- 6 Ağustos 2022
- 15
- 3
- 31
-
- Konu Sahibi selenakay93
uyku eğitimi alınca maalesef iş bitmiyor. bebeklerin 2 yaşına kadar yok yeni yeti kazanma, yok hayal gücünün gelişmesi, yok rüya görme, yok diş, yok hastalık, yok iki uykuya düşme, yok tek uykuya düşme derken defalarca uyku davranışları değişiyor. sizin tek yapabileceğiniz şey sabırlı olmak, ona destek olmak ama ileride sürdüremeyeceğiniz memede uyutmak, ayakta sallamak gibi alışkanlıklar kazandırmamak. kolay gelsin.
Benim bebeğim emzirirken uyuya kalır ve çoğu zaman çabalasam da gazını çıkaramaz ne zaman öyle yatsa bağırarak çığlık çığlığa uyanır kucağıma aldığımda gazını çıkarır yada benim kokumla uyumaya devam eder çok benzettim sizin duruma ama dişinde büyük ölçüde etkisi vardır diye düşünüyorum benMerhabalar9 aylık bebeğim 2 aydır geceleri ağlayarak uyanıyor kucağa almadan sakinleşmiyor. Çok güzel bir düzeni vardı işe başlayınca alt üst oldu çalışmayı bıraktım ama toparlayamıyorum. Uyku eğitimi aldık ama aşırı ağlaması sebebiyle dayanamadık bıraktık dişlerde çıkıyor bu arada yani sebebi diş mi destekli uyku mu bilmiyorum tecrübesi olan varsa bu dönem ile ilgili bilgi verebilir mi tükenmiş durumdayım
Benim bebeğim emzirirken uyuya kalır ve çoğu zaman çabalasam da gazını çıkaramaz ne zaman öyle yatsa bağırarak çığlık çığlığa uyanır kucağıma aldığımda gazını çıkarır yada benim kokumla uyumaya devam eder çok benzettim sizin duruma ama dişinde büyük ölçüde etkisi vardır diye düşünüyorum ben
Gaz olayına dikkat etmedim ama kendisi çıkarıyor artık ay olarak büyük ya etkiler miBenim bebeğim emzirirken uyuya kalır ve çoğu zaman çabalasam da gazını çıkaramaz ne zaman öyle yatsa bağırarak çığlık çığlığa uyanır kucağıma aldığımda gazını çıkarır yada benim kokumla uyumaya devam eder çok benzettim sizin duruma ama dişinde büyük ölçüde etkisi vardır diye düşünüyorum ben
4.ayda ilk dişi çıkardık biz sonrası yine iyiydi ama şu son iki ay bilmiyorum çok fena insallah sizin öyle olmaz. Bende emzirir gece uyuturdum rahat üç saat uyur sonra yine uyanırdı keske diyorum yine öyle olsa ama resmen akşam uyku aralığını saydım 1-1,5 saat uyuyor uyanıyor ağlayarak birde yan yatıyorsa sırt üstü döndüğü an basıyor çığlığıBiz de 6 aya yaklastik, 3. aydan sonra damak sertlesmesi basladi, o gun bugundur gece sadece 1 kez uyanirken, artik 40-50 dkda bir uyaniyor ve sadece memede uyuyor. Yakinda tukenirim boyle giderse ama daha diş cikarmadikuzun zamandir birakin uzun uykuyu derin bir uykucuk bile uyuyamadim Allah bizlere kolaylik versin.
