uykularım kaçıyor yardım edin hamileyim

SakuraSP

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
743
1.682
158
merhaba arkadaşlar ;

ben yeni hamile olduğumu öğrendim ve özel sağlık hastanede çalışıyorum 10 ay oldu çalışma sürem ve hastaneden çıkartılma korkum var çünkü bir kaç ay önce 5 aylık elemanı hamile kaldı diye çıkarttılar direk hemde hiç vedalaşamadan bizimde gözümüzü korkutmak için işte 2 yıldan önce hamile kalırsanız direk çıkarılırsınız imza attınız falan dediler ama ben öyle bişey imzalamadm ne yapmam lazım yardım edermisiniz uyuyamıyorum geceleri maddi sıkıntıdayız zaten iştende çıkarılırsam çok kötü olur

İş kanununa göre gebe çalışanı işten çıkaramazlar. 2 ay saklayabilirsen sakla senen dolsun. Sonrasında özgürce al iznini. Gebelik sırasında ve doğum izinlerin bitene kadar işten çıkaramazlar seni. Öyle ek imzalar da takma kafanı. İş kanununa aykırı düşen ek imzalar vs geçerli değil. En ufak arızadan sgk ya ihbarda bulunacağını belirt. Yazdıklarım içine sinmezse ise sgk yı ara danış. Kimse kimsenin gebeliğin karışamaz.

öyle hamile kaldın diye işten atılamazsın. çok büyük bir suçtur. şikayet edersin sgk ya. korkma. ayrıca kanuna aykırı bir maddeye imza attırmış bile olsalar değişmez bu durum. hak haktır.

teşekkürler peki bir şey daha sorcam senemni beklediğimde baya büyümüş olcak bebek sonra bana nie söylemedin yalan var diyip çıkarmazlar demi

öyle hamile kaldın diye işten atılamazsın. çok büyük bir suçtur. şikayet edersin sgk ya. korkma. ayrıca kanuna aykırı bir maddeye imza attırmış bile olsalar değişmez bu durum. hak haktır.
teşekkürler işte ben haklarımı bilmek istiyorum kendimi savunmak için

Sene dolmadan gebe kalmak sorun çıkarır mı bilemedim. Ondan öyle dedim. Sgk yı aradığında onu da sor.

teşekkürler peki bir şey daha sorcam senemni beklediğimde baya büyümüş olcak bebek sonra bana nie söylemedin yalan var diyip çıkarmazlar demi
Yav bebek öyle hemen buyumuyo merak etme.4.ayindayim daha hafif bir çıkıntı var göbek gibi.

merhaba arkadaşlar hepinize teşekkür ederim çalıştığım yere dayanamadm söyledim hiç sıkıntı çıkmadı çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…