Merhabalar. Çok fazla vakit çalmadan konuya girmek istiyorum. Ben -hiç abartmıyorum- son 3-4 gecedir ciddi anlamda uyuyamıyorum. Uykum gelmesine rağmen uykuya dalamıyorum. Zar zor daldığım o uyku da 3-4 gündür toplamda 6 saat falan. Koca gecede en fazla 1-2 saat uyuyabilmiş oluyorum. Daha geçen gün seçim için gittiğim memleketimden geri döndüm yurda, üniversite 4. sınıf öğrencisiyim. Oda 4 kişilik, gece oldu mu herkes kafasını yastığa koyar koymaz uykuya dalıyor neredeyse ama ben hem çok zor dalıyorum hem de çok az uyuyabiliyorum. Uykuya zor dalma ve çok kolay uyanabilme (mesela en ufak bir seste uyanmak) sorunum yıllardır zaten var ama en azından dalınca bi 6-8 saat uyuyabiliyordum. Son günlerde bu uyku işi mahvoldu ve kafayı yiyecek gibiyim. Boş biri de değilim, haftanın her günü dersim var hatta bugün sabahtan akşama kadar vardı, okuldaydım hani öyle yorulmuyor falan da değilim. Zaten şu yurt ortamında 4 sene içinde adam gibi gerçekten uyuyabildiğim gece sayısı herhalde toplasam 10-15 falandır ama bi şekilde idare ediyordum yani. Bundan 2 sene önce falan bu sorun yüzünden doktora da gitmiştim, rahatlatıcı bir şurup ve uyku ilacı vermişti bana. Şurup beni rahatlatmak yerine daha da sinirli yaptı, uyku ilacını içip uyuduğumda da ertesi gün sersem gibi geziyordum, zaten ilacı 3 gece düzenli olarak kullanınca alışkanlık yaptığı için fayda etmez bir hale dönmüştü. Ama son 3-4 gündür çok kötüyüm, bugünkü derslerden hiçbir şey anlamadım ve şu anda direniyorum, uyumayacağım belki bu uykusuzluğun üzerine bu gece uyuyabilirim diye. Uykumu kaçırmasın diye akşamları kafeinli içecekler tüketmiyorum artık. Bitki çayları falan da denedim ama faydası olmadı. Ayran da içiyorum yatmadan önce, kafam ağırlaşıyor, uyuyayım diye yatıyorum ve uykuya geçemiyorum bir türlü. Ben anlamıyorum, odadakilere bakıyorum mesela, gece çok kolay uyuyup sabah da çok zor kalkıyorlar. Bu kadar kolay uyuyan insanlara hep özendim onların hiç mi kaygıları, düşünceleri falan yok? Hiçbir şey düşünmeden uyuyorlar herhalde. Hepsinin mezun olunca yapacakları iş hazır herhalde, hiç kaygıları yokmuş gibime geliyor.

3-4 gündür çok berbatım, ayakta zor duruyorum, çok yorgunum ve buna rağmen uykuya dalamıyorum gece, şaka gibi. Gerçi yurt ortamı pek konforlu bir yer değil, benim uykum muhakkak bölünür yani her gün, ya birinin alarmı öter, ya kapının önünde birileri çığlık atar, ya biri sabahın köründe ışığı açar illa bişeye uyanırım ama hiç böyle olmamıştım. Amma dertliymişim! Ne yapayım ben, bi doktora görüneyim mi?