• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyanik kocaya mal paylasimi davasi

Çok yakın zamanda boşanan arkadaşımın boşanma davası ve mal paylaşımı birlikte görüldü. Avukatınız artı ücret için ayrı dava açıyor olabilir mi?
İki arkadaşımın avukatı da beraber olarak almış parasını. 13 bin daha mal paylaşımı davası için para isteniyor şu an :KK43: Bazı avukatlar ayrı alıyormuş bazıları aynı.

İki arkadaşımın avukatı da beraber olarak almış parasını. 13 bin daha mal paylaşımı davası için para isteniyor şu an :KK43: Bazı avukatlar ayrı alıyormuş bazıları aynı.
Aranızda davaya konu olan gayrimenkuller çok ise istemiştir o kadar. Dava bittikten , siz alacaklarınızı aldıktan sonra ödersiniz avukata da.

Dava açtıktan sonraki banka hesabı boşaltımını da ispat edebilirsiniz, keza düğün takılarını da.
Avukatınız niye yönlendirmiyor ki sizi?
Avukatıma verdim düğün CD’si ve fotoğrafları ziynet ispatlı. Tek mesele şahsiyetsiz adam ben almadım haberim yok diyor kendi bozdurdu düğün borcunu kapatacağım dedi falan. Bunları da ispatlamak gerekir mi bilmiyorum. Mal paylaşımı davasında hesabı da incelenecek.

Aranızda davaya konu olan gayrimenkuller çok ise istemiştir o kadar. Dava bittikten , siz alacaklarınızı aldıktan sonra ödersiniz avukata da.
Öncesinde istiyor. Ama görseniz attığım taş incittiğim kurbağaya değmez. Bankada parası 100 bin, o kadardı. Ortada ne ev ne araba var ama uğraştırıyor işte...

Sizi aslında sadece buradan tanıyan biri tarafından merak edildiğini bilmek ne güzel... Böyle güzel insanların hala olduğunu bilmek ayrı güzel... Evet baya çirkefliklerle uğraşıyorum. Atmadığı iftira yok. Hiçbir şeyi kabul etmiyor. Avukatlarımız da anlaşamıyor işin kötüsü. Öyle bir avukat bulmuş ki avukatım meslek hayatım boyunca böyle bir dilekçe okumadım dedi. Bilmiyorum bu işin sonu ne olur. Maddi manevi tazminat istedim. Tedbir meselesini avukatıma en başında söyledim zaten boşanma davası açıldığı tarihten önceki 1 yılı da kapsayan hesap hareketleri incelenir ve kaçırmaya girer bankadaki parayı boşaltsa bile dedi. Sadece ayrı bir davada görüldüğünü yeni öğrendim. Ben bir boşanma davası maş paylaşımı vs derken bu kadar masrafa gireceksem anlaşmaya dönerse bile verdiğin parayı karşılasın isterim. Adam yüzünden davaya bile bir sürü para gidiyor hem kendinden hem benden. En başında anlaşsa ne iş bu kadar çirkinleşecekti (daha da çirkinleşti) ne de böyle masraf yapacaktık.

Dilekçenizde tazminat, nafaka, altın gibi talepleriniz yazılı ise hakim bunları da değerlendirecektir zaten. İkinizin de iki dilekçe hakkı var, sonrasında dava günü veriliyor diye biliyorum. Gayrimenkul yoksa başka davaya gerek yok sanki.
Arkadaşımın da boşanma gerçekleşti, dilekçe de altınlar ve tazminat talebi, ev eşyaları yazılıydı. Onlarda karara bağlandı, aynı davada. Sadece taşınmazları için ayrı dava açmalarını istedi hakim.
Siz bence başka bir avukata danışın derimi 13 bin TL az para değil, astarı yüzünü geçmesin sonra.

