Uykuya dalamıyorum

Wurstria

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.549
598
Merhabalar. Çok fazla vakit çalmadan konuya girmek istiyorum. Ben -hiç abartmıyorum- son 3-4 gecedir ciddi anlamda uyuyamıyorum. Uykum gelmesine rağmen uykuya dalamıyorum. Zar zor daldığım o uyku da 3-4 gündür toplamda 6 saat falan. Koca gecede en fazla 1-2 saat uyuyabilmiş oluyorum. Daha geçen gün seçim için gittiğim memleketimden geri döndüm yurda, üniversite 4. sınıf öğrencisiyim. Oda 4 kişilik, gece oldu mu herkes kafasını yastığa koyar koymaz uykuya dalıyor neredeyse ama ben hem çok zor dalıyorum hem de çok az uyuyabiliyorum. Uykuya zor dalma ve çok kolay uyanabilme (mesela en ufak bir seste uyanmak) sorunum yıllardır zaten var ama en azından dalınca bi 6-8 saat uyuyabiliyordum. Son günlerde bu uyku işi mahvoldu ve kafayı yiyecek gibiyim. Boş biri de değilim, haftanın her günü dersim var hatta bugün sabahtan akşama kadar vardı, okuldaydım hani öyle yorulmuyor falan da değilim. Zaten şu yurt ortamında 4 sene içinde adam gibi gerçekten uyuyabildiğim gece sayısı herhalde toplasam 10-15 falandır ama bi şekilde idare ediyordum yani. Bundan 2 sene önce falan bu sorun yüzünden doktora da gitmiştim, rahatlatıcı bir şurup ve uyku ilacı vermişti bana. Şurup beni rahatlatmak yerine daha da sinirli yaptı, uyku ilacını içip uyuduğumda da ertesi gün sersem gibi geziyordum, zaten ilacı 3 gece düzenli olarak kullanınca alışkanlık yaptığı için fayda etmez bir hale dönmüştü. Ama son 3-4 gündür çok kötüyüm, bugünkü derslerden hiçbir şey anlamadım ve şu anda direniyorum, uyumayacağım belki bu uykusuzluğun üzerine bu gece uyuyabilirim diye. Uykumu kaçırmasın diye akşamları kafeinli içecekler tüketmiyorum artık. Bitki çayları falan da denedim ama faydası olmadı. Ayran da içiyorum yatmadan önce, kafam ağırlaşıyor, uyuyayım diye yatıyorum ve uykuya geçemiyorum bir türlü. Ben anlamıyorum, odadakilere bakıyorum mesela, gece çok kolay uyuyup sabah da çok zor kalkıyorlar. Bu kadar kolay uyuyan insanlara hep özendim onların hiç mi kaygıları, düşünceleri falan yok? Hiçbir şey düşünmeden uyuyorlar herhalde. Hepsinin mezun olunca yapacakları iş hazır herhalde, hiç kaygıları yokmuş gibime geliyor. :D 3-4 gündür çok berbatım, ayakta zor duruyorum, çok yorgunum ve buna rağmen uykuya dalamıyorum gece, şaka gibi. Gerçi yurt ortamı pek konforlu bir yer değil, benim uykum muhakkak bölünür yani her gün, ya birinin alarmı öter, ya kapının önünde birileri çığlık atar, ya biri sabahın köründe ışığı açar illa bişeye uyanırım ama hiç böyle olmamıştım. Amma dertliymişim! Ne yapayım ben, bi doktora görüneyim mi?

Daha once benim de basima geldigi icin yardim etmek istedim. Oncelikle siz boyle dalamiyorum diye dusundukce bu sorununuz daha da artacak. Benim 2 saat uyumak icin dua ettigim geceler vardi. Nedeninin sadece stres oldugunu dusunuyorum. Zamanla gecicegini dusunerek kendinizi telkin etmenizi oneriyorum. Bende ise yaramisti. Ben de sakinlestirici bi ilacin destegiyle kurtulmustum. Bir de uyumadan once muzik dinlemek uykusuzlugu onlermis bu da aklinizda bulunsun. uyumadan once sorunlarimi problemlerimiz yerine guzel seyler hayal edersek daha rahat dalabiliyoruz bunu da yapmak zor biliyorum. Bende yasadigim icin uykusuzlugun ertesi gunu ne kadar kotu hissettiginizi anlayabiliyorum ben cok hassas olurdum. Bi de son olarak duzeniniz oturana kadar ilac kullanmak iyi gelir ertesi gunu kahveyle cayla toparlarsiniz sersemliginizi ama uyku cok onemli. Kusura bakmayin biraz daginik oldu ama aklima geleni yazdim. Insallah bu gece guzel bi uyku cekersiniz .

