Arkadaslar bu konuyu acma amacim uyku sorununu asamayan annelere birazda olsa yardimci olabilmek ..
Cok fazla metod var bu konuda biliyorum
ben pediatremizin bizi yonlendirmesiyle uyguladigim yontemden bahsettim
umarim isinize yarar
1 oglum var suan 18 aylik ..
ilk donemler yani yaklasik 6,7 ay uyku sorunu yasadik bizde
buda tamamen benim tecrubesizligimden kaynaklaniyordu .. simdi oyle bi duzene girdikki goren duyan sasip kaliyor diyebilirim ..
biz bu duzeni pediatre mizin tavsiyeleriyle kazandik
fransizlar cocuk egitimi konusundada asiri titizler
adam benim oglumla beraber uyudugumu duyunca soka girmisti resmen :)) ..
ilk zamanlar tecrubesizlikten yada ilk bebegin verdigi heyecandan, ozlemden insan cok yanlisa dusuyor ..
bebisim kolikti 42 gun hic susmadan bagirdi
ben o donem kolik krizine girmesin diye oglumu kucagimdan hic indirmedim
surekli kucagimdaydi .. hem o hem ben o kadar alismistikki birbirimize, oglum sanki bensiz nefes alamaz gibi geliyordu
zaten yanimizda yani odamizda ama kendi besiginde yatmasina ragmen icim rahat etmiyor ilk emzirmeye kalkmamda hemen yatagima yani kucagima alip yatiyordum
ilk zamanlar cok hostu ama sonra sonra bu beni cok zorlamaya basladi
uykusuzluk= yorgunluk beni mahvediyordu .. gecede bazen 15, 20 defa kalkiyordu ..
benim icin cok zorda olsa, esimin baskisiyla oglusum 7 aylikken karar verip kendi odasina gecis yaptik ..
iste o zaman anladim ki artik benimde bi hayatim varmis ..
ilk bi kac gun cok zor oldu
oglusumu emzirip yavasca yatagina birakiyordum
yanina kucuk bi tavsani vardi bide ayicigi boyle tutmayi sevdigi onlari koyuyordum
elinede benim kucucuk bi bady gibi biseyimi veriyordum
ne dekkelirse onu veriyordum bazen minik bi battaniye, benim bi kiyafetim gibi ..
muzikli donencesini kurup hemen cikiyordum odadan .. ilk bir kac gun cok miziladi ..
aglamaya basladiginda odaya girip kucagima alip yavas yavas salliyordum kucagimda
sakinlesince hemen geri yatagina koyup cikiyordum .. ama her mizilayisindada girmiyordum .. aglamasini bekliyordum odaya girmek icin .. boyle boyle bir haftada alisti odasina .. hem gece hemde gunduz ..
uyumayan bebek gitti .. resmen bi uyku canavari geldi diyebilirim :))
o gunden beri su son 1 aya kadar nerdeyse 18 saat uyuyordu ..
su son 1 aydir toplam uykusu 15 saate dustu .. oda artik buyumesinden kaynaklaniyor
suan 18 aylik
aksam 10 da yatip sabah 8 de kalkar
11 de geri yatip 2 de kalkar
ikindin 5 de yatip aksam 7 de geri kalkar
yani 14, 15 saat fazlasiyla uyuyor ..
hic ayagimda sallamadim
bi kac aydir donenceyi actirmiyor
muzik istemiyor kucuk bey
uyku sinyalleri vermeye baslayinca uyku tulumunu giydirip yatagina birakiyorum arkasini donuyor hemen
bende yavasca odadan cikiyorum ..
bazen uykusu cok gelipde ben biraz agirdan alinca, beni odasina goturup yatagini isaret ediyor, beni yataga koy der gibi .. :)
yatili gidecegimiz yerlere mutlaka park yatagini goturuyorum cunku yataga alisan bebis kesinlikle yerde uyumuyor ..
Arkadaslar bu konuyu acma amacim uyku sorununu asamayan annelere birazda olsa yardimci olabilmek ..