Avukat arkadaşlardan özür dilerim, ilkeli hakkıyla mesleğini yapanlara kimsenin lafı olamaz ama avukatınız sanki sizden her davaya ayrı ücret almak için yasal haklarınızla ilgili özellikle sizi bilgilendirmemiş gibi, mal paylaşımı davasının ayrı açılmasına bile gerek yoktu, arkadaşım 20 yıllık eşiyle epey sürtüşmeli olmasına rağmen, avukatı hem mal paylaşımını hem boşanmayı aynı davada halletti ayrı dava açılmadı, ki boşanma çekişmeli olarak açılmıştı.
Tüm taşınır taşınmaz malların dökümünü alıp mal paylaşımı protokolü hazırlamıştı yanlış hatırlamıyorsam, sizin boşanma dilekçenizde Ziynet eşyalarınız, varsa edinilmiş mallar üzerine bir madde yok mu? Mal paylaşım protokolü hazırlanmadı mı?

Avukat arkadaşlardan özür dilerim, ilkeli hakkıyla mesleğini yapanlara kimsenin lafı olamaz ama avukatınız sanki sizden her davaya ayrı ücret almak için yasal haklarınızla ilgili özellikle sizi bilgilendirmemiş gibi, mal paylaşımı davasının ayrı açılmasına bile gerek yoktu, arkadaşım 20 yıllık eşiyle epey sürtüşmeli olmasına rağmen, avukatı hem mal paylaşımını hem boşanmayı aynı davada halletti ayrı dava açılmadı, ki boşanma çekişmeli olarak açılmıştı.
Tüm taşınır taşınmaz malların dökümünü alıp mal paylaşımı protokolü hazırlamıştı yanlış hatırlamıyorsam, sizin boşanma dilekçenizde Ziynet eşyalarınız, varsa edinilmiş mallar üzerine bir madde yok mu? Mal paylaşım protokolü hazırlanmadı mı?
Aslına bakarsanız çoğu arkadaşım da mal paylaşımı davası ayrı olsa da boşanma davası içinde görülmüş. Ben de ilk konuştuğumda tedbir koydursak mı vs ye kadar konuştuk ve bana ayrı bir ücretten bahsetmedi. Bunu da hatırlattım kesinlikle yanlış anlaşılma olmuş çünkü ben her zaman mal paylaşımı davasını ayrı alırım dedi. Ekstra para ödemeyeceğiz diye düşünürken bir boşanmam 30 bin liraya geliyor kaldı i daha ziynet için masraf harç parası vereceğim. 50 bine yakın da adamın borcunu ödedim. Ödüyorum :( Yani evlendiğim güne lanet olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimden...

Aslına bakarsanız çoğu arkadaşım da mal paylaşımı davası ayrı olsa da boşanma davası içinde görülmüş. Ben de ilk konuştuğumda tedbir koydursak mı vs ye kadar konuştuk ve bana ayrı bir ücretten bahsetmedi. Bunu da hatırlattım kesinlikle yanlış anlaşılma olmuş çünkü ben her zaman mal paylaşımı davasını ayrı alırım dedi. Ekstra para ödemeyeceğiz diye düşünürken bir boşanmam 30 bin liraya geliyor kaldı i daha ziynet için masraf harç parası vereceğim. 50 bine yakın da adamın borcunu ödedim. Ödüyorum :KK43: Yani evlendiğim güne lanet olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimden...
Aslında en başında ücreti söylemesi, madem ayrı dava açıyor ki aslında gerek yoktu ama hadi diyelim ayrı dava açacaktı bunun için avukatlık ücreti alacağını belirtmesi gerekirdi.
Arkadaşım gerçekten çok kötü bir şekilde ayrıldı, biz yıllarca sürecek bir dava olacağını düşünüyorduk o derece kötüydü, eşi asla anlaşmalı boşanmaya yanaşmadı dava da çekişmeli açıldı, ona rağmen avukatı mal paylaşım protokolünü de aynı dava içinde halletti, arkadaşımın avukatı yalnızca demiş ki, eğer dava uzarsa x sayıda celseye kadar olan dava süreci için ücret talep etmem, aldığım avukatlık ücretine dahil olur ama dava uzarsa ek ücret talep ederim, davası uzamadı adam karşısında dişli bir avukat görünce mal paylaşım protokolü dahil tüm talepleri kabul etti ve dava sonuçlandı, boşanma kararına mal paylaşımıyla ilgili karar da yazılmıştı.

Yani bilemedim şu saatten sonra avukatınızı azletmeniz ne derece doğru olur ama başka bir avukattan danışmanlık mı alsanız acaba?

