uyku sorunu :(

ikizlerinAnnesi

Daima Şükür !!!
Kayıtlı Üye
1 Mart 2008
444
0
96
İstanbul
arkadaşlar benim 1,5 yaşında ikizlerim var kızımın uykusunda bir sorun yok ama oğlumun uyku sorunu hala devam ediyor en başta dişten dedik sonra orta kulak olmuştu ondan dedik ama şuan dişleride çıktı kulaklarıda geçeli çok oldu ama hala gece uykularında gözü kapalı ağlayıp duruyor yani ne uyuyor nede uyanıp kalkıyor emziriyorum ama geçici sakinleşiyor sonra yatırdığım gibi ağlamakla kalkıyor devamlı aranızda bunu yaşayanınız varmı ? bir çocuk gündüz gayet neşeli vede iyiyken tıbben bir rahatsızlığı yokken neden gece uyumazki (( alerji ilaçlarıyla uyutmak nereye kadar ???

tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum

ben bu snu tam 4 sene yaşadım artık psikolojim iyice çökmüştü ama yapacak bişi yok yaptıgın tek yanlış alerji ilacı vermen neticede bir kimyasal veriyosun çocuga bence biranönce bunu kesmelisin.bir tarafı yaparken ilerde başka bir sorunla karşılaşabilirsin yada ilerde çocugunda gerçekten alerji çıktıgında bu ilaçlara bağışıklık yapacak ve hiçbir işe yaramayacak uyku saatlerini nasıl ayarladın bilmiyorum ama sabrermelisin bunlar geçecek.öglen uykusuna ne kadar geç yatarsa gece yatmasıda o kadar uzar...

canım bence başka bir rahatsızlığı vardır. bir çocuk uykunun en tatlı yerinde niye ağlayarak uyansın uyumasın. başka bir doktora git, bazı doktorlar bazı şeyleri göremiyor malesef.

canım alerji ilacıyla uyutmak nereye kadar derken tek çare bu oluyor ama bu bile olsa nereye kadar verilebilirki demek istedim haa vermedinmi diyeceksin evet doktorum zaten alerjik bronşit olduğu için kullanmam gereken bir ilacı gece kullandırarak iki sorunuda halletmeye çalışsada ben yavruma aynı senin fikrinde olduğum için 1-2 sefer dışında vermedim ki zaten veriyor olsaydım hala yakınıyor olmazdım

aşk kırıntısı canım evet akla ilk gelen zaten senin dediğin gibi bir sorunu olmasa gece o tatlı uykusunda böyle yaparmı geliyor ama tıbbı birşey yok her doktora gidişimde gayet temiz herşeyi tamam başlarda falan uyutmadığında yok dişiydi yok orta kulak iltihabıydı falan yine uyutmuyordu ama o zaman bariz hastalıktan olduğu belli oluyordu kulağına dokunuyordu acı içinde ağlıyordu şimdi öyle değil gündüz 1 uyku yapıyor ama ağlamıyor gece uykusunda ne uyuyor ne uyanıyor gözü kapalı sancısı var gibi değil daha çok mızmız bir ağlamayla uyanıp uyuyor göz açmadan

son aklıma gelen çok dikkat çeken br çocuk olduğu için nazar almış olabileceği bunun için bir müddet kendim okumayı düşünüyorum olmadı bir hocaya götürür okuttururum artık bundada düzelmezse demek bu çocuk huy yaptı düzelene kadar bekleyeceğiz hem bu haftada aşısı için doktoruna gideceğiz bakalım bir rahatsızlığı çıkacakmı

uzun oldu kusura bakmayın ayrıca yorumlarınız içinde teşekkür ederim arkadaşlar Allah razı olsun

ben kızımda aynı şeyleri yaşadım cnm tıbbi hiçbir sorunu yoktu ama 4 sene gece gündüz uyumadı tansiyonumun 3 düşüp hastaneye kaldırdıklarını biliyorum.şimdi oglum var inanki böyle bir yere götürsem hani çocukları kıyaslarlar yaöyle bi yere mutlaka o gece hastanelik oluruz biz.nazar denilen şey tabiki var.oku okumaktan kimseye zarar gelmemiş.allah yardımcın olsun ne diyeyim...

uyumuyorsa uykusuzlk var dybilirz ama uykudan uyanıp ağlması seni yanında istyr olmsı olabilir..benm oğluşm 4 yaşnda hala klkıp ağlıyorr beni buldumu tamam uyuyor

ayni sorum bizdede var hemen hemn 2 aydır. yoruldum artık gece yat kalk yat kalk ..of of

sabır sabır sabbır önceleri bende diş dedim sona doktora gittik kulagı kızarmış dedi ilaç kullandık geçti ama uykusuzluk dea
vamediyor.

