Bebek Beslenmesi uyku

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

artesk85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
357
2
46
Diğer
bebegım gecelerı saatte b ır kalkıor sızınkıler nsıl 3 aylık bebegım ve emzırıorum sızce cok mu sık .. doymuırmudur zaten emerkn uyuya kalıor bu yuzden erken acıkıor galıba

Gazdan dolayımı uyumuyor acaba cnm? Benımkı daha 12 gunluk 1de emınce sabah 4 ya da 5 e kadar uyanmıyor.Daha erken dıyemı acaba? Ben bazen mama takvıyes de yapıyorum.Doydugundan emın olamıyorum.kESKE dıllerı acılsa da deseler doyduk doymadık dıye.ben de endıse edıyorum

gazdan olsa acaba uyanınca yemek yıyıp tekrar uyurmu yemek yıyınce yanı emınce unutur mu gaz sancısını kı hıc vermek ıstemeyn ben yınede her gun evrıorum sence zzararlı mıdır bu kadar vermek

gazdan olsa acaba uyanınca yemek yıyıp tekrar uyurmu yemek yıyınce yanı emınce unutur mu gaz sancısını kı hıc vermek ıstemeyn ben yınede her gun evrıorum sence zzararlı mıdır bu kadar vermek
bebeğin doymuyorsa mama vermekten neden şüphe duyuyosunki.anne sütünün yerini tutmasada, onun yerine geçen formül sütlerin herhangi bi zararı yok bebeklere.:61:

yok mama vermekten cekınmıorum gaz ılacından bahsetmıştim .yeterki bebeğim aç kalkmasın mama yada başka şey çekinmem .. gaz ilacının zararı ne kadrdır diye sormak istemiştim

canım sana tavsiye her uyandığında emzirme.ben bu hatayı yaptım.en büyük hatam bu diye düşünüyorum.mızmızlansın hemen alıp emziriyodum.şimdi 11aylık oldu ve saate bir kalktığı çok zaman oluyo.şimdi gece beslenmesini kesmeyi düşünüyorum artık.inşallah yoluna girer herşey.ama şuda var bebğin daha küçük uyku alışkanlığı yeni yen,i düzene giricek...

çok sagol cnm ..aglayınca zaten ılk zorlandıgım için kalkamıyorum babası sallıyor bıraz susuyr ama emdırmeyınce fazla aglamaya baslıyor tekrardan.. 1 haftadır boyle gunden gune degısıoyr bebışım zaten gecen hafta bızle beraber 11de yatıordu bugün 8de uyudu

anneler lütfen kilo alışı normalse bebeğinize mamaya başlamayın. doktora danışmadan asla formül süt vermeyin. ayrıca sallayarak uyutmak da çok kötü bir yöntem.her bebek sallamadan uyumasını zamanla öğrenebilir. ilk altı ayda bebek ne zaman ve nasıl emmek istiyorsa o şekilde davranmak gerek. gece uykularınız pahasına da olsa bu böyle.

Son düzenleme:
yok mama vermekten cekınmıorum gaz ılacından bahsetmıştim .yeterki bebeğim aç kalkmasın mama yada başka şey çekinmem .. gaz ilacının zararı ne kadrdır diye sormak istemiştim

slm tatlım benim kızımda daha 3.ayına yeni girdi gaz problemini çok kötü yaşadık denemediğim ilaç kalmadı en sonunda ablam bir şurup söyledi doktora danıştım aldım kada iyi geldiki anlatama ne gaz kaldı ne başka sorun gazını kendisi çıkartıyor hem ağızdan hem alttan şuan problem yok .sadece henüz gece gündüzü ayırt edemiyor sanırım gündüzleri sürekli uyuyor gece bazen 4 bazen 5 te yatıyor sabaha karşı:)))))sende bu ilacı bir dene ilaçta değil aslında bitkisel şurup nurse harvey's eczanelerde satılıyor zaten devlet karşılamıyor özel bir şurup umarım çare olur derdine.yemesine gelince bizim minik doyduğu zaman memeyi neaparsan yap almıyor midesini bulandırıyor.zaten tek meme emiyor umarım 6.ay yeter dier memeyi almadı sütü kurudu zaten.allah herkesin yardımcısı olsun .hımmmmmm bide eskiden geceleri saatte bir kalkıyodu ben öle alıştırmıştım her saat kalkıp emziriyodum sonra 2 saate çıkardım şuan kendi kalkıyor gece 1 bilemedin 2 defa öğreniyor artık ...