Konuyu fikir almak icin takibe aliyorum
Yan yatıp da sırt üstüne dönünce ağlama varsa bence yüksek ihtimal gaz ben oğlumda öyle gözlemledim 9 aylık bizde aynı diş dönemi vs sıkıntılar içindeyiz ama ek gıda olsun anne sütü olsun gaz olayına dikkat edin Bi bakalım düzelecek mi4.ayda ilk dişi çıkardık biz sonrası yine iyiydi ama şu son iki ay bilmiyorum çok fena insallah sizin öyle olmaz. Bende emzirir gece uyuturdum rahat üç saat uyur sonra yine uyanırdı keske diyorum yine öyle olsa ama resmen akşam uyku aralığını saydım 1-1,5 saat uyuyor uyanıyor ağlayarak birde yan yatıyorsa sırt üstü döndüğü an basıyor çığlığıSağlıkları yerinde olsun da bunlar gelip geçici eminim sabırlı olacağız annelerim mecburen
Gaz icin verdiğiniz çay vs varmı peki ? Rezeneli biraz kaynatıp versek gece benim hiç aklıma gelmemişti hangi pozisyon yatsa sırt üstü döner ağlar mutlaka öyle uyanır bi gözlemleyeyim bu geceYan yatıp da sırt üstüne dönünce ağlama varsa bence yüksek ihtimal gaz ben oğlumda öyle gözlemledim 9 aylık bizde aynı diş dönemi vs sıkıntılar içindeyiz ama ek gıda olsun anne sütü olsun gaz olayına dikkat edin Bi bakalım düzelecek mi
Egitim aldiniz mi ? Nasil birsey yaptirdi, ondan mi acaba ?üstüne uyku eğitimi alalım dedik
Aldım ama tamamlayamadan gündüz değil de gece ağlamaları çok şiddetli oluyordu kucak yasaklanmıştı yatakta sakinleşmiyordu bıraktık bizde şimdi yatak odasını görünce de ağlıyor ancak uyuyunca yatırabiliyorum bu arada ağlamadan uyku eğitimi adı altında idi sözde ama travma oldu çocukta resmenEgitim aldiniz mi ? Nasil birsey yaptirdi, ondan mi acaba ?
Cok üzüldüm insallah Cok hizli bir sekilde gider sikintinizAldım ama tamamlayamadan gündüz değil de gece ağlamaları çok şiddetli oluyordu kucak yasaklanmıştı yatakta sakinleşmiyordu bıraktık bizde şimdi yatak odasını görünce de ağlıyor ancak uyuyunca yatırabiliyorum bu arada ağlamadan uyku eğitimi adı altında idi sözde ama travma oldu çocukta resmen
Gaz olayi geri mi dönüyor?Yan yatıp da sırt üstüne dönünce ağlama varsa bence yüksek ihtimal gaz ben oğlumda öyle gözlemledim 9 aylık bizde aynı diş dönemi vs sıkıntılar içindeyiz ama ek gıda olsun anne sütü olsun gaz olayına dikkat edin Bi bakalım düzelecek mi
Eskisi kadar olmasada ben haala dikkat ediyorum oğluma iyi gelmeyen mesela bezelye yediğim gün böyle ağladığı uyumadığı günler oluyo oğlum doğduğu günden beri gazlı maşallah tek artısı hareketlendi eskisi kadar zorlanmıyor kendi çıkarıyor her bebek aynımıdır bilmem bu benim oğlumda gözlemlediğim Bi durum gazı sancısı olduğu zamanlar arkadaşın dediği gibi sırt üstüne dönerse yatarken çığlıklar atıyo uyanıyo ayaklarını çekiyorGaz olayi geri mi dönüyor?Ben de supheleniyordum gazdan, hatta agizdan gaz cikariyor ama agizdan cikan gaz sorun yaratan gaz degil diye dusundum... Yine yememize icmemize dikkat edecegimiz bir donem mi olmali?