Cok fazla metod var bu konuda biliyorum
ben pediatremizin bizi yonlendirmesiyle uyguladigim yontemden bahsettim
umarim isinize yarar
1 oglum var suan 18 aylik ..
ilk donemler yani yaklasik 6,7 ay uyku sorunu yasadik bizde
buda tamamen benim tecrubesizligimden kaynaklaniyordu .. simdi oyle bi duzene girdikki goren duyan sasip kaliyor diyebilirim ..
biz bu duzeni pediatre mizin tavsiyeleriyle kazandik
fransizlar cocuk egitimi konusundada asiri titizler
adam benim oglumla beraber uyudugumu duyunca soka girmisti resmen :)) ..
ilk zamanlar tecrubesizlikten yada ilk bebegin verdigi heyecandan, ozlemden insan cok yanlisa dusuyor ..
bebisim kolikti 42 gun hic susmadan bagirdi
ben o donem kolik krizine girmesin diye oglumu kucagimdan hic indirmedim
surekli kucagimdaydi .. hem o hem ben o kadar alismistikki birbirimize, oglum sanki bensiz nefes alamaz gibi geliyordu
zaten yanimizda yani odamizda ama kendi besiginde yatmasina ragmen icim rahat etmiyor ilk emzirmeye kalkmamda hemen yatagima yani kucagima alip yatiyordum
ilk zamanlar cok hostu ama sonra sonra bu beni cok zorlamaya basladi
uykusuzluk= yorgunluk beni mahvediyordu .. gecede bazen 15, 20 defa kalkiyordu ..
benim icin cok zorda olsa, esimin baskisiyla oglusum 7 aylikken karar verip kendi odasina gecis yaptik ..
iste o zaman anladim ki artik benimde bi hayatim varmis ..
ilk bi kac gun cok zor oldu
oglusumu emzirip yavasca yatagina birakiyordum
yanina kucuk bi tavsani vardi bide ayicigi boyle tutmayi sevdigi onlari koyuyordum
elinede benim kucucuk bi bady gibi biseyimi veriyordum
ne dekkelirse onu veriyordum bazen minik bi battaniye, benim bi kiyafetim gibi ..
muzikli donencesini kurup hemen cikiyordum odadan .. ilk bir kac gun cok miziladi ..
aglamaya basladiginda odaya girip kucagima alip yavas yavas salliyordum kucagimda
sakinlesince hemen geri yatagina koyup cikiyordum .. ama her mizilayisindada girmiyordum .. aglamasini bekliyordum odaya girmek icin .. boyle boyle bir haftada alisti odasina .. hem gece hemde gunduz ..
uyumayan bebek gitti .. resmen bi uyku canavari geldi diyebilirim :))
o gunden beri su son 1 aya kadar nerdeyse 18 saat uyuyordu ..
su son 1 aydir toplam uykusu 15 saate dustu .. oda artik buyumesinden kaynaklaniyor
suan 18 aylik
aksam 10 da yatip sabah 8 de kalkar
11 de geri yatip 2 de kalkar
ikindin 5 de yatip aksam 7 de geri kalkar
yani 14, 15 saat fazlasiyla uyuyor ..
hic ayagimda sallamadim
bi kac aydir donenceyi actirmiyor
muzik istemiyor kucuk bey
uyku sinyalleri vermeye baslayinca uyku tulumunu giydirip yatagina birakiyorum arkasini donuyor hemen
bende yavasca odadan cikiyorum ..
bazen uykusu cok gelipde ben biraz agirdan alinca, beni odasina goturup yatagini isaret ediyor, beni yataga koy der gibi .. :)
yatili gidecegimiz yerlere mutlaka park yatagini goturuyorum cunku yataga alisan bebis kesinlikle yerde uyumuyor ..
22aylık oğlum 11.800ken havale gecırdı 11.100gr dustu.yemesı cok sukur ıyı kahvaltı harıc.ekmekte yok çorbaya ne koyarsam o.dıger ogunlerıde tv karsısında olursa guzel yıyo.doktorumuz iyi diyo ama bana zayıf gelıyo.ne önerırsınız...:44:
Tebrik ederim sizi darısı bize inşallah benim de 11 aylık bir oğlum var odasını henüz ayırmadım ben de bi süre önce yatır kaldır yöntemini denedim tam başarılı olamadım sürekli ayağa kalkmak istiyo benim asıl sorunum geceleri çok sık kalkması siz ilk zamanlar geceleri ağladığında nasıl sakinleştirdiniz emzirdiniz mi geceleri ne yaptınız nasıl sakinleştirdiniz
22aylık oğlum 11.800ken havale gecırdı 11.100gr dustu.yemesı cok sukur ıyı kahvaltı harıc.ekmekte yok çorbaya ne koyarsam o.dıger ogunlerıde tv karsısında olursa guzel yıyo.doktorumuz iyi diyo ama bana zayıf gelıyo.ne önerırsınız...:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?