anlıyorum seni. Bende çok büyük sıkıntı yaşadım uyku hakkında. buraya konu açmıştım bi arkadaş milupanın uyku çayı mı gece çayı mı ne öyle bişey var onu dene demişti. ben denemedim ama çok işe yaradığını söylemişti arkadaş.

BaŞlığı okudum geldim aynısını dönem dönem yaşıyorum ben dillendirip sağda solda söyledikçe hiç uyuyamıyorum. Böyle durumlarda tv karşısında kitap okuyarak vs Zaman geçirip sızıyorum uyku için beynimi hazırlamıyorum Kendiliğinden gelişiyor

Bende de bu sorun yillar önce vardi. Uykuya dalmam icin çıt cikmamasi gerekiyordu yoksa asla uyuyamazdim. Ben de çozum olarak kulaklik takmayi denedim ve ise de yaradi. Arkadasimin eşi pilot ve kullandiklari bir kullaklik var süngerimsi bisey. Tesadufen verdi bana isine yarar mi diye. Muhtesem birsey. Onunla bu sorunu atlattim. Simdi onsuz bile rahat uyuyabiliyorum. Bir de uykuyu ne kadar kafaya takarsan o kadar büyür. Yani uyuyamiyorum dedikce zaten uyuyamazsin:(

Daha once benim de basima geldigi icin yardim etmek istedim. Oncelikle siz boyle dalamiyorum diye dusundukce bu sorununuz daha da artacak. Benim 2 saat uyumak icin dua ettigim geceler vardi. Nedeninin sadece stres oldugunu dusunuyorum. Zamanla gecicegini dusunerek kendinizi telkin etmenizi oneriyorum. Bende ise yaramisti. Ben de sakinlestirici bi ilacin destegiyle kurtulmustum. Bir de uyumadan once muzik dinlemek uykusuzlugu onlermis bu da aklinizda bulunsun. uyumadan once sorunlarimi problemlerimiz yerine guzel seyler hayal edersek daha rahat dalabiliyoruz bunu da yapmak zor biliyorum. Bende yasadigim icin uykusuzlugun ertesi gunu ne kadar kotu hissettiginizi anlayabiliyorum ben cok hassas olurdum. Bi de son olarak duzeniniz oturana kadar ilac kullanmak iyi gelir ertesi gunu kahveyle cayla toparlarsiniz sersemliginizi ama uyku cok onemli. Kusura bakmayin biraz daginik oldu ama aklima geleni yazdim. Insallah bu gece guzel bi uyku cekersiniz .
Bir süredir müzik dinlemeyi bıraktım uykudan önce ama sanırım yapsam iyi olacak tekrar. En azından o zamanlar daha iyiydim. Zaten dün gece "yine uyuyamıyorum" falan diye düşünerek daha da sinir oldum, bunun farkındayım. Hatta uyuyamamın nedenini farklı şeylere bağladım, odada oksijen azalıyor, içerisi çok sıcak olduğu için uyuyamıyorum falan gibi. Bunların uykuya etkisi var mı hiç bilmiyorum bu arada. :D Bir de şunu fark ettim sanırım biraz bişeylerden etkileniyorum ki uyumadan önce kendi kendime zihnimi yoruyorum. Derslerimizle de doğrudan bağlantılı olduğu için ekonomik gelişmelerle içli dışlıyım, yani öyle olmak zorundayım. Enflasyon olacak, kurlar yükselecek, yok efendim Amerika Merkez Bankası faizleri ne kadar yükseltecek, bu bize nasıl yansıyacak falan gibi şeyler işte. Bunlar gerçekten kafa yoran şeyler bence ama ilgili olmak zorundayım çünkü ben bunun eğitimini alıyorum. Neyse bakalım, daha da düzelemezsem mecbur doktora danışacağım sanırım. Sağolun yorumunuz için.

anlıyorum seni. Bende çok büyük sıkıntı yaşadım uyku hakkında. buraya konu açmıştım bi arkadaş milupanın uyku çayı mı gece çayı mı ne öyle bişey var onu dene demişti. ben denemedim ama çok işe yaradığını söylemişti arkadaş.
Öyle mi, ben onu bi araştırayım. Çok teşekkür ederim.

