• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykuda garip hareketler. 🥺

Uyku felcinin tam tersini yaşıyorsunuz sanırım (bir adı varsa bilmiyorum).
Rem evresinde kaslar da beyin de uykudadır ama herhangi bir sebeple uyanma olursa beden kıpırdayamaz durumda kalır bir süre. Yani bilinç açılmıştır ama beden kilitlidir.
Sizinki tam tersi, beyin uykuda ama beden hareket halinde.
Rüyanızda ne görüp ne yapmaya çalışacaksınız belli olmaz, bir zarar görmeden doktora gidin.

bu uykudan uyanıp fotoğraf çekme olayını bende yaşamıştım 2-3 kez biraz tırsmıştım ne ara çekmişim niye çekmişim sırtımdan soğuk terler akmıştı. sebebini bilmiyorum. hiç uyurgezerlik sorunu yaşamadım. üstelik uykum tilki uykusu gibidir en ufak ses ışık beni uyandırır.kalkmışım ve foto çekmişim ve hatırlamıyorum garip gelmişti takipteyim.

benim fikrim elektromanyetik siber saldırıya uğramış olabiliriz , bunlar kitlesel deneyler ,insan beynine erişim mümkün mesela cep telefonu frekansı 2400 MHz.

başka tıbbi bir sebeb var mı yok mu bilmiyorum.

Sorununuz ciddi duruyor bunun için bir uzmana görünmelisiniz . Birde uyku laboratuvarları var . Yanlış hatırlamıyorsam bir gecenizi orada makinelere bağlı bir şekilde geçiriyorsunuz uyku esnasında takibiniz yapılıyor . Mutlaka bu testi yaptırın
En mantıklısı bunu yapmak olur sanırım

Bende hamileyken böyle bir ikilime düşmüştüm. esim gece vardiyalı oldugu haftaydi. Ruyamda iki kisinin beni yatak odasinin kapisinin arkasinda durmus izlediğini gördüm. Ve birden uyanverdim. Aman allahim ne goreyim. Tam karsimda kapının arkasinda iki kisi var resmen. Bir karalti gibiydi ama yani ordalardi. Dondum onlara bakiyorum. Sonra ayetel kursi okudum,bunlar vesvese kendi kendime verdiğim orda kimse yok dedim. Esimi aradim agladim,beni izliyorlar korkuyorum diye. Cok kotu bir andi. Neler cektim korkumu yenene kadar. Bazen yine oluyor banada ama yorgunluk stres ve yatmadan once izledigimiz okudugumuz seylerin etkiside buyuk oluyor
Okumayaydım iyiydi😯

Ben de bir keresinde uyurken fotograf çekmişim onda da sıcaktan acaip bunalmışım bacağımı yataktan dışarı sallamışım onu fotograflamışım ama benimki gündüz vakti tam alarm çaldıgı sıralar. Yani alarmı kapatmak için telefonu elime aldığım sırada nasıl oldu da çektim bilemiyorum ama fotografı görünce kısa bir şaşkınlık yaşamıştım :)

Stresli bir dönem mi yaşıyorsunuz?

Kortizol hormonu seviyesi çok yükselince böyle tuhaf uyku bozuklukları oluşuyor.

Bana uyurgezerlik gibi de geldi. Bence bir merkezde araştırılmalısınız..

Ben de bir keresinde uyurken fotograf çekmişim onda da sıcaktan acaip bunalmışım bacağımı yataktan dışarı sallamışım onu fotograflamışım ama benimki gündüz vakti tam alarm çaldıgı sıralar. Yani alarmı kapatmak için telefonu elime aldığım sırada nasıl oldu da çektim bilemiyorum ama fotografı görünce kısa bir şaşkınlık yaşamıştım :)

İnstagrama story atmadıysanız iyi.. :KK70:

Benim çektiğim fotoğraf kafama odunla vurup bayıltmışlar da ben hala selfie yapma çabasındaymışım gibiydi :KK48: Bir de ön kameraya çevirmişim. Aşırı komikti fotoğraf. Hem ağlamaklı hem gülmeli bi şekilde bakmıştım. 😅Hem gülüyorum hem korkuyorum vallahi. Dediğiniz gibi en mantıklısı doktora görünmek.. çok sağolun tavsiyeleriniz için ❤

Hayir urkutucu degil. Siz bunu bu sekilde goruyorsunuz. Sadece psikolojik bir rahatsizliginiz var. Ki bunun icin mutlaka doktora gitmeniz gerek. Mesela benim kardesim uykusu sirasinda hangi soruyu sorarsaniz sorun cevap verir aohbet eder bunu hatirlamaz ertesi gun. Ustelik almanca ve ingilizce dillerini cok iyi bilir sizinle bu dillerde bile konusur. Ben uykumdan uyandirilirsam uyandiran kisiyi tanimam uzerine saldiririm mesela😁 bunlar urkutucu aeyler degil

