Uyum haftasi...

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Merhaba,
Insallah bu konudan dolayı ban yemem. Sistemi eleştirmeden derdimi anlatmaya calisacagim.

Benim durumumda olanlar bilir,bu hafta ilkokul ve anaokulu öğrencileri için uyum haftası. Önceki konularımda bahsetmiştim,geçen sene özel kreşe giden ve bu sene gitmek istemediği ağladığı için pedagoga danışarak devlet okuluna kaydettiğim kızım var. Bu uyum haftasında büyük ihtimalle yarım gün olduğu için kolaylıkla uyum sagladi ama benim uyum saglayamadigim bir durum söz konusu.
Ilk izlenimlerim; iki sınıf var A ve B diye ayırmışlar. A sınıfındaki öğretmen daha sıcak kanlı geldi bana,öğrencilerin isimlerini söyleyip tek tek tokalaştı sınıflarına uğurladı. Bizim öğretmenimiz isimleri söyleyip herkes tam olunca sınıfına aldı,sevecen yaklasmadi. Bu kısma üzüldüm ama çok takılmadım sonuçta yanılıyor da olabilirim belki sınıf ortamında farklidir,zaten kızımın anlatımından tanıyacağım diye düşündüm.

Bugunku olaya geleyim. Toplantı yapıldı, annelere ısındım öğretmene ve anlattiklarina ısındım.Taki bombayı patlatana kadar.Aynen şunları soyledi:
'Ben oyun cağında oldukları için onları sıkmamak adına oyuna ağırlık veriyorum. Müfredat neyse örneğin 1,2,3 sayıları öğretip,kare yuvarlak vb şekilleri öğretip renkleri öğretip müfredat dışına çıkmam. Sonra gelip diğer sınıf bunu da öğrenmiş,onlar dah onde gibi kıyaslama yapmayin' dedi... Yemin ederim size hayal kırıklığını anlatamam... Tamam sen oyun ağırlıklı ilerle ama 2- 3 yaşındaki çocuğun bildiği şeyleri mi öğrenecek şimdi bu çocuklar? Benim 20 aylik kizim biliyor sayilari,mavi topu isteyince ayirt ediyor. Devlet anaokulunun müfredatı bu mudur? Cuma günü kayıt yapıp pazartesi başladık, aceleyle bile olsa keşke bu çocuklar yıl boyunca neler öğrenecek diye sorsaydım...
Şimdi yarın öğretmene düşüncelerimi soylemeli,neler öğrenilecek diye sormalı miyim? Cunku cok gerileyecek cok cok fzlasini biliyor.Okuma yazma ogrenmesin ama herseyi sunger gibi emen bir yaşa sahipken güzel bir temeli olsun istiyorum her anne gibi.
Diğer sinifta kontenjan kalmış mi diye de yönetime sorsam mı? Her devlet okulu böyle mi? Yoksa bisey demeden sildirip direk geçen senekine mi göndereyim?
Bir yığın soru sordum kusura bakmayın.

Sizin kızıniz biliyor olabilir ama diğerlerinin seviyesine göre de hareket etmek zorunda. Müfredat bunun için var.
Ben İngilizce ogretmeniyim. Girdiğim sınıfta her öğrenciye seviyesine göre ders anlatamam. Öğrencinin ders dışında bir sorusu ya da konu anlatımına ihtiyacı olursa tabi ki yardım ederim, anlatırım. Ama bakanlığın verdiği kitabı ve müfredatı uygulamak zorundayım. Farklı kaynaklara da ancak seviyelerine göre başvurabilirim.

Sizin kızıniz biliyor olabilir ama diğerlerinin seviyesine göre de hareket etmek zorunda. Müfredat bunun için var.
Ben İngilizce ogretmeniyim. Girdiğim sınıfta her öğrenciye seviyesine göre ders anlatamam. Öğrencinin ders dışında bir sorusu ya da konu anlatımına ihtiyacı olursa tabi ki yardım ederim, anlatırım. Ama bakanlığın verdiği kitabı ve müfredatı uygulamak zorundayım. Farklı kaynaklara da ancak seviyelerine göre başvurabilirim.

Öğretmen sadece örnek vermiş bence.

müfredatta olanları anlatırsa heralde yeter çocuğunuza başka ne verebilir ki özel okul olması lazım öyle ingilizce falan eğitimi için
Diger sınıfla kıyasla yaptı ama. Geçen senelerde bu tarz bir sıkıntı yaşanmış gibi hissettim.

Ben velilerin zümre yarışı yaptırmasina karşıyım oyun ve etkinlikler ilede test cozdurmeden daha çok yarar sağlanabilir diye düşünüyorum
Ogretmeni tanımak gerekir daha çok erken
geçmişte bize herşeyi oyunla derste konuşarak veren öğretmenlerimizin günümüzde hayata ahlaka sosyal hayata dokunmadan sadece akademik başarı üzerine odaklanması bence evladlariniz için bir kayıp olarak görüyorum
Ben çocuğun kapasitesi sınıf düzeyi gözetilerek yukarıdaki bahsettiğim hususlara da dikkat ederek evladımin eğitim ve öğretim almasını isterim
Sonuç olarak öğretmenle tanisma yeni olmuş ben anaokulu düzeyinde çocuklara bilgi vereceğini sanmam biraz daha gözlemleyin öğretmeni derim