benim kızımda gece uyanmaya başladı 1 aydır felan bende dopymadığını düşündüm ve 2 gün önce mamaya başladım ama sadece gece yatarken veriyorum 4. ayına girdi benim bebeğim ve ayrıca şişe mamalara pürelere başladım ek olarak şuan 2 gündür 4 saat uyuyor gece maşallah

slm tatlım benim kızımda daha 3.ayına yeni girdi gaz problemini çok kötü yaşadık denemediğim ilaç kalmadı en sonunda ablam bir şurup söyledi doktora danıştım aldım kada iyi geldiki anlatama ne gaz kaldı ne başka sorun gazını kendisi çıkartıyor hem ağızdan hem alttan şuan problem yok .sadece henüz gece gündüzü ayırt edemiyor sanırım gündüzleri sürekli uyuyor gece bazen 4 bazen 5 te yatıyor sabaha karşı:)))))sende bu ilacı bir dene ilaçta değil aslında bitkisel şurup nurse harvey's eczanelerde satılıyor zaten devlet karşılamıyor özel bir şurup umarım çare olur derdine.yemesine gelince bizim minik doyduğu zaman memeyi neaparsan yap almıyor midesini bulandırıyor.zaten tek meme emiyor umarım 6.ay yeter dier memeyi almadı sütü kurudu zaten.allah herkesin yardımcısı olsun .hımmmmmm bide eskiden geceleri saatte bir kalkıyodu ben öle alıştırmıştım her saat kalkıp emziriyodum sonra 2 saate çıkardım şuan kendi kalkıyor gece 1 bilemedin 2 defa öğreniyor artık ...
naısl ya gece saedec 1 yada 2 kezmı kalkıon yanı cok ii imiş:)))) uykusuzluga alısmak cok zor oluor benım içinn tabı yıne ılkl gunelre gore daha ıyıyım

canım sana tavsiye her uyandığında emzirme.ben bu hatayı yaptım.en büyük hatam bu diye düşünüyorum.mızmızlansın hemen alıp emziriyodum.şimdi 11aylık oldu ve saate bir kalktığı çok zaman oluyo.şimdi gece beslenmesini kesmeyi düşünüyorum artık.inşallah yoluna girer herşey.ama şuda var bebğin daha küçük uyku alışkanlığı yeni yen,i düzene giricek...

benım annem ve kayınvalıdem de sık sık emzır deyıp duruyor.uyandıgı gıbı emzırıyorum.koca gun goguslerım meydanda emzırıyorum artık yoruluyorum sırtım agrıdı.sutum gelmıyor sanıyordum ve mama verıyordum ama megersem yenıdogan bebek hep emmek ıstıyormus.

bebeğin doymuyorsa mama vermekten neden şüphe duyuyosunki.anne sütünün yerini tutmasada, onun yerine geçen formül sütlerin herhangi bi zararı yok bebeklere.:61:

bu haberi okumadan emziren annelere mamaya başlamaları yönünde akıl vermeyin lütfen.

Annemizin ak sütü bile helal değil!

23.12.2010 - 08:46Yazdır Arkadaşına gönder
Türkiye'de, ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin oranı sadece yüzde 1,3.

Anne sütü ile beslenmeyen çocuklarda ölüm oranları, beslenenlere göre 4-6 kat daha fazla. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre emziren kadın oranları yüksek olsaydı yılda 1.5 milyon bebeğin hayatı kurtulabilirdi. Anne sütü, böylesi yaşamsal öneme sahip olmasına rağmen, Türkiye’de ilk altı ayda sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin oranı sadece yüzde 1,3.

