- 13 Mart 2015
- 4.190
- 7.696
- 158
Anaokulu için evet. Kızımı tanıdığım için daha sevecen,daha az disiplinli bir öğretmenle okul hayatına atılmasını isterim. Sert mizaçlı,ilgisi az insanlara kendini açamayıp içine kapanıyor
Merhaba,
Insallah bu konudan dolayı ban yemem. Sistemi eleştirmeden derdimi anlatmaya calisacagim.
Benim durumumda olanlar bilir,bu hafta ilkokul ve anaokulu öğrencileri için uyum haftası. Önceki konularımda bahsetmiştim,geçen sene özel kreşe giden ve bu sene gitmek istemediği ağladığı için pedagoga danışarak devlet okuluna kaydettiğim kızım var. Bu uyum haftasında büyük ihtimalle yarım gün olduğu için kolaylıkla uyum sagladi ama benim uyum saglayamadigim bir durum söz konusu.
Ilk izlenimlerim; iki sınıf var A ve B diye ayırmışlar. A sınıfındaki öğretmen daha sıcak kanlı geldi bana,öğrencilerin isimlerini söyleyip tek tek tokalaştı sınıflarına uğurladı. Bizim öğretmenimiz isimleri söyleyip herkes tam olunca sınıfına aldı,sevecen yaklasmadi. Bu kısma üzüldüm ama çok takılmadım sonuçta yanılıyor da olabilirim belki sınıf ortamında farklidir,zaten kızımın anlatımından tanıyacağım diye düşündüm.
Bugunku olaya geleyim. Toplantı yapıldı, annelere ısındım öğretmene ve anlattiklarina ısındım.Taki bombayı patlatana kadar.Aynen şunları soyledi:
'Ben oyun cağında oldukları için onları sıkmamak adına oyuna ağırlık veriyorum. Müfredat neyse örneğin 1,2,3 sayıları öğretip,kare yuvarlak vb şekilleri öğretip renkleri öğretip müfredat dışına çıkmam. Sonra gelip diğer sınıf bunu da öğrenmiş,onlar dah onde gibi kıyaslama yapmayin' dedi... Yemin ederim size hayal kırıklığını anlatamam... Tamam sen oyun ağırlıklı ilerle ama 2- 3 yaşındaki çocuğun bildiği şeyleri mi öğrenecek şimdi bu çocuklar? Benim 20 aylik kizim biliyor sayilari,mavi topu isteyince ayirt ediyor. Devlet anaokulunun müfredatı bu mudur? Cuma günü kayıt yapıp pazartesi başladık, aceleyle bile olsa keşke bu çocuklar yıl boyunca neler öğrenecek diye sorsaydım...
Şimdi yarın öğretmene düşüncelerimi soylemeli,neler öğrenilecek diye sormalı miyim? Cunku cok gerileyecek cok cok fzlasini biliyor.Okuma yazma ogrenmesin ama herseyi sunger gibi emen bir yaşa sahipken güzel bir temeli olsun istiyorum her anne gibi.
Diğer sinifta kontenjan kalmış mi diye de yönetime sorsam mı? Her devlet okulu böyle mi? Yoksa bisey demeden sildirip direk geçen senekine mi göndereyim?
Bir yığın soru sordum kusura bakmayın.
demiş ceyz ben yanlış anladım 1.sınıf sandım. . Hoş anaokulu da olsa diyeceklerim aynı hatta daha fazla oyun oynamalı olsun ... amaç okulu sevdirmek... çoğu çocuğun Anaokulunda ilk yılı oyun çocuğu daha bunlar.Devlet anaokulunun müfredatı bu mudur
Aslında şey yapabilirsiniz eğitim fakülteleri herkese açık ya sınava girip 4 yıl okuyup ondan sonra da hayvan gibi kpssye çalışıp öğretmen olabilirsiniz ondan sonra da çocuğunuzu kendiniz yetiştirirsiniz evde hicbir şey bilmiyor bu öğretmenler baksana yok oyunla öğretecekmiş bilmem ne yaz tahtaya defterlerine geçirsinler ne ugrasiyorsunMerhaba,
Insallah bu konudan dolayı ban yemem. Sistemi eleştirmeden derdimi anlatmaya calisacagim.
Benim durumumda olanlar bilir,bu hafta ilkokul ve anaokulu öğrencileri için uyum haftası. Önceki konularımda bahsetmiştim,geçen sene özel kreşe giden ve bu sene gitmek istemediği ağladığı için pedagoga danışarak devlet okuluna kaydettiğim kızım var. Bu uyum haftasında büyük ihtimalle yarım gün olduğu için kolaylıkla uyum sagladi ama benim uyum saglayamadigim bir durum söz konusu.
