• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykuya dalamıyorum

Akraba olabilirler belki, bilmiyorum. :KK70: Bi tanesi 1. sınıf zaten onda kaygı namına bişey olmaz, zamanında biz de öyleydik. Ama diğer üçümüz 4'üz, bi tanesi öğlene kadar yatıyor. Bugün dersten geldik odaya, ders arasıydı. Bi baktık saat 12:30 olmasına rağmen hala daha uyuyordu. Çok kaygısız bişey, kendi geleceği kendisini ilgilendirir ama ben şaşırıyorum millete bende mi anormallik var diye yani. Bi de sayar durur, ben özel sektörde çalışamam, masabaşı olacak, ucuza da çalışmam falan diye. Hoşgeldin hayal dünyasına. :KK70: Bu arada ben de ne iş olsa yaparım kafasındayım yalnız bizim bölüm İktisat olduğu için hakikaten de ne iş olsa yaparım yani maşallah belirli bir şeyimiz yok. :KK70:
Ben 1. sınıftan beri böyle gerginim, hukuk okuyorum ama gerçekten şu mesleği yapayım takıntısı olmadı asla, akademisyenlik, avukatlık, hakimlik hangisi olursa yaparım fark etmez elime hangisi geçerse :KK70:, ya bi de benden 3 buçuk yaş büyük birisi, yani 24 yaşında daha yeni bitirecek okulu,okulu da 4 yıllık, ama öğlen 3e kadar yatış onda, hafta sonu gezmeler onda, her şey onda, ondan sonra da gelip bana der sen nasıl bu kadar çok çalışıyorsun ya diye :KK70:, uyumazsan sen de bu kadar çalışırsın demiştim bir keresinde :KK70: ay ne cok güldüm gece gece uzun zamandır unutmuştum bunları.

ben bişey düşünmeye daldıysam uyyamam ama buda ayda bir beeeeeeeeeeelki ikidir daha yastıga basımı koyarken havada uyurum:))) niye düşünmüyorum aynı eşimde benim havada uyyakalıyoruz
bunun yatakla çok büyük bi ilgisi oldugunu düşünüyorum yatagın yastıgın rahatmı?

bide uyuyamadıgım gecelerde düşünmkten yorulunca dua okumaya başlarım yada salavat getiririm
beyin ona odaklanıp diğer şeyleri düşünmediğindenmidir yoksa ananemin tabiriyle şeytan kuran okuma diye uykunu getirir şeytnı arada kullanmak lazım derdi:)
ne zaman okusam ayetel kürsüyü dördüncü defa okuyamadan sızıp kalıyorum her defasında işe yarar bu gece deneyin pişman olmayacaksınız:)

Ben 1. sınıftan beri böyle gerginim, hukuk okuyorum ama gerçekten şu mesleği yapayım takıntısı olmadı asla, akademisyenlik, avukatlık, hakimlik hangisi olursa yaparım fark etmez elime hangisi geçerse :KK70:, ya bi de benden 3 buçuk yaş büyük birisi, yani 24 yaşında daha yeni bitirecek okulu,okulu da 4 yıllık, ama öğlen 3e kadar yatış onda, hafta sonu gezmeler onda, her şey onda, ondan sonra da gelip bana der sen nasıl bu kadar çok çalışıyorsun ya diye :KK70:, uyumazsan sen de bu kadar çalışırsın demiştim bir keresinde :KK70: ay ne cok güldüm gece gece uzun zamandır unutmuştum bunları.
Okulu ciddi anlamda boşlayan insanlar var ve ben onlara şaşırıyorum. Ne kadar genç biterse o kadar iyi. Bir de benim hiç iş tecrübem yok, mezun olunca ilk defa iş hayatına gireceğim yani ve açıkçası artık girmek de istiyorum. Ne iş çıkarsa, yapabileceğim birşeyse yaparım yani ben de. Özellikle insan ilişkilerimi geliştirmeme yönelik bir iş bulursam çok iyi olur benim için çünkü o tecrübenin her sektörde geçerliliği var yani. Kaygısız insanlara da sadece başlarını yastığa koyunca uyumaları konusunda özeniyorum, başka konuda değil yani. :D Bence de eline ne geçerse yap çünkü çok seçici olursan işsiz kalma süren uzar, bu ülkede düzen böyle. Burası (küçümsemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın) lise mezunu insanların masa başı, sabah 9 akşam 5 az, stressiz, yoğunluğu olmayan bir işte çalışmak isteyenlerle dolu bir ülke ve ben çalışkan insanın kesinlikle işsiz kalmayacağını düşünen biriyim açıkçası.

