• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykusuzluk ve alerjik konjonktivit

Masallardiyari

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2020
34
22
3
Günaydın. Ben yıllardır çok uykusuz bir insandım sabah erken uyanır yani 6 - 7 gibi gece 2-3 e kadar uyumazdım.. 2019 Nisan ayında alerjik konjektivit gözlerimde oluştu. yani ışığa karşı aşırı duyarlılık göz ağrısı aşırı uyku ve bitmek bilmeyen çapak. Ya inanır mısınız gün içinde rahat edemiyorum sürekli çapak oluşuyor. Sabah kalkınca kendimden iğreniyorum böyle Bi göz hastalığını ilk defa yaşıyorum 2 kere farklı doktorlara gittim ve ikisinde göz damlası ve göz kremi verdi gecmiyyo Bi türlü. Hiç makyaj yapan biri değilim yani göz kalemi falan o tür şeylerden de olmadı eminim Bu sorunu yaşayıp atlatan var mı?

Gecmis olsun, bende de var. Kasinti cok yogun oluyor. Antihistaminik ilaclar veriliyor genelde goz damlasi seklinde. Mevsim gecislerinde siddetini azaltan tedavi almak lazim.

Gecmis olsun, bende de var. Kasinti cok yogun oluyor. Antihistaminik ilaclar veriliyor genelde goz damlasi seklinde. Mevsim gecislerinde siddetini azaltan tedavi almak lazim.
Aynen ama doktorlar sen damla kullan gecer diyor sende de ip şeklinde uzayan çapak lar oluşuyor mu peki

Bende de 3-4 ay önce oldu. Makyaj yapmam ama kontakt lens kullanıyordum. Birkaç hafta süren aşırı kızarıklık ve kaşıntı sonrası doktora gitmiştim. Damla ve göz pomadı vermişti. Kullanınca geçti. Doktor pandemi döneminde lens kullanımını önermiyoruz, daha kolay mikrop kapıyor demişti. Yıllardır kullanırım ilk kez böyle oldu. Lensi de bıraktım gözlük takmaya başladım. Fakat şimdi de göz kapaklarımda egzama başladı. Onun için de dermaolojiye gittim kortizonlu krem verdi. Sürdüm geçti ama bir süre sonra tekrarladı. Göz çevremi nemlendirmeye çalışıyorum. Egzamaya bu mu sebep olmuştur bilmiyorum. Ne olur ne olmaz söyleyeyim dedim dikkatli olun siz de.

Ben genel olarak inanılmaz alerjik bir insanım ve bir dönem gozlerimden inanılmaz çektim aynı sizin gibi. Çok uzun süre göz damlası kullandım burada isim vermek doğru mu bilmiyorum ancak Zaditen göz damlası rahatlamamda baya etkili olmuştu. Ayrıca capaklanma için birde BlefariTT göz şampuanı kullandım. Normalde bu şampuan daha çok arpacık, mikrop tarzı seyler için veriliyormuş ancak benim çapaklanmama çok çok iyi gelmişti. Her sabah ve makyaj yaptıysam akşamları makyaj temizlemeden sonra gözlerimi bununla yıkadım güzelce çok şükür çok uzun zamandır artık böyle bir sorunum yok.

Back