Benm kızım da başladı 1 ekim e kadar çizgi çalışması yapcaz daha snra harflere başlarız 1 dönem de okuma yazma bitmiş olacaktır dedi. Benim kızım harfleri yazmayı okumayı biliyor ama birleştirip okuyamıyor 2 sene anaokuluna gitti. Sınıfında çoğu çocuk hiç gitmemiş öğretmen genel seviyeye uymalı ama sizin ki genelinden aşağıya inmiş bence ya da benzetme olarak anlttı

Diger sınıfla kıyasla yaptı ama. Geçen senelerde bu tarz bir sıkıntı yaşanmış gibi hissettim.
Evet veliler ve öğrenciler bu tarz sıkıntılar yaşatıyor malesef. Sürekli kiyaslanmak her insanı gerer. Eğer işini hakkıyla yapıyorsa ve vermesi gereken bütün konuları veriyorsa bu uyarıyı baştan yapması çok normal. Ama eminim ki bunu dikkate almayan çok insan olacaktır yine de. Bakın siz bile o tokalasti bizimki tokalaşmadi diye bir kiyaslamaya girmissiniz bile. Bu eğitimde bir kıstas mı sizin için?

Velilerde bu kiyaslamalar oluyor " Biz B harfindeyiz onlar K harfini geçmiş biz geride kaldık öğretmen yavaş ilerliyor " , "diğer sınıf okumaya geçmiş biz hala harf öğreniyoruz benim kızım harfleri biliyor zaten " bla bla ee senin kızın biliyor tamam da öğretmen sindire sindire anlatacak herkes bilmiyor sonuçta. .....

Öğretmen diğer sınıflarla kiyaslamayin demek istemiş müfredat ne ise o ama yavaş ama hızlı bir şekilde öğretecek .

Egitim sistemi berbat evet ama yeni nesil ebeveynlerin de beklentisi tavan bu da ayrı bi sorun bana göre. Küçük yaştaki çocuklara müfredat dışı ne öğretebilirler? Yada bunun çocuğunuza faydalı olacağını düşündüren ne size. Zaten bundan sonraki 17 18 sene boyunca okulda istemediginiz kadar şey öğrenecek bezdirmenin anlamı yok simdiden. Egitim sistemini elestiriyoruz ama en yogun egitimi veren ülkelerin başındayız ve bu iyi bi sey degil. Bu durumdan sikayetcisiniz ama egitim sisteminden de sikayetcisiniz epey tuhaf bi ikilem cidden...

Her iki ogretmende farkli insan. Farkli yaklasimlari olucaktir. Bence kiyaslama yapmamak adina bastan uyarmis sizi. Bizim ogretmeniz de demisti benzerlerini.
Ogretmenimizden cok memnunuz.

Simdi benim kizim 1. Sinifta carpim tablosunu ogrenmedi. Bildigim kadariyla da ,2. Sinifta ogretiliyor. Ama baska bir veli arkadas , 1. Sinifta carpmalara basladiklarini soyledi.
Bizim ogretmenimiz sunu soylemisti , bazi ogretmenler hizli gidiyor , bak o ileride demeyin. Ben sindire sindire gidiyorum. Vs.
1. Sinif oncelik okumaya yonelik . Cocuklari sikmadan ogretmesi onemli .

Ogretmeninizde bir anormallik yok bence .

O sınıfta sadece sizin çocuğunuz yok ki, sanırım fazla endişe ediyosunuz. Çocuk bu diğer çocuklarla uyum sağladıktan sonra o sizin daha önce öğrettiğiniz şeyler çocuklar kendi aralarında yaparken daha eğlenceli hale gelecektir.

Sıkmayın o kadar kendinizi.

Evet veliler ve öğrenciler bu tarz sıkıntılar yaşatıyor malesef. Sürekli kiyaslanmak her insanı gerer. Eğer işini hakkıyla yapıyorsa ve vermesi gereken bütün konuları veriyorsa bu uyarıyı baştan yapması çok normal. Ama eminim ki bunu dikkate almayan çok insan olacaktır yine de. Bakın siz bile o tokalasti bizimki tokalaşmadi diye bir kiyaslamaya girmissiniz bile. Bu eğitimde bir kıstas mı sizin için?
Anaokulu için evet. Kızımı tanıdığım için daha sevecen,daha az disiplinli bir öğretmenle okul hayatına atılmasını isterim. Sert mizaçlı,ilgisi az insanlara kendini açamayıp içine kapanıyor

Anaokulu için evet. Kızımı tanıdığım için daha sevecen,daha az disiplinli bir öğretmenle okul hayatına atılmasını isterim. Sert mizaçlı,ilgisi az insanlara kendini açamayıp içine kapanıyor
Bu yaptığınız bir önyargı. Henüz çok erken davranıyorsunuz. Öğrenciye canım, cicim, aşkım diye yaklaşıp doğru düzgün ders anlatmayan çok meslektaşım var malesef. Ders içinde nasıl olduğunu bilemezsiniz. Eğer dediğiniz gibi gerçekten çocuğunuzun içine kapanmasına sebep olacak kadar sert mizaçlı biriyse sınıf değiştirmek isteyebilirsiniz. Biraz gozlemleyin bence.

Back