BaŞlığı okudum geldim aynısını dönem dönem yaşıyorum ben dillendirip sağda solda söyledikçe hiç uyuyamıyorum. Böyle durumlarda tv karşısında kitap okuyarak vs Zaman geçirip sızıyorum uyku için beynimi hazırlamıyorum Kendiliğinden gelişiyor
Kendi evimdeyken zaten uyumadan önce yatağımın içinde kitap okumak, onun ağırlığıyla hemen yanı başımdaki ışığı zar zor kapatıp yatmak en büyük keyiflerimden birisi ama ne yazık ki yurt gibi 3 kişiyle daha paylaştığım ufacık odada bunu yapamıyorum, imkansız yani onlar da yatıyorlar, ışıklar kapanıyor falan. Etüt salonunda okuyunca da uykumu getirmiyor ve keyif alamıyorum... Dün telefondan dizi açtım hem yatayım hem izleyeyim belki uyur kalırım diye ama yine olmadı. :(

Bende de bu sorun yillar önce vardi. Uykuya dalmam icin çıt cikmamasi gerekiyordu yoksa asla uyuyamazdim. Ben de çozum olarak kulaklik takmayi denedim ve ise de yaradi. Arkadasimin eşi pilot ve kullandiklari bir kullaklik var süngerimsi bisey. Tesadufen verdi bana isine yarar mi diye. Muhtesem birsey. Onunla bu sorunu atlattim. Simdi onsuz bile rahat uyuyabiliyorum. Bir de uykuyu ne kadar kafaya takarsan o kadar büyür. Yani uyuyamiyorum dedikce zaten uyuyamazsin:KK43:
Galiba gerçekten öyle, kafaya taktıkça büyüyor. Ben de tıkaç kullanıyorum zaten aksi takdirde bu ortamda uyuyabilmem imkansız. 1,5-2 yıldır kullanıyorum, burada onlar olmadan hayatta uyuyamıyorum, yani uyuyabildiğim zamanlarda.
Bir de şu da var, oda arkadaşlarımızdan bir tanesi gürültü yapmama konusunda bizim kadar dikkatli değil yani halbuki en başından anlaşmıştık o şekilde aynı odaya çıkma dilekçesi vermiştik, üstelik bizimle (ben ve diğer oda arkadaşım) aynı odaya çıkma teklifini kendisi yapmıştı benim şu anki oda arkadaşlarım çok gürültü yapıyorlar, hiç saygıları yok falan diye. Biz de bazı hususlar konusunda özellikle anlaşmıştık, ortak karar almıştık ama kendisi şu an anlaşmamıza uymuyor. Sabah biz uyurken o derse gidecekse biraz gürültü yapıyor, kapıyı gürültülü açıp kapatıyor falan, telefonları gece sessize alalım diye konuştuk, o hariç hepimiz telefonlarımızı sessize alıyoruz ama o almıyor, gecenin bi yarısı telefonu defalarca öttü yani. Söyledik, sessize almayı unuttum dikkat ederim falan diyor ama 2 gece dikkat etse 3.de aynı şeyi yapıyor yani. Anlaşarak aynı odaya çıkmamıza rağmen gürültü konusunda bugün 2. kez uyarmak zorunda kaldık ve kabul etmiyor, ben dikkatli davranıyorum gürültü çıkarmıyorum diyerek ısrar ediyor. Arkadaşımla ufak bi sürtüşme yaşadılar bugün bu yüzden yani çünkü rahatsız olan tek kişi ben değilim o odada. Kendimi enayi yerine konmuş gibi hissediyorum resmen onun yüzünden. Ben birileri odada uyuyorsa ses olmasın diye parmak ucumda yürürken o topuklu terlikle geziyor yani. Şak! diye dolabını kapatıyor ondan sonra da "dolap ses yapıyor ben ne yapayım" falan diyor. Çok irrite edici bir karakteri varmış, aynı çatı altına girince öğreniyor insan bunu. Çok da huzurlu bir ortamım da yok açıkçası.