ben bişey düşünmeye daldıysam uyyamam ama buda ayda bir beeeeeeeeeeelki ikidir daha yastıga basımı koyarken havada uyurum:))) niye düşünmüyorum aynı eşimde benim havada uyyakalıyoruz
bunun yatakla çok büyük bi ilgisi oldugunu düşünüyorum yatagın yastıgın rahatmı?

bide uyuyamadıgım gecelerde düşünmkten yorulunca dua okumaya başlarım yada salavat getiririm
beyin ona odaklanıp diğer şeyleri düşünmediğindenmidir yoksa ananemin tabiriyle şeytan kuran okuma diye uykunu getirir şeytnı arada kullanmak lazım derdi:)
ne zaman okusam ayetel kürsüyü dördüncü defa okuyamadan sızıp kalıyorum her defasında işe yarar bu gece deneyin pişman olmayacaksınız:)
Yastık idare eder ama yataktan memnun değilim ve bu konuda yapacak birşey yok çünkü bütün yataklar standart. :KK43: Sık sık boynum, sırtım falan ağrır o yüzden. Yurt olduğu için ne eşya verirlerse onunla yetinmek zorundayız işte... Bi deneyeyim ben onu. :)

Okulu ciddi anlamda boşlayan insanlar var ve ben onlara şaşırıyorum. Ne kadar genç biterse o kadar iyi. Bir de benim hiç iş tecrübem yok, mezun olunca ilk defa iş hayatına gireceğim yani ve açıkçası artık girmek de istiyorum. Ne iş çıkarsa, yapabileceğim birşeyse yaparım yani ben de. Özellikle insan ilişkilerimi geliştirmeme yönelik bir iş bulursam çok iyi olur benim için çünkü o tecrübenin her sektörde geçerliliği var yani. Kaygısız insanlara da sadece başlarını yastığa koyunca uyumaları konusunda özeniyorum, başka konuda değil yani. :KK70: Bence de eline ne geçerse yap çünkü çok seçici olursan işsiz kalma süren uzar, bu ülkede düzen böyle. Burası (küçümsemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın) lise mezunu insanların masa başı, sabah 9 akşam 5 az, stressiz, yoğunluğu olmayan bir işte çalışmak isteyenlerle dolu bir ülke ve ben çalışkan insanın kesinlikle işsiz kalmayacağını düşünen biriyim açıkçası.
Aynen öyle, kızdaki rahatlık, özgüven kimsede yok valla. Ben kendime o kadar güvenemezken millete bu özgüven nerden geliyor ya şaşırdım kaldım. Okul ne kadar erken biterse her şeyin o kadar erken olur, daha çok kendini geliştirirsin, iş bulma imkanını daha çok arttırırsın, yaşıtlarım okulu bitirmişken ben okulu uzatmayı neden isteyeyim ki? Akıl var mantık var yani, 22 yasında mezun olmak varken neden 23 olsun ki? Biz elimizden geleni yapalım allah rızkımızı verir inşallah bir yerden. Gerçekten ne iş olsa yaparım, gözüm yükseklerde değil bazıları gibi :KK50:

Galiba gerçekten öyle, kafaya taktıkça büyüyor. Ben de tıkaç kullanıyorum zaten aksi takdirde bu ortamda uyuyabilmem imkansız. 1,5-2 yıldır kullanıyorum, burada onlar olmadan hayatta uyuyamıyorum, yani uyuyabildiğim zamanlarda.
Bir de şu da var, oda arkadaşlarımızdan bir tanesi gürültü yapmama konusunda bizim kadar dikkatli değil yani halbuki en başından anlaşmıştık o şekilde aynı odaya çıkma dilekçesi vermiştik, üstelik bizimle (ben ve diğer oda arkadaşım) aynı odaya çıkma teklifini kendisi yapmıştı benim şu anki oda arkadaşlarım çok gürültü yapıyorlar, hiç saygıları yok falan diye. Biz de bazı hususlar konusunda özellikle anlaşmıştık, ortak karar almıştık ama kendisi şu an anlaşmamıza uymuyor. Sabah biz uyurken o derse gidecekse biraz gürültü yapıyor, kapıyı gürültülü açıp kapatıyor falan, telefonları gece sessize alalım diye konuştuk, o hariç hepimiz telefonlarımızı sessize alıyoruz ama o almıyor, gecenin bi yarısı telefonu defalarca öttü yani. Söyledik, sessize almayı unuttum dikkat ederim falan diyor ama 2 gece dikkat etse 3.de aynı şeyi yapıyor yani. Anlaşarak aynı odaya çıkmamıza rağmen gürültü konusunda bugün 2. kez uyarmak zorunda kaldık ve kabul etmiyor, ben dikkatli davranıyorum gürültü çıkarmıyorum diyerek ısrar ediyor. Arkadaşımla ufak bi sürtüşme yaşadılar bugün bu yüzden yani çünkü rahatsız olan tek kişi ben değilim o odada. Kendimi enayi yerine konmuş gibi hissediyorum resmen onun yüzünden. Ben birileri odada uyuyorsa ses olmasın diye parmak ucumda yürürken o topuklu terlikle geziyor yani. Şak! diye dolabını kapatıyor ondan sonra da "dolap ses yapıyor ben ne yapayım" falan diyor. Çok irrite edici bir karakteri varmış, aynı çatı altına girince öğreniyor insan bunu. Çok da huzurlu bir ortamım da yok açıkçası.
Canim bazi insanlar malesef ki dusuncesiz umursamaz. Sen ne kadar uyarirsan uyar yine anlamazlar aynini yaparlar. Mesela bizim evde de bebek var uyuyor ses yapmayin diyorum sanki inadina yapar gibi bagirarak konusuyorlar kapilar cat cut. Soylesen biz ses yapmiyoruz ki derler. Ayni ayni. O yuzden surtusmeye girmeyin. Madem rahatsizsiniz yeni bir dilekce verin degistirin oda arkadasinizi. 1 gun degil 2 gun degil. Devamli cekilmez. Ben hic yurtta kalmadim direk eve ciktim. Yoksa kafayi yerdim hele de uyku problemi olan biri icin zindan gibidir orasi simdi. Muzik dinleyerek uyumaya calis. Belki ise yarar tatlim. Aa bak aklima ne geldi bunu mutlaka dene. Fön makinesi sesi ac kulakligi tak. Bak ne guzel uyuyacaksin:)

Sizi rahatsız eden bir şey olabilir mi dalmanızı etkileyecek. Mesela ben çok su içen biri değilim ve gece susuz kalmışsam saatler geçse de uyuyamam kaç kez denedim (evet üşendiğimden :KK53:). Uyku pozisyonum vardır o şekilde yatmazsam yine uyuyamam. Bir de bitki çayları adaçayı papatya falan aşırı uykumu getirir.

Psikolojik bir problem yoksa ya da stres, bu tip şeyleri göz önünde bulundurun bir de.

Psikolojik olabilir mi? Eczaciyim ben ve vucutta ilaca direnc 3 gecede kazanilmaz mumkun degil. Cok daha uzun sure kullanmak hatta ihtiyacin olmayan durumlarda da kullanmak falan lazim o duruma gelmek icin.

