- 10 Aralık 2022
- 2.708
- 1.419
-
- Konu Sahibi Coksukurbugunume
Gece beslenmesini bırakmadan asla uyumayacakSelam canlar,
Benim bebeğim ya emerek uyuyor ya çok direniyorsa “ağlatmadan” ayakta sallıyorum uyuyor.
Su an 4.5 aylık, uyku gerilemesi başladı ve gündüz idare etsek bile gece aşırı direnç gösteriyor dalamıyor dalsa bile destekli uyutmuş olduğum için uyanıyor ağlıyor.
Uyku danışmanlığını araştırdım fiyatlar baya yüksek.
Desteksiz uykuyu nasıl başardınız? Nasıl yatağına bıraktınız ve uykuya daldi? Nasıl direnmedi?
Sizlere bunu danışmak isterim.
Bu arada günlerdir araştırıyorum bu ayinda artık bebekler en az 5 en çok 7 saat kesintisiz uyuyormuş ama benim kızım hiç 5 saat uyumadı ilk uykusu sonrası 2 saat sonra ve devamında her saat başı uyanıyor perisan bir uyku halindeyiz.
(Bebek arabasında gezerken ya da araçla giderken durduğumuz anda, Bebek arabasından puseti çıkardığımız anda hemen uyanıyor.)
Yardımını esirgemeyenlerden Allah razı olsun
Bebeği 4.5 aylikmis gece beslenmesini kesmek için çok erkenGece beslenmesini bırakmadan asla uyumayacak
Uyku egıtımıne gerek yok beslemeyi kesin
4.ay en zor Aydı .aynı anlattığınız gibi olmuştu sık sık uyanıp emiyordu gözleri açık 2-3saat uyutmaya çalışıyordum. Hatta ramazan ayıydı uyutamıyordum beraber sahur yapıyorduk sonra uyuyordu. Böyle bölük pörçük. -6ay gibi süre uzamaya başladı. Anne karnı Sesi yada ninni açabilirsiniz uykuya geçişin başında böylece bunu duyan bebek uyku saatim gelmiş diye o moda sokuyor kendini rutin yapın yani. Hep aynı saatlerde gece ve gündüz uyutun ve hep aynı rutini yapın. Zamanla direnme azalır.Mesela bu gece uyanmalarını not aldım
20:30-00:48 Dirençsiz uyku (dışarı çıkardık bebek arabasında uyudu eve geldik hiç puseti ellemedik)
00:48 -1:54 (3 kere emme) uyumama direnç gösterme
02:42- 4:03 derin uyku
4:03 9 dk emme
06:09 10 dk emme
06:26 7 dk emme
Demek ki herkes yaşıyor bunu bugün korkunc bir gün kucağımdan inmiyor sürekli ağlıyor Allah yardım etsin hepimize ya4.ay en zor Aydı .aynı anlattığınız gibi olmuştu sık sık uyanıp emiyordu gözleri açık 2-3saat uyutmaya çalışıyordum. Hatta ramazan ayıydı uyutamıyordum beraber sahur yapıyorduk sonra uyuyordu. Böyle bölük pörçük. -6ay gibi süre uzamaya başladı. Anne karnı Sesi yada ninni açabilirsiniz uykuya geçişin başında böylece bunu duyan bebek uyku saatim gelmiş diye o moda sokuyor kendini rutin yapın yani. Hep aynı saatlerde gece ve gündüz uyutun ve hep aynı rutini yapın. Zamanla direnme azalır.
Uyumadıkça uyuyamıyorlar iyice huysuz oluyorlarBenim kızım 4 aylık oldu. Sabah 9 buçukta uyanmıştı. Halâ uyumadı. 13.saati devirdik uykusuzlukta. Şimdi kendi haline bıraktım. Ama uyku sıfır