Sen de bendensin, kafaya taktiğin için biraz da böyle, istersen bir doktora git belki altında yatan bir neden de olabilir, ama bana stres gibi geldi. Ben de bir de panik atak var, uyuyamayinca deliriyorum resmen , böyle moralim bozuluyor, depresif oluyorum. Cozemedim beş senedir böyle. Psikologa da gittim kendi sorununu kendjn cozcen onu öğrendim.

Ne zaman uykum geldiğinde inatla uyumasam, yatma vakti geldiğinde uykuya dalamıyorum, saatlerce dönüp duruyorum ve ertesi güne uykusuz başlıyorum. Mesela dün saat ikindi 5'te kalktım ve şu ana kadar hala uyumadım. :KK53: Vizeye çalışacağım diye uykuyu da iteledim, gözlerim uykusuzluktan yanıyor ama gram uykum gelmiyor şu an. Uykun geldiğinde iteleme, bırak kendini uyu. Gece uykunu almış olarak uzan madem, uykusuz uzanacağına.

Bizim odadakilerle sizin odadakiler akraba olmasın? Hiç gelecek kaygıları yok, sabah akşam yatıyorlar, bütün yabancı dizileri hatmettiler, ben 2 saat uyuyabilsem şükrediyorum onlar 10 saat falan yatıyorlar :KK70:. Ben mezun olunca alanımla ilgili ne iş olsa yaparım yeter ki iş bulayım diyorum, onların zerre gelecek kaygısı yok, zaman gösterecek kimin doğru yaptığını, kendimizi bu kadar yıprattık, saçlarım hep döküldü, vücudumda yaralar çıktı stresten, bir şeye değer inşallah :KK17:

Evlilik hazırlığı döneminde ben de öyleydi. Bir saatlik uyku ile ise gittiğimi bilirim. Hem de bi iki gece değil.. ben uyku ilacı ile sorunu çözmüştüm. Artık psikolojik mi yoksa gerçekten etki etti mi bilmiyorum ama içtik ten 2 saat sonra felan uykum geliyordu. 2 günde bir alıyordum. Sıcak duş uyku öncesinde bana ıyı geliyordu. Kitap okumak uyku getirir. Bir de saate bakma ve uyuyamiyorum diye kendini sartlama. Güzel şeyler düşünmeye çalış. Allah yardimcin olsun

Ben de evde top patlasa duymayan aralıksız on iki saat uyuyan bi insanken yurtta uyuyamiyorum. Bir kaç saat uyuyup okula gidebiliyorum gözlerim sis mosmor. Su an evdeyim kafam rahat bi haftadır. Kesinlikl stres ile alakalı bi durum evde de kafama yastığa koyduğum an siziyorum :) Ada çayı iyi geliyo bir hafta kadar deneyin gerçekten rahatlatıcı

Bnde kafamı koyar koymaz uyurum. Sonrada uyanamam. Benimde bu soruna bi çözüm bulmam lazım acilenn :KK12::KK12:

Bende de aynı sorun var bazen dalıyorum iç sesime uyanıyorum birileriyle konuşuyor oluyorum eşime diyorum hep yorgunum toplasam 1 saat derin uykum yoktur geceleri yıllardır böyle.Bilinç altım her şeyi alıyor sanırım dün akşam eşim maaşını aldığını söyledi saat 1 i geçiyordu yattım 2 de hesap yaptığımı fark ederek uyandım salona gelip bir süre oturdum o an bişey yok tekrar yatmaya gittim gözümü kapattığım an yine devam hesap yapmaya bunu bilerek yapmıyorum.Gündüz işteyim gelince ev işi spor yoruluyorum da :KK51: bazen diyorum öyle uykum var öyle yorgunum bi ryatsam 1 yıl uyanmadan uyusam :KK61:

Esimde de aynı sıkıntı var çok uzun süredir bende buraya konu acmıştım onunla ilgili. Birisi hastanelerdeki uyku merkezlerine gitmemizi tavsiye etti. Koca izmirde bir tek hastanede var uyku Polikliniği ona da anca bi ay sonraya randevu alabildik. Yarın gidecek bakalım sonucu yazarim buraya belki size de faydası olur.

