Uyku eğitimi hakkında tecrübesi olanlar bakabilir mi?

Cilekliekler7

Hakediyorum her milimini bu dik gülüşün..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2020
967
1.687
63
Merhabalar, 19 haftalık bir kızım var. Kolik bir bebekti ve malesef bu yüzden sallanmaya alıştı. Ayakta sallayarak uyutuyorum. Normalde uyuduktan sonra acıkmadıkça uyanmazdı ama son 2-3 haftadır gece çok fazla uyanmaya ve sallamadan uyumamaya başladı. Uyku eğitimi hakkında araştırmalar yapıyodum zaten. En uygun zamanın 20.hafta olduğunu okumuştum. Ben de 20 haftalık olduğunda eğitime başlamak istiyorum. Ancak nerden başlıcamı bilemiyorum. Önce salla dur yöntemini denicem ama işe yaramazsa hangi yönteme geçmeliyiz bilmiyorum. Sanırım biraz da korkuyorum. Cesarete ihtiyacım var. Bebeğine uyku eğitimi verenler tecrübelerini paylaşırsa çok mutlu olurum.

(uyku eğitimine karşı olan çok insan var, saygı duyuyorum ama ben hem bebek için hem anne için gerekli olduğunu düşünüyorum.)

11.5 aylık kızım . 6. Aydan beri kendi odasında yatıyo . Diş sıkıntısı veya herhangi bir sıkıntı varsa çok sık uyanır . Ben genelde memede uyutuyorum .
Biraz daha zaman geçtin 3-4 ay gibi . Kendi kendine uyutmaya başlıcam . Ağlatmayarak kesinlikle . Bu yöntem çok yanlış .
sizde inşallah başarabilirsiniz

0-2 yaş temel güven duygusunu kazandığı yaştır. Özellikle bu dönemde bebek annesini kendisinin bu parcasi olarak gördüğü için onun kokusu dokunmak iyi hissettirir. Ağlayarak asla uyku eğitimi olamaz çocuk agladiginda annesini ister onunla sakinleşir . Yok sen ağla bakım ağlaya ağlaya uyursun demek öğrenilmiş çaresizlik baska bişey değil. Nasılsa annem gelmicek . Bilmiyorum bana uygun değil

Tabiki ben de ağlatma taraftarı asla değilim. 2 yaşına kadar da kesnlikle aynı odada yatma taraftarıyım. Sadece uyandığında desteksiz uykuya geri dönebilsin istiyorum. Çünkü bu şekilde kendisi de bütün gece uyu uyan yoruluyor verimli uyuyamıyor. Şuan diş problemi yok, acıkmadığına da eminim uyandırmadan emziriyprum çünkü belli aralıklarla. Neden çok sık uyanıyor ben de çözemedim. 🤷‍♀️ Uyandığı zaman hafif sallayınca uykuya geri dönüyor. Onu arıyor sanki. Oyüzden şimdilik sadece sallamayı bırakabilsem yeterli.

0-2 yaş temel güven duygusunu kazandığı yaştır. Özellikle bu dönemde bebek annesini kendisinin bu parcasi olarak gördüğü için onun kokusu dokunmak iyi hissettirir. Ağlayarak asla uyku eğitimi olamaz çocuk agladiginda annesini ister onunla sakinleşir . Yok sen ağla bakım ağlaya ağlaya uyursun demek öğrenilmiş çaresizlik baska bişey değil. Nasılsa annem gelmicek . Bilmiyorum bana uygun değil
Malesef uyku eğitimi hep bu şekilde akıllarda yer etmiş ama benim bahsettiğim eğitim böyle birşey değil. Bebeğiniz uyuyana kadar yanında oluyorsunuz. Elini tutarak sırtını okşayarak yanında olduğunuzu hissettiriyorsun. Ağlarsa kucağınıza alıp sakinleştiriyorsunuz sallamadan. Asla yatağa bırak çık gibi Bi durum yok. Böyle bişeyi ben yapamam zaten. Amaç sallanma gibi memede uyuma gibi güçlü destekleri ortadan kaldırıp bebeğin bir şeye bağımlı olmadan uyuyabilmesini sağlamak. Bilmiyorum belki ben de başaramam. Ama en azından denemek istiyorum.

Benimki 25 aylık hala yanımda yatmak istiyor ya sarilcak ya kucak. Bu derman bulan varsa bende alayım😀 Kaldı ki bebeğin daha çok küçük acikiyor olabilir
Uyumadan önce mama veriyorum o uzun süre tok tutuyor. 4 saat sonra da uyandırmadan emziriyorım. Yani açıktığını düşünmüyorum. 2-3 hafta öncesine kadar böyle bir sorunumuz yoktu.birden neden böyle oldu anlamadım Atak dönemi bu kadar uzun sürer mi acaba?

Back