uykuya hasret annler baslık bu olsa yerıdır yanı benımde 16 aylık üçüz kızlarım var....gunduz bızde ıyıyız ama gece ıkı saatte bır uyanıyoruz herbırı ıçın ...........dısları kabarmıs yenı dıslr cıkacak ...sanırım bu cumku zor cıkaruyolar ıkız annesı canım vereceksen agrı kesıcı ver ben cok mecbır olunca agrı surubu verıyorum ....su varkı naparsak yapalım bazı cocuklar böle dr dan yenı geldım hıcbır sıkıntımız yok ....dıstendır dıyo oda ......saglık olsun ınş azcık zaman sonra ınş daha rahat uyurlar ..bı yerde okumustum gece ozellıkle cocuklar uzun uyuyacaklarını anlarmıs ve psıkolajık olarak etkılenırlermıs ve tepkı verırlermıs....bende üçkız var bıde...rabbım saglık versın ınş yazın daha rahat ederız

aynı dertten bizde muzdariptik ve denemediğimiz şey kalmadı desem yeridir. gece yarıları araba gezmeleri dahil ama hiç biri işe yaramıyor. ilk zamanlar 40 gün masalıyla avundum sonra bir yaş ama iş iyice zıvanadan çıktı tahammül edilemez bir hale geldğinde çocuk psikoloğuna danışmaya karar verdik. aldığımız öneriler garipti yada bize öle geldi. eğer bir çocuk uyumuyorsa yada bağırarak uyanıyorsa bu bir derdi olduğunu anlatmaz bu dönemde rüya görmeye başlıyorlar ya o huzursuz etmiştir yada gün içinde yeteri kadar yorulmamıştır dedi. ve uyumak istemiyosa zorlamak sadece sizin sinirlenize zarar verir bırakın dayanabildiği kadr dayansın dedi. kafamız karışmıştı nasıl yani hiç uyumadanmı dedik. evet yorgunluktan bayılana kadar uyumasın ama artık dayanamadığı zamanda siz onu uyutmayın ve istediğiniz belirlediğiniz saati beklemesini sağlayın dedi. ne yalan söyliim ilk bir hafta çok zordu evde dört büyük yaşamamıza rağmen artık biz bayılacaktık nerdeyse ama çözüm oldu maşallah iki haftadır gecemiz gündüzümüz belli denemenizi tavisye ederim.

canım bu dediklerini ve daha nicelerini denedim denemediğim hiçbirşey kalmadı ve sonunda tek yapmadığım okutmak şuan ben okuyorum ama birine daha okutmayı düşünüyorum neticede farklı ağızlardan okutmak daha makbulmüş ne mutlu sana düzene girmiş sizinki darısı bizlere olsun inşallah

canım senin işin benden 1 kat daha zor :))) ama en azından dişlerden diyebiliyorsun krem ve ağrı kesicilerle geçiştirip dayanması mecbur olan birşey ve 2 saatte 1 kalkıyor olmaları bu dönemde normal seni zorlayan 3 tane olmaları benim 2 tane ve oğlum sağolsun dakkada 1 ağlayarak uyanıyor ve kalk yat gerçekten insanın sinir sistemi çöküyor ama dediğin gibi yapacak birşey yoksa bile dayanmaktan başka çarede yok ne yazıkki ((

yok canım yok bizde daha yeni geldik doktordan maşallah birşeyleri yok heleki oğlumun ne diş ne kulak ama uykusuzluk hala devam ediyor benim tek dostum saç kurutma makinesi :)) en azından çok ağladığında onu açıp sakinleştirebiliyorum oğlumu :))) aklınızda bulunsun belki sizdede işe yarar gerçi ben doğduğundan beri yapıyorum ondan bende yarıyorda olabilir ama denemenizde fayda var

uyumuyorsa uykusuzlk var dybilirz ama uykudan uyanıp ağlması seni yanında istyr olmsı olabilir..benm oğluşm 4 yaşnda hala klkıp ağlıyorr beni buldumu tamam uyuyor

yok canım o dediğini çocuklar 3-6 yaş arasında yapıyorlarmış gerçi bende senin gibi düşünüp yanımada aldım ama yok aynı tas aynı hamam oda kar etmedi ((

okutmak deyince aklıma geldi. bizim ufaklığada hacı bir amcamız var sağolsun o bir muska yapmıştı doğduğundan beri yastığnın altında durur (hacı derken yanlış anlama arapçayı okuyup yazıp aynı zamanda çevirisini yapabilen emekli bir ilahiyatçı bu amcamız ) o söylemişti sizinde aklınızda bulunsun 7 ihlas, 1 fatiha, 7 de ayetel kürsi yazılıymış o muskasında.ve üzerinden demiri eksik etmeyin kötü sözü kem gözü keser demişti.hoş demir şaman inanışından kalma eski bir gelenek ama duaları istersen yazdır yada okut canım Allah'ın kelamı nihayetinde vardır muhakkak bir hikmeti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…