Sen de bendensin, kafaya taktiğin için biraz da böyle, istersen bir doktora git belki altında yatan bir neden de olabilir, ama bana stres gibi geldi. Ben de bir de panik atak var, uyuyamayinca deliriyorum resmen , böyle moralim bozuluyor, depresif oluyorum. Cozemedim beş senedir böyle. Psikologa da gittim kendi sorununu kendjn cozcen onu öğrendim.
Stres olabilir çünkü evde pek karşılaşmıyorum böyle bir sorunla, genelde hep yurtta oluyor. Yurt da dediğim gibi her şeyin mükemmel gittiği bir ortam değil, başedemiyor değilim neyse ki...

Ne zaman uykum geldiğinde inatla uyumasam, yatma vakti geldiğinde uykuya dalamıyorum, saatlerce dönüp duruyorum ve ertesi güne uykusuz başlıyorum. Mesela dün saat ikindi 5'te kalktım ve şu ana kadar hala uyumadım. :KK53: Vizeye çalışacağım diye uykuyu da iteledim, gözlerim uykusuzluktan yanıyor ama gram uykum gelmiyor şu an. Uykun geldiğinde iteleme, bırak kendini uyu. Gece uykunu almış olarak uzan madem, uykusuz uzanacağına.
Habire uzanıyorum zaten gece, uykuya dalamayınca :KK70: Buna rağmen yorgun hissediyorum böyle bacaklarım falan ağrıyor. Artık dersten gelince uzanıyorum mesela iki gündür, sırf belki gece uyurum diye uyumuyorum o esnada, sadece uzanıyorum. Arkadaşım "uyuma sakın!" diyor, hayır, gözlerimi dinlendiriyorum diyorum. :KK70: Sanırım benim yurtta en güzel uyuyabildiğim zaman sınav zamanı. Bütün gece hiç uyumadan çalışmışsam ve ertesi gün de sınav yoksa sınavdan gelip o yorgunlukla uyuyabiliyorum, hayret. :KK70:

Bizim odadakilerle sizin odadakiler akraba olmasın? Hiç gelecek kaygıları yok, sabah akşam yatıyorlar, bütün yabancı dizileri hatmettiler, ben 2 saat uyuyabilsem şükrediyorum onlar 10 saat falan yatıyorlar :KK70:. Ben mezun olunca alanımla ilgili ne iş olsa yaparım yeter ki iş bulayım diyorum, onların zerre gelecek kaygısı yok, zaman gösterecek kimin doğru yaptığını, kendimizi bu kadar yıprattık, saçlarım hep döküldü, vücudumda yaralar çıktı stresten, bir şeye değer inşallah :KK17:
Akraba olabilirler belki, bilmiyorum. :KK70: Bi tanesi 1. sınıf zaten onda kaygı namına bişey olmaz, zamanında biz de öyleydik. Ama diğer üçümüz 4'üz, bi tanesi öğlene kadar yatıyor. Bugün dersten geldik odaya, ders arasıydı. Bi baktık saat 12:30 olmasına rağmen hala daha uyuyordu. Çok kaygısız bişey, kendi geleceği kendisini ilgilendirir ama ben şaşırıyorum millete bende mi anormallik var diye yani. Bi de sayar durur, ben özel sektörde çalışamam, masabaşı olacak, ucuza da çalışmam falan diye. Hoşgeldin hayal dünyasına. :KK70: Bu arada ben de ne iş olsa yaparım kafasındayım yalnız bizim bölüm İktisat olduğu için hakikaten de ne iş olsa yaparım yani maşallah belirli bir şeyimiz yok. :KK70:

Bende zor uyuyorum. . :KK70:
Zor uyanıyorum. . :KK70:
O da ayrı bi problem, bizim sınıfta 14:00'teki derse uyanamadığı için gelemeyen var. :KK70:

Evlilik hazırlığı döneminde ben de öyleydi. Bir saatlik uyku ile ise gittiğimi bilirim. Hem de bi iki gece değil.. ben uyku ilacı ile sorunu çözmüştüm. Artık psikolojik mi yoksa gerçekten etki etti mi bilmiyorum ama içtik ten 2 saat sonra felan uykum geliyordu. 2 günde bir alıyordum. Sıcak duş uyku öncesinde bana ıyı geliyordu. Kitap okumak uyku getirir. Bir de saate bakma ve uyuyamiyorum diye kendini sartlama. Güzel şeyler düşünmeye çalış. Allah yardimcin olsun
Şimdilik tek uyku ilacım ayran ama bu aralar sadece yattıktan yarım saat sonra tuvalete gitme ihtiyacından başka sonuç verdiği yok. :KK70:

Ben de evde top patlasa duymayan aralıksız on iki saat uyuyan bi insanken yurtta uyuyamiyorum. Bir kaç saat uyuyup okula gidebiliyorum gözlerim sis mosmor. Su an evdeyim kafam rahat bi haftadır. Kesinlikl stres ile alakalı bi durum evde de kafama yastığa koyduğum an siziyorum :) Ada çayı iyi geliyo bir hafta kadar deneyin gerçekten rahatlatıcı
Evde ben de öyleyim yani kafamı yastığa koyunca dalamıyorum evet ama verimli ve kaliteli uyuyabiliyorum, hele kışın... O yataktan çıkasım gelmiyor sabahları, neyse ki sadece tatil dönemleri evde olduğum için okula, derse geç kaldım olayı yaşamıyorum. :) Ben de stres olduğunu düşünüyorum, yataklar da pek rahat değil oram buram ağrıyor yani açıkçası.

Bnde kafamı koyar koymaz uyurum. Sonrada uyanamam. Benimde bu soruna bi çözüm bulmam lazım acilenn :KK12::KK12:
O da fena. :)

İyi iyi çocuğun olduğunda zorluk çekmezsin :KK19::KK45:
Eh, avantaja dönüştürelim bari. :KK70:

Bende de aynı sorun var bazen dalıyorum iç sesime uyanıyorum birileriyle konuşuyor oluyorum eşime diyorum hep yorgunum toplasam 1 saat derin uykum yoktur geceleri yıllardır böyle.Bilinç altım her şeyi alıyor sanırım dün akşam eşim maaşını aldığını söyledi saat 1 i geçiyordu yattım 2 de hesap yaptığımı fark ederek uyandım salona gelip bir süre oturdum o an bişey yok tekrar yatmaya gittim gözümü kapattığım an yine devam hesap yapmaya bunu bilerek yapmıyorum.Gündüz işteyim gelince ev işi spor yoruluyorum da :KK51: bazen diyorum öyle uykum var öyle yorgunum bi ryatsam 1 yıl uyanmadan uyusam :KK61:
Sizinki de ilginçmiş. Ben de son zamanlarda üç beş birikim yapmak istiyorum, ona çok taktım kafayı, öğrenim kredisi yatsa da öteki hesaba para aktarsam falan diye. :KK70:Gören de çok param var, harcayacak yer bulamıyorum sanır. Bendeki spekülatif para talebi desem o da değil, adamlar enflasyon yaşanacak diyorlar, neyin kafasıysa bendeki artık...

Esimde de aynı sıkıntı var çok uzun süredir bende buraya konu acmıştım onunla ilgili. Birisi hastanelerdeki uyku merkezlerine gitmemizi tavsiye etti. Koca izmirde bir tek hastanede var uyku Polikliniği ona da anca bi ay sonraya randevu alabildik. Yarın gidecek bakalım sonucu yazarim buraya belki size de faydası olur.
Yazarsanız süper olur, ben de İzmir'de yaşıyorum aslında ama başka bir şehirde okuyorum. Ben düzelmezsem o tarz bir yardım alacağım mecburen.

Bende ara ara yaşarım :KK53: sinir bozucu bi durum. Çok uykum var bıraksam kendimi uyucam ama yok dalamıyorum. :KK34: sonra geçiyo ama nasıl geçiyo bilmiyorum :KK46:

Back
X