• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykuda oglum cok hareket ediyor - 2 aylik

ismira_1923

Rüyamda Buluttum
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2018
1.095
1.873
133
Kizlar selam,

2 aylik oglum geceleri inanilmaz hareket ediyor. Bir de surekli sesler cikariyor. Yani bulundugu kundaktan kurtulmak ister gibi ya da ikinma sesi gibi sesler cikariyor. Fazla hareket ederek kundaktan kurtuluyor ve muslin ortuyu basina geciriyor. Allahtan ortu incecik hava geciriyor. Kundaklamazsak da elleriyle kendini uyandiriyor. Bu sekilde gece hareketli olmasini nasil engelleyebiliriz. Kacinci aydan sonra duzelir? Benzer durumlari yasayan var mi?

Kizlar selam,

2 aylik oglum geceleri inanilmaz hareket ediyor. Bir de surekli sesler cikariyor. Yani bulundugu kundaktan kurtulmak ister gibi ya da ikinma sesi gibi sesler cikariyor. Fazla hareket ederek kundaktan kurtuluyor ve muslin ortuyu basina geciriyor. Allahtan ortu incecik hava geciriyor. Kundaklamazsak da elleriyle kendini uyandiriyor. Bu sekilde gece hareketli olmasini nasil engelleyebiliriz. Kacinci aydan sonra duzelir? Benzer durumlari yasayan var mi?
Engelleyemezsiniz.
Çünkü onun fıtratı o.
Çoğu bebek böyle.
Srs çıkarır hareket eder inler hatta ağlar.
Siz dokunmayın.
Tekrar ppışpışlamayın.
Normal şeyler bunlar.
3 4 aylıkken düzeliyor.
Gazı varsa gaz damlası şurubu vs varsa verin gece yatmadan 39 dakika önce ve mutlaka her gün ılık banyo yaptırıp bir güzel gaz masajı yapın. Sonra giydirip yarım kundak yapın. Bacaklar serbest olsun. Yoksa gaz sıkışır.
O şekilde yatırın

Engelleyemezsiniz.
Çünkü onun fıtratı o.
Çoğu bebek böyle.
Srs çıkarır hareket eder inler hatta ağlar.
Siz dokunmayın.
Tekrar ppışpışlamayın.
Normal şeyler bunlar.
3 4 aylıkken düzeliyor.
Gazı varsa gaz damlası şurubu vs varsa verin gece yatmadan 39 dakika önce ve mutlaka her gün ılık banyo yaptırıp bir güzel gaz masajı yapın. Sonra giydirip yarım kundak yapın. Bacaklar serbest olsun. Yoksa gaz sıkışır.
O şekilde yatırın
Aynen bacaklar serbest. Sadece belden yukarisini kundakliyorum. Ayaklarini zaten inanilmaz oynatiyor. Asagi yukari surekli hareket elinde. Sonra bir yarim saat derin uykuya geciyor. Hareketsiz uyuyor. Hafif uykusuna geri dondugunde tekrar hareketlenmeler basliyor.

Aynen bacaklar serbest. Sadece belden yukarisini kundakliyorum. Ayaklarini zaten inanilmaz oynatiyor. Asagi yukari surekli hareket elinde. Sonra bir yarim saat derin uykuya geciyor. Hareketsiz uyuyor. Hafif uykusuna geri dondugunde tekrar hareketlenmeler basliyor.
Normal.
Ben de ilk bu çocuk hep böyle hareket edecek herhalde dersim de geçti o dönem.
Gaz bitince o da bitti.

Normal.
Ben de ilk bu çocuk hep böyle hareket edecek herhalde dersim de geçti o dönem.
Gaz bitince o da bitti.
Bizde gaz sorunu yok pek. Yani gazini cikartiyor. Herhalde uykusu fazla hafif oluyor. Hatta gozunu bile acip kapatiyor. Ama hic ellemiyorum. Kendi geri daliyor uykuya (ellerini kundaktan cikartmadiysa tabi😁)

Bizde gaz sorunu yok pek. Yani gazini cikartiyor. Herhalde uykusu fazla hafif oluyor. Hatta gozunu bile acip kapatiyor. Ama hic ellemiyorum. Kendi geri daliyor uykuya (ellerini kundaktan cikartmadiysa tabi😁)
Çıkartıyor olabilir ama yeterli gelmeyebilir.
Benim oğlumda çıkarıyordu ama gazdan kıpır kıpırdı.
Gözlerini açar evet daha uyumayı bilmiyor.
Dokunmayın.
Hatta ağlayabilir uyku arasında.
Uyandığında değil normal yani bunla. R

Oğlun çok küçük hala kendini anne karnında sanıyor. Çok normal bu sıçramalar. Ben de doğduğu zamandan beri yarı kundan yaptım hep. ama biz kundan ipiyle bağlıyorduk. annem örmüştü. belden aşağısı serbest. kundan bezine yatırıp ellerini karnında birleştirip çapraz vaziyette bağlardık kollarını çıkarmasın diye. doktora sorarak tabi. tabi 6 aylık falan olunca kundak ipi de fayda etmezdi bağlıyken de çıkarırdı namaz kılar gibi elleri yukarda dururdu :)
11 aylık olana kadar kundakladık zor bıraktırdık. gezmeye giderken kundak hep yanımızdaydı unutursak vay halimize. sıçramaları 1 aya biter cnm 3 aylık olunca kalmıyor. demem o ki kundak bağımlılık yapabiliyor o kadar uzun kullanmamanı tavsiye ederim. dışarıda koca danayı kundaklamak utanç veriyordu :) bebek arabasında gezerken uykusu geldiğinde kundağını arıyordu. hemen bir köşede kundaklayıp yola devam ama herkes bize bakıyordu hey gidi günler.

Ortuyu kafasina gecirmesi büyük sıkıntı kendini bogabilir
Ben uyku tulumu kullaniyorum torba seklinde olandan
Elleri baglamak icinde uyku kundaklari var sanirim

Back