Ilk izlenimlerim; iki sınıf var A ve B diye ayırmışlar. A sınıfındaki öğretmen daha sıcak kanlı geldi bana,öğrencilerin isimlerini söyleyip tek tek tokalaştı sınıflarına uğurladı. Bizim öğretmenimiz isimleri söyleyip herkes tam olunca sınıfına aldı,sevecen yaklasmadi. Bu kısma üzüldüm ama çok takılmadım sonuçta yanılıyor da olabilirim belki sınıf ortamında farklidir,zaten kızımın anlatımından tanıyacağım diye düşündüm.
Bugunku olaya geleyim. Toplantı yapıldı, annelere ısındım öğretmene ve anlattiklarina ısındım.Taki bombayı patlatana kadar.Aynen şunları soyledi:
'Ben oyun cağında oldukları için onları sıkmamak adına oyuna ağırlık veriyorum. Müfredat neyse örneğin 1,2,3 sayıları öğretip,kare yuvarlak vb şekilleri öğretip renkleri öğretip müfredat dışına çıkmam. Sonra gelip diğer sınıf bunu da öğrenmiş,onlar dah onde gibi kıyaslama yapmayin' dedi... Yemin ederim size hayal kırıklığını anlatamam... Tamam sen oyun ağırlıklı ilerle ama 2- 3 yaşındaki çocuğun bildiği şeyleri mi öğrenecek şimdi bu çocuklar? Benim 20 aylik kizim biliyor sayilari,mavi topu isteyince ayirt ediyor. Devlet anaokulunun müfredatı bu mudur? Cuma günü kayıt yapıp pazartesi başladık, aceleyle bile olsa keşke bu çocuklar yıl boyunca neler öğrenecek diye sorsaydım...
Şimdi yarın öğretmene düşüncelerimi soylemeli,neler öğrenilecek diye sormalı miyim? Cunku cok gerileyecek cok cok fzlasini biliyor.Okuma yazma ogrenmesin ama herseyi sunger gibi emen bir yaşa sahipken güzel bir temeli olsun istiyorum her anne gibi.
Diğer sinifta kontenjan kalmış mi diye de yönetime sorsam mı? Her devlet okulu böyle mi? Yoksa bisey demeden sildirip direk geçen senekine mi göndereyim?
Bir yığın soru sordum kusura bakmayın.
Bir kaç ay daha gözlemleyeyim o zamanCeyz’cim anaokulu genel olarak öyle geçer.
Fazladan harfleri öğretse 1. Sınıf zorlu geçecek.
Sınıf öğretmenlerinin dediği genelde okumayı öğrenmeden sadece harfleri bilmesi hiç birşey bilmeyen çocuktan daha çok zorluyor. Bilmeyene olması gerekeni anlatıyorum ama harfleri başka şekilde öğrenen öğrencilere önce yanlışı sonra doğruyu anlatıyorum bu daha çok zorluyor beni... oluyor hep.
Seneye zaten çok fazla yüklenecek sorumluluk şu an oyunun tadını çıkarsın :)
Birde bizim öğretmenimiz dışardan diğer şubeye göre acayip disiplinli ve sert görünür ama içerde kızım bebeğim çocuklarım ballarım:) az kaldı anne dicek çocuklar
Canım senin kızın biliyor ama diğer çocuklar harfleri bilmeden ilkokula başlıyor.Bir kaç ay daha gözlemleyeyim o zamanYa kizimin yaşindaki çocuklar, öğretmenin bahsettiği seyleri biliyor gibi gelir hep. Sayıları renkleri bilmeyen 6 yaşında çocuk yoktur ki ben mi abartıyorum? Okula gitmeden önce çoktan biliyordu,harfleri de kendi öğrenmişti. Belki konuyu acarken harf toplama çıkarma biliyor,okulda niye bunları öğrenmeyecek deseydim eleştirilmeyi hakederdim. Yarış atı değiller,benimki biliyor diye elestiremem ama sayılar renkler şekiller.. çok küçük yaşa hitap etmiyor mu? Çoğunluk da kabullenmis
Kızınız kaç doğumlu?Bir kaç ay daha gözlemleyeyim o zamanYa kizimin yaşindaki çocuklar, öğretmenin bahsettiği seyleri biliyor gibi gelir hep. Sayıları renkleri bilmeyen 6 yaşında çocuk yoktur ki ben mi abartıyorum? Okula gitmeden önce çoktan biliyordu,harfleri de kendi öğrenmişti. Belki konuyu acarken harf toplama çıkarma biliyor,okulda niye bunları öğrenmeyecek deseydim eleştirilmeyi hakederdim. Yarış atı değiller,benimki biliyor diye elestiremem ama sayılar renkler şekiller.. çok küçük yaşa hitap etmiyor mu? Çoğunluk da kabullenmis
2013Kızınız kaç doğumlu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?