Rüyanızda ani bır durum yasadıysanız stres korku gibi beyın aniden uyanıyor.mesala ben rüyamda aşırı kötü bırsey goreyım o kadar korkuyla uyanıyorum ki bi süre kendime gelemiyorum.etrafa adapte olamıyorum.bu uykunun derinliği ile alakalı.derın uykudayken uyandıysanız nrem uykusuydu sanırsam o tuzdyüzden bunları yasıyor olabilirsiniz

Rüyanızda ani bır durum yasadıysanız stres korku gibi beyın aniden uyanıyor.mesala ben rüyamda aşırı kötü bırsey goreyım o kadar korkuyla uyanıyorum ki bi süre kendime gelemiyorum.etrafa adapte olamıyorum.bu uykunun derinliği ile alakalı.derın uykudayken uyandıysanız nrem uykusuydu sanırsam o tuzdyüzden bunları yasıyor olabilirsiniz
Keşke ben de kötü rüya görürken falan hemen uyansam ama maalesef Hiç öyle bir özelliğim yok. Köyü rüyalarımla baş başa sonuna kadar ikimizde gayret ediyoruz ama hep o kazanıyor. Hele bir keresinde baktım adamlar beni öldürmeye geliyor ben de uyanmak istedim aklıma eger rüyamda ölürsem uyanırım diye gelmişti ve o sırada otobüsün içindeyim ve otobüsün içinde güya tepetaklak düşersem ölürüm diye kendimi baş aşagı atıp durdum ama ölemedim bir türlü :KK70: sonra Allahtan kapılar açıldı da kaçtım ellerinden sonra farklı rüyalara dalmışım..

Ya bende anneannemlerin köydeki evindeydim gece yarısı ama uyanığım çünkü rüya olsa anlarım her şey yerli yerinde yattığımız odanın kapısı açıktı ve mutfak da tam karşıdaydı orda iki tane çarşaflı kadın vardı çok net bir şekilde sonra kalkıp annemin yanına yattım. Rüya değildi eminim ama gerçekse de çok saçma gerçekten o an çok garipti

Hanımlar,
rica ediyorum üyeleri korkutacak şeyler yazmayınız, ki zaten yasak:
3- Karabasan, cin, peri, 3-5 harfliler, öcüler, böcüler, hocalar, büyülerle ilgili konu açmak, mesaj yazmak yasaktır.
Dini yorumlar da olmasın lütfen.

Ayrıca uykuda yaşananların bilimsel açıklaması var, insan vücudunu bir makine gibi düşünün, beyniyse ana kumanda merkezi, eğer beynin tamamı tam olarak uyku moduna geçmezse, ya beyninizin bir kısmı uyanık kalır ve uyku felci sorunu yaşarsınız ya da beyin uyur ama beden istemsiz hareket eder uyurgezerlik yaşarsınız, bir de rüya gördüğümüz rem uykusu süresi vardır, onda da yine uyku kalitemizde bir sorun varsa rem uykusu davranış bozuklukları yaşarız.

Uyurgezerler günlük hayatta yaptıkları her şeyi yapabilirler, bir dönem uyurgezerdim oradan biliyorum, rutin günlük ev işlerinizi, araba kullanma, yemek yapma, merdiven inip çıkma, dışarı çıkıp gezme, fotoğraf çekme, telefon görüşmeleri hatta biri sizi uyurgezerliğiniz sırasında yakalar sorular sorarsa o sorulara cevap verip sohbet dahi edersiniz.

Hepsinin altında stres, uyku düzensizliği, geçmişte yaşanmış bir travma veya psikolojik bir sorun, aşırı yorgunluk, geceleri korkuların açığa çıkması gibi nedenler olabiliyor, bu sebeple uyku araştırma merkezine gitmekte yarar var.

İlginç. Benım esımde gece ukusundan uyanır ayıptır demesi malum sıcak baksırla yatıyor ya uyku sırssında kalkıp bı baksır daha gıyer buju bıkez yasadım tabı hayırdır nıye ust uste gıydın dedm bana aval aval baktı. Bıdehakkarıde gorev yapmıs bır polıs bu adam gece uykusundan uyanır benı terorst sanıp kafama sıkar diye korkuyorum sılahı hep dırekt ısten gelır bana vrrır ben saklarım ıse gıddrkende ben cıksrıp verırım napım korkmaya basladım tehlıkelı bu durum psıkıyatr falab arastır bır neymıs bızede soyle

Uyurgezerken mutlaka çıkıp gezerdim, evdekilerle muhabbet ederdim saçma sapan. Rüyamla ilgili bir durum değildi. Şimdi tamamen rüyamı yaşıyorum, gerçekte de.. uyurgezerken hiç ama hiç böyle şeyler hissetmemiştim. Ama bilemiyorum da.. evet fotoğrafımı gerçekten çekmişim.. Çok ürkütücü
Telefon ya da tabletle cok vakıt gecırıyormusunuz,? Telefonda ozelıle fılm va falan?

Back