Ben çay hiç vermedim sadece yediğim yemeklere kimyon koymaya çalıştım ay bu gaz sorunu hiç geçmeyecek gibi geliyo bazen siz Bi bakın bu gece belki başka birsey dikkatinizi çekecek haber edin bana daGaz icin verdiğiniz çay vs varmı peki ? Rezeneli biraz kaynatıp versek gece benim hiç aklıma gelmemişti hangi pozisyon yatsa sırt üstü döner ağlar mutlaka öyle uyanır bi gözlemleyeyim bu gece
Merhaba, şuanda atak dönemi devam ediyor olabilir. Biraz sabrederek üstesinden gelebilirisniz. Bende eğitim almıştım 7 aylık olmak üzereydi. 2 hafta kadar çok iyi devam etti ama 8.ay atagıyla birlikte hersey bozuldu, şuan eğitim almak isteyen herkese asla yapma demek istiyorum çünkü bebeğede yazık anneyede yazık... mutlaka bozulacak çünkü uyku eğitimi olmaz, uyyumayı öğretmek diye bişey vardır oda 3. kişilere bebek emanet edilerek yapılmaz çünkü annesi gibi düşünüp bebeğe yaklaşamaz...Merhabalar9 aylık bebeğim 2 aydır geceleri ağlayarak uyanıyor kucağa almadan sakinleşmiyor. Çok güzel bir düzeni vardı işe başlayınca alt üst oldu çalışmayı bıraktım ama toparlayamıyorum. Uyku eğitimi aldık ama aşırı ağlaması sebebiyle dayanamadık bıraktık dişlerde çıkıyor bu arada yani sebebi diş mi destekli uyku mu bilmiyorum tecrübesi olan varsa bu dönem ile ilgili bilgi verebilir mi tükenmiş durumdayım
Birisi cikip dogrulari soylemis, Ben Henuz deneyim sahibi olmadigim icin yorum yapmamistim. Her cocuk ozeldir, kendine gore bir duzeni vardir genel dogrular yoktur ve kendine uyku egitimci olarak Titel uyduran herkes de sarlatan benceşuan eğitim almak isteyen herkese asla yapma demek istiyorum çünkü bebeğede yazık anneyede yazık... mutlaka bozulacak çünkü uyku eğitimi olmaz, uyyumayı öğretmek diye bişey vardır oda 3. kişilere bebek emanet edilerek yapılmaz çünkü annesi gibi düşünüp bebeğe yaklaşamaz...
Aynısını ben de yaşadım. İlk çocuğum gece uyuduktan bir süre sonra ağlayarak uyanıyordu ve sakinleşmiyordu. Uyku terörü dediler, bir sürü şey dediler. Ama çare bulamadım. Uyku eğitimini denedim. O ağladıkça daha çok yıprandığım için bıraktım. Sadece bir süreç olarak bakın. Bir süre sonra geçiyor. İnsan tükeniyor ama şimdi üzerinden 8 yıl geçti hatırlamıyorum bile. Geçecek merak etmeyin. Doktorlardan biri bitkisel bir uyku ilacı tavsiye etmişti ama ben almamıştım. Doktorunuza sorup bunu araştırabilisiniz belki.Merhabalar9 aylık bebeğim 2 aydır geceleri ağlayarak uyanıyor kucağa almadan sakinleşmiyor. Çok güzel bir düzeni vardı işe başlayınca alt üst oldu çalışmayı bıraktım ama toparlayamıyorum. Uyku eğitimi aldık ama aşırı ağlaması sebebiyle dayanamadık bıraktık dişlerde çıkıyor bu arada yani sebebi diş mi destekli uyku mu bilmiyorum tecrübesi olan varsa bu dönem ile ilgili bilgi verebilir mi tükenmiş durumdayım
bunu ben çok geç anladım, inanın o buhran anında gözünüz dönüyo ve bi çıkış kapısı bi yol arıyorsunuz... bunlarda zaten heryerde. ben çok yakında hepsine savaş açacak bi girişimde bulunacağım. ben bebegimi üzdüm, belki 2 ay kadar ağladığında kucagıma almadım.... sonunda pes ettim. hem benim hem bebeğimin psikolojisi bozuldu.. şuan karşıma cıkan her eğitim reklamında canım yanıyor, ogünler geliyor aklıma... ve hala o sayfaların birinde bebeğimin mezuniyet yazısı var... onuda kaldırmasını isteyeceğim çünkü yanlış yönlendirmiş olunuyor. o yorumlara kanıyor insanlar... ama hepsi geçici bi süreç olarak kalıyor.. zaten bu ağlatarak eğitimi verebilen ne insandır nede annedir... buna izin verek eğitimci adı altında para kazanan ticarete dökenlerde de vicdan yok...Birisi cikip dogrulari soylemis, Ben Henuz deneyim sahibi olmadigim icin yorum yapmamistim. Her cocuk ozeldir, kendine gore bir duzeni vardir genel dogrular yoktur ve kendine uyku egitimci olarak Titel uyduran herkes de sarlatan bence