Avukatım o zamanlar gerek yok hepsi çıkar dava açmadan 1 yol öncesine kadar mal kaçırmaya girer tüm hesabı boşaltsa da demişti.
Tamam doğru ama olan birşeyin yarısını almak mı giden birşeyin var olduğunu ispatlayıp yarısına talip olmak mı mantıklı?

Tamam doğru ama olan birşeyin yarısını almak mı giden birşeyin var olduğunu ispatlayıp yarısına talip olmak mı mantıklı?
Mal kaçırmada kaçırılan mal da paylaşıldığı için fark etmiyor demişti. Yani bankada misal 100 bin varsa hesabı boşaltsa da 100 bin üzerinden değerlendirir mahkeme demişti.

Mal paylaşımı davası boşanma ile birlikte istenebileceği gibi ayrı bir dava olarak da istenebilir. Her halükarda boşanmanın gerçekleşmesi beklenilir. Mal paylaşımı boşanmaya bağlı bir alacak hakkıdır.
Avukatınızın ücret politikası kendisini ilgilendirir kimisi tek ücret ister kimisi iki. Mal paylaşımı davasını istenilen miktarın oranı şeklinde talep edebilir bu sebeple vekalet ücreti yüksek çıkabilir. Dediğim gibi avukatin ücret politikasına bağlı bir durum sonuçta avukatı bağlayan bir üst limit yok.
Ziynet alacağında ise takılan altınların sizde olmadığını ispatlamanız yeterli olacaktır. Bu altınların bozdurulmasinin bir önemi Yok onemlinolan altınların sizin tarafınızdan değil de eşiniz tarafından kullanıldığı.
Ha şunu da belirteyim şöyle bir görüş de var kadın ziynetleri ister yer oster atar ister satar ister BAĞIŞLAR.
Eşiniz altınları kendisine bağışladığını ya da sizde olduğunu iddia edip bunu ispatlarsa o halde ziynet alacağı hakkınız olmuyor.

Mal kaçırmada kaçırılan mal da paylaşıldığı için fark etmiyor demişti. Yani bankada misal 100 bin varsa hesabı boşaltsa da 100 bin üzerinden değerlendirir mahkeme demişti.

Ayrıca tasarrufun iptali davası açacağı için burada işleri uzatmış oluyorsunuz. Ayrıca aradaki muvazaalı işlem olup olmadığını kanıtlamak da yine size düşüyor. Burada pekala eşiniz evlenmeden öncesine ait fakat ödeme tarihi itibariyle zamanaşımına uğramamış bir borç senedi yaratabilir. Alacaklı olarak göstereceği kişiyi de ayarlayabilir. Bu sebeple elinde hem senet hem tanık ifadesi olan eşinize karşı bu davayı kazanmanız güçleşir.
Anlatmak istediğim şey şu, eğer kaçırılan malları geri alabilmek o kadar kolay olsaydı kimse mallar veya banka hesabı üzerinde tedbir koydurmazdı. Mahkeme de tedbir taleplerini kabul etmezdi. Bu son bir sene içinde yapılan harcamaların mal paylaşımına dahil edileceği hususu kesin bir hüküm değildir. Ancak bunun karşılıksız bir kazandırım / mal kaçırma amaçlı bir işlem olduğunu ispat ederseniz alacak hakkı elde edebiliyorsunuz.

Tamam amenna değerlendirilir ama anlatamıyorum galiba. Hesapta 100 bin tl varken tedbir koydurursanız dava sonunda kesin 50 bini sizin olur. Hesapta 100 binin var olduğunu ama kaçırdığını ispatlarsanız mahkeme 50 binin sizin olduğunuza hükmeder ama adamın üzerine kayıtlı birşeyi kalmamışsa siz o 50 bini nerden alacaksınız???