Sağlık Bakanlığı, uzun bir süredir yeni doğan bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmesi konusunda kampanyalar düzenliyor. Ünlü anne ve doktorların görüşleriyle anne sütünün bebek için ne kadar yaşamsal öneme sahip olduğu anlatılmaya çalışılıyor. Ancak buna rağmen anne sütü ile beslenme oranı oldukça düşük seviyede seyrediyor.

Neden?
Bunun başlıca iki nedeni var: Birincisi, çalışan annelere bebeklerini kendi sütleriyle besleyebilmeleri için gereken olanakların sağlanmaması, ikincisi de kârlı bebek maması sektörü.

Annelere, hamileliğin son ayından doğumdan sonraki 13 haftalık zaman dilimine kadar doğum izni verilmesi yasal bir zorunluluk. Özellikle özel sektörde çalışan birçok kadın, işlerini kaybetmek korkusu ya da baskısıyla bu sürenin hemen sonunda, hatta kimi zaman çok daha erken işe dönmek zorunda kalıyorlar/bırakılıyorlar. Sonrasında ise annelik adına kendilerine verilen yegane “hak” yalnızca günde 1,5 saatlik süt izni olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreyi bebeklerine ertesi gün verilmek üzere süt sağmakta kullanmak bile çoğu zaman bir lüks haline geliyor ve yetersiz koşullar ya da işveren baskısı nedeniyle bu da yapılamıyor.

150’nin üzerinde kadın çalıştıran (Dikkat! Anne değil, “kadın”) işyerlerinin kreş imkanı yasalarla zorunlu kılınmış olmasına rağmen, çeşitli kılıflar altında, ya da sebep sunmaya bile gerek duymadan annelerin bu en doğal hakkını ellerinden alıyor. Sonuçta bebekler en iyi ihtimalle sadece 3 ay anne sütü alıp, sonrasında bebek mamasına veya hayvansal süte muhtaç bırakılıyor.

“Sektör”leşen mama
Her yıl %25 oranında büyüme gösteren bebek maması pazarı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça hızlı gelişiyor. Bunun en büyük kanıtı da Türkiye’de bir yılda doğan bebek sayısının İngiltere’den 2,5, Polonya’dan 5 kat fazla olmasına rağmen, mama kullanma miktarının bu ülkelerden 5 kat daha az olması. Durum böyle olunca, Türkiye mama firmaları için eşi bulunmaz bir bakir alan oluyor. Pazarda büyük pay sahibi firma yöneticilerinin açıkça söylediği gibi hedef kitle anneler ve doktorlar. Sütlerinin yetersiz olduğuna, bebeklerini beslemediğine ikna olan veya doktorları tarafından ikna edilen anneler, çareyi kendilerince bebekleri için “en iyi, en vitaminli, en organik, en tahıllı, en besleyici” çözümde, yani bebek mamasında aramak zorunda bırakılıyor. Çoğu zaman anne sütünün yeterli olmasına, yetersiz olma durumunda bile buna sebep olan etkenlerin geçici veya ortadan kaldırılabilecek olmasına rağmen, sektörden payını alan tüccar, doktorların ellerine tutuşturdukları mama broşürleri ile marketlere koşuyor. Sonuçta asıl zarar gören, yeterince anne sütü alamayan, bağışıklık sistemi yeterince gelişemeyen, katkı maddeleri ve yapay besinlerle çok erken tanışmak zorunda kalan ve ihtiyacı olan fiziksel teması ve psikolojik doygunluğu yaşayamayan bebekler oluyor.