Merhabalar. Çok fazla vakit çalmadan konuya girmek istiyorum. Ben -hiç abartmıyorum- son 3-4 gecedir ciddi anlamda uyuyamıyorum. Uykum gelmesine rağmen uykuya dalamıyorum. Zar zor daldığım o uyku da 3-4 gündür toplamda 6 saat falan. Koca gecede en fazla 1-2 saat uyuyabilmiş oluyorum. Daha geçen gün seçim için gittiğim memleketimden geri döndüm yurda, üniversite 4. sınıf öğrencisiyim. Oda 4 kişilik, gece oldu mu herkes kafasını yastığa koyar koymaz uykuya dalıyor neredeyse ama ben hem çok zor dalıyorum hem de çok az uyuyabiliyorum. Uykuya zor dalma ve çok kolay uyanabilme (mesela en ufak bir seste uyanmak) sorunum yıllardır zaten var ama en azından dalınca bi 6-8 saat uyuyabiliyordum. Son günlerde bu uyku işi mahvoldu ve kafayı yiyecek gibiyim. Boş biri de değilim, haftanın her günü dersim var hatta bugün sabahtan akşama kadar vardı, okuldaydım hani öyle yorulmuyor falan da değilim. Zaten şu yurt ortamında 4 sene içinde adam gibi gerçekten uyuyabildiğim gece sayısı herhalde toplasam 10-15 falandır ama bi şekilde idare ediyordum yani. Bundan 2 sene önce falan bu sorun yüzünden doktora da gitmiştim, rahatlatıcı bir şurup ve uyku ilacı vermişti bana. Şurup beni rahatlatmak yerine daha da sinirli yaptı, uyku ilacını içip uyuduğumda da ertesi gün sersem gibi geziyordum, zaten ilacı 3 gece düzenli olarak kullanınca alışkanlık yaptığı için fayda etmez bir hale dönmüştü. Ama son 3-4 gündür çok kötüyüm, bugünkü derslerden hiçbir şey anlamadım ve şu anda direniyorum, uyumayacağım belki bu uykusuzluğun üzerine bu gece uyuyabilirim diye. Uykumu kaçırmasın diye akşamları kafeinli içecekler tüketmiyorum artık. Bitki çayları falan da denedim ama faydası olmadı. Ayran da içiyorum yatmadan önce, kafam ağırlaşıyor, uyuyayım diye yatıyorum ve uykuya geçemiyorum bir türlü. Ben anlamıyorum, odadakilere bakıyorum mesela, gece çok kolay uyuyup sabah da çok zor kalkıyorlar. Bu kadar kolay uyuyan insanlara hep özendim onların hiç mi kaygıları, düşünceleri falan yok? Hiçbir şey düşünmeden uyuyorlar herhalde. Hepsinin mezun olunca yapacakları iş hazır herhalde, hiç kaygıları yokmuş gibime geliyor. :KK70: 3-4 gündür çok berbatım, ayakta zor duruyorum, çok yorgunum ve buna rağmen uykuya dalamıyorum gece, şaka gibi. Gerçi yurt ortamı pek konforlu bir yer değil, benim uykum muhakkak bölünür yani her gün, ya birinin alarmı öter, ya kapının önünde birileri çığlık atar, ya biri sabahın köründe ışığı açar illa bişeye uyanırım ama hiç böyle olmamıştım. Amma dertliymişim! Ne yapayım ben, bi doktora görüneyim mi?

Aynı şey bende de var ve dönem dönem tekrar edip sinir sistemimi çökertiyor. Öncelikle akşam yemeğinden sonra uykunu kaçıracak şeyler içme ve uykunu kaçıracak şeyler yapma.. Duş alacaksan geç saate bırakmadan al ve saçını güzelce kurut. Makyaj temizleme ve diş fırçalamayı yatmadan en az bir saat önce falan hallet. Süt iç.. En son ark.ların yatmadan bir saat öncesinden falan yatağına geçip kitap oku, ders çalış.. Gözlerini yoracak bir şeyler yap. Yattıktan sonra da saate bakıp durma. Ay halen uyuyamadım diye kendini kasma. Onlar da yattıktan sonra uyuyamadıysan önce 21 kere besmele çekip bir Fatiha oku. Halen uyuyamayacak gibiysen 100 kere İhlas suresi oku (bu sayede başka şeyler düşünmeyeceğin için daha kolay uyursun) Bazen okurken uyuyakalıyorum. Bir de yatmadan önce rezene, papatya gibi çaylar dene. Ben onları denemedim ama işe yaradığını duydum. Daha öncelerde rahatlatıcı bitkisel bir ilaç içtim hiç işe yaramadı. Sonra çok güçlü ve çoğu kişinin bildiği bir ilaç içtim o da pek işe yaramadı. Daha sonra o ilacı yemek yerken içmeye başladım ki yatana kadar uykum gelsin diye. Gece kalkıp sinirden ağlamışlığım çoktur uyuyamadığım için. Gözümden uyku akıp uyuyamıyorum bazen. Uykuya dalmak için ne yapıyorduk diye sormaya başlamıştım bi ara. Çok zor bir dönem ama canını sıkma yoksa uzun süre böyle devam eder

Yazarsanız süper olur, ben de İzmir'de yaşıyorum aslında ama başka bir şehirde okuyorum. Ben düzelmezsem o tarz bir yardım alacağım mecburen.

Eşim bugün gitti hastaneye. Dr. Suat Seren göğüs Hastalıkları hasyanesinde var sadece uyku Polikliniği tepecik hastanesinin orda.

Akciger grafigi cekmisler, solunum testi yapmışlar, bide bilegine bi cihaz takmislar. Bi hafta sonrası içinde randevu vermişler tekrar. Bi hafta içinde o cihaz kalp ritmini solunumu vs kaydediyomus onun neticesine göre tedaviye baslicaklarmis.

Şuan belli bi sey yok yani. Ama eşimin baya ciddi bi boyuttaydi artık uykusuzluk sıkıntısı. Gözünden uyku akiyo ama uyuyamiyodu. Sizin o kadar olmaz inşallah.

Haftaya yazarim tekrar inşallah.
Allah yardımcınız olsun.

Back
X