• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku Sorununu Nasil Astik ? Bizim Metodumuzda Burda ..

elif_sena

gobusume mutluluk kondu ..
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
1.578
42
158
40

Arkadaslar bu konuyu acma amacim uyku sorununu asamayan annelere birazda olsa yardimci olabilmek ..
Cok fazla metod var bu konuda biliyorum
ben pediatremizin bizi yonlendirmesiyle uyguladigim yontemden bahsettim
umarim isinize yarar

1 oglum var suan 18 aylik ..
ilk donemler yani yaklasik 6,7 ay uyku sorunu yasadik bizde
buda tamamen benim tecrubesizligimden kaynaklaniyordu .. simdi oyle bi duzene girdikki goren duyan sasip kaliyor diyebilirim ..

biz bu duzeni pediatre mizin tavsiyeleriyle kazandik
fransizlar cocuk egitimi konusundada asiri titizler
adam benim oglumla beraber uyudugumu duyunca soka girmisti resmen :)) ..

ilk zamanlar tecrubesizlikten yada ilk bebegin verdigi heyecandan, ozlemden insan cok yanlisa dusuyor ..
bebisim kolikti 42 gun hic susmadan bagirdi
ben o donem kolik krizine girmesin diye oglumu kucagimdan hic indirmedim
surekli kucagimdaydi .. hem o hem ben o kadar alismistikki birbirimize, oglum sanki bensiz nefes alamaz gibi geliyordu
zaten yanimizda yani odamizda ama kendi besiginde yatmasina ragmen icim rahat etmiyor ilk emzirmeye kalkmamda hemen yatagima yani kucagima alip yatiyordum
ilk zamanlar cok hostu ama sonra sonra bu beni cok zorlamaya basladi
uykusuzluk= yorgunluk beni mahvediyordu .. gecede bazen 15, 20 defa kalkiyordu ..
benim icin cok zorda olsa, esimin baskisiyla oglusum 7 aylikken karar verip kendi odasina gecis yaptik ..

iste o zaman anladim ki artik benimde bi hayatim varmis ..
ilk bi kac gun cok zor oldu
oglusumu emzirip yavasca yatagina birakiyordum
yanina kucuk bi tavsani vardi bide ayicigi boyle tutmayi sevdigi onlari koyuyordum
elinede benim kucucuk bi bady gibi biseyimi veriyordum
ne dekkelirse onu veriyordum bazen minik bi battaniye, benim bi kiyafetim gibi ..
muzikli donencesini kurup hemen cikiyordum odadan .. ilk bir kac gun cok miziladi ..
aglamaya basladiginda odaya girip kucagima alip yavas yavas salliyordum kucagimda
sakinlesince hemen geri yatagina koyup cikiyordum .. ama her mizilayisindada girmiyordum .. aglamasini bekliyordum odaya girmek icin .. boyle boyle bir haftada alisti odasina .. hem gece hemde gunduz ..

uyumayan bebek gitti .. resmen bi uyku canavari geldi diyebilirim :))

o gunden beri su son 1 aya kadar nerdeyse 18 saat uyuyordu ..
su son 1 aydir toplam uykusu 15 saate dustu .. oda artik buyumesinden kaynaklaniyor

suan 18 aylik
aksam 10 da yatip sabah 8 de kalkar
11 de geri yatip 2 de kalkar
ikindin 5 de yatip aksam 7 de geri kalkar
yani 14, 15 saat fazlasiyla uyuyor ..
hic ayagimda sallamadim
bi kac aydir donenceyi actirmiyor
muzik istemiyor kucuk bey
uyku sinyalleri vermeye baslayinca uyku tulumunu giydirip yatagina birakiyorum arkasini donuyor hemen
bende yavasca odadan cikiyorum ..
bazen uykusu cok gelipde ben biraz agirdan alinca, beni odasina goturup yatagini isaret ediyor, beni yataga koy der gibi .. :)

yatili gidecegimiz yerlere mutlaka park yatagini goturuyorum cunku yataga alisan bebis kesinlikle yerde uyumuyor ..

sizin adınıza sevindim. denemek lazım ama her bebek aynı değil malesef .. benim 9 aylık bir oğlum var uyku sorunumuz var ama sizin yaşadığınız kadar değil ayrı bir oda benim için şuan erken çünkü oğlum sürekli üzerini açıyor uykudayken havalarda malumunuz çok soğuk hasta olmasından endişe ediyorum .. ama havalar ısınınca deniycem, inşallah bendede işe yarar ..

bu yontemı bende denedım ama benım oglum yatag koydurtmuyodu bıle :1:dırek aglıyodu ve susmuyodu kı tekrar koyayaım hatta agladıgı halde koyup uyuttugum oldu bıkac kez ama alısmadı aglamadan yatmaya hatta besıgınden fırar etmeyı öğrendı o yüzden

sımdı 21 aylık 4 ay once krese basladı ve orda kendı uyuyor ama bızde 3 haftadır kendı uyumaya basladı yerınde deıl yerde sütünü vreıp sallıyoıdum once sımdı sallatmıyor kendı done doen uyuyor osnra yatagına koyuyorum am aıns yatagında da uyumaya alısacak:nazar::emir_bebek:

22aylık oğlum 11.800ken havale gecırdı 11.100gr dustu.yemesı cok sukur ıyı kahvaltı harıc.ekmekte yok çorbaya ne koyarsam o.dıger ogunlerıde tv karsısında olursa guzel yıyo.doktorumuz iyi diyo ama bana zayıf gelıyo.ne önerırsınız...:44:

Tebrik ederim sizi darısı bize inşallah benim de 11 aylık bir oğlum var odasını henüz ayırmadım ben de bi süre önce yatır kaldır yöntemini denedim tam başarılı olamadım sürekli ayağa kalkmak istiyo benim asıl sorunum geceleri çok sık kalkması siz ilk zamanlar geceleri ağladığında nasıl sakinleştirdiniz emzirdiniz mi geceleri ne yaptınız nasıl sakinleştirdiniz

Arkadaslar bu konuyu acma amacim uyku sorununu asamayan annelere birazda olsa yardimci olabilmek ..
umarim isinize yarar

buda tamamen benim tecrubesizligimden kaynaklaniyordu .. simdi oyle bi duzene girdikki goren duyan sasip kaliyor diyebilirim ..

ilk zamanlar tecrubesizlikten yada ilk bebegin verdigi heyecandan, ozlemden insan cok yanlisa dusuyor ..
surekli kucagimdaydi .. hem o hem ben o kadar alismistikki birbirimize, oglum sanki bensiz nefes alamaz gibi geliyordu
zaten yanimizda yani odamizda ama kendi besiginde yatmasina ragmen icim rahat etmiyor ilk emzirmeye kalkmamda hemen yatagima yani kucagima alip yatiyordum
uykusuzluk= yorgunluk beni mahvediyordu .. gecede bazen 15, 20 defa kalkiyordu ..
benim icin cok zorda olsa, esimin baskisiyla oglusum 7 aylikken karar verip kendi odasina gecis yaptik ..

yanina kucuk bi tavsani vardi bide ayicigi boyle tutmayi sevdigi onlari koyuyordum
ne dekkelirse onu veriyordum bazen minik bi battaniye, benim bi kiyafetim gibi ..
muzikli donencesini kurup hemen cikiyordum odadan .. ilk bir kac gun cok miziladi ..
aglamaya basladiginda odaya girip kucagima alip yavas yavas salliyordum kucagimda
sakinlesince hemen geri yatagina koyup cikiyordum .. ama her mizilayisindada girmiyordum .. aglamasini bekliyordum odaya girmek icin .. boyle boyle bir haftada alisti odasina .. hem gece hemde gunduz ..

su son 1 aydir toplam uykusu 15 saate dustu .. oda artik buyumesinden kaynaklaniyor

suan 18 aylik
hic ayagimda sallamadim
uyku sinyalleri vermeye baslayinca uyku tulumunu giydirip yatagina birakiyorum arkasini donuyor hemen
bazen uykusu cok gelipde ben biraz agirdan alinca, beni odasina goturup yatagini isaret ediyor, beni yataga koy der gibi .. :)

yatili gidecegimiz yerlere mutlaka park yatagini goturuyorum cunku yataga alisan bebis kesinlikle yerde uyumuyor ..

Maşallah diyelim ozman :nazar: :34: benim bebeğim 3. ayını yeni doldurdu bende bazen ayağımda sallıyorum bazen kucağımda sabahlarıda yanıma alıyorum yattığı yerde pışpışlayarak uyuyor. hamileyken çok hevesli bir şekilde odasını hazırladım ama malesefki yanımızda yatıyor. bende senin yaptığın gibi yapsam erken mi olur ? bide gece uyanırda duyamazsam diye korkuyorum odasına yatırdığımda

umarim isinize yarar

suan 18 aylik
hic ayagimda sallamadim

çocukla alakalı kesinlikle. sizin çocuğunuz uykuyu çok seviyor bence. ben kızımla aynı yatakta hiç uyumadım. aynı odada 9 ay uyuduk.sonra kendi odasında uyudu. 3 yaşında şu an. ve son parağrafta yazdığınız uyku sürelerini 3 yıl boyunca 1 gün bile görmedim. nerde öyle sabah 8 de kalkıp 11 de uyuyacak çocuk,7 de kalkıp 10 da uyuyacak çocuk.. maşallah şanslısınız

22aylık oğlum 11.800ken havale gecırdı 11.100gr dustu.yemesı cok sukur ıyı kahvaltı harıc.ekmekte yok çorbaya ne koyarsam o.dıger ogunlerıde tv karsısında olursa guzel yıyo.doktorumuz iyi diyo ama bana zayıf gelıyo.ne önerırsınız...:44:

Tebrik ederim sizi darısı bize inşallah benim de 11 aylık bir oğlum var odasını henüz ayırmadım ben de bi süre önce yatır kaldır yöntemini denedim tam başarılı olamadım sürekli ayağa kalkmak istiyo benim asıl sorunum geceleri çok sık kalkması siz ilk zamanlar geceleri ağladığında nasıl sakinleştirdiniz emzirdiniz mi geceleri ne yaptınız nasıl sakinleştirdiniz

ben emziriken odasini ayirmistim ve gercekten o bi donem oldu bizim icin
gecede en az 20 kez kalkan cocuk sadece 3 er saat arayla emmek icin kalkiyordu
odasinda los isikta emzirip geri yatagina koyuncada hemen uykuya daliyordu
gunduzleri sorun oluyordu
ilk zamanlar cok miziladi ama almadim taki cok asiri aglayasiya kadar ve bi kac gunde duzenini buldu
suan 19 aylik mamaya kalkiyor geceleri
mizilamaya baslayinca mama veriyorum kendisi bi elinde memesini tutuyor diger eliyle mamasini icip biberonu ya assagiya atiyor yada yatagin icine koyuyor ve geri uykuya devam ediyor
odasini ayirdigimiz an miziltisi kesildi

Son düzenleme:

bence normal bebeginizin kilosu
eltimin kizi 30 aylik 11 kilo
biraz minyon gorunuyor o kadar
doktorlar cok normal kiloda ve boyda oldugunu soyluyorlar

Back