Dostlar alışverişte görsün!
Bütün bunlar doğrultusunda Sağlık Bakanlığı’nın söz konusu kampanyasının son derece altı boş bir propaganda aracı olduğunu söylemek yanlış olmaz. 6 ay sadece anne sütü verin dedikten sonra, buna imkan verecek maddi ve sosyal koşulları yaratmamak, kadınlara “çalışmayın, evinizde oturun ve çocuğunuza bakın” demekten başka bir şey değil. Kaldı ki bu bile bebekleri 6 ay sadece anne sütü ile beslemek için yeterli değil. Bunun yanı sıra ortaya çıkan bir diğer sonuç ve sorun da, aynı Sağlık Bakanlığı’na bağlı doktorların, anneleri sütlerinin yetersiz olduğu, bebeklerin yeterince gelişmediği ve filanca mamayı kullanmaları gerektiği konusundaki ikna çabaları şeklinde karşımıza çıkıyor.

İşini hakkıyla yapan doktorlar bir kenara ama devletin bu, “dostlar alışverişte görsün” mantığıyla başa çıkmak yine ve yeni bir mücadele alanı doğuruyor.

(soL - Kadın)

"ALINTI
bu haberi okumadan emziren annelere mamaya başlamaları yönünde akıl vermeyin lütfen."

arteks isimli arkadaş,geceleri bebeğini emzirdiğini fakat çok sık uyandığını acaba doymuyormu diye endişesini dile getirmiş ve bizlere fikirlerimizi sormuş.bende nacizane fikrimi söyledim yardımcı olmak adına fakat ben arkadaşa (yada genel olarak) sütün varsa dahi emzirme ,mama ver demedim.tabiki anne sütü gibi değerli ve eşi benzeri olmayan bi gıda yok bebeklerimiz için.kim istemezki bebeğini kendi sütüyle ANNE SÜTÜYLE beslemeyi???bu tartışılamaz zaten.
sebebi kişiden kişiye değişkenlik göstermekle birlikte bazen manevi sorunlar bazen genetik olarak sütü olmayan anneler maalesef bebeğini doğar doğmaz bile emziremeyen yada benim gibi bebeğini sadece 2 ay anne sütüyle besleyebilen ve bebeği aç kalan çok anne var.illa mama vermiycez diyede bebeği aç bırakmaya da hakkımız yok.bu konuda beni emziren anneler den çok benim gibi emziremeyen sütü yetmeyen anneler daha iyi anlayacaktır.(mamanın yararları yada zararları da ayrı bir konu.)
bende bebeğini devamsütleriyle büyüten bir anne olarak keşke mamaya gerek kalmadan kendi sütümle bebeğimi doyurabilseydim diyorum ama bu elimizde olan birşey değil maalesef ve keşke elimizde olsaydı.

Son düzenleme:
"ALINTI
bu haberi okumadan emziren annelere mamaya başlamaları yönünde akıl vermeyin lütfen."

arteks isimli arkadaş,geceleri bebeğini emzirdiğini fakat çok sık uyandığını acaba doymuyormu diye endişesini dile getirmiş ve bizlere fikirlerimizi sormuş.bende nacizane fikrimi söyledim yardımcı olmak adına fakat ben arkadaşa (yada genel olarak) sütün varsa dahi emzirme ,mama ver demedim.tabiki anne sütü gibi değerli ve eşi benzeri olmayan bi gıda yok bebeklerimiz için.kim istemezki bebeğini kendi sütüyle ANNE SÜTÜYLE beslemeyi???bu tartışılamaz zaten.
sebebi kişiden kişiye değişkenlik göstermekle birlikte bazen manevi sorunlar bazen genetik olarak sütü olmayan anneler maalesef bebeğini doğar doğmaz bile emziremeyen yada benim gibi bebeğini sadece 2 ay anne sütüyle besleyebilen ve bebeği aç kalan çok anne var.illa mama vermiycez diyede bebeği aç bırakmaya da hakkımız yok.bu konuda beni emziren anneler den çok benim gibi emziremeyen sütü yetmeyen anneler daha iyi anlayacaktır.(mamanın yararları yada zararları da ayrı bir konu.)
bende bebeğini devamsütleriyle büyüten bir anne olarak keşke mamaya gerek kalmadan kendi sütümle bebeğimi doyurabilseydim diyorum ama bu elimizde olan birşey değil maalesef ve keşke elimizde olsaydı.
:26::26::26:

sayın sevdankara,
elbette haklısınız. mecbur kalınca malesef mamaya başlanabiliyor. sizi anlıyorum ancak forumdaki bir bayan" 1 aydır felan bende dopymadığını düşündüm ve 2 gün önce mamaya başladım " diyor. yani kendi kendine doymadığını düşünüp; doktoruna danışmadan, kilo boy gelişimini takip ettirmeden mamaya başlamış. sebep geceleri ağlaması. gece ağlıyor diye bebeğe hemen mama başlamanın yanlış olduğunu belirtmek istedim. bu kararı kendi kendimize vermek yerine eldeki verilerle (boy/ kilo gelişimi) bebeğin doktoru vermeli. 40-50 gr. eksik aldı ya da vay geceleri uyuyamıyor deyip hemen mamaya sarılmanın yanlış olduğuna inanıyorum. elbette bu benim düşüncem. emziren tüm annelerin sütü bol olsun dilerim.

Son düzenleme:
sayın sevdankara,
elbette haklısınız. mecbur kalınca malesef mamaya başlanabiliyor. sizi anlıyorum ancak forumdaki bir bayan" 1 aydır felan bende dopymadığını düşündüm ve 2 gün önce mamaya başladım " diyor. yani kendi kendine doymadığını düşünüp; doktoruna danışmadan, kilo boy gelişimini takip ettirmeden mamaya başlamış. sebep geceleri ağlaması. gece ağlıyor diye bebeğe hemen mama başlamanın yanlış olduğunu belirtmek istedim. bu kararı kendi kendimize vermek yerine eldeki verilerle (boy/ kilo gelişimi) bebeğin doktoru vermeli. 40-50 gr. eksik aldı ya da vay geceleri uyuyamıyor deyip hemen mamaya sarılmanın yanlış olduğuna inanıyorum. elbette bu benim düşüncem. emziren tüm annelerin sütü bol olsun dilerim.

o formdaki bayan ben oluyorum galiba evet doymuyor çünkü sütüm gitti artık sütüm eskisi kadar gelmiyor
he buarada kendi mememi veriyorum arkasından mama veriyorum mamayıda sürekli değil sadece doymadığı ve sütüm olmadığı zaman veriyorum
ve benim mama vermem neden seni bukadar rahatsız etti anlamadım herkes kendini bilir benim sütüm önceden akıyordu üzerimi ıslatıyordu şimdi sıktırsamda yok

dr danışmadan verdim sırf mama vermiyeceğim diye çocuğumu aç bırakamam sanki zehir veriyorum ya allah allah
buda benim düşüncem

nigari75 hiç bi anne bebeğinin kötülüğünü istemez
bi anne bebeğinin doyup doymadığını anlar içi sabretmediği için mama verebilir...bi annenin sütü olmayınca ne yapıcak çocuğu aç mı kalsın....benim de doğu yaptığım zaman sütüm 3 gün gelmedi ve mecbur mama verdim...bide aykata sallamyın felan yazmışsınız susmayan sürekli ağlayan bi bebek olunca insan çaresizlikten ayakta bile sallıyor...

o formdaki bayan ben oluyorum galiba evet doymuyor çünkü sütüm gitti artık sütüm eskisi kadar gelmiyor
he buarada kendi mememi veriyorum arkasından mama veriyorum mamayıda sürekli değil sadece doymadığı ve sütüm olmadığı zaman veriyorum
ve benim mama vermem neden seni bukadar rahatsız etti anlamadım herkes kendini bilir benim sütüm önceden akıyordu üzerimi ıslatıyordu şimdi sıktırsamda yok

dr danışmadan verdim sırf mama vermiyeceğim diye çocuğumu aç bırakamam sanki zehir veriyorum ya allah allah
buda benim düşüncem

beni sizin mama vermeniz asla rahatsız etmedi. ben doktora danışmadan mama vermeye karşıyım. yanı bir düşünceye karşıyım sizinle bir alıp veremediğim yok. sizi rahatsız etmek, üzmek de istemem. bebeğinize sağlıklı günler dilerim.

Back
X