Ayrıca tasarrufun iptali davası açacağı için burada işleri uzatmış oluyorsunuz. Ayrıca aradaki muvazaalı işlem olup olmadığını kanıtlamak da yine size düşüyor. Burada pekala eşiniz evlenmeden öncesine ait fakat ödeme tarihi itibariyle zamanaşımına uğramamış bir borç senedi yaratabilir. Alacaklı olarak göstereceği kişiyi de ayarlayabilir. Bu sebeple elinde hem senet hem tanık ifadesi olan eşinize karşı bu davayı kazanmanız güçleşir.
Anlatmak istediğim şey şu, eğer kaçırılan malları geri alabilmek o kadar kolay olsaydı kimse mallar veya banka hesabı üzerinde tedbir koydurmazdı. Mahkeme de tedbir taleplerini kabul etmezdi. Bu son bir sene içinde yapılan harcamaların mal paylaşımına dahil edileceği hususu kesin bir hüküm değildir. Ancak bunun karşılıksız bir kazandırım / mal kaçırma amaçlı bir işlem olduğunu ispat ederseniz alacak hakkı elde edebiliyorsunuz.
Avukatımı tecrübeli ve işinde çok iyi olduğunu duyduğum için yanına gittim. Kendisi gerek yok tedbire deyince tedbir koydurmadık. Aslına bakarsanız ben de doğrusu nasıl işliyor bilmiyorum. Bankadaki hesabı borç almıştım adı altında boşalttığını biliyorum. Herkes öyle söyleyecek tabi ki demişti bunu avukatıma söylediğimde. Ziynetle ilgili de şöyle bir sorun çıktı, dediğiniz gibi eşim aslında zorla aldı altınları ama bunu nasıl ispatlayacağım. Ne mesaj var elimde ne de görüntü. Düğüne ait CD, fotoğraflar var ama kuyumcuya gidip bozdurduğunu inkar ediyor. Dilekçesinde altınlar ı bizim aldığımızı haberinin olmadığını yazmışlar. Ben nasıl ispatlayacağım bende olmadığını ve zorla aldığını hiç bilmiyorum. Avukatım boş yere harç masraf parası ödemeyelim kaybedebileceğimiz dava için dedi. Şu an o yüzden delil bulmaya çalışıyorum ama yok :(

Tamam amenna değerlendirilir ama anlatamıyorum galiba. Hesapta 100 bin tl varken tedbir koydurursanız dava sonunda kesin 50 bini sizin olur. Hesapta 100 binin var olduğunu ama kaçırdığını ispatlarsanız mahkeme 50 binin sizin olduğunuza hükmeder ama adamın üzerine kayıtlı birşeyi kalmamışsa siz o 50 bini nerden alacaksınız???
Bunu sormuştum avukatıma size mahkeme yine de o para üzerinden verilecek olarak çıkarır ve üzerinde ne varsa hatta yoksa bile ödemekle yükümlü olur demişti.

Aslında en başında ücreti söylemesi, madem ayrı dava açıyor ki aslında gerek yoktu ama hadi diyelim ayrı dava açacaktı bunun için avukatlık ücreti alacağını belirtmesi gerekirdi.
Arkadaşım gerçekten çok kötü bir şekilde ayrıldı, biz yıllarca sürecek bir dava olacağını düşünüyorduk o derece kötüydü, eşi asla anlaşmalı boşanmaya yanaşmadı dava da çekişmeli açıldı, ona rağmen avukatı mal paylaşım protokolünü de aynı dava içinde halletti, arkadaşımın avukatı yalnızca demiş ki, eğer dava uzarsa x sayıda celseye kadar olan dava süreci için ücret talep etmem, aldığım avukatlık ücretine dahil olur ama dava uzarsa ek ücret talep ederim, davası uzamadı adam karşısında dişli bir avukat görünce mal paylaşım protokolü dahil tüm talepleri kabul etti ve dava sonuçlandı, boşanma kararına mal paylaşımıyla ilgili karar da yazılmıştı.

Yani bilemedim şu saatten sonra avukatınızı azletmeniz ne derece doğru olur ama başka bir avukattan danışmanlık mı alsanız acaba?
Hiç yeniden avukat bulmaya mecalim yok doğrusu. En başında bir yanlış anlaşılma olmuş diyerek konuyu kapattık fiyatta da indirim yaptı durumlarımdan dolayı. Bir de memnunum normalde avukatımı seviyorum aslında. İşinde özenli olduğunu da düşünüyorum. Ama bu meseleler gerçekten o kadar farklı ki, her yiğidin yoğurt yemesi gibi hepsinin kendine göre bir çalışma şekli var sanırım. Ama keşke en başında dediğiniz gibi bu ayrı davaya girer ve ayrı ücret alırım gibi konuşsaydı. Neyse artık şu adamdan kurtulayım da bir an önce bunlar geçse hepsini unutacağım inanın....

Sağolun gerçekten ne kadar isabetli olduğunu günden güne daha da iyi anladım. Burada sen boşanmazsın diyen çok kadın var, her konuyu ciddi ele almak lazım. İnanmasak bile bunu söylediğinizde karşı taraf kendine inanmak isterken boşanamayacağına iyice inanıyor. O yüzden en ufak bile olsa birbirimize güç verebiliyorsak ne mutlu bize! Sizin de desteğinizi unutamam, varolun!..
Merhaba papatyam :KK200:
seni görmeyeli uzun zaman oldu boşanıyor muşsun şükür diyesim geldi
haklarını ara sonuna kadar çocuğun var

o karaktersize yedirme
seni eski hayatında olan şeylerle vurmaya çalışmıştı adi!!! aklıma geldikçe sinir oluyorum

Merhaba papatyam :KK200:
seni görmeyeli uzun zaman oldu boşanıyor muşsun şükür diyesim geldi
haklarını ara sonuna kadar çocuğun var

o karaktersize yedirme
seni eski hayatında olan şeylerle vurmaya çalışmıştı adi!!! aklıma geldikçe sinir oluyorum
Evet boşanıyorum canım, geç alınsa da (çok daha erken olmalıydı) zararın neresinden dönsen kardır diye kendime sıkça hatırlattığım bir durum. Haklarımı almak için uğraşıyorum ama karşımda şeytan gibi bir adam var. Dilekçesinde de bu tutumunu sürdürdü. İftiraları bitmiyor. Öyle ağır iftiralar var ki çocuğunun yüzüne ileride nasıl bakar bilmiyorum. Evlendikten sonra kandırıldığını falan iddia ediyor. Çok çirkin boyutlarda çok....

Avukatımı tecrübeli ve işinde çok iyi olduğunu duyduğum için yanına gittim. Kendisi gerek yok tedbire deyince tedbir koydurmadık. Aslına bakarsanız ben de doğrusu nasıl işliyor bilmiyorum. Bankadaki hesabı borç almıştım adı altında boşalttığını biliyorum. Herkes öyle söyleyecek tabi ki demişti bunu avukatıma söylediğimde. Ziynetle ilgili de şöyle bir sorun çıktı, dediğiniz gibi eşim aslında zorla aldı altınları ama bunu nasıl ispatlayacağım. Ne mesaj var elimde ne de görüntü. Düğüne ait CD, fotoğraflar var ama kuyumcuya gidip bozdurduğunu inkar ediyor. Dilekçesinde altınlar ı bizim aldığımızı haberinin olmadığını yazmışlar. Ben nasıl ispatlayacağım bende olmadığını ve zorla aldığını hiç bilmiyorum. Avukatım boş yere harç masraf parası ödemeyelim kaybedebileceğimiz dava için dedi. Şu an o yüzden delil bulmaya çalışıyorum ama yok :KK43:

Boşanma davasından sonra görülecek ziynetlerinizin davası.
Ancak deliliniz tanık anlatımları olabilir. Bazı kıstaslar var avukatınız daha iyi bilir. Örneğin kadının evden esin olmadi bir zamanda ayrılması, beraberinde ziynetleri götürdüğüne işaret eder.
Altınları aldı bozdurdu karşılığında ne alındı mesela bu da bir delil olabilir.

Evet boşanıyorum canım, geç alınsa da (çok daha erken olmalıydı) zararın neresinden dönsen kardır diye kendime sıkça hatırlattığım bir durum. Haklarımı almak için uğraşıyorum ama karşımda şeytan gibi bir adam var. Dilekçesinde de bu tutumunu sürdürdü. İftiraları bitmiyor. Öyle ağır iftiralar var ki çocuğunun yüzüne ileride nasıl bakar bilmiyorum. Evlendikten sonra kandırıldığını falan iddia ediyor. Çok çirkin boyutlarda çok....
Allah yardımcın olsun canım
Adi.. hani yalvarıyordu boşanmayalım diye.. Neden pisleşti
İlahi adalete sonsuz inanıyorum.. Görürsün sonra çooook pişman olacak daha

Back