Merhaba… Çocuğum (28 aylık) küçüklükten itibaren önce yemek yemesi için (6 ay)sonra da yoğunluklarımız sebebiyle ekrana maruz kaldı. 1 yaşına kadar pek bakmıyordu ekrana . Daha sonra gece uyumamalar ve işe başlamamla gece de ekran devam etti. Tabi etkinlikler de yapıyorduk ama tamamen hayatımızdan çıkmadı. 1 yaşından beri cee oynardı bakardı ancak isme tepki yoktu.kucağımızda gezmeyi çok severdi hala sever. Ancak göz temasında sorun yoktu. 2 yaşından sonra isme tepkinin ynında göz teması da azaldı. Cee oyununa bakmamaya başladı. 2 yaş 3 aylıktı ekran kesildi özel eğitim almaya başladık tedbir amaçlı. taklitler hem davranış hem de konuşmada var. Kelimelerimiz var. 6 aylıktı babıldama vardı zten . 12 ay emekleme 18 ay yürüme. Şu an kucağımıza gelmek için ellerini kaldırma var- taklit var- kelime var 7-8 tane - kelime taklidi var - Allah allah duymuş onu söylüyor mesela. Oyuncaklarla oynar ama arada üst üste dizer. Dönen nesnelere bakma yok - kanat çırpma yok- yüksek sesten rhatsızlık yok- çocuklara ilgi var . Bizim de elimizden tutar götürür koşturalım diye . Olumsuzluklar ise İşaret etme yok elimizi iter — göz teması az - adına nadiren bakar . Otizm olabilir mi otizm olsa bizi takmazdı saçını okşuyorum- sırtına koluna masaj yapıyorum seviyo . Görüşünüz nedir, düzelir mi? Bu arada işitmeye baktırdık sorun yok