağa git gel halinde zaman harcamıyordum. Uykumu da daha verimli alabiliyordum.
Bir-bir buçuk yaş civarı olması lazım (Siz yine de bir bakın) gece beslemelerinin artık yavaştan bitmesi ve deliksiz uykuya doğru evrilmesi gerekiyor, bu süreçte mama-süt değil, gece her uyandığında gerekirse sadece su vererek yatırmak, uyanmaya teşvik etmemek gerekiyor. Benim kullandığım yöntem bu idi (illa bir şey içmek istediğinde sadece su verdim ve gece mama/süt alma alışkanlığını değiştirdim) ve sonrasında gece uykuları daha deliksiz hale geldikçe geri yatağına geçirdik (Kendi odamızda), sonra yatağını kendi odasına geçirdik derken kademe kademe 3 yaş içerisinde bunu tamamladık nitekim oğlumun ihtiyacını böyle gördüm, diğer türlü erken ve zorlama olacağını düşündüm ve şahsi bir zaman belirledim.
Siz de kendi bebeğinizin talepleri doğrultusunda böyle bir süreç ayarlayın kafanızdan, zorlamayarak ve fakat olması gerektiği yönde.