Uykusuz Geceler

gultur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
18
0
43
Arkadaşlar bebeğim 16 günlük oldu. İlk 10 gün rahat uyuyordu günün büyük bölümünü uyuyarak geçiriyordu. Ancak yaklaşık bir haftadır bebeğim uyumuyor dolayısıyla bende. Akşam 2-3 saat uyuyor geri kalan zamanda kucağımda ağzında memeyle durmak istiyor. Kucağımda bazen uyuyor yerine koyduktan 5-10 dakika sonra ağlamaya başlıyor. Gaz sancısındandır diye zinco ve küçük hind. cevizi aldım ama uykusu hala düzene girmedi ağlaması azaldı sadece. Birde uykuya daldığında birden ses çıkartarak irkiliyor. İrkildikten sonra yine uyumuyor. Ayakta duracak gücüm kalmadı beni de çok yoruyor sizce ne yapmalıyım? Sizlerin başına geldi mi böyle bir olay?

Canım aynı sorun bende de oluyor ara ara bazen hiç uyumuyor bazen ise uyuyor sanırım büyüdükçe düzene girecekler biraz sabretmemiz gerekecek benim kızım zinkonun tadını hiç mi hiç sevmiyor öğürüyor ben de arada sırada muskat (hint.cevizi)veriyorum bir de anason çayı bazen işe yarıyor ama milupanın karışık bitki çayını alacağım umarım uykuları düzee girer bu arada kızım 50 günlük

uyku sorunu bızde de vardı canım kızım ıkı aylık dogumdan ıtıbaren uyku problemımız vardı son gunlerde bıraz duzene gırdı gıbı ama cok uykusuz geceler gecırdık gaz sancısı vardı cok o yuzden uyumuyordu sabah 6 lara kadar uykusuz gecen gecelr yasadık zınkoyu bılmıyorum denemedık dahamı etkılı acaba metsıl verıyordum bır ara su an hıcbırsey kullanmıyoruz bıraz daha ıyı gıbı son gunlerde sanırım zamanla duzene gırıcek zor oluyo uykusuzluk cok yıpratıyo

evet zınco metsilden daha etkili sanırım benım kızımda 66gunluk ve bende uykusuz geziyorum 2 saate 1 mutlaka uyanıyor kucakçı ayrıca:bbo: bugün pentaxım ve bcg oldu mız mızlanıp duruyor bu arada uyku uyku değil başım kazan gibi hatta bişey anlatayım geçen gece beşikte ağlayan çocuğu ayağımda sanıp boş ayaklarımı sallamışım ve yine aynı gece elimde emzik var sanıp boş elimi kızın ağzına zorlamışım hiç birini sabah hatırlamıyordum
eşim bana sabah çok üzüldüğünü söyledi:::fisfisfis
sağ olsunlar

evet zınco metsilden daha etkili sanırım benım kızımda 66gunluk ve bende uykusuz geziyorum 2 saate 1 mutlaka uyanıyor kucakçı ayrıca:bbo: bugün pentaxım ve bcg oldu mız mızlanıp duruyor bu arada uyku uyku değil başım kazan gibi hatta bişey anlatayım geçen gece beşikte ağlayan çocuğu ayağımda sanıp boş ayaklarımı sallamışım ve yine aynı gece elimde emzik var sanıp boş elimi kızın ağzına zorlamışım hiç birini sabah hatırlamıyordum
eşim bana sabah çok üzüldüğünü söyledi::::çok üzgünüm:

sağ olsunlar
--------------------------------------------------------------------------------

Canım ya bazen bana da oluyor kucağımda emziriyorum zannediyorum bir bakıyorum beşikte uykusuzluk başımıza vuruyor iyice

Canım ya bazen bana da oluyor kucağımda emziriyorum zannediyorum bir bakıyorum beşikte uykusuzluk başımıza vuruyor iyice

Bende daldığımda bebeği kucağımda sanıyorum hatta geçen gece eşim bebek nerde demiş bende kucağımda deyince yorganı fırlatmış korkudan ezdiğimi düşünmüş oysa bebek beşiğindeymiş çok korkuyorum yorgunluktan bebeğe zarar vereceğimden bazen ayağa kalktığımda başım dönüyor, ayaklarım titriyor. Umarım en kısa zamanda derin derin uykulara dalar bebeklerimiz bizde rahat ederiz.

tam uykumuz bıraz duzene gırıyo derken gece yıne sabahladık oysakı bırkacgundur duzenlıydı demekkı cok degısıcek daha

ah canlarım sizi o kadar iyi anlıyorum ki aynı sorunu bende yasadım(hatta tam olarak duzeldı dıyemem).benim prensesim ilk 15 gun çok ıyıydı,sonra ınanılmaz aglamaya başladı,sureklı dr.a goturuyorduk dr. gaz dedi,metsil,nurse h.,hind. cevizi,masaj vs... hepsını denedık ama ınanın bebegın bagırsak sıstemı gelişmeden hiç bırsey tam anlamıyla ıyı gelmıyor.sabahlara kadar bagırdı yavrucum,sabah 6 - 7 oluyordu bız hala ayaktaydık,hatta bazen gunduzlerıde devam edıyordu,çoçugumun canı o kadar yanıyordukı emmek bıle ıstemıyordu.ben 20 -25 gun boyunca lavaboya bıle koşa koşa gıdıyordum.gercekten çok zor gunlerdı,tek başına atlatılabılecek bır durum degıl,eşimve annem yardımcı oluyorlardı sagolsunlar,yaklaşık 50 gunluk olana kadar surdu.şimdi bebegim 98 gunluk tam olarak duzelmedı ama eskısı kadarda çok bagırmıyor.en azından geceleri 4 te uyuyor:1rolleyes:eskıden 6 yı 7 yı buluyordu.ALLAH hepımıze kolaylık versın,uykusuzluk zor.

Canancım bebişin 3 aylık olmuş maşallah hala 4 te mi uyuyor peki sabahları kaçta uyanıyor ?

benim tecrubem yok ama sadece iyi dileklerde bulunabilirim canim.umarim en kisa zamanda bebeisin duzelir ve uyku problemi kalkar.bu arada yazilarinizi okuyunca uykusuz gecelerin beni bekledigini daha iyi anliyorum :)

Canancım bebişin 3 aylık olmuş maşallah hala 4 te mi uyuyor peki sabahları kaçta uyanıyor ?

tatlım hiç belli olmuyor,bazen 9 da kalkıyor,bazen 4 te uyuyup 7 de bi kalkıyor(kontrol var baba işe gitmiş mi şeklinde :)) bazende saat 10 a 11 e kadar uyuyor.anlayacagın çok fazla uykuya düşkün degil.

gerçekden zor ve sabır isteyen iş canım bebek bakmak bazı bebeklerde oluyor bu sorunlar benim oğlumda öyleydi şimdi kocaman oldu ben ılık su içiriyordum ve karnına masaj yap ve sıcak havlu koy biraz rahatlatıyor emzirdikden sonra gazını çıkarmayı sakın ihmal etme uyusada sen yinede gazını çıkarılık banyo da çok iyi geliyor bagırsakları tembel olduğu için bu sorun çok oluyor bebeklerde yaramaz çocuk akıllı olur derler sanırım doğru o uyuyunca sende uyu işler kalsın ben sırtıma bağlayıp çok iş yapdığımı hatırlıyorum en azından uykusuzluk kötü direncin kalmıyor bu günlerde geçer canım kolay gelsin tüm anneler

uykusuzluk zordur bilirim kızım uyumazdı 5,5 yaşında hala geceleri 1-2 den önce uyumuyor. şimdi bir oğlum var 2,5 aylık oda gazlı bir bebek gaz için bende metsil kullanıyordum ama doktorum bana babuline isminde bitkisel bir şurup verdi sen iç dedi bebeklere mecbur olmadıkça ilaç vermeyi sevmiyorum dedi günde 3 ölçek içiyorum bize çok iyi geldi birde ben sadece anne sütü veriyorum sen mama veriyorsan oda gaz yapar. bu şurup 15 ytl civarı istersen deneye bilirsin anne sütü alıyorsa sen iç içinde anason yağı rezene falan var gaz giderici umarım kısa zaman sonra deliksiz uyursuna.s

canım benim bebeğimde yeni doğduğunda bi 15 gün beni çok yormuştu ama sonradan kendiliğinden düzene girdi kucağına alıştırmamanı öneririm benimki şimdi 7 aylık maaşallahı var ne sallıyorum ne kucağıma alıyorum uyurken inşallah bir an önce düzenini bulur çok zor oluyor bilirim...

arkadaşlar gaz için sab simpleks diye bi ilaç var o da çok iyi geliyor

En son banyo yaptırma olayını keşfettim. Her ne kadar ağarsa ağlasın banyodan sonra rahat 3 saat kesintisiz uyuyor ama havalar soğuk olduğu için 3 günde bir yaptırıyorum. Annenin içmesi gereken şuruptan deneyim birde. Rezene çayı içiyorum ama fazla faydası olmadı sanırım. Bu arada arkadaşlar üzüm hoşafı yapmıştım dün, ilk kez bebeğin ağzının kenarlarından emerken süt aktı. Sütü az olanlara tavsiye ederim.

banyo yapınca uyuyoruz bızde normalde ama bazen ona ragmen uyumuyor sutum cok gelmıyo tam doymuyo dıyorum belkı de benımde oyle aktıgı pek olmuyor nasıl yaptın uzum hosafını boyle seylerı hıc bılmıyorum

arkadaşlar ,rezene çayı metsil,zinco,neler neler denedim en sonunda tesadüfen 6 aylık bebeği olan hanımın tavsiye ettiği neo baby adlı şurupta buldum 8 saatte birkez veriyorum maşallah hiç karın ağrımız kalmadı gaz sıkıntısı çekmiyor ,çünkü bu şurup ithal bir şurup ,ve tamamiyle amaç gaza neden olan bağırsak ağrısına neden olan etkenleri ortadan kaldırmak,güvenle kullanıyorum çünkü tavsiye eden hanımada acıbademde bir uzm. doçent çocuk doktoru vermiş, tabi arkadaşlar ilaç en son çare.... keşke doğal yollarla geçsede bunu kullanmasak bu arada yetişkinlerde içebiliyor .....

bilginize anneler bu arada benim kızım 2,5 aylık ve 1 ay erken doğdu

canım ben bu sorunu 3 ay yaşadım gerçektende gaz kaynaklı idi çok sıkıntı çektim